Šta je novo?

ADSL 4 + IPtv = Telekom

Danas sam bio u poslovnici Telekonja u Vranju jer mi je istekao ugovor pa reko da uzmem ovu promociju.Medjutim kako nisi imali STB moracu da cekam,sto nije ni cudo za Telekonj.I pitam ja sluzbenicu kazite mi da koliko cu placati IPTV kad istekne ovaj promotivni ugovor.Pa kaze 825 din sa PDV.Pa vracajuci se kuci usput razmilsljam da ko je ovde lud?Lepo pise u promociji da se dobija osnovni i paket arena sport.I nije mi jasno kako moze da kosta osnovni paket i arena sport isto kao i osnovni,arena sport ,HBO i cinemax evo linka
http://www.open.telekom.rs/iptv/kalkulator.aspx?sid=480&id=485

Danas sam bio u poslovnici Telekonja u Vranju jer mi je istekao ugovor pa reko da uzmem ovu promociju.Medjutim kako nisi imali STB moracu da cekam,sto nije ni cudo za Telekonj.I pitam ja sluzbenicu kazite mi da koliko cu placati IPTV kad istekne ovaj promotivni ugovor.Pa kaze 825 din sa PDV.Pa vracajuci se kuci usput razmilsljam da ko je ovde lud?Lepo pise u promociji da se dobija osnovni i paket arena sport.I nije mi jasno kako moze da kosta osnovni paket i arena sport isto kao i osnovni,arena sport ,HBO i cinemax evo linka
http://www.open.telekom.rs/iptv/kalkulator.aspx?sid=480&id=485

Ne znam da li si video/procitao ovo

Četiri programska paketa po ceni osnovnog!

Od 1. februara 2010. godine svi korisnici uključeni su u Open IPTV promociju* Telekoma Srbija koja im omogućava da četiri programska paketa Osnovni + HBO + Cinemax + Arena koriste po ceni Osnovnog paketa, odnosno po ceni od 699 dinara bez PDV-a.
Od navedenog datuma primenjuju se i nove cene programskih Open IPTV paketa.

Svi novi korisnici imaju mogućnost da u probnom periodu od mesec dana besplatno koriste sve programske pakete Open IPTV usluge i uvere se u prednosti ove napredne digitalne televizije.

* Telekom Srbija zadržava pravo na promenu uslova promocije.

Video sam ali zar i mi nismo novi korisnici?Xexexe.I znaci svako ko uzme IPTV dobija 4 programska paketa za 825 RDS.A ovamo u promociji nasli da se prave pametni i da mudruju nesto.

Poslednja izmena:
Veceras katastrofa net

Ne znam sta bi odjednom mi se restartovao modem i od tad kao da sam na dial-upu otvara sajtove..

I kod mene ista situacija... čak ne mogu da otvorim ni speedtest da izmerim brzinu. Probaću sa resetom rutera.

Velika mogućnost da prčkaju nešto, net je raspad od negde 22:10.

Takodje se i kod mene vuce,mada speedtest meri regularno,stranice i HF rade ocejno.

EDIT:
Meri speedtest normalno,samo ka veratovom serveru,sajtovi hostovani kod nas rade normalno,nasi game serveri takodje.Opet je neko pljesno optiku u Madjarskoj ili Telekom pre roka promenio vlasnika :)

Poslednja izmena:
+1, jaaako sam besan sad :mad:

I meni je veceras net katastrofa, jedva i na bench udjem :wall:

Uzas, vec sam pomislio da mi neko krade net :D
IPTV radi normalno za sada.

Poslednja izmena:
Reset rutera je pomogao, sad bolje radi net. IPTV je svo vreme šljakao dobro.

IPTV ima urođen problem kapaciteta. Kapaciteti se projektuju prema prosečnoj upotrebi + neka rezerva. Za provajdera je neisplativo da ugrađuje kapacitet za maksimalno opterećenje koji će biti neiskorišćeno 99% vremena.
Međutim kad se cela Srbija priključi da gleda nešto na TV-u, IPTV ima probleme. Kod mene se smetnje na prijemu dešavaju uvek kad se prikazuje nešto što svi gledaju. To mi se prvi put desilo letos na svetskom prventvu (utakmica Srbija Australija). Skupilo se nas desetak a usrani IPTV se zaglavo. Od onda je to redovna pojava. U utorak je bio Partizan pa opet problemi. Sinoć je igrao Đoković.
Mislim da je Telekom trenutno u haosu i da nisu dobro isplannirali kapacitete. Veliki broja novih korisnika im dovodi sistem do pucanja mnogo brže nego šti bi trebalo.

Poslednja izmena:
IPTV ima urođen problem kapaciteta. Kapaciteti se projektuju prema prosečnoj upotrebi + neka rezerva. Za provajdera je neisplativo da ugrađuje kapacitet za maksimalno opterećenje koji će biti neiskorišćeno 99% vremena.
Međutim kad se cela Srbija priključi da gleda nešto na TV-u, IPTV ima probleme. Kod mene se smetnje na prijemu dešavaju uvek kad se prikazuje nešto što svi gledaju. To mi se prvi put desilo letos na svetskom prventvu (utakmica Srbija Australija). Skupilo se nas desetak a usrani IPTV se zaglavo. Od onda je to redovna pojava. U utorak je bio Partizan pa opet problemi. Sinoć je igrao Đoković.
Mislim da je Telekom trenutno u haosu i da nisu dobro isplannirali kapacitete. Veliki broja novih korisnika im dovodi sistem do pucanja mnogo brže nego šti bi trebalo.

Ako je ovo tacno, a zvuci kao da jeste, predstoje nam crni dani. Bice ovako sve cesce i duze.

Ja na svu sreću nikada nisam imao takvih problema. A ovi problemi sinoć su bili zbog radova na linku ka Mađarskoj.

I kod mene isto... Pixelizacija svaki minut... :S:

Cisto da potvrdim da se iste stvari i kod mene desavaju za vreme nekih utakmica jednostavno se slika zablokira i posle toga cak nece ni da ucita program neko vreme, ali samo na tom odredjenom kanalu ostali rade normalno.Ma mora lelekom nesto da use..!

To je zaista čudan problem ali nisam baš siguran da je u pitanju preopterećenost. Da je tako problem bi se javljao kod svih a ne samo kod pojedinih korisnika. Ja takve probleme nemam. Jedini problem koji sam imao pre desetak dana bio je kad mi se totalno poremetio i ADSL I iptv. Adsl je zapravo radio ali bezobrazno malom brzinom dok je iptv-u slika seckala na svaku desetinku sekunde. Međutim, stanje se nakon nekoliko časova potpuno normalizovalo. Nemam nikakvo smrzavanje slike kad su neki važni događaji tj. kad na tv-u ima neki prenos koji svi gledaju. E sad, možda je problem preopterećenosti povezan sa brojem pretplatnika u određenemo gradu/mestu a ne sa Srbijom u celini. Kod mene u mestu iapk mali broj ljudi koristi iptv. Ne verujem da nas je više od nekoliko, najviše 10-tak.. Ovo sa preopterećenošćću su, naravno, samo moje pretpostavke. Ništa više od toga

Bio sam u poslovnici lelekonja u Vranju da pitam jel ima STB uredjaja medjutim njihove sluzbenice su mi uz blagi smesak rekle da nema i da neznaju kad ce biti.Hahaha cista smejurija.Reko ajde da pozovem njihovu korisnicku podrsku za IPTV i pitam mozda oni znaju kad ce biti ako su ovi neinformisani.I opet isti odgovor neznmao,pa ko zna kazem ja njima ako vi neznate.Pa na to pitanje vam niko ne moze dati odgovor.Bas su me oraspolozili!!Kazem ja onoj sluzbenici pa sto nudite onda ljudima promocije kad nemate uradjeja,prodajete maglu ljudima.Ispada da nuditie nesto sto nemate.Odgovor je bio stavarno neznam gospodine.Znaci sacuvaj me boze koji su oni likovi.Onai kao rade nesto a na kraju ispada da ni sami neznaju sta rade ni kako rade...

Reklama je verovatno plaćena mesecima unapred do nove godine. Količina STB uređaja koja treba da se nabavi je verovatno bila pogrešno procenjena. Mislim da nisu očekivali toliki prelazak korisnika sa SBB-a, Jotela i ostalih kablovskih operatera. Nije im prvi puta da im se dešava ovako nešto. Još ako novi tender kasni...
P.S. Pričam napamet, nemam nikakve informacije, samo mi ovo logično zvuči poznajući njihovu dosadašnju praksu.

Raskinuo sam ugovor sa Beotelom i juce sam popunio onaj online zahtev na Telekovom sajtu(upotrebio MIK) :).E sad me interesuje,iz iskustva drugih,koliko se ceka na odgovor Telekoma o postojanju mogucnosti za IPTV(posto za adsl ocigledno postoje teh. mogucnosti).

Ja popunio isto online zahtev pre 5-6 dana, niko ne zove, okrenem danas 9818 i kazu zahtev je u redu al' nemam uslova za IPTV. Znaci ne znam kad i da li bi me zvali da me obaveste.

Hvala na odgovoru ljudi,valjda ce sve biti ok.

@Johny Bravo
Koje su ti sada opcije na raspolaganju posto IPTV ispada?

Da cekam IPTV :)
salim se, rekli su mi da se ubrzano radi na ostvarivanju tehnickih mogucnosti za IPTV, a dok to ne bude mogu da se prijavim za neku drugu akciju. I rekli su mi da mogu da potpisem ugovor za ADSL na 1god., brzina 4Mb, placam kao da je 1Mb (1425 din.), + prvi mesec 1 din. Ako kojim slucajem u medjuvremenu dobijem mogucnost za IPTV mogu i to da imam, samo onda cu da ga placam dodatno, tj. normalno, kao da nije na akciji (jer u tom slucaju i nije akcija ADSL+IPTV nego ADSL akcija + IPTV nezavisno).

Da cekam IPTV :)
salim se, rekli su mi da se ubrzano radi na ostvarivanju tehnickih mogucnosti za IPTV, a dok to ne bude mogu da se prijavim za neku drugu akciju. I rekli su mi da mogu da potpisem ugovor za ADSL na 1god., brzina 4Mb, placam kao da je 1Mb (1425 din.), + prvi mesec 1 din. Ako kojim slucajem u medjuvremenu dobijem mogucnost za IPTV mogu i to da imam, samo onda cu da ga placam dodatno, tj. normalno, kao da nije na akciji (jer u tom slucaju i nije akcija ADSL+IPTV nego ADSL akcija + IPTV nezavisno).

E to me je interesovalo,hvala na odgovoru kolega :)

Gledajuci promociju na www.telekom.rs i citajuci pazljivo tekst, vidim da je moguca promena cene u buducnosti, posebno posle prodaje. Nekako mi dugacak period od 2 godine za vezivanje sa Telekomom u trenutku kad je moguca promena vlasnika, a onda mozda novi vlasnik odluci da ubrzano vrati investiciju preko ledja ugovorno vezanih korisnika. Kakvo je vase razmisljanje o ovom mogucem scenariju?
Istekao mi je godisnji ugovor sa Telekomom, pa se mislim izmedju kablovskog interneta kod provajdera kablovske televizije ili o ovoj akciji Telekoma, a otkazivanja kablovske. Plasi me ova prodaja, tj. promena cene u buducnosti, jer svi najavljuju duplo skuplji impuls posle privatizacije, pa sto bi stedeli na IPTV-u i adsl-u.

Uz brzinu Interneta od 4Mb/s (Click 4) po ceni paketa od 1Mb/s (Click 1), koja trenutno iznosi 1.208 dinara mesečno u toku trajanja dvogodišnjeg ugovora, svi novi korisnici Open ADSL-a u prvih godinu dana dobijaju Osnovni Open IPTV paket programa i paket Arena Sport po simboličnoj ceni od samo 1 dinar mesečno.

* Telekom Srbija zadržava pravo na promenu uslova promocije.
:S:

Sta kazu ugovori koje ste potpisali, da li je cena fiksna ili promenljiva?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno