Šta je novo?

Acer notebook-install winxp problem

miodragz

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2004
Poena
319
Pozdrav narode.

Dobio sam ACER Aspire1353 na servis. Treba mu reinstalacija.
Ranije je na njemu bio WinXP sa Fat32.

Evo sta se desava:
Sve je OK do
Installing network i 32 minut i tu stane (ne zamrzne) i ni makac...

Probano Sa Winxp+SP1 diskom, vise diskova WinXP+SP2...

Da li je ko imao slican problem?

Konfiguracija:
AMD Mobile XP 2400
256MB RAM
Hitachi 30GB
Combo
Ploca sa VIA chipset-om...

Testirana memorija i HDD... uz pomoc Hiren's-a, sve je OK....

Pozdrav,
Mikeli

Bez obzira sto si testirao memoriju pomocu Hirensa, nadji neki rezervni cip i stavi drugu memoriju...
Imao sam slican problem kad je win brljavio i smrzavao se, a memorija je prolazila memtest bez ikakvih problema....cim sam stavio memoriju iz svog laptop-a (posto je ista DDR), taj laptop je radio kao san....

Izgleda da memtest moze zestoko da omasi, tako da samo ubaci neki drugi memoriski cip i probaj onda....mislim da ce to da bude uspesno...

HDD kad ne radi, onda zaista ne radi i lako se i vidi i ustanovi...

Evo shta ce 99% da upali udji u bios iskljuchi mu mrezhnu karticu , podigni windows, i nakon toga ponovo udji u bios i ukljuchi karticu, radice malte ne sigurno, isti problem sam imao kad sam kod druga dizao sistem, na desktop rachunaru (bio je neki P3 na 800 mhz i neka chaintech plocha sa via chipsetom upravo).

Poslednja izmena:
Palo mi je to na pamet, ali u BIOS-u ne moze da se iskljuci mrezna kartica...

Evo shta ce 99% da upali udji u bios iskljuchi mu mrezhnu karticu , podigni windows, i nakon toga ponovo udji u bios i ukljuchi karticu, radice malte ne sigurno, isti problem sam imao kad sam kod druga dizao sistem, na desktop rachunaru (bio je neki P3 na 800 mhz i neka chaintech plocha sa via chipsetom upravo).

Twix, promenio sam memoriju,
ista situacija, zakacio sam mu i drugu optiku, ali opet isto...

Bez obzira sto si testirao memoriju pomocu Hirensa, nadji neki rezervni cip i stavi drugu memoriju...
Imao sam slican problem kad je win brljavio i smrzavao se, a memorija je prolazila memtest bez ikakvih problema....cim sam stavio memoriju iz svog laptop-a (posto je ista DDR), taj laptop je radio kao san....

Izgleda da memtest moze zestoko da omasi, tako da samo ubaci neki drugi memoriski cip i probaj onda....mislim da ce to da bude uspesno...

HDD kad ne radi, onda zaista ne radi i lako se i vidi i ustanovi...

Mikeli

Problem je u glupom windowsu... Meni su se desavali problemi tog tipa da nece nikako da pocne instalaciju ili sl. E sad mozda neko iz microsofta zna u cemu je problem, ja sam uspeo da moj problem otklonim iz knoppix-a tako sto sam prebrisao masterboot i particionu tabelu nulama.

dd if=/dev/zero of=/dev/sda count=2

Mozda mozes ovo da probas ako imas pri ruci neki linux...

ps.
/dev/sda je prvi sata disk, drugi je sdb itd...

ako koristis ata diskove, onda
/dev/hda = primary master
/dev/hdb = primary slave
/dev/hdc = secundary master
/dev/hdd = secundary slave...

Radio sam i to ...
low level format iz utlity programa HDD-a...
Nista

sad sam formatirao jednu patriciju u FAT32,
pa cu probati da dignem Win98 pa da updateujem na WinXP...

Mikeli

Problem je u glupom windowsu... Meni su se desavali problemi tog tipa da nece nikako da pocne instalaciju ili sl. E sad mozda neko iz microsofta zna u cemu je problem, ja sam uspeo da moj problem otklonim iz knoppix-a tako sto sam prebrisao masterboot i particionu tabelu nulama.

dd if=/dev/zero of=/dev/sda count=2

Mozda mozes ovo da probas ako imas pri ruci neki linux...

ps.
/dev/sda je prvi sata disk, drugi je sdb itd...

ako koristis ata diskove, onda
/dev/hda = primary master
/dev/hdb = primary slave
/dev/hdc = secundary master
/dev/hdd = secundary slave...

Tako sam i resio...
Formatirao sam u Fat32, digao win98 upgrade-ovao na WInXP i to je proslo...
Mislim da je problem do mrezne kartice, jer racunar skroz zamrzne kad poksam da je disable-ujem, pri startovanju windowsa pokusava da se uloguje na mrezu... itd...

Hvala svima koji su pomogli

Mikeli

Radio sam i to ...
low level format iz utlity programa HDD-a...
Nista

sad sam formatirao jednu patriciju u FAT32,
pa cu probati da dignem Win98 pa da updateujem na WinXP...

Mikeli

Nazad
Vrh Dno