FastStone ImageViewer, freeware, extra program, za mene poslao acdsee u pemziju.Filip je napisao(la):@
Jel ima neki "light" program za pregled slika koji ima dugme za rotaciju na toolbar-u? (nesto nalik na ACDSee, ali ne toliko glomazno)
Thx
Kako si uspeo da ti rotacija slike prema EXIF-u funkcionise? Meni je upaljeno, ali nece da radi... Gde u EXIF-u pise da li da rotira ili ne? Da li zavisi od aparata?zendraqla je napisao(la):Smara za medalju 8. Prvo otvaranje je zesce smaranje, ali posle toga radi veoma lepo naravno sa giga rama. Nego ima jednu dobru funkciju a to je da sam slike rotira ako su slikane sa vertikalno. Mada koliko je to dobro toliko je i lose. Kasnije kada sam prebacio slike u mob morao sam da ih rotiram jer mi komp nije bio pri ruci.
Filip je napisao(la):Kako si uspeo da ti rotacija slike prema EXIF-u funkcionise? Meni je upaljeno, ali nece da radi... Gde u EXIF-u pise da li da rotira ili ne? Da li zavisi od aparata?
japi je napisao(la):Ljudi, koristio sam ACDSee skoro 5,6godina(pocevsi od 3.xx, pa sve do 7.xx) i dans sam ga ZVANICNO poslo na zasluzenu penziju
XnView je OPASNO DOBAR, namestio sam sve do najsitnijih detalja kako mi odgovara, otvara sve brzo, ne smara dodacima, jednostavno za moju upotrebu - SAVRSEN!!!
preporuka za one koji zele jednostavan i LIGHT program za pregled slika![]()
Ja imam instaliran XnView godinama ali nikada nisam našao dovoljno upotrebljivu verziju da bi ikada bio default viewer. Npr. kad iz foldera sa mnogo slika (500-600) dvoklikom izađem iz browsera u viewer CPU se zakuca na 100% i tako stoji par minuta. Nemam nikakvu predstavu šta XnView radi za to vreme - ali to je potpuno neprihvatljivo.Filip je napisao(la):Inace, XnView nije los, ali mi je katastrofa sto na toolbaru moze da se stavi samo dugme za CCW rotaciju! Bez opcije brze rotacije slike ne obe strane, progam nije (bar meni) toliko upotrebljiv.... Bas zbog slika sa digitalnih aparata....
Filip je napisao(la):Opcija je ukljucena (standardno), ali kod mene ne funkcionise? Probao sam i da je ugasim, pa upalim, ali ne radi.
Zato sam i pitao da li mozda zavisi kojim aparatom je slikano i gde u EXIF-u pise informacija o eventualnoj rotaciji?
Inace, XnView nije los, ali mi je katastrofa sto na toolbaru moze da se stavi samo dugme za CCW rotaciju! Bez opcije brze rotacije slike ne obe strane, progam nije (bar meni) toliko upotrebljiv.... Bas zbog slika sa digitalnih aparata....
:lupko: samo toliko :dzendraqla je napisao(la):Ne mogu tacno da se setim koji je fotoaparat ali kosta preko 1000e.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari