Šta je novo?

ADSL ili KABLOVSKI iNTERNET!!!

prednost wifi i cable u odnosu na ADSL je veca upload brzina, kao i lokalni DC++.

Sada je adsl pojeftinio tako da je to jos jedan poen vise.

Da evo kod Sezama je sada 1.424 256 Home i dobijete 100g kafe doncafe.

sbb uvek pojeftini... posle adsl-a... mislim znaju da odose ljudi ... cenim da ako adsl ode na ~1300 din (256/64).... sbb ide na ~1400 din (256/128).... do skoro je bio odnos 1600/1750.. ako se ne varam

Ne zaboravi da kod SBB-a 512 kosta 3150 dinara a adsl je daleko jeftiniji.
Cisto sumljam da ce SBB da pojeftini, bice dobro da ne poskupi ;)

Daleko je sbb od snizenje cena
Kad bi samo flat bio stvatno flat (non stop internet) bilo bi dobro i sa ovakvim cenama

Daleko je sbb od snizenje cena
Kad bi samo flat bio stvatno flat (non stop internet) bilo bi dobro i sa ovakvim cenama
Ma da l' sam ja pre neki dan dobro cuo ili ne , ali Sbb- su dani odbrojani, navodno glavni finansijer im otkazao ljubav???

Naravno da nisu isti
Sbb ima radove prekide poveceanje pinga vrlo cesce od adsla

U Novom Sadu SBB radi besprekorno u vecini slucajeva, ja sam na skupom 512k sa 1 mbit lokal paketu, evo statistika modema kazhe 23 days since last reset(kada mi je nestalo struje zbog radova na novoj zgradi), takodje nisam primetio pad veze niti pinga za igranje (CS 1.6 SBB-ov/sadasnji KGB server ping 11 - 23 razdaljina NS -> BG)

evo sad moram na Net preko 042 dialupa, jer glupi SBB ima jos jedan u nizu svojih prekida... kad sam zvao ove is podrske, pokusali su da mi objasne da treba da iskljucim firewall i antivirus i da ce onda sve biti "cakum-pakum" :) kakvi likovi...

a onda mi je, posle skoro 3-4 minuta ubedjivanja, rekao da sacekam samo trenutak... posle pola minuta se javio i rekao da imaju zaista prekid vec gotovo sat vremena i da ne zna kad ce biti to sredjeno!

takve stvari im se desavaju bar 1 nedeljno u poslednje vreme... mada, kad radi - radi super!

Ja sam bio na SBB-u, i u principu su OK, ali zato kada dodje do prekida.....
Momci iz tehničke podrške se svi razbeže, ne možeš nikoga da dobiješ, a i ako uspeš, imaju tako glupe odgovore da ne zna gde ih izvlače.
Sada sam na ADSL-u i bar se manje nerviram.

Evo ja sam recimo jedva ubedio IKOM da izadju na teren i srede instalaciju u zgradi da bi net prosljakao... Inace prica je bila da je mreza odradjena, kupite modem kod njih naravno, potpisete ugovor i sacekate oko petnaest dana... Modem se pojavio posle petnaest dana, ali im je trebalo jos nedelju dana da izadju na teren i razvuku oko 100m novog kabla.. Od danas to sljaka i s obzirom da sam u prvom mesecu na 64/64 moram priznati da lepo skida... Ali je pitanje sta ce i kako biti... By the way od 18h je download x2 u odnosu na paket.

Cable je kvalitetniji ali je i skuplji. Opet, ja sa SBB vec pola godine NIKAKAV problem nisam imao... sve radi kao sat...

Vidim da se prica da je ping bolji kod kablovskog interneta, ali da li neko moze da napise o kojim vrednostima se radi. Na primer, nije bitno ako je kod ADSL-a duplo veci ping, ako je 20 ms, a kod kablovskog 10 ms. Ali je 50 i 100 velika razlika...

Vidim da se prica da je ping bolji kod kablovskog interneta, ali da li neko moze da napise o kojim vrednostima se radi. Na primer, nije bitno ako je kod ADSL-a duplo veci ping, ako je 20 ms, a kod kablovskog 10 ms. Ali je 50 i 100 velika razlika...
I ja bih postavio slicno pitanje! Da li je ADSL nepodnosljivo losiji za online igranje ili je to ipak u nekim granicama normale ,gde me nece banovati zbog visokog pinga!?
Sada imam Wireless i ka serveru u NewYork-u za FPS igru mi je ping 150ms i za sada nisam imao problema i kada ode na 250ms!

Poslednja izmena:
Zavisi od dosta stvari ali po meni telefonska centrala + kvalitet ADSL opreme u njoj tu igra presudnu ulogu. Za FPS igranje, po meni, ping do 80 je ok, imam drugare koji igraju i na 100 i koji kazu da lag nije samo pitanje pinga nego i samog servera na kome se igra.

Ja preko SBB-a sam na ceskom serveru na kome sam igrao BF2 imao oko 50-60 a na nekim drugim do 70-80, ne vise, sto je zadovoljavajuce za igranje.

20ms tesko da ces da imas prema nekom stranom serveru, ne znam koliko konkretno imaju ping korisnici SBB-a na SBB-u, ali ne verujem da je tako nizak.

U principu na serverima u EU je ping od 50-80ms ,ali ovaj server na kom ja igram je u Njujorku,jer jedino se u US jos uvek aktivno igra Operation Flashpoint i na tom serveru postoje najbolje mape i ima najvise igraca! Nikako mi ne bi odgovaralo da taj ping sada sa 150ms recimo skoci na 500ms! Valjda taj ADSL nije toliko los!?:bottle:

20 i 10 ces moci da imas samo u lokalu

Ja sa sbbom u warcraftu imam ping 45-60 evropski server
Cod 55-65 hrvatski server

Ali nije bolji provajder koji ima manji ping .Sbb ima odlican ping a daleko je od dobrog provajdera

Pa dobro ja sam warcraft posto nisam imao original igrao na americkom serveru sa pingom 130 kad se navikne nema porblema
Dok sad ping preko 50 mi smeta

Dobro War, to je RTS, za njih nije toliko ping bitan... ali za FPS jeste...

Ode si mnogo pogresio
Mozda za nekog ko igra prvi put for fun
Ali oni koji igraju warcraft duze vremena preko neta na turnirima znaju kolko je ping VEOMA bitan

I koliki je ping preko ADSL-a? Ovde sve neke vrednosti za cable...

Nazad
Vrh Dno