Šta je novo?

ADSL 4 + IPtv = Telekom

Hah, i u Loznici nemaju modema, evo vec 3 nedelje skoro cekam :mad: posto mi je istekao prethodni ugovor pa sam se prijavio za ovu akciju 4mbit po ceni sadasnjeg 1mbit paketa+IPTV godinu dana za dzabe
I interesuje me jos jedno, mogu li ja preko jednog STB uredjaja da prosledim signal na dva televizora - recimo da TV povezem preko Scarta a drugi preko obicnog RF izlaza (posto STB ima oba) recimo komp sa TV karticom
Teorijski bi trebalo da moze, ali prakticno... :d

Prakticno bi znacilo da na oba moras da gledas isti program.
Dobija se dodatni STB za drugi prijemnik, TV ili TV kartica na kompu u mom slucaju.
Na kablovskoj to radi bez problema.

Gledajuci promociju na www.telekom.rs i citajuci pazljivo tekst, vidim da je moguca promena cene u buducnosti, posebno posle prodaje. Nekako mi dugacak period od 2 godine za vezivanje sa Telekomom u trenutku kad je moguca promena vlasnika, a onda mozda novi vlasnik odluci da ubrzano vrati investiciju preko ledja ugovorno vezanih korisnika. Kakvo je vase razmisljanje o ovom mogucem scenariju?
Istekao mi je godisnji ugovor sa Telekomom, pa se mislim izmedju kablovskog interneta kod provajdera kablovske televizije ili o ovoj akciji Telekoma, a otkazivanja kablovske. Plasi me ova prodaja, tj. promena cene u buducnosti, jer svi najavljuju duplo skuplji impuls posle privatizacije, pa sto bi stedeli na IPTV-u i adsl-u.

Uz brzinu Interneta od 4Mb/s (Click 4) po ceni paketa od 1Mb/s (Click 1), koja trenutno iznosi 1.208 dinara mesečno u toku trajanja dvogodišnjeg ugovora, svi novi korisnici Open ADSL-a u prvih godinu dana dobijaju Osnovni Open IPTV paket programa i paket Arena Sport po simboličnoj ceni od samo 1 dinar mesečno.

* Telekom Srbija zadržava pravo na promenu uslova promocije.
:S:

Sta kazu ugovori koje ste potpisali, da li je cena fiksna ili promenljiva?

Svaka promena bilo koje stavke iz ugovora je osnov za raskid ugovora na njihovu stetu, odnosno, nema sanse da ti naplate nesto vise, ako ti ne odgovara. Zamisli sad, 1000 ljudi potpisalo ugovore na 2 godine i oni sledece nedelje objave skok cena na 1000000 dinara mesecno? Naravno da nisi u obavezi da placas vise nego sto pise u ugovoru.

A pise da su promenljivi uslovi promocije, sto znaci da moras da se informises pre nego sto potpises ugovor, ali kad ga potpises, to je to.

E hvala na odgovoru - samo jos jedno pitanje :)
Jel se placa taj dodatni STB ili se dobija za dz?

Korisnici IPTV-a oko Arene, kako ste zadovoljni slikom?
Jel da otkazujem Vektor, ili jok?

Svaka promena bilo koje stavke iz ugovora je osnov za raskid ugovora na njihovu stetu, odnosno, nema sanse da ti naplate nesto vise, ako ti ne odgovara. Zamisli sad, 1000 ljudi potpisalo ugovore na 2 godine i oni sledece nedelje objave skok cena na 1000000 dinara mesecno? Naravno da nisi u obavezi da placas vise nego sto pise u ugovoru.

A pise da su promenljivi uslovi promocije, sto znaci da moras da se informises pre nego sto potpises ugovor, ali kad ga potpises, to je to.

Ovo nije tacno. Ako u ugovoru pise da mogu da se menjaju uslovi znaci da mogu da se menjaju. Simple as that.

Moje misljenje je da i ako dodje do promene cene da ce biti u pitanju manja izmena. Ljudi nemojte se zamlacivati, trebamo mi njima i posle te dve godine.

Mali update za "moj slucaj" .Zvao sam 9818 da proverim stanje adsl/iptv prijave i radnica u call centru mi kaze da je prijava i dalje "u procesu" ali nije joj jasno zasto to traje 5 dana pa bi bilo dobro da ja licno odem i odnesem MIK da oni to "rucno" ubace u novu prijavu a da staru online prijavu otkazu. Da li je moguce da ne mogu jednu prostu stvar da provere?? Jeste ovo Srbija,ali sta tu oni mogu drugacije da urade nije mi jasno... Bas cu danas da odem i da vidim sta ce da mi kazu. Jos bi bila fora da mi MIK propadne i da beotel lepo dodeli port nekom novom korisniku :d

Podneo zahtev juce, danas odobreno, ali nema STB uredjaja....

Danas sam bio u poslovnici Telekoma i receno mi je da nisam trebao online zahtev da popunjavam vec sam trebao licno da dodjem... Zasto onda cela stvar postoji na prvom mestu ? :bottle:
Sada ispada da je MIK vec upotrebljen i ne mogu novi zahtev da posalju vec ce da provere i sutra mi jave kakva je situacija. IPTV me pretereno ne zanima,meni je bitan (jevtiniji) ADSL. Valjda mi nece saopstiti da je port otisao drugome :d

U medjuvemenu sam pitao komsiju da mi da pass za wireless dok mi ovo ne srede. Ahh telekom ...

ivanbo2003 MIK kod ti vazi mesec dana od dana od kada si dobio papir

To je tacno,ali posto sam ga ja vec upotrebio u online prijavi,vise ne vazi... Tako mi je rekao radnik u poslovnici. Videcemo sta ce od svega biti. SUtra ce mi navodno javiti.

PS Beotel radnica mi je prijateljski savetovala da upotrebim MIK "sto pre" i da ne cekam ~mesec dana.Ovo prevedeno na "nas korisnicki" jezik znaci : ako ga ne upotrebis za x dana mi ti uzimamo port a tebe ko sisa ::d

Da li je ko uložio žalbu na naplaćivanje 99din + PDV za uslugu Snimanje na zahtev i ako jeste kako je prošao ? .
Ja sam ukudanje te usluge zatražio 3 dana nakon što sam uzeo IPTV ali su mi uredno isporučili račun i za nju.

@Yellow Pinky

Ja nisam uložio žalbu u vezi naplaćivanje te usluge ali sam imao velikih problema da je ukinem. Naime zvao sam Telekom početkom Novembra da deaktiviram uslugu i rečeno mi je ok, za 48 sati usluga će biti deaktivirana. Naravno ja posle 2 dana vidim da je usluga i dalje aktivna, zovem ih ponovo a oni sada pevaju drugu pesmu i kažu da usluga može biti deaktivirana tek na kraju meseca. Počeo je i Decembar ali usluga nije bila deaktivirana. Zvao sam ih po treći put i rekli su mi opet za 2 dana. Prošla su i ta 2 dana i usluga je konačno deaktivirana. Jako mnogo muke za uslugu koju ja nisam ni aktivirao a morao sam da se namučim da bih je ukinuo.

@Yellow Pinky

Ja nisam uložio žalbu u vezi naplaćivanje te usluge ali sam imao velikih problema da je ukinem. Naime zvao sam Telekom početkom Novembra da deaktiviram uslugu i rečeno mi je ok, za 48 sati usluga će biti deaktivirana. Naravno ja posle 2 dana vidim da je usluga i dalje aktivna, zovem ih ponovo a oni sada pevaju drugu pesmu i kažu da usluga može biti deaktivirana tek na kraju meseca. Počeo je i Decembar ali usluga nije bila deaktivirana. Zvao sam ih po treći put i rekli su mi opet za 2 dana. Prošla su i ta 2 dana i usluga je konačno deaktivirana. Jako mnogo muke za uslugu koju ja nisam ni aktivirao a morao sam da se namučim da bih je ukinuo.

zato treba ici direktno tamo kao sto sam isao i ja da gasim opciju speed up za adsl i rekao ja ne mrdam odavde dok nesto ne uradite :mad:

Napokon sam potpisao ugovor i uzeo opremu.Ugovor za IPTV cu morati naknadno da potpisem posto mora oprema da se zameni u centrali. Za sada sam vrlo zadovoljan adsl-om,poprilicno bolje od Beotela :)

Napokon sam potpisao ugovor i uzeo opremu.Ugovor za IPTV cu morati naknadno da potpisem posto mora oprema da se zameni u centrali. Za sada sam vrlo zadovoljan adsl-om,poprilicno bolje od Beotela :)
radice ti punih 4mbit DL, kad ti aktiviraju IPTV.

Cetri nedelje cekam i dalje nista :( pa jel moguce da me zavlace toliko dugo?

Danas su me prebacili na interleaved ,pretpostavljam zbog IPTV-a. BW jeste bolji ali ping je skoro 2x gori nego juce...

Malo sam "prckao" po HG520 podesavanjima u admin modu i moram reci da sam prenerazen razlikom koju dobijam(ping-wise) kada forsiram ADSL mode u ADSL1. Posto IPTV jos uvek nisam uveo jer mi je tek juce upgrade-ovan port u centrali i nemam opremu,nisam siguran kako ce (non-HD) IPTV da radi pod ovim podesavanjima. Ali razlika u pingu je skoro 3.5 puta :d .Moram priznati da sam u utorrentu ,sa ADSL2+ modom video 520KB/s protok,sto je stvarno extra i nemam zamerke,ali ping je ,pretpostavljam zbog Interleaved moda otisao 3x na gore,a to sam primetio itekako u online igrama.Protok padne na 460-480KB/s u utorrent-u sa ADSL1.
Nakon ovog forsiranja u podesavanjima ,to sada ovako izgleda na speedtest.net:

Raniji rezultat sa ADSL2+ sam vec postavio u prethodnom post-u.

Meni je cesto ping kao kod tebe gore 40 50ms restartujem ruter par puta da dobijem neku bolju IP adresu i ping 15ms :)

Jednom smo imali problem dok smo igrali neku igru na nekom nemackom serveru bio ping 250ms pa smo morali da resetujemo rutere da dobijemo drugi IP gde je ping bio 50ms :D

Jedino sto sam primetio od kako sam se prijavio za ADSL povecali su mi lokalni protok na 8000/500 i sad kad skidam nesto sa neta mogu i da se igram lepo u isto vreme.

Nadam se da cu dobiti do nove godine STB i 4mbps :D

Poslednja izmena:
Malo sam "prckao" po HG520 podesavanjima u admin modu i moram reci da sam prenerazen razlikom koju dobijam(ping-wise) kada forsiram ADSL mode u ADSL1. Posto IPTV jos uvek nisam uveo jer mi je tek juce upgrade-ovan port u centrali i nemam opremu,nisam siguran kako ce (non-HD) IPTV da radi pod ovim podesavanjima. Ali razlika u pingu je skoro 3.5 puta :d .Moram priznati da sam u utorrentu ,sa ADSL2+ modom video 520KB/s protok,sto je stvarno extra i nemam zamerke,ali ping je ,pretpostavljam zbog Interleaved moda otisao 3x na gore,a to sam primetio itekako u online igrama.Protok padne na 460-480KB/s u utorrent-u sa ADSL1.

Kod mene je ping solidan i u Interleaved modu. Konkretno podešavanja su:
Data Path Interleaved
Operation Mode G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 15604 / 1107
Bandwidth Down/Up(kbps) 14000 / 894

ako mislis na G.dmt mode, on nije dovoljan za simultano koriscenje iptv+internet.
dok radi iptv i koristis internet u isto vreme, net protok ce biti ~320KB/s.

Poslednja izmena:
ako mislis na G.dmt mode, on nije dovoljan za simultano koriscenje iptv+internet.
dok radi iptv i koristis internet u isto vreme, net protok ce biti ~320KB/s.

Ja bih retko kad koristio net i IPTV u isto vreme.Cim budem uzeo opremu za IPTV provericu kako sve to radi u praksi.Uvek mogu da vratim nad ADSL2+ kada mi ne treba nizak ping :). Posle malo citanja na netu,Interleaving sa G.dmt modom nema skoro nikakav efekat an ping(skoro isti ping kao sa Date path : Fast ),dok sa ADSL2(+) ima,kao sto speedtest i ping pokazuju.

Imam pitanje u vezi programa IPTV. Gledao sam spisak osnovnih TV programa i sa zaprepascenjem sam konstatovao da nema History Channel-a na listi?!? Da li se zna hoce li telekom ubaciti HC u ponudu obzirom da je taj kanal glavni razlog zasto bi uzimao IPTV.

Poslednja izmena:
^Već je ranije bilo reči o tome da na pojedine kanale eksluzivno pravo emitovanja poseduje samo SBB a do kada to je stvar špekulacije.

Špekuliše se već dve godine! :wall:

Vrh Dno