Šta je novo?

adler TV LC-32J96EU

zx16

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poena
169
Пре десетак дана сам купио у Метроу ТВ адлер LC-32J96EU за 20.200 динара.
Opis
Adler LC32J96EU
Tip: LCD
Dijagonala ekrana:32 "
Maksimalna rezolucija: 1366 x 768
Osvetljenje: 500 cd /m²
Kontrast: 20.000:1
Format: 16:9
Ulazni konektori: Scart, USB 2.0, HDMI, RF ulaz
Ugrađen DTV tjuner, daljinski upravljač
Tjuner: DVB-T
Zvučni sistem: Stereo
Horizontalni ugao gledanja: 178°
Vertikalni ugao gledanja: 178°
USB 2.0: 1
HDMI: 3
Осим што је HD redy, остало је све мање више ок чак и много за те паре. Има могућност снимања на USB. Проблем је што снима у MPEG-TS формату па једе пуно меморије.
Да ли неко има сазнања која је марка овог ТВ-а у основи и где би могао да се нађе совтвер с којим би, евентуално, променио компресију на MPEG4?

Koje kanale i preko cega snimas?
TV bi trebalo da snima u formatu u kojem se emituje kanal i ne moze da konvertuje u kodek po zelji vlasnika.

Koje kanale i preko cega snimas?
TV bi trebalo da snima u formatu u kojem se emituje kanal i ne moze da konvertuje u kodek po zelji vlasnika.
Снимам на флеш меморију, било који канал који ми је на располагању. У чему је проблем? Да би снимио, мора да то ради у неком формату. Моје питање је да ли неко зна који је бренд у основи у питању па да видим на нету да ли постоји неки софтвер. Као што му је убачен MPEG-TS, исто тако је могао да се убаци и неки други кодек.

a sta fali Mpeg-Ts,skoro svi Sat risiveri snimaju u tom formatu,i nema gubljenja kvaliteta slike...
el dok snimas,osetis da se Tv muci?,pa zbog toga bi menjao soft...

Снимам на флеш меморију, било који канал који ми је на располагању. У чему је проблем? Да би снимио, мора да то ради у неком формату. Моје питање је да ли неко зна који је бренд у основи у питању па да видим на нету да ли постоји неки софтвер. Као што му је убачен MPEG-TS, исто тако је могао да се убаци и неки други кодек.
MPEG-TS je u stvari format u kojem i dobija program, pa uredjaj dotični stream samo čupa i preusmerava na flešić.
Da ima DVB-T2 prijemnik, Hrvatske bi kanale snimao kao MPEG4 a naše kao MPEG-TS, zbog razlika izmedju DVB-T2 i DVB-T streama.
Tako da u toj klasi televizora ne postoji mogućnost za to što želiš.
Ovo ti je otprilike 90% tačno, moje znanje o digitalnoj TV je ograničeno pa sačekaj i druga mišljenja za svaki slučaj.

zx16, neće moći da TV "u letu" rekonvertuje ili dodatno kompresuje video.

Oвако, све може само је потребан одређен хардвер и софтвер!
Ако сам могао, пре осам година, да снимам на тадашњем DVD Recorder-у аналогни сигнал на DVD, у време технике када су телефони били монохроматски и..., данас са оваквим напретком електронике, све је могуће. Као што сам навео у првом посту, евентуално!!!
Пошто не знам шта је у основи, не могу ни ја ни било ко од нас тврдити да је немогуће. Све је могуће уз одређени хардвер и софтвер. Чисто сумњам, и ја, да ТВ у овом рангу тако нешто поседује но...никад се не зна?!
Стога сам и поставио питање.
Једино што ми смета у овом формату је количина меморије коју MPEG-TS формат захтева. Значи, нема сецкања нити било чега што би ми сметало сем утрошка меморије.
Рекох, ај да питам, ништа не кошта!

Кад боље размислим...с обзиром да су пале цене меморијских картица, купићу једну од...е сад, да ли подржава флешке од 16 или 32gB?
Једино да купим micro SD class 10 па ако не подражава да ми остане за телефон?!

Da neko nema ideju gde bih mogao da pronadjem daljinac za ovaj model?

Nazad
Vrh Dno