Šta je novo?

Acer Aspire 5740G-333G32Mn

Milosnis018

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz & BE QUIET! Pure Rock 3 black
Matična ploča
ASROCK B850M Pro-A WiFi
RAM
EXCELERAM 32GB DDR5 6000MHz CL30
GPU
AMD Radeon RX 6650 XT: PowerColor RX 6650 XT
Storage
PNY 1TB CS2150 M.2 PCIe M.2 & Patriot P210 2048GB
PSU
IG-MAX IG6650 CENTAUR 650W
Kućište
CHIEFTEC Visio GM-30B-M-OP
Monitor
ASUS TUF 32'' VA VG328QA1A 90LM08R0-B01E70
Ostale periferije
Sony Playstation 5
Laptop
LENOVO IdeaPad 1 Ryzen 7 5700u 16gb ddr4 1TB NVMe
Tablet
XIAOMI Redmi Pad Pro
Mobilni telefon
Motorola Edge 40
Pametni uređaji
HUAWEI Watch GT5 Pro
Steam
jomilos84
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Šta mislite o ovom laptopu ?

Acer Aspire 5740G-333G32Mn

Specifikacija
Procesor Intel Core i3-330M 2.13GHz (3MB L3 Cache)
Chipset Mobile Intel HM55 Express chipset
Memorija 3072MB (3GB) DDR3 1066MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Monitor 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768)
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD5470 512 DDR3
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 2.8kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 5-1 čitač kartica
USB 3
AudioOut 1
MicIn 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera Web kamera sa integrisanim mikrofonom
Garancija 12 meseci, može i 36 meseci uz doplatu od nekih 80e

Cena: 49.499,00 din.

Popravljam laptopove u slobodno vreme i posle HPa iz jeftinih serija i msi krs plastikanera prvi sledeci na listi mi je acer , tako da kad se bude pokvario a u servisu ti ne u rade nista (posto im je krs) znaces koga da cimas ;)

Popravljam laptopove u slobodno vreme i posle HPa iz jeftinih serija i msi krs plastikanera prvi sledeci na listi mi je acer , tako da kad se bude pokvario a u servisu ti ne u rade nista (posto im je krs) znaces koga da cimas ;)

Nisam se do sada potrudio da osporim nijednu tvoju poruku tako da necu ni ovu. o premudri. :D Da ti umesto Pozarevca stoji Beograd sutra bi ti doneo jedan primerak, naravno cega drugog nego Acera, 5520, kupljen pre dve ipo godine od pre nekih mesec dana nefunkcionalan, odlozen sa strane da ustupi mesto mladjem batici.

Mada moras priznati da je ta tvoja izjava mozda na neki cudan nacin i reklama Aceru jer mozes da na to gledas kao cinjenicu da je vecina modela u Srbiji Acerov sto ne znaci da su toliko losi. Oni su ''mala'', pri tome govorim mala samo zato sto veci stepen komparacije treba rezervisati za hp, dell, ibm i toshibu firma, i moraju da se dokazu a kako je ostalo malo nacina da se to uradi jedino sto mogu je da trpaju sto vise u racunare, prodaju milion primerka i cena mora da bude niska.

Kad je Benchmark, nekada u novembru radio test laptopova do 50000, iako je uzeto samo 6,7 predstavnika, verovatno zato sto oni od kojih su ih uzeli nisu tada imali nista vise da ponude, ubedljivo je najbolje rezultate imao Acer 5738Z i to je za ne malo presisao ostatak i taj model je, kao sto verovatno i sam znas rasprodat za veoma kratko vreme i mislim da se sada vrlo retko moze naci neki primerak inace bi ga mozda i ja kupio.

Jednostavno, ima tu i malo ekonomije, sto vise prodajes cena mora da pada.
Pa Mac nece niko da kupuje ali to ne znaci da su losi, nego da je ovo jos uvek zemlja Srbija i malo nas je koji imamo para za to.
Pozdravljam te virtueni moj prijatelju, ko zna mozda u nekoj buducnosti i serviseru, spasiocu ovog mog fosila:D

Planiram da kupim pomenuti Acer, ali me sad buni da nema bluetooth. Jel to sigurno?

Da li si probao neke igre, koje, kako rade, kakav je monitor, kakva je završna obrada, koliko se greje ???

Poslednja izmena:
Da li si probao neke igre, koje, kako rade, kakav je monitor, kakva je završna obrada, koliko se greje ???

Volio bih da ti mogu pomoci ali ako pogledas neke moje ranije postove u ovoj temi videces da sam dosta vremena posvetio prepucavanju sa civijem oko toga sto nisam kupio neki, nekoliko hiljada skuplji model asusa zbog bolje graficke koja ce da mi koristi prilikom igranja igrica. Ne igram igrice, nisam nikada imamo neku instaliranu na laptopu i potrudicu se da tako i ostane. MOgao bi naravno zbog tebe, da instaliram na kratko neku pa da ti javim sta je bilo ali mislim da ti u tom slucaju moje misljenje ne moze biti relevantno jer ti cak ne bi znao reci da li to sto bi se desavalo nakon pokretanja igrica zadovoljava zahteve jednog gejmera. :)

Sto se tice grejanja recicu tu da je vec tri, cetiri dana "radi" bez pauze gde pod radom podrazumevam skidanje gb i gb filmova i muzike, povremeno uporedno slusanje muzike ili citanje nekih materijala. Kao sto vidis nista prezahtevno sto bi ga nateralo da se zagreje tako da kada ga sad "opipam" :) jedino sto se oseti je jako mala promena temperature u odnosu na okolinu.

Ni o zavrsnoj izradi ti ne mogu nesto preterano pricati jer nisam promenio neki veliki broj racunara da bi mogao na osnovu nekih predhodnih iskustava da govorim o njemu. Meni je sasvim ok, tastaturom sam jako zadovoljan, mozda zato sto je drugacije od one na predhodnom, sto si mogao i zakljuciti po slici, ali starno je prijatna za kucanje i skoro da je ne ostim pod prstima. Mozda je to samo moje, subjektivno misljenje, mozda se nekome i ne svidi ali sta da se sad tu radi.
Ima i jedno malo cool :) dugme koje ti iskljuci touchpad tako d ate ne smara dok kucas ako ga slucajno dotaknes.

Kao sto sam i pre rekao jedina zamerka je sto se sija na kvadrat, ali to mi je isto bilo i na predhodnom Aceru tako da mislim da acu nekako ziveti sa tim, kad naucis da ignorises sveprisutne tragove prasine, i ti ces. :)

Tako dobar laptop, a samo te bluetooth buni da ga ne kupis? Pa imas one micro bt prijemnike za 500 din, ubodes i vozi...

Potpuno se slazem. I meni je bilo zanimljivo kada su mi na mestu gde sam ga kupio rekli da ga ljudi masovno vracaju zato sto nema bluetooth. Nekako mi je to isto kao kad bi ga vratio zato sto nije roz, cak mislim da je ovo s bojom malo tezi problem. :)

Upravo sam video da je otvoren novi laptop outlet i da se spomenuti model moze naci za 46990 din, ja sam ga platio 1000din vise, mislim d aod ovoga jeftinije ne moze.
http://www.pcpractic.rs/strana/laptop-outlet-beograd

jedino zasto bih ipak mozda, ne znam da li je to dozvoljeno, preporucio bc-group, je zato sto je kod njih produzenje garancije n 3 god, 3200 din.

jos jedna stvar

Takodje zelim da kupim taj acer ali sam pronasao neverovatnu ponudu samo mi treba da je potvrdite ASUS K50ID-SX054 mi se cini bolji od ovog acera a za manje pare pls neke komentare u vezi ovoga.Hvala unapred

Ovaj laptop sam kupio 25.02.2010. godine u laptop centru u NS. Trazio sam kasnije da dokupim dodatnu garanciju, ali je nisu imali, prosao je rok za produzenje i nikom nista. Sve bi bilo u redu, da ovaj laptop nije umro juce, 04.03. ni 10 dana po isteku garancije. Nema znakova zivota uopste, ni na punjac kad se stavi ni na bateriju. Punjac je ispravan, proveren unimerom, baterija nije prazna. Nema znakova zivota uopste. Neko neki predlog za neki servis u NS?

moja greska ali je i taj n60 bolji a garancija na asuse je zakucana al na DVE godine i bez doplate

Nemam pojma šta vam je svima sa tim forama "zakucana garancija", pored toga što je neobičan izraz je pored toga i netačan, jer naravno da za ASUS kao i za većinu drugih brandova možete dokupiti produženje garancije na tri godine (sa 1 na 3, sa 2 na 3...) za bilo koji njihov notebook/netbook uredjaj.

A svi vi koji i dalje verujete prodavcima u radnji šta da kupite "na reč", stvarno ste prilično neiskusni :)

Većina prodavaca nudi i preporučuje ono što ih trenutno "žulja" ili ono na čemu imaju najveću marginu, tj zaradu. Najčešće to nema nikakve veze sa kvalitetom, a isto tako često mogu davati netačne informacije, kao ovu gore za ASUS produženje garancije.

Vrh Dno