Šta je novo?

ADSL 4 + IPtv = Telekom

Kolko sam ja citao po drugim forumima to vazi do kraja ove godine, a da li ce uspeti da produze ekskluzivu to cemo videti.

Nešto spominju april 2011 ali ko će ga znati. Monopol je čudna stvar...

SBB će na svaki način pokušati da zadrži ekskluzivu na te kanale. Sa arenama im to nije pošlo za rukom, nadam se da neće ni sa ostalima.

posto se ugovor sklapa na 2 godine, da li za vreme trajanja istog telekom [ili novi buduci vlasnik] ima pravo na promenu cene ?

Ljudi ovo je bruka
Evo jos malo ce pa mesec dana otkako sam se prijavio za ovu akciju (ADSL Click 4+IPTV besplatno prvih godinu dana) i jos uvek izgleda nisu stigli modemi (bio sam pre jedno 7 dana da pitam sta se desava, rekoh pomislio sam da mi nisu negde zaturili prijavu i rekli su mi da nema STB uredjaja, a kada ce - ko zna, nemaju naravno pojma :p
Takodje mi nije utesna cinjenica da zivim u Loznici, a ako fali modema i drugde prioritet ce naravno biti Beograd pa redom do nas nizih :S:

posto se ugovor sklapa na 2 godine, da li za vreme trajanja istog telekom [ili novi buduci vlasnik] ima pravo na promenu cene ?

Naravno da ima prava. Samo se mi smrtnici nadamo da će Big Brother ipak biti "đentlmen"...:d

@mladenius

Meni su četiri nedelje menjali pokvaren STB!!!:wall: Već sam bio počeo da tripujem da je u pitanju internacionalna zavera! Zovi ih svaki drugi dan i dosadjuj im! Druge ti nema!

Onda je prilicno rizican potez uzeti tv+net na dve godine i cekati sta ce novi gazda smisliti :S

"He who dares wins!" :)

Šalu na stranu. Svakako da je rizik ali je isto tako rizik bilo šta uzeti u ovoj zemlji u vidu neke otplate,ugovora,rata... Mislim da je ista varijanta i za SBB na 24 meseca ali i za postpaid pakete za mobilne telefone. Svi imaju pravu da menjaju cenu (u ugovoru napisano najsitnijim slovima, a čak i da ne piše oni će dokazati da piše):whip: !

Uzeo sam danas STB uredjaj i preko RF out-a IPTV radi odlicno(scart na TV-u nesto zeza). Slika je primetno boljeg kvaliteta Vs kablovska TV. Jos imam i HBO i Cinema paket,ne znam kako... Ja kapiram da u ovoj promociji treba da dobijem Osnovni+Arena sport?
Inace IPTV sljaka i preko ADSL1 standarda(tada mi je ping dosta bolji),mada sa full adsl DL-om ume da zabrljavi.Sa adsl2+ sve radi punom brzinom(adsl 450-490KB/s + IPTV).

Ja sam se prijavio 07.12. samo dan posto su mi uveli fixni, i to u njihovoj poslovnici. Receno mi je da ima tehnickih mogucnosti ali nemaju STB-ova. Upisali su mi zahtev i dali neki papiric (Potvrda o primljenom zahtevu) sa brojem radnog zadatka. Posto vidim da ovde neki govore kako su STB dobili ovih dana zanima me koliko dugo su cekali, da li je sve u redu ili mozda treba da pozovem 9813 da proverim? Hvala unapred!

Ja sam se prijavio 07.12. samo dan posto su mi uveli fixni, i to u njihovoj poslovnici. Receno mi je da ima tehnickih mogucnosti ali nemaju STB-ova. Upisali su mi zahtev i dali neki papiric (Potvrda o primljenom zahtevu) sa brojem radnog zadatka. Posto vidim da ovde neki govore kako su STB dobili ovih dana zanima me koliko dugo su cekali, da li je sve u redu ili mozda treba da pozovem 9813 da proverim? Hvala unapred!

Ja sam cekao 6 dana,ali nisam odmah otisao po STB. Pozovi 9813 i proveri status svog zahteva.

uz to rekli su mi "doci ce vasi ljudi da vam instaliraju" sto mi je jako cudno, nisu me ni pitali da li zelim da sam instaliram opremu, da li zelim wireless modem itd.

Ja sam danas podneo zahtev za net+iptv. Odgovor na moje pitanje koliko je vremena potrebno da se sve zavrsi je glasio: "Znate tehnicki se to zavrsi za dan, ali trenutno imamo malo poteskoca sa isporukom uredjaja... Ne znam zaista koliko cete cekati" Takodje sam dobio papiric sa kojim treba da dojem kad me pozovu

:X

uz to rekli su mi "doci ce vasi ljudi da vam instaliraju" sto mi je jako cudno, nisu me ni pitali da li zelim da sam instaliram opremu, da li zelim wireless modem itd.

Ja sam čekao njihovog tehničara, jer sam želeo besplatne kablove. Na kraju se ispsotavilo da bih ostao bez instalacije da ih sam nisam imao u kući. Preporuka je da odeš i tražiš opremu, eventualno otkažeš tehničara ako je potrebno.

U subotu sam se prijavio za ovu akciju. I danas kada sam upalio kompjuter, vidim u podesavanjima rutera da mi je download 8000 kb/s, a upload 511 kb/s. Medjutim, odem ja na speed test da proverim, i zateknem ovo.

Pomislio sam da je do speed testa, tako da sam opet uradio i isto je ispalo. A zatim stavim da skinem nesto sa neta, i krene da skida oko 350 kb/s, a onda padne na 100 kb/s i tako varira oko 100 kb/s. Sta mislite, zbog cega je ovako, s obzirom da u ruteru stoje drugacija podesavanja?

Poslednja izmena:
U subotu sam se prijavio za ovu akciju. I danas kada sam upalio kompjuter, vidim u podesavanjima rutera da mi je download 8000 kb/s, a upload 511 kb/s. Medjutim, odem ja na speed test da proverim, i zateknem ovo.

Pomislio sam da je do speed testa, tako da sam opet uradio i isto je ispalo. A zatim stavim da skinem nesto sa neta, i krene da skida oko 350 kb/s, a onda padne na 100 kb/s i tako varira oko 100 kb/s. Sta mislite, zbog cega je ovako, s obzirom da u ruteru stoje drugacija podesavanja?

Potpuno ista situacija.Prijavio se u petak 10.decembra(javiće mi kad stigne oprema),podešavanja u ruteru promenjena u ponedeljak 13.decembra.(speed up je navodno aktiviran,ne može da se odradi ubrzanje na 2Mb).Ovo im je kao priprema za aktiviranje usluge kad stigne oprema.Mene samo zanima račun za decembar,ne bih se čudio da bude nekih 2000-2500 din (umesto 1420),do 12.dec 1Mb a od 13.-31.dec 4Mb.
Da ponovim brzina je i dalje 1Mb (Click 1).

Poslednja izmena:
Sada je sve normalizovano, samo me cudi sto mi je download 5 mb.

Ja sam danas podigao STB uredjaj i potpisao ugovor posle cekanja od tri nedelje i to na prevaru.

Ako nekog zanima u Novom Sadu imaju STB-ova ili su ih imali danas. Posto sam podneo zahtev pre tri nedelje svaki par dana sam ih zivkao da pitam sta se desava. Odgovoreno mi je da mi je na zahtev potvrdno odgovoreno ali verovatno nema uredjaja sto sam i ja skontao. Pre 10-tak dana navratim do poslovnice u ulici Modene da pitam da li imaju STB-ova i receno mi je da nemaju. Danas sam opet bio nekim poslom u centru i reko da navratim kada mi tip na portirnici rece da imaju. Ja mu kazem zvali su me da potpisem ugovor (mada me niko nije zvao) i pusti me on na sprat gde sam preuzeo svoj uredjaj i potpisao ugovor. Kada sam dosao kuci brzina je povecana na click 4.

Znaci treba te ih prvo nazvati telefonom da vidite da li vam je odobren zahtev. Ako jeste prosetajte do poslovnica u Novom Sadu ima ih tri (ulica Modene, Spens, Bulevar oslobodjenja) i ako vam kazu da ima STB-ova pravite se ludi i recite da su vas zvali da potpisete ugovor. U kompjuteru nemaju taj podatak da li vas je neko zvao ili ne vec samo da li vam je odobren paket na koji ste se prijavili ili ne. Problem je sto ne daju telefone svojih poslovnica vec morate otici licno i praviti se blesavi. Jos jedan savet izbegavajte poslovnicu u ulici Modene jer mogu da prime samo tri stranke odjednom (ako neko nije na pus pauzi) dok je na Spensu bilo 15-tak stolova (saltera). Kako je na bulevaru ne znam.

Kakva je situacija u Beogradu, zovu li nekoga?
Ja cekam od pocetka meseca i nista. Sreca te imam kablovsku.
Zahtev odobren, vec imam njihov adsl, znaci samo stb i gotovo.

Imam jedan problem. Juce sam dobio IPTV, i slika je pikselizovala na otprilike svakih deset sekundi, ali je moglo normalno da se gleda. A danas kada sam upalio TV, slika toliko pikselizuje da ne moze da se gleda. Prijavio sam smetnje i rekli su da ce pokusati da rese problem. Jel se nekom ovo desavalo, i sta mislite sta je problem?

Ja sam juce podigao stb u Beogradu u Loli, posle dve nedelje cekanja, tako da bi trebalo da su napokon dobili stb-ove.

Inace devojka koja mi je dala stb je napomenula kako je jedva uspela da mi ostavi jedan sa strane, posto (nisam je bas najbolje razumeo) ih jos uvek nisu pustili u promet. Ali posto sam joj ja prosle nedelje kukao i molio da mi obezbedi stb jer nemam trenutno kablovsku, niti antenu a bas bih voleo da za Novu godinu uporedjujem koji ce novogodisnji program biti dosadniji, pa joj je to valjda bilo simpaticno te mi je ucinila uslugu.

E sad, jos jedna veoma bitna stvar u vezi dragog nam i @#%^$&* Telekoma. Kada sam se prijavio za Open IPTV, izricito sam naglasio da ne zelim nikakav paket, niti promociju, niti ugovornu obavezu. Decko koji je radio tamo (i naravno bio jako neljubazan) je prvo negodovao zato sto mu to ranije nisam rekao pa sada kao mora da kuca novi radni nalog (uf, ala sam se nasikirao), jer me je on bez ikakvog pitanja automatski prijavio za kampanju iz naslova teme.
Elem, odem ja kada je stb stigao, potpisem onu gomilu papira i super, idem kuci da probam kako to sljaka jer nisam hteo da se obavezujem nba dve godine ako mi se ne svidja kako IPTV radi. Vidim radi odlicno te se ja uputim u poslovnicu da potpisem ugovor. Kad oni mi tamo kazu da sam ja od juce pod ugovorom za IPTV u trajanju od 12 meseci :zgran: :zgran: . "Sta, kako?!" Kazu mi da sam ja potpisao taj papir da se obavezujem da cu koristiti IPTV 12 meseci bez ikakve promocije, kampanje itd., tj da cu placati punu cenu. Kao, "Trebalo je da procitate sta potpisujete!". Jeste, a onih 20 ljudi iza mene da ceka i gleda me kako citam 6 sitno kucanih strana. Jos mi lik kaze da su trebali da me obaveste o tome prilikom podnosenja zahteva. E pa niko me nije obavestio niti pomenuo tih 12 meseci.
Tako da su mi rekli da idem da pisem molbu da mi ukljuce ovu kampanju IPTV + Adsl 4. Ja njih da molim?! Idem danas da pisem zalbu na njihovo ponasanje, iako znam da od toga nema nista i da ce to biti jedno veliko trosenje vremena.
Iz cele price bih izdvojio tu devojku koja mi je ostavila stb jer je jedina normalna osoba koju sam sreo u tom Telekomu. Nije ona kriva, tako su je naucili da ti gurne pa[ir pod nos da potpises, a i to su po njihovoj prici trebali da urade kada sam se prijavljivao za IPTV.
Telekom je teski monopolista i niko im nista ne moze jer su bukvalno drzava u drzavi. Eto u tome je problem!

Poslednja izmena:
Prijavio se 10.12.2010.,uslovi postoje,stari korisnik ADSL-a,nema STB-a,ništa potpisao,biću obavešten kada oprema stigne.Promocija istekla(nema je ni na sajtu više).
E sad,da li sam izvisio?Kakva je "poslovna politika" Telekoma,da li se gleda vreme podnošenja zahteva ili "pojela maca"?

Ja stalno imam probleme da mi puca net, zamrzava slika i sl. otkako sam uzo ovo IPTV+click 4.
I to je tako vec jedno 2-3 meseca kolko ga vec imam.
Zvao sam telekom jedno milion puta, i kao provericemo protok ponovo i neke gluposti.
I opet se desava, doduse manje 1-2 na dan(ranije na svakih pola sata) ali opet me iritira.

Prijavio se 10.12.2010.,uslovi postoje,stari korisnik ADSL-a,nema STB-a,ništa potpisao,biću obavešten kada oprema stigne.Promocija istekla(nema je ni na sajtu više).
E sad,da li sam izvisio?Kakva je "poslovna politika" Telekoma,da li se gleda vreme podnošenja zahteva ili "pojela maca"?

Gleda se vreme podnosenja zahteva, a koliko su mi rekli, izgleda da ce da produze kampanju.

A sto se mene tice, sefovici u poslovnici u Loli sam licno u ruke dao zalbu na ponasanje osoblja i za obmanu koju su mi uvalili pa sad cekam da prodju praznici da vidim sta ce biti od toga.

Ima li neko problema sa IPTV nisam ga palio danima ali resih veceras malo da gledam i vidim da ne radi uopste .
probao sam resetovati modem i aparat ali situacija je ista :wall:

Cuo sam odnekud da IPTV od telekoma moze da se uvede ne vezano za provajdera? Da li je ovo tacno?

Takodje me zanima da li se IPTV moze pratiti preko racunara, pored STB uredjaja koji se dobija u standardnom paketu? Prevashodno mislim na neki program koji se instalira.

Nazad
Vrh Dno