@Flight
Ja sve vreme očekujem od tebe neki jak argument, pa da batalimo raspravu, a ti ništa.
😉
Nema veze ko kakve panele koristi, ako je na Samsungu bela boja - zuta, a na Aceru 5000 dinara jeftinijem perfektno bela, onda je jasno da tu postoji jos nesto.
Naravno da postoji nešto, ali nismo još utvrdili šta. S obzirom da nisi opisao uslove pod kojima je vršeno "testiranje", moguće je da nisi isključio uticaj spoljašnjih faktora. Moguće je da je uzrok problema bio npr. loš VGA splitter (a takvih ima podosta na ovim prostorima). Meni lično bi bilo jako čudno da "u radnji više od pet monitora umesto bele boje daje žutu".
🙂
Pored toga, čini mi se da si ti upoređivao monitore iz najniže cenovne i kvalitativne kategorije. Kod takvih monitori su češće varijacije kvaliteta od primerka do primerka, što čini bilo kakvu generalizaciju još težom. Ispravnost proširivanja te generalizacije na ceo brend neću ni da komentarišem.
@alekssBGD
Prosečnom Srbinu je možda i bolje da ne veruje svojim očima, jer verovatno ni ne zna šta, kako i zašto gleda. :d
Šalu na stranu, loše poimanje brendova je i nastalo donošenjem proizvoljnih zaključaka na osnovu nepotpunih informacija (tj. neosnovanim veličanjem jednih i/ili pljuvanjem drugih).
@Vuk
Nisam ni znao da ih ima izloženih kod nas. Moraću da svratim prvom prilikom da vidim kako izgleda to čudo.
🙂 Valjda imaju i nešto bolje, pored tih TN modela. Što se cene tiče, tu važi analogija sa npr. Jaguarom. Svi kažu da je preskup i da ne vredi tih para (što je uglavnom i tačno), a svi bi ipak želeli da ga imaju.
😀