Šta je novo?

Acer Aspire 5740G-333G32Mn

Milosnis018

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz & BE QUIET! Pure Rock 3 black
Matična ploča
ASROCK B850M Pro-A WiFi
RAM
EXCELERAM 32GB DDR5 6000MHz CL30
GPU
AMD Radeon RX 6650 XT: PowerColor RX 6650 XT
Storage
PNY 1TB CS2150 M.2 PCIe M.2 & Patriot P210 2048GB
PSU
IG-MAX IG6650 CENTAUR 650W
Kućište
CHIEFTEC Visio GM-30B-M-OP
Monitor
ASUS TUF 32'' VA VG328QA1A 90LM08R0-B01E70
Ostale periferije
Sony Playstation 5
Laptop
LENOVO IdeaPad 1 Ryzen 7 5700u 16gb ddr4 1TB NVMe
Tablet
XIAOMI Redmi Pad Pro
Mobilni telefon
Motorola Edge 40
Pametni uređaji
HUAWEI Watch GT5 Pro
Steam
jomilos84
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Šta mislite o ovom laptopu ?

Acer Aspire 5740G-333G32Mn

Specifikacija
Procesor Intel Core i3-330M 2.13GHz (3MB L3 Cache)
Chipset Mobile Intel HM55 Express chipset
Memorija 3072MB (3GB) DDR3 1066MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Monitor 15.6" LED HD BrightView (1366 x 768)
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD5470 512 DDR3
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 24-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 2.8kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 5-1 čitač kartica
USB 3
AudioOut 1
MicIn 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera Web kamera sa integrisanim mikrofonom
Garancija 12 meseci, može i 36 meseci uz doplatu od nekih 80e

Cena: 49.499,00 din.

sve je to lepo, mnogo dobro izgleda, prelep je, ali stoji ono - Acer je Acer :d

(da nije Acera, u servisu bismo mi imali 60% manje posla :d)

vidi i Asus u tom cenovnom rangu... makar ima 2 godine garanciju...

Dosta je bolji, sviđa mi se

evo par slika

Kod Acera za 3190 din (čini mi se) možeš da dokupiš garanciju do 3 godine.

A što se tiče servisa i 60% manje posla, možda zato što se Aceri najviše prodaju pa se proporcionalno i najviše kvare. To su gluposti, verovatno su u pitanju neki stariji modeli.

A i kvaliteti servisa (i servisera) kod nas su vrrrlo upitni, da ne kažem diskutabilni.

Kad nemaju pojma šta je, nisu upoznati sa specifičnim modelima, dijagnoza im je - otišo čipset/ploča - servis 40000 dinara. Hvala lepo, ja sam nakon takve dijagnoze u jednom servisu popravio svoj Acer sam za džabe.

P.S. Ne tvrdim ja a priori da je Acer najbolji zato što ga ja imam, sve je od serije do serije. Ako ste primetili najveći broj novih modela laptopova sa dedicated grafikom ima ATI kartice, zato što su u bliskoj prošlosti baš nVidia grafičke bile uzrok kvarova velikog broja skupljih laptopova (sa dedicated grafikom).

Poslednja izmena:
Taj asus ima jos krdzaviji displej od onog amila, verovali ili ne.... inace je jako lepa masinica...

Dobro je da si mi rekao ;) pomogao si mi da odustanem, ionako mi se ne daje dodatnih 70-100e zavisno od radnje

Da li ovaj Acer ima bolji displej od Amila Pi 3560 ? (između ta dva modela se i dvoumim)

Poslednja izmena:
Ako je slican kao stariji modeli , da ima dosta bolji displej i dosta losiju grafu

Evo mene moj Acer sluzi 2,5 godine. Sad ode kod sestre na koriscenje, pa cemo videti koliko ce (joj) trajati :)
Btw, sto ne sacekas malo, dok ne stignu i drugi proizvodjaci sa i3 procesorima? Ne znam za Acer, ali bice ih sigurno (video sam najavu novih modela sa core I procesorima) ili da bacis pogled na Asus N61 (kojih sada nema, sve rasprodato).

Dobro je da si mi rekao ;) pomogao si mi da odustanem, ionako mi se ne daje dodatnih 70-100e zavisno od radnje

U BcGroup, ne bi volio da neki od moderatora vidi ovo kao reklamu pa mi udeli neki negativni poen, ali kod njih ce ti ovaj model Acera ako imas da ga platis u kesu kostati 48500 a doplata za 3god garancije je 3190 din.Dobices i torbu. :D

pomenuti model acer-a je zaista dobra kupovina za te pare! da ne pominjemo firme uglavnom je tu cifra ispod 50.000 din a i ta doplata sam negde nasao cini mi se za 2999 din...
ali pustimo gde sta kako ajmo konkretno - kao sto rekoh ovaj model je mozda i najisplativiji laptop sa novim cpu-om. Imao sam prilike da ga vidim kako radi i opipam i nemam vecih zamerki - sta vise i da kosta 5-6k vise dobra je kupovina
ima jos laptopova na nasem trzistu sa novim cpu-om ( i serija INTEL-a )
konkretno asus ima par modela ( za sad najbolji asus N61 za i7 procesorom ), uskoro izbacuje i MSI a koliko sam "snjurao" vidim i toshibu...
pitanje je samo koliko tebi realno treba taj cpu jer koliko sam citao nije nista spec bolji u radu od c2d T6600... - ispravite me ako gresim a tu mozes ustedeti par hiljada ,,,

Kada bi Fujitsu Amilo Pi 3560 imao dužu garanciju ne bih se dvoumio, odmah bi njega uzeo. Kako od igrica igram Football Manager, ponekad Pes ili Fifu mislim da ce ovaj Acer sa 3 god. garancije zadovoljiti moje potrebe.

Kolko ja znam Core i3 ima hyperthreading tako da je definitivno bolji od T6600, u programima koji znaju koristit 4 jezgre, moguce je i poboljsanje od 70%. A i dosta je hladniji zbog 32nm. A i ovi passmarkovi testovi i lista je poprilicno nepouzdana jer se rezultati koje ljudi salju uopce ne filtriraju, tako npr. mozete vidjet da je srednji takt od T6600 1.78 GHz, znaci da su ljudi slali rezultate dok su bili u power saver modu ili ko ce ga znat kako. Najbolje gledat wprime32 rezultat na notebookcheck.net (iako sad vidim da su sjebali malo za t6600, dobili su brojeve 63,37,73,73, trebalo bit negdje oko 37, tako da je taj jedini vazeci) jer je to sirova snaga za racunanje, koja se moze npr. racunat kod video ili audio kompresije, ili raranja itd. u stvarnim uvjetima. Ili za renderiranje 3d scena.

Poslednja izmena:
Voleo bih da vidim gde konkretno HT donosi poboljšanje od 70%? :)

Što se zagrevanja tiče
i3-330M - Max TDP 35W
T6600 - Max TDP 35W
P7450 - Max TDP 25W

Akcenat u mom postu je bio na nekoj svakodnevnoj upotrebi što uključuje office aplikacije, surf, filmove, muziku, poneku igru (mada laptop i nije za igranje, ali ajde). U svim tim primenama sumnjam da bi se osetila neka bitnija razlika između bilo koja dva dual core procesora.

Kompresijom podataka, enkodingom, renderingom i sl. se prosečan korisnik i ne bavi baš često ili se ne bavi uopšte. Meni je npr. brže i lakše da skinem film sa neta u odgovarajućem formatu, nego da ga sam transkodiram.

Za neke ozbiljnije primene, dakle gde će laptop da bude workstation, se kupuju i ozbiljnije mašine koje su klasa iznad i kvalitetom i cenom.

Sve u svemu, jeste taj procesor kao procesor možda bolji, ali da li se u realnoj upotrebi laptop-a njime nešto dobija, pitanje je...

Poslednja izmena:
Kada bi Fujitsu Amilo Pi 3560 imao dužu garanciju ne bih se dvoumio, odmah bi njega uzeo. Kako od igrica igram Football Manager, ponekad Pes ili Fifu mislim da ce ovaj Acer sa 3 god. garancije zadovoljiti moje potrebe.

Nisam neki poznavalac racunara ali mislim da ce ti ovaj Acer definitivno zadovoljiti sve zahteve vezano za igrice koje si spomenuo. Mozes pogledati kako mu je rangirana graficka na http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Graphic-Cards.130.0.html

I ja nameravam da ga kupim u narednih nekoliko dana, ako jos nisi odlucio kod koga mislim d aje najisplativije kod Bc-group, za kes ces moci da ga kupis za 47400 a doplata za tri godine garancije je jos 3200.
Poz.

ako pikas igrice pogledaj i asus n61 sa 4670 grafa je malo jaca a procesor je tu negde dok mu je finish i kvalitet izrade vrh a jos dobijes i veci hard...ako nisi gadljiv na amd a nevidim sto bi bio

ako pikas igrice pogledaj i asus n61 sa 4670 grafa je malo jaca a procesor je tu negde dok mu je finish i kvalitet izrade vrh a jos dobijes i veci hard...ako nisi gadljiv na amd a nevidim sto bi bio

Oj Civicu sivi ticu, prosveli me, malo sam zbunjen, hocu da vidim specifikacije tog racunara koji mu nudis kao alternativu ali mi nikako ne ide jer ni na Asus-ovom sajt nijedan od n61 modela nema 4670 u sebi. Okaci neki link cisto da bacim pogled.

A tebi Obilicu da recem da sam ja juce kupio 5740 u Bc-groupu, ne mogu ti dati neki detaljan izvestaj jer sam tek nabacio sedmicu i planiram da zapocnem nadam se jednu dogogodisnju vezu sa njim. :D Placen 47900 sa popustom na gotovinu. Rekao sam liku koji je radio tamo da se dvoumim izmedju njega i nekog Asusovog modela koje bio 4,5 hiljada skuplji, takodje sa i3 procesorom i mislim nesto boljom grafickom i rekao mi je da bi i on ipak pre uzeo ovaj Acer jer na Asusu ti je garancija zakucana na godinu dana a za Acer ces je za 3200 produziti na 3 godine.
Jedno je sigurno, nema bluetooth, to mi je takodje onaj lik potvrdio iako ces na laptopu videti ono sveprisutno dugme koje je bilo i na modelu koji sam kupio pre skoro tri godine.:) Tastatura mu je odlicna, neobicna ali odlicna, takodje imas dugmence kojim se iskljuci touchpad sto smatram za korisno kada kucas a imas pri ruci mis.
Jedina zamerka za sada, SIJAAAAAAA se vise nego ijedan koji sam ranije video sto cce reci da je lep vizuelno ali i da ces ga moci umesto usisivaca koristiti jer ce se prasina prosto lepiti a njega. :D
Toliko za sada.

moja greska ali je i taj n60 bolji a garancija na asuse je zakucana al na DVE godine i bez doplate

moja greska ali je i taj n60 bolji a garancija na asuse je zakucana al na DVE godine i bez doplate

Pa sada bi i ja rekao da je to bolja opcija, mada sam vec pazario acer i ne zalim se, bar ne nakon dva dana. Stoji da Asus ima ne malo bolju graficku i bluetooth samo mi nije jasno kome je od genijalaca palo na pamet da mu pored graficke sa 1GB ddr3 ugradju ddr2 ram, ili sam i to pogresno video.
Dve godine garancije je dovoljno da se mirno spava, bar dve godine,:) tako da, ukoliko nisi zakleti Intel-ovac, sto ja nisam, ili Acer-ovac sto moram priznati da jesam, samo napred.

Mislim da su oba modela super za te pare tako da, sam odluci sta ces a ja cu do tada da gledam u ovu nalepnicu sa i3 oznakom za procesor. :D
Poz za obojicu.:wave:

Kao prvo taj ddr2 je verovatno brzi od tog ddr 1066 koji ti imas a to sto se ti osecas bolje sto imas ddr3 i intel nalepnicu ne znaci ama bas nista svaki put kad upalis neku igru i imas slajdsou...a ako te zanimaju performanse baci pogled ovde
http://translate.google.com/transla...u/teszt/asus_n60dp_tigrissziv/asus_n60dp.html
Posebno ovu stranu http://translate.google.com/transla...u/teszt/asus_n60dp_tigrissziv/asus_n60dp.html
ddr2 evertest 6530,6436,8008,68.7ns
ddr3 evertest 6722,5628,4796,83.4ns

Eto sta se desava kad se ljudi loze na sarene nalepnice a prostudiraj i ove dve strane
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4570.13885.0.html
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4670.13881.0.html

4570 criza high 11.9fps , 4670 28fps I sad mi reci da se nisi *****ao :)

Poslednja izmena:
Kao prvo taj ddr2 je verovatno brzi od tog ddr 1066 koji ti imas a to sto se ti osecas bolje sto imas ddr3 i intel nalepnicu ne znaci ama bas nista svaki put kad upalis neku igru i imas slajdsou...a ako te zanimaju performanse baci pogled ovde
http://translate.google.com/transla...u/teszt/asus_n60dp_tigrissziv/asus_n60dp.html
Posebno ovu stranu http://translate.google.com/transla...u/teszt/asus_n60dp_tigrissziv/asus_n60dp.html
ddr2 evertest 6530,6436,8008,68.7ns
ddr3 evertest 6722,5628,4796,83.4ns

Eto sta se desava kad se ljudi loze na sarene nalepnice a prostudiraj i ove dve strane
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4570.13885.0.html
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4670.13881.0.html

4570 criza high 11.9fps , 4670 28fps I sad mi reci da se nisi *****ao :)

A ako ti ja kazem da za tri godine koliko sam imao predhodni laptop nisam ni u jednom trenutku imao nijednu igricu instaliranu na njemu, ti ces mi reci da mi ni ovaj 5470 nije trebao, zar ne? Ukusi su razliciti, imam 23 godine i mislim da sam dovoljno odrastao da se bavim nekim ozbiljnijim stvarima od igranja igrica na racunaru. :)

Kako god , memorija je brza kvalitet izrade bolji garancija duza... hhd brzi , hoces da nastavim? ja imam 28 , al ponekad volim da se zabavim, ne sedim za racunarom po 10 sati bez prestanka igrajuci se kao kad sam bio mladji ali zasto ne uzeti nesto bolje za isti novac?

Poslednja izmena:
Kako god , memorija je brza kvalitet izrade bolji garancija duza... hhd brzi , hoces da nastavim? ja imam 28 , al ponekad volim da se zabavim, ne sedim za racunarom po 10 sati bez prestanka igrajuci se kao kad sam bio mladji ali zasto ne uzeti nesto bolje za isti novac?

Au, al si zapeo a ve c sam ti u prvom postu rekao da si u pravu, nisam ga drzao u rukama, ak oti kazes da je bolji kvalitet izrade ok, skidam kapu, za graficku znam da je bolja ali ja sam ga u startu odbacio kao opciju upravo zato sto mi nikada nece zatrebati bolja graficka ni od hd5470 a taj asusov model je za 2500 skuplji nego sto sam ja platio Acera tako da je kod mene i to odigralo veliku ulogu jer u pocetku sam mislio da kupim i nesto jos jeftinije od 5740. Istovremeno sa tom kupovinom sam sa devojkom uplacivao aranzman za leto u grckoj i placao skolarinu tako da veruj mi, te 2500 mi bar tada nisu trebale. Aceru cu produziti garanciju nekad na jesen i to je to.
Volim i ja da se ponekad zabavim ali to radim tako sto odem na basket, ili uzmem da pogledam neki dobar film, ili jednostavno spavam, igrice ne hvala, verum mi.

Nego, da nisi ti u mladosti imao neke traume vezane za Acer? :d Bice da ga zbog toga tako napadas, a on jadan ne zna da se brani.

Nazad
Vrh Dno