@G@W
Slazem se, ni jedan tablet nije imao vecu popularnost pre iPada i da, apsolutno, da Apple ponudi Air za 600$, svi zivi bi se zaleteli da ga kupe (a mozda i ja sa njima, svidja mi se uredjaj iako me ne odusevljava OSX). Medjutim, ja ipak Apple ne vidim kao babarogu koja samo na jabuku navlaci ljude da kupuju, vec kao firmu koja najbolje i najubedljivije gura inovativne ideje. Cinjenica je da ja licno ne volim iPhone, jednostavno mi se ne svidja kako radi, medjutim, ne mogu da poreknem njegov uticaj na trzistu. Prvi je doneo capacitive ekrane, takodje, bio je prvi telefon prihvatljivih dimenzija sa velikim ekranom. Ne bih se slozio da Apple diktira trendove samo zato sto im se moze, vise mi se cini da imaju viziju i da im jednostavno uspeva da izguraju stvari zahvaljujuci fenomenalnim idejama.
Nisu bas svi njihovi proizvodi dobro prosli. Pogledaj Apple TV, moze Steve Jobs do sutra da prica kako je njihova ideja bila da to bude uredjaj samo za odabrane i da ga zato ne zele svi, jednostavno nisu uspeli da ponude uredjaj koji bi toliko zapalio trziste. Kada se iPad pojavio, meni je delovao kao obicna glupost. Onda sam nabavio Android telefon, navikao se na sistem, shvatio njegovu moc i potencijal, pozeleo taj sistem na velikom ekranu i poceo da trazim kada ce se pojaviti tablet sa Androidom. Naravno, bilo je pocetnih kineskih (ultra jeftinih) kopija iPada, ali sam zato propratio i prve iole kvalitetnije uredjaje ovog tipa, kao i sve naredne. Da, tableti su tu, i nema bas svaki korisnik potrebu za racunarom kao za poslovnom masinom. Znam izuzetno mnogo ljudi kojima tablet ispunjava 99% potreba, jednostavno, njima ne treba kompjuter nego igracka. A nama kojima treba kompjuter, i dalje jedan tablet moze da posluzi kao zanimljiva igracka i da nam odradi 90% stvari koje nam trebaju, izuzev posla. Cak i da ima Windows, drasticno vise snage i nenormalnu autonomiju, meni bi trebao desktop za udoban rad, jer sam jednostavno na to navikao i jer neke stvari mogu daleko brze da zavrsim na velikom ekranu, pomocu tastature i misa.