Šta je novo?

Acer Aspire ICONIA TAB A100

DaPimp

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
680
Acer Aspire ICONIA TAB A100 7 inch Tablet (Tegra 250 Dual cortex A9, 512KB RAM, 8GB HDD, Bluetooth, Wireless, Android v3.0 Honeycomb) - Cena 299funti

Slike: http://imgur.com/a/XycA2

Tab A100 7-inch tablet has some impressive specs and competitive pricing too. It features a Tegra 2 dual-core A9 processor, 512MB of RAM with 8GB of storage and also Bluetooth. It’s one of the new range of tablets featuring the Android 3.0 Honeycomb operating system

- 7-inch capacitive touchscreen display with multi-touch , 1024×600 resolution 16:9

- Powerful nVIDIA Tegra 250 dual core CPU

- Enhanced gaming experience with 5+ point multi-touch and gyroscope sensor

- 5MP auto-focus camera at rear and a 2MP front-facing camera for video chat

- Android v3.0 Honeycomb
- Full Web browser with Flash 10.1 support

- Easy sharing and streaming of multi-media contents through Acer clear.fi

- HDMI output port for HD contents playback on TV

- Wi-Fi

- 3G Connectivity (A101 only)

- Bluetooth 2.1

- HDMI port

- USB port

- Full HD 1080p video playback

Jedina mana mu je 512mb ram-a :)

Kako je kod nas Acer prilicno zastupljen, ocekujem da se ovaj tablet ubrzo pojavi i kod nas, naravno po prihvatljivoj ceni od nekih 60k dinara :)

Poslednja izmena:
uh nece valjda biti 60k din, mislim da ce biti do 400eu

Slazem se, samo bi bilo lepo da se i neko iz Acera prijavi i kaze da li moze ovaj uredjaj da se ocekuje.

moze da se ocekuje, pojavice se i kod nas ubrzo nakon pojavljivanja, recimo u Nemackoj ;)

bice 36-37K, ako misle da ga prodaju u vecim kolicinama...sad vidcemo...

Bato87, imas insajderske informacije? :)

Ma nema sanse da bude tako malo kod nas, pa moraju ljudi nesto da zarade :D 60k progonoziram :)

pa naravno ;) Na primer, Acer i Samsung (naravno i ASUS) ce i na nasem trzistu prikazati svoje modele tablet-a (a cene ce manje-vise biti slicne onima u EU, bar sto se tice Asus-a i Acer-a) i vrlo brzo nakon sto se pojave na trzistima EU (moguce cak i istovremeno). Mada nasi uvoznici cesto ne budu fer :d A posto su i sami uvideli da je tablet-manija pomalo zahvatila i nasu zemlju (eto vidite, 10s se kod nas prodaje po istoj ceni kao i u EU i razgrabi se veoma brzo, tako da mislim da su povecali uvoz istih ;) ), mislim da ce sve biti OK ;)

inace A100 je izuzetan malisa, bas po mom nekom ukusu. Mozda nekom 512MB Ram-a bude hendikep, ali mislim da je to sasvim dovoljno, narocito ako Honeycomb poseduje dobar memory management, kao sto je slucaj sa 2.2 i 2.3 verzijom

Poslednja izmena:
zamisljam sta bi bilo da se pojavi ovaj uredjaj za 35k kod nas :) isla bi prodaja samo tako

bas je po mojoj meri.ipak nikad ne bih dao za tablet vishe od 300e.jednostavno nema smisla.inace negde sam pogledao link ne mogu da ga nadjem sad,identican tablet ali za 290 nesto dolara.

Kako kome, meni ima vise smisla dati malo vise love za Tegra2 platformu i biti miran neko vreme. Opet, mozda nisam u pravu, mozda bi i slabija masina dugo radila ono sto meni treba i omogucila mi da brze kupim noviju, jacu masinu koja opet radi posao. U ovom slucaju, mislim da je stvar kao i ranije sa desktop racunarima - bolje je sacekati pa videti, ali ako cekas, nikada neces kupiti.

Hoće li se ovaj Acer uskoro pojavljivati kod nas, zna li neko? Ovo mi se do sada najviše sviđa kao rešenje - sve je prilično po mom ukusu. Još razmišljam ima li smisla davati dodatnu kintu za 3g verziju jer su izuzetno retke prilike kada nisam pri nekom wifiju (busom se ne vozim, na poslu imamo dobru i brzu mrežu, par kafića u koje svraćam takođe imaju wifi, svi moji prijatelji, a u BG još može da se nađe nezaštićenih mreža...)

Ovaj acer je stvarno odlican, fizicki izgleda prelepo, hardver isti kao vecina tableta trenutno. Jedino sto meni ne odgovara 7", a i 3g verzija ce sigurno biti dosta skupa.

Mene licno vise privlaci veci brat, A500. Jeste glomazniji, ali mislim da bi mi ipak vise sluzio za posao. Mada, nije ovo prvi put da menjam misljenje...

^ovo nije losa cena, narocito imajuci u vidu da bi A100 trebao da bude 100$ jeftiniji od A500

Da, ova Iconia je skroz cool sprava, cak postoje izgledi da je i bolja od Xooma.

A drugi link koji si poslao nije Motorola, nego Blackberry Playbook. zanimljiva sprava mora se priznati, posebno kad se u obzir uzme cinjenica kako dobro radi sa flashom i podrska za Android aplikacije (tek cemo videti koliko je kvalitetna). Nisam sa druge strane siguran kakva mu je podrska za 3G. U pocetku se pricalo da ce 3G raditi samo kroz Blackberry telefone, ali nisam 100% siguran, postoje podaci na netu da moze da koristi bluetooth tethering sa ostalim telefonima.

Moja greška - playbook je Blackberryjev proizvod. Ali suština je da mi se plače kad vidim ove cene. 350 € za Acer i 310 € za playbook.

Place ti se zato sto su dobre, ali ih nema kod nas ili mislis da je mnogo??

APU Fusion tablet od Acera

[YOUTUBE]dw7P6XkXP3A&feature=feedu[/YOUTUBE]

Odličan je pa čak i sa Windows-om

amd fusion u tabletu..prevelik,zdere bateriju,jak ko konj,i pretezak.licno ne vidim shvrhu.

Ni ja ne vidim svrhu ovih uredjaja, za svoje potrebe. Ipak, cim ih prave, znaci da ima ljudi koji ih zele.

Sa druge strane, treba imati u vidu da Windows tableti postoje vec dugo i nikada nisu imali iole znacajniju popularnost. Takodje, HP nije bez razloga odustao od Windows tableta i odlucio da svoj primerak bazira na Web OSu.

Svaki tabor ima svoje zagovornike, ali ipak, okreni obrni, meni se ne svidjaju Windows tableti. Hocu nesto sto je u potpunosti pravljeno za touch. Vise mi se dopada Iconia A100. Mada, u ovom trenutku sam vise u fazonu 10" modela (sto ce se u nekom trenutku verovatno opet promeniti).

Maaa i ovaj Playbook deluje odlicno, a HP je vec sigurno perfektan :) (webOS je odlican sistem, samo da ga HP progura na pravi nacin)

Verujem da je WebOS odlican sistem, ali ima jednu veliku manu - manjak softvera. Dok se njihov market ne napuni, moze da bude najbolji na svetu, nista mu ne vredi.

Ma bice sve sto je potrebno za jedan tablet, jedino kontam da nece biti igrica (ko zeli igre pravac iPad2 ili Android 3.0 Tegra), ali zasto sluze desktop, xbox i ps3 :)

Pazi, Blackberry je za Playbook naravio Android emulaciju bas zato sto je izbor aplikacija slab. Nisu bitne samo igrice, ja nisam neki igrac, svaka igra mi dosadi veoma brzo. U ovom trenutku cak ni nemam Windows na desktopu. Ali jeste mi bitan izbor aplikacija, ukoliko je preslab, necu ni pogledati neki OS. To ti je kao i kod automobila, mozes da imas najbolji motor na svetu i dzaba ti je ako nista drugo ne valja.

Vrh Dno