Šta je novo?

ACER ASPIRE 1692 WLMi MISLJENJE

jozzy

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
301
Interesuje me da li vredi tih 1420 eura, MIKROS.co.yu kao generalni zastupnik ima najnizu cenu...
Laptop sa veoma dobrom konfiguracijom, ali me interesuje i Vase misljenje mozda neka druga preporuka... pre nego sto ga kupim... nov sam u ovome pa mi je dobrodosao svaki savet

pozdrav

Samo ISTINE radi, MIKROS d.o.o nije generalni zastupnik, nego OVLAŠĆENI DISTIBUTER. Postoji još jedna firma koja prodaje ACER laptopove na tržištu SCG. Ne postoji 'such a thing as' generalni zastupnik za ACERA za SCG, to jest, još uvek ne :)

Pozdrav,
Aleksandar
MIKROS International d.o.o
Takovska 54
3292.825, 3292.826

ok sorry ja sam tako shvatio micros i vasu sekretaricu tamo koja mi je rekla da ste ovlasceni distributer...
nego jeste li dobili pomenuti laptop, znam da ga niste imali na lageru...
i koja je druga firma koja prodaje acer???

jozzy je napisao(la):
ok sorry ja sam tako shvatio micros i vasu sekretaricu tamo koja mi je rekla da ste ovlasceni distributer...
nego jeste li dobili pomenuti laptop, znam da ga niste imali na lageru...
i koja je druga firma koja prodaje acer???

Ako ides ovog leta u Grcku (Solun ili Krit) mozes tamo da pazaris Aspire 1692 1693 ili 1694 a cene su solidno ispod nasih domacih, pa kada jos odbijes PDV bude veoma jeftino.

Npr: 1692 ali sa 1Gb rama a ne sa 512Mb kao kod nas i sa X700/128 a ne sa X700/64 kosta 1298 MP cena, a bez PDV-a od 19% je cena oko 1090e
:-devil-:

pogledaj izbor na Kritu :p http://openmind.gr/index.php?cPath=21_32_218_219&osCsid=602b67be583af3ea31ae07f0cc2bdd06

Solun je nesto skuplji i ima manji izbor http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Catalog_Id=1&Product_Id=267058&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=6

A mislim da u nekoj turistickoj turi nije ama bas nikakav problem preneti lapic bez carine. Na kraju cu verovatno i Ja to licno proveriti :D

alekssBGD je napisao(la):
Samo ISTINE radi, MIKROS d.o.o nije generalni zastupnik, nego OVLAŠĆENI DISTIBUTER. Postoji još jedna firma koja prodaje ACER laptopove na tržištu SCG. Ne postoji 'such a thing as' generalni zastupnik za ACERA za SCG, to jest, još uvek ne :)

Pozdrav,
Aleksandar
MIKROS International d.o.o
Takovska 54
3292.825, 3292.826

Verovatno sam sa tobom razgovarao pre 2-3 nedelje telefonom i jos jednom ti se zahvaljujem na detaljnim informacijama oko Acer Aspire 1690 serije i imam jos jedno pitanje. Ako Ja pazarim NB negde preko, sve cisto i legalno dali u slucaju neke reklamacije i eventualnih problema u garantnom roku mogu da se obratim vama (Mikrosu) kao Ovlašćenom Distributeru???

Pozdrav

znas sta je jos problem treba imati tolike pare u keshu... pa pljunuti odjednom...
ja sam mislio uzeti ovo na kredit...
tako je kada se nema toliko kesha na gomili...

a ta grcka ponuda je extra, samo malo mi je bezveze ako je nemoguce odraditi servis ovde... jer ne daj boze nesto da stane... ko ce ga nositi za grcu ponovo, a ovde kupovati bilo kakve delove dok je mashina pod garancijom je uzas...
ne znam, koliko je dobra ta kombinacija toliko i ne valja ako ovde nemamo ovlascenog servisera...

jozzy je napisao(la):
a ta grcka ponuda je extra, samo malo mi je bezveze ako je nemoguce odraditi servis ovde...
ne znam, koliko je dobra ta kombinacija toliko i ne valja ako ovde nemamo ovlascenog servisera...

Nadam se da ce nam AleksBGD dati odgovor na to pitanje, a posto je upitanju 1 year International Warranty, a mikros je ovlasceni distributer onda bi trebalo da je i ovlasceni serviser pa eto resenja. Al sacekajmo krajni sud AleksBGD-a

Hajde, kada ga kupis javi utiske.
Sve lepo zvuci, ali treba malo razmotriti i negativne strane.

Mene pomalo brinu reakcije vlasnika koje mozes procitati na ovom forumu:
http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=1034733&page=16&pp=7

1. cesto se javljaju problemi sa monitorom u vidu mrtvih pixela ili citavih vodoravnih traka koje su svetlije od ostatka ekrana, mada u tom slucaju mozes da zamenis ekran ali...
2. neki se zale da ta Bright tehnologija prilicno umara oci usled intenzivnog odsjaja, neki su to nazvali i bolom!
3. nekoliko ljudi se zalilo da im je DVD prebucan

Nije mi namera bila da kudim Acer, stavise i sama se jos premisljam da li da kupim novi desktop ili laptop posto studiram u drugom gradu i racunar mi je potreban. Sta ce mi neki kojeg necu vidjati :) U pocetku sam se protivila laptopu jer su mi se desktop replacementi cinili uzasno skupim, ali posle svih vasih komentara i doticnog modela menjam polako misljenje ;)

Psyche je napisao(la):
2. neki se zale da ta Bright tehnologija prilicno umara oci usled intenzivnog odsjaja, neki su to nazvali i bolom!
Notebuk sa takvim ''ogledalom'' ne bih uzeo ni da mi daju džaba pa makar bio on i T43. :) Mislim da je ogledalo-monitor jedna od žešćih nebuloza, al' možda se to nekome i dopada.

Stvorenje, to shto si upravo rekao je tvoje subjektivno mishljenje. Budi objektivan ako nekoga savetujesh, jer inache savetujesh pogreshno.

Elem, CrystalBright tehnologija na Acerima ima samo jednu jedinu manu - smanjuje ugao vidljivosti za par stepeni na obe ose. Sve ostalo je poboljshano (oshtrina slike i sl.).

Ne kontam kakvo crno ogledalo pominjete. Istina, reflektuje, ali ne smeta uopshte. Naprotiv, neka radi shta hoce, slika je fantastichna (kao i na 99% Acer-a inache)....

Btw, poenta i jeste da "bright" display nije ni bolji ni loshiji od obichnih, ali nashi struchnjaci odmah nadju dlaku... :d

P.S. Od svega, vi ste nashli Acer-u da prigovorite za ekran...ccccc....

Poslednja izmena:
Nije Bright, vec Brite izvinjavam se :D
Naprotiv, meni je bas drago ako je tako. Zato sam i postavila u forum da se moze prodiskutovati. Samo sam prenela zapazanja nekih vlasnika. Nisam nikada licno bila u prilici da vidim bilo koji Acerov ekran tako da nemam sta ni da hvalim ni da kudim.

Kakav je ostatak komponenti, posebno Hard, DVD i memorija?

Acer Aspire 1692 WLMi
Intel Pentium M 740 "Sonoma" - 533MHz FSB, 2Mb cache
Intel 915PM "Alviso" Chipset
2x256Mb DDR2 400MHz - Hynix
Ati mobility Radeon X700 64Mb - PCI-express
80Gb HDD ATA100 4200rpm - IBM Travelstar
15,4" 1280x800 WXGA CrystalBrite TFT LCD
Matshita Dual Layer DVD+-R/W - slot in
WLAN b/g, LAN 1Gbit, 56K model

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
Stvorenje, to shto si upravo rekao je tvoje subjektivno mishljenje. Budi objektivan ako nekoga savetujesh, jer inache savetujesh pogreshno.
Evo, idem u ćošak da se stidim. :)

Nisam bre nikog ništa savetovao već sam rekao svoje mišljenje odnosno prokomentarisao panel i ništa više.

lepo se vi ispisaste... a ja kao slag na torti i na njemu jagoda :)

ovaj ACER, i bilo koji DRUGI ACER, ima takvu sliku da je to nevidjeno do sada...
kada sam pogledao u ekran, prosto sam se zalepio, i morao sam da prosetam po aplikacijama da bih video tu ostrinu...
kada sam presao sa svog 19" Samsung, na 15.4" ACER, verujte mi... zanemaricete velicinu ekrana... a slika je perfektna

zakljucak: AKO JE TO JEDINA MANA, MADA MISLIM DA JE NEMA, ONDA STVARNO... nikad bolju sliku nisam sreo na nekom ekranu...
stoga ja nisam odustao od njega... jos uvek ga nema, cekam da stigne i uzimam ga...

Nije ta slika nista bolja niti losija od recimo Sony black onyx ekrana. Bilo je ovde svojevremeno komentara kako se jako reflektuje, da pri jakom svetlu je nemoguc rad.... Po meni to je sve subjektivno, ima nevidjenu ostrinu, boje su fenomenalne, da se reflektuje, reflektuje se, e sad nekome smeta vise, nekome manje.
Moj zakljucak je da je ekran jedna od boljih strana ovog laptopa i nikako mu to ne bih belezio kao minus.

nisam jos kupio...
kako su mi rekli iz microsa jos nisu dobili, ocekuju ga ovih dana...

nameracio sam se kupiti njega... nista vise...
razmisljao sam i o FujitsuSiemens 7405... ali razlika u ceni je oko 250-300e, a sa ACERom se dobio mnogo vise...

zato u iscekivanju... :)

cim izmem javljam utiske...

Ja ga sutra uzimam pa cu napisati prve utiske onako odokativno jer sam potpuno nov u notebook svetu

Nije valjda da su konačno stigli !!!!!
Al znate šta me najviše boli, kad moramo da kupujemo kod ovih naših derikožaca i nazovi "OVLAŠĆENIH DISTRIBUTERA" a ovakav laptop i to sa boljom grafikom X700/128Mb umesto X700/64Mb npr u Austriji je 1070e!!!!!!!!!

350e jeftiniji nego kod nas. Pa kakvi su to uvoznici ???? Jel oni kupuju od Pere, Mike ili Žike negde preko ili stvarno uvoze od Acera ili nekog velikog Resellera??

Mislim da nabavljaju preko Hrvatske, jer su njihova podruznica. Cak im je i sajt isti!

Pogledaj:
http://www.senso.hr/mp/

ACER Aspire 1692 WLMi
Intel Pentium M 740(1.7 GHz/2 MB/533 FSB),15.4"WXGA CristalBrite,512MB DDR II,80GB HDD, DVD-Dual DL, ATI Mobility R X700 64MB,4-in-1, GLAN, WLAN, Win XP Home
šifra: M8110005 10.284,26 kn

To je za nekih 200 eura manje!
A mislim da je u veleprodaji bilo, ranije kad sam gledala oko 1050 eura. Ne mogu to ponovo da nadjem, u svakom slucaju prilicno preteruju sa cenom od 1420 eura.

Poslednja izmena:
Psyche je napisao(la):
Mislim da nabavljaju preko Hrvatske, jer su njihova podruznica. Cak im je i sajt isti!

Pogledaj:
http://www.senso.hr/mp/

ACER Aspire 1692 WLMi
Intel Pentium M 740(1.7 GHz/2 MB/533 FSB),15.4"WXGA CristalBrite,512MB DDR II,80GB HDD, DVD-Dual DL, ATI Mobility R X700 64MB,4-in-1, GLAN, WLAN, Win XP Home
šifra: M8110005 10.284,26 kn

To je za nekih 200 eura manje!
A mislim da je u veleprodaji bilo, ranije kad sam gledala oko 1050 eura. Ne mogu to ponovo da nadjem, u svakom slucaju prilicno preteruju sa cenom od 1420 eura.

10.284 kune je nepunih 1400e, o kakvih 200e manje pricas?

Nazad
Vrh Dno