Šta je novo?

Acer Aspire ICONIA TAB A100

Ne znam, ovo sam rekao nekako prema mojim potrebama: odlican web browser (+flash), dobar mail client, pregled i editovanje office dokumenata + pdf, music and movie player (da mogu da slusam dok surfujem i pgledam neki filmic dok putujem) i to je to u sustini :) Kapiram da ce mi BBPlaybook savrseno leci zbog 7" i koliko vidim odlicnog sistema, a sto se HP-a tice...pa mogu oni to da poguraju, jer lova im je najmanji problem :)

Ni ja ne vidim svrhu ovih uredjaja, za svoje potrebe. Ipak, cim ih prave, znaci da ima ljudi koji ih zele.

Sa druge strane, treba imati u vidu da Windows tableti postoje vec dugo i nikada nisu imali iole znacajniju popularnost. Takodje, HP nije bez razloga odustao od Windows tableta i odlucio da svoj primerak bazira na Web OSu.

A koji to tableti imaju iole značajniju popularnost osim iPada? (naravno ako izuzmemo kineske tablete koje ljudi kupuju samo zato što su ekstra jeftini)

Ti o tabletima po forumu pričaš kao da je to nešto što je potpuno zamenilo desktop, da svi kupuju jedan, da je apsolutni hit. E pa nije tako, iPad je apsolutni hit a ostali se samo šlepaju na talasu popularnosti koji iPad ostavlja iza sebe i sve što prodaju mogu zahvaliti Apple-u. Kada bi Stiv Džobs sutra sazvao konferenciju i na istoj rekao da prekidaju proizvodnju iPada, da iPad i nije uređaj budućnosti kako se mislilo već da će od prekosutra MacBook Air startovati sa novom cenom od 599$ za osnovni model, šta misliš da bi se dogodilo u radnjama za tri dana? :)

sestra mi ide za prvi maj u berlin, ako ga bude u prodaji tamo po ovoj razumnoj ceni... eto meni tableta oko 5og vec xD

@ G@W

Prvo sve je ok, da je tabletomanija pocela zajedno sa ipad-om, ali ma koliko ga apple zaludjenici hvalili, konkretno ja ga nikad ne bi kupio iz prostog razloga jer mi je skroz odbojan, i prodao sam iphone zato sto ne ide uz mene, nije mi to to.. I uvek cu pre dati i neki euro vise za HP neki ako bude izasao tablet nego li za ipad.

A sto se tice Johnny-a nzm zasto ti smeta to sto on prica, on ne likuje, vec samo kaze sta je i sta nije.. Konkretno je meni dosta pomagao i da si u mojoj situaciji da se dvoumis izmedju uredjaja, svakako da bi cenio to sto on izlazi u susret. I najbitnije, onaj ko kupuje tablet da bi se setao po gradu sa njim i da bi ga ljudi gledali u prevozu ili gde vec, ga i ne zasluzuje za to sabanisanje, ovde se prica o uredjajima koji bi mogli nama koji smo svakodnevno u pokretu da pomogne i ubije nam vreme ako negde putujemo.. Zamisli da moram laptop da nosim negde, pa pre cu da se ubijem nego da vucem nesto tesko, 2-3 kg, cemu ce baterija da rikne za 2 sata..

@G@W

Slazem se, ni jedan tablet nije imao vecu popularnost pre iPada i da, apsolutno, da Apple ponudi Air za 600$, svi zivi bi se zaleteli da ga kupe (a mozda i ja sa njima, svidja mi se uredjaj iako me ne odusevljava OSX). Medjutim, ja ipak Apple ne vidim kao babarogu koja samo na jabuku navlaci ljude da kupuju, vec kao firmu koja najbolje i najubedljivije gura inovativne ideje. Cinjenica je da ja licno ne volim iPhone, jednostavno mi se ne svidja kako radi, medjutim, ne mogu da poreknem njegov uticaj na trzistu. Prvi je doneo capacitive ekrane, takodje, bio je prvi telefon prihvatljivih dimenzija sa velikim ekranom. Ne bih se slozio da Apple diktira trendove samo zato sto im se moze, vise mi se cini da imaju viziju i da im jednostavno uspeva da izguraju stvari zahvaljujuci fenomenalnim idejama.

Nisu bas svi njihovi proizvodi dobro prosli. Pogledaj Apple TV, moze Steve Jobs do sutra da prica kako je njihova ideja bila da to bude uredjaj samo za odabrane i da ga zato ne zele svi, jednostavno nisu uspeli da ponude uredjaj koji bi toliko zapalio trziste. Kada se iPad pojavio, meni je delovao kao obicna glupost. Onda sam nabavio Android telefon, navikao se na sistem, shvatio njegovu moc i potencijal, pozeleo taj sistem na velikom ekranu i poceo da trazim kada ce se pojaviti tablet sa Androidom. Naravno, bilo je pocetnih kineskih (ultra jeftinih) kopija iPada, ali sam zato propratio i prve iole kvalitetnije uredjaje ovog tipa, kao i sve naredne. Da, tableti su tu, i nema bas svaki korisnik potrebu za racunarom kao za poslovnom masinom. Znam izuzetno mnogo ljudi kojima tablet ispunjava 99% potreba, jednostavno, njima ne treba kompjuter nego igracka. A nama kojima treba kompjuter, i dalje jedan tablet moze da posluzi kao zanimljiva igracka i da nam odradi 90% stvari koje nam trebaju, izuzev posla. Cak i da ima Windows, drasticno vise snage i nenormalnu autonomiju, meni bi trebao desktop za udoban rad, jer sam jednostavno na to navikao i jer neke stvari mogu daleko brze da zavrsim na velikom ekranu, pomocu tastature i misa.

Ako chemo iskreno ovaj Samsungov tablet sto ga ima i kod nas nije lose prosao. Neki dan sam procitao da je prodato tri miliona komada. OK, to nije ni priblizno broju prodatih ipadova, ali je ipak nekakva konkurencija.
Bice zanimljivo videti brojke na kraju godine o prodaji, jer ce do tada svi ovi Android tableti o kojima mi sada pricamo biti redovna pojava na trzistu. O 2012-toj da ne pricamo. Mislim da postoji dosta ljudi kojima je ideja tableta zanimljiva, ali iz raznih razloga ne zele macov tablet.

Sto se Samsunga tice, ne znam koliko ste pratili GigaOM, ali Kevin Tofel sa tog foruma je prodao svoj iPad kad je kupio Samsung Galaxy Tab, samo zbog dimenzija. I ovaj Acer, za koji je vezana tema, privuci ce slicnu ciljnu grupu - ljude koji zele relativno veliku spravu, a opet, 10" tablet im je preveliki. Oni ce svakako dobrim delom uleteti u prodaje iPad2 modela. Sa druge strane, svakako vecina ljudi danas zeli 10" tabet, 7" im je besmisleno malo.

Dzoni, 10 inchni tablet sa ovolikom crnom ivicom je prakticno 12-tica i to ne bas nervira. Vec imam 12-tu kod kuce! Kada bi imao manje ivice bio prakticniji, a i lepsi. Sad lici na one foto ramove. Sedmica je duplo laksa, a rezolucija 1024x600 bitno popravlja stvar kad je u pitanju velicina ekrana/tableta. To je moj rezon, mada u potpunosti razumem i logiku biger is better.

Postoji dobar razlog za debele okvire oko ekrana tableta - treba to cudo za nesto i drzati :)

odlozeno do prvog maja i a cenom od 400 funti za 3g verziu i 295 za wifi

Za neupucene, funta je veoma niska u ovom trenutku, iznosi oko 1.13 evra.

Kao sto sam pretpostavljao kod nas ce biti negde oko 300eur-plafon 350 (gledajuci i cenu A500 modela koja je izasla kod nas i koja iznosi 450eur a isti u GB je 450funti ;) ) LINK

Vrh Dno