Šta je novo?

Acer Iconia A500 vs Asus Transformer

Taj "najmanje" deo je bitan faktor :)

Jao kako mi je to nekako puno za tablet. Pre pola godine da mi je neko rekao da cu biti spreman da dam te pare za tab rekao bih mu da halucinira ali danas...

Ja nisam spreman. Ne da nemam, nego ne dam!

Radera, vidim da mozda imamo slicne navike, pa da i ja dodam svoj komentar. Ja sam koristio nook color, pa ga prodao a ovih dana ocekujem ipad2. Menjam jako cesto telefone, a kako sam krenuo i sa tabletima će biti slično. Osnovno mi je da prilikom preprodaje ne izgubim mnogo, a ponekad (jako retko, doduše) i malo zaradim.

E sad, fora je imati neke startne pare i to okretati, na taj način uspevam da iznova menjam hardver i pri tome ne budem na (velikom) gubitku.

A sve to radim da bih imao prilike isprobati najnovije i najbolje iz sveta mobilnih uređaja, dakle nikakva moda, već želja (skoro pa zavisnost) da se ima ono najbolje za sopstvene potrebe u datom tenutku.

A na (ne)sreću to bolje i novije non-stop izlazi...

Tako, da te u potpunosti razumem zašto menjaš taj viewsonic :)

Ma, hteli to neki da priznaju ili ne, pola nas je takvih na forumu...

Nije bitno da li ti nešto odrađuje posao, kad "znaš" da je ono što dolazi za mesec dana "prava stvar"

Ma ima nas puno takvih. Nas kojima je uvek ono sto tek dolazi prava stvar.
Ali nista cudno, u danasnje vreme. Kada vodeci high-end mobilni telefon jednog proizvodjaca ne moze da se zadrzi na trzistu duze od 6 meseci a da ne izadje naslednik.
A o tabletima da ne pricam...suvisno je.

i ja se neckam izmedju ove dve masine. kao prvo, kao sto je reko jedan clan foruma, velika mana transformera je sto nema usb na samom tablet uredjaju. fakticki, za nesto vise, direktno zavisi od tastature sa usb portovima. mana je takodje u odnosu na iconiu manjak interne memorije. u tehnomaniji nude acer sa 32 gb za 47000 a u pc practic-u transrormer od 16 gb za 56000. sad, transformer ima i svojih prednosti... kao prvo, u kombinaciji sa tastaturom, vise radnih sati. ta tastatura, sto je takodje spomenuo jedan clan, moze da bude veoma korisna za klasnicno kucanje tekstova a i gledanja filmova bez drzanja u ruci ili naslanjanja tableta. drugo, na asusu bolji flash (10.2 u odnosu na iconiu na kojoj je 10.1). trece, gps na asusu. neko je pomenuo da i iconia ima gps sto mislim da definitivno nije tacno. koliko sam ja pratio i slusao... tako da, manju prednost dajem asusu. da! iconia ima malo bolju zadnju kameru, to mora da spomenem (2.0 iconia, 1.2 asus). prednje su na oba tableta po 5... ako jesu uopste... tako, od mene toliko.

Sto se zadnje kamere tice, ko ce da snima sa uredjajem sa 10"? Malo glomazno.

A sto se flash podrske tice, koliko mi je poznato, razlika je samo u momentu pisanja specifikacija. Ipak je flash nesto sto na ovim uredjajima ne dolazi integrisano, cak i ako dodje instalirano, updatuje se direktno sa marketa. U svakom slucaju, u svakom trenutku, oba modela imaju najnoviji flash.

Prema recima ljudi iz PcPractic-a ta najavljivana prva kolicina koja im stize je 15 primeraka (vise od pola je rezervisano) i ne znaju kad ce im stizati opet.

Sent from my Vip Droid using Tapatalk

Transformer all the way! Engleski na stranu...Transformer sa tastaturom ima naravno fizicku tastaturu :D + 16 sati baterije/usb portove i sl...mnogo prakticniji uredjaj koji moze u potpunosti da zameni netbook :D

Da zameni netbook u čemu, internet surfu, kucanju maila? Da, slažem se :)

Vrh Dno