Šta je novo?

Acdsee 8.0

japi

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2005
Poena
309
da li neko probao ovaj program da koristi, kakav je u odnosu na prethodnike??? :type:

Savršen... Bilo je dosta reči na forumu. Jednostavno bolji od svih konkurentskih... :)

Ja koristim ACDSee 3.0 - brzo se otvara i nema razne gluposti...

Odlican je, samo zavisi sta trazis od takvog programa. Ako zelis da koristis sve i svasta sto ti nudi (tipa rangiranje slika, editovanje...), onda je ok. Ali, ako ga koristis cisto za gledanje slika, bez nekog rangiranja, bolje stavi neku stariju verziju, dosta su brze. Za editovanje slika ionako ne moze da parira Adobe Photo Shopu.

Ma koje vi to mašine imate, meni se otvaraju slike 2500x1600 u sekundi...

Sada sam merio, treba 3 sekunde da otvori sliku :) Naravno, ovo pricam pod uslovom da acdsee nije startovan, vec kada kliknes na sliku iz win-a. Kada otvaras sliku iz acdsee-ja, otvara je istog trenutnka.
Zaboravih, Barton 2.2ghz, pola giga rama.

Poslednja izmena:
Jel moze nekako da se ACD podesi da ne otvara filmove koji su u folderu, vec samo slike? Meni slike otvara u sekundi, ali filmove........ :wall:

Jedino sto mogu za sigurno da ti kazem je da moze da se podesi, posto meni ne otvara filmove. E sad, nisam siguran sta treba da podesis, ali probaj da u File Associations iskljucis sve video file.

plugin options(settings)...pa iskljuciti pluginove za prikaz video fajlova

Ja sam opet skroz zadovoljan novim acdsee programom. Naravno odmah u startu sam mu ubio da prikazuje sve osim slika. I naravno slike otvara u sekundi bez ikakvog cekanja.

@Floyd
HVALA!

@All
Jel ima neki "light" program za pregled slika koji ima dugme za rotaciju na toolbar-u? (nesto nalik na ACDSee, ali ne toliko glomazno)

Thx

Smara za medalju 8. Prvo otvaranje je zesce smaranje, ali posle toga radi veoma lepo naravno sa giga rama. Nego ima jednu dobru funkciju a to je da sam slike rotira ako su slikane sa vertikalno. Mada koliko je to dobro toliko je i lose. Kasnije kada sam prebacio slike u mob morao sam da ih rotiram jer mi komp nije bio pri ruci.

Koristio sam Acdsee 8 jedno mesec dana, sada sam preshao na XnView i moram priznati da je XnView po meni mnogo jachi program za gledanje slika.

Filip je napisao(la):
@
Jel ima neki "light" program za pregled slika koji ima dugme za rotaciju na toolbar-u? (nesto nalik na ACDSee, ali ne toliko glomazno)
Thx
FastStone ImageViewer, freeware, extra program, za mene poslao acdsee u pemziju.

Ljudi, koristio sam ACDSee skoro 5,6godina(pocevsi od 3.xx, pa sve do 7.xx) i dans sam ga ZVANICNO poslo na zasluzenu penziju :)

XnView je OPASNO DOBAR, namestio sam sve do najsitnijih detalja kako mi odgovara, otvara sve brzo, ne smara dodacima, jednostavno za moju upotrebu - SAVRSEN!!!

preporuka za one koji zele jednostavan i LIGHT program za pregled slika ;)

A tek kako ćeš da se obraduješ kada vidiš kako radi sa transparentnim materijalom...

Zna li neko kako se u ACDSee8 uklanja StatusBar prilikom pregleda slike u Full screen modu? Sa njim to baš i nije Full screen...

@Shane: kad otvoris tako sliku u full screen modu pritisni tockic na misu.

Probao sam i 8Pro i u njemu nema onog iritirajuceg okvira u u full screen-u ali je slika u ovoj verziji za sitnu nijansu mutnija. Probao sam u poslednjih godinu dana gomiletinu programa i sad mogu da tvrdim da nepostoji program koji ima kvalitet slike koji sam imao recimo sa ACDSee 7, brzinu da otvori odmah (prvo i direktno otvaranje) i da je to samo pregledac slike a ne multialatka.
Skoro da sam cak definisao sta bi taj neki program trebao da radi. Na desni klik misom treba mi samo rotate i dugme edit koje bi naravno vodilo ka photoshopu, eventualno exit.
Nazalost svi pametuju i prave ludila od programa koja nisu nikom potrebna.

zendraqla je napisao(la):
Smara za medalju 8. Prvo otvaranje je zesce smaranje, ali posle toga radi veoma lepo naravno sa giga rama. Nego ima jednu dobru funkciju a to je da sam slike rotira ako su slikane sa vertikalno. Mada koliko je to dobro toliko je i lose. Kasnije kada sam prebacio slike u mob morao sam da ih rotiram jer mi komp nije bio pri ruci.
Kako si uspeo da ti rotacija slike prema EXIF-u funkcionise? Meni je upaljeno, ali nece da radi... Gde u EXIF-u pise da li da rotira ili ne? Da li zavisi od aparata?

Poslednja izmena:
Filip je napisao(la):
Kako si uspeo da ti rotacija slike prema EXIF-u funkcionise? Meni je upaljeno, ali nece da radi... Gde u EXIF-u pise da li da rotira ili ne? Da li zavisi od aparata?

Tools>Options>General>Automatically rotate JPEG and TIFF images based on EXIF orentation

samo cekiras i trebalo bi da radi !!!

japi je napisao(la):
Ljudi, koristio sam ACDSee skoro 5,6godina(pocevsi od 3.xx, pa sve do 7.xx) i dans sam ga ZVANICNO poslo na zasluzenu penziju :)

XnView je OPASNO DOBAR, namestio sam sve do najsitnijih detalja kako mi odgovara, otvara sve brzo, ne smara dodacima, jednostavno za moju upotrebu - SAVRSEN!!!

preporuka za one koji zele jednostavan i LIGHT program za pregled slika ;)

Jel to neki novi XnView ili jos nije izasla nova verzija. Posto ona stara je bila losa. ACDSee je dobar jedino po ovo orjetaciji slike i za ljude kao sto sam ja koje mrzi da otvaraju photoshop zbog sitnijeg editovanja slike. Bas zbog toga sam i prestao ranije da koristim XnView sto je bio los za manje modifikacije, ali je bitno da je bio brz sto acdsee nije u svim uslovima.

Opcija je ukljucena (standardno), ali kod mene ne funkcionise? Probao sam i da je ugasim, pa upalim, ali ne radi.
Zato sam i pitao da li mozda zavisi kojim aparatom je slikano i gde u EXIF-u pise informacija o eventualnoj rotaciji?

Inace, XnView nije los, ali mi je katastrofa sto na toolbaru moze da se stavi samo dugme za CCW rotaciju! Bez opcije brze rotacije slike ne obe strane, progam nije (bar meni) toliko upotrebljiv.... Bas zbog slika sa digitalnih aparata....

Filip je napisao(la):
Inace, XnView nije los, ali mi je katastrofa sto na toolbaru moze da se stavi samo dugme za CCW rotaciju! Bez opcije brze rotacije slike ne obe strane, progam nije (bar meni) toliko upotrebljiv.... Bas zbog slika sa digitalnih aparata....
Ja imam instaliran XnView godinama ali nikada nisam našao dovoljno upotrebljivu verziju da bi ikada bio default viewer. Npr. kad iz foldera sa mnogo slika (500-600) dvoklikom izađem iz browsera u viewer CPU se zakuca na 100% i tako stoji par minuta. Nemam nikakvu predstavu šta XnView radi za to vreme - ali to je potpuno neprihvatljivo.

FastSone Viewer mi je još uvek default, ali i on, nažalost, polako počinje da se pretvara u bloatware. Autor dodaje sve više uglavnom nepotrebnih opcija (npr. stalno unapređuje transition effects u slide show, a da pritom niti može da se snimi, niti može da se koristi kao screen saver, niti standalone... Čemu to služi?), program je sve sporiji, a već dugo ništa zaista bitno nije unapređeno niti je dodata neka nova korisna opcija (gde su opcije za contact sheet, za dodavanje teksta na pojedinačne slike, autocrop...?). I i dalje ne postoji način (ili ga barem ja ne znam) da se program minimizuje iz full screen-a.

Poslednja izmena:
Ne znam za ostale al mene ACDS je8e komp pola giga 5200 gf i cel na 2.0 shto je sasvim dovoljno da se svaki program glat otvori al to ***** od programa kad kliknem na sliku treba mu bar 20 sec da se otvori. Prvih mesec dana je lepo otvarao al posle tog vremena sav se usmrdi i to ne samo na mojoj makini nego na svim na kojim sam video acds 8 micu sedmica je u brzini majka naspram ovog. Kao da nije optimizovan. Naravno u pitanju je apsolutno legalna verzija.

Kod mene poslednja verzija, 8.0.67 Pro, daleko brže otvara slike nego prethodna verzija. Apsolutno sam zadovoljan.

Filip je napisao(la):
Opcija je ukljucena (standardno), ali kod mene ne funkcionise? Probao sam i da je ugasim, pa upalim, ali ne radi.
Zato sam i pitao da li mozda zavisi kojim aparatom je slikano i gde u EXIF-u pise informacija o eventualnoj rotaciji?

Ne mogu tacno da se setim koji je fotoaparat ali kosta preko 1000e.

i ja sam, iz ciste radoznalosti, instalirao acdsee8 pre jedno mesec dana,ali sam veoma brzo i skinuo sa sistema, jer mi nije donosio nikakve ocigledne novosti u odnosu na prethodne verzije a mnogo se sporije startovao (3 ghz, giga rama) cak i u odnosu na verziju 7.

zendraqla je napisao(la):
Ne mogu tacno da se setim koji je fotoaparat ali kosta preko 1000e.
:lupko: samo toliko :d
Mislio sam da li znas nesto o tome koji proizvodjaci to podrzavaju, a koji ne ili nesto sl....
Ali mi je sad potpuno jasno zasto tebi rotira slike, a meni ne :)

A ostali, jel radi nekome ova opcija?

Nazad
Vrh Dno