Šta je novo?

Acdsee 8.0

• Začetnik teme Začetnik teme japi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Filip je napisao(la):
Inace, XnView nije los, ali mi je katastrofa sto na toolbaru moze da se stavi samo dugme za CCW rotaciju! Bez opcije brze rotacije slike ne obe strane, progam nije (bar meni) toliko upotrebljiv.... Bas zbog slika sa digitalnih aparata....
hm... u browser-u imas ovo dugme:

ja sam inace kontaktirao autora i on je rekao da ce vecinu mojih ideja ubaciti u sto skorije vreme, mozda vec u sledecoj verziji...

@ wiz011: nikada nisam primetio takav problem (mislim na zakucavanje procesora)

Filip je napisao(la):
:lupko: samo toliko :d
Mislio sam da li znas nesto o tome koji proizvodjaci to podrzavaju, a koji ne ili nesto sl....
Ali mi je sad potpuno jasno zasto tebi rotira slike, a meni ne 🙂

A ostali, jel radi nekome ova opcija?

Ako te zanima koji je fotoaparat onda pitaj Black RIder-a. Mada sigurno moze na netu da se nadje koji to proizvodjaci tacnije koji fotoaparati podrzavaju.
🙂

Nije mi bas zapelo... Mozda cujem nesto sto ne zelim... Npr. da mi treba aparat od preko 500e za ovo 😀

@Zoni

Znam da ima, ali meni treba nesto mnogoooo prakticnije!
E, ajde kad mu vec saljes predloge, mozda ne bi bilo lose da mu predlozis da prilikom rotacije slike ne pita da li da sacuva izmene ili ne! Ne znam za ostale, ali ja pregledam JAKO mnogo slika slikanih sa digitalnim, pa mi je ovo cest problem.

Filip je napisao(la):
E, ajde kad mu vec saljes predloge, mozda ne bi bilo lose da mu predlozis da prilikom rotacije slike ne pita da li da sacuva izmene ili ne! Ne znam za ostale, ali ja pregledam JAKO mnogo slika slikanih sa digitalnim, pa mi je ovo cest problem.
uf, breeeeeeeee :smash:

ufbre2ms.png

Pa dobro bre Zoni, uz svo postovanje, ako smatras da sam glup, nemoj da mislis i da sam slep :d
Meni se NE pojavljuje ovaj tvoj prozor sa slike, ali u svakom slucaju nisam mislio na to vec na ovo:
xn4yq.gif

sa tim da je meni poenta da se NE prave nikakve izmene na slici! Tj, da prog ima neku opciju da ni u kom slucaju ne cuva izmene na slici koje su radjene direktno iz njega.
Nesto tipa:
()Automatically save all changes
()Do not save any changes
(.)Prompt to save changes

Npr. prva opcija bi mogla da MNOGO ubrza neke sitne izmene na velikom broju slika (naravno neke izmene koje se rucno podesavaju tj. da ne moze da se automatski primeni na sve slike u folderu).

Za klasicno gledanje slika WINDOWS PICTURE & FAX VIEWER R U L E S!!!
Ako treba da nesto presredim fotografiju koristim photoshop i to 7-bolje mi ne treba.
Imao sam acdsee godinama instaliran i posle odredjenog vremena sam se zapitao:Ko se setio da napravi ovoliko glup i smrdljiv program???(Cemu ovo sluzi,a uz to i (radi kao baba)ne radi).
Trenutno mi je stao mozak,ne mogu da se setim jos programa,ali mogu da kazem da su acdsee i partition magic definitivno promasaji veka.To ne treba da postoji.I jos lom slicnih programa.

Au bre Zoni 🙂
Kad npr. izrotiram sliku, on me pita da li hocu da sacuvam izmene, to je prikazano na onoj slici gore. E sad, ja hocu da izbegnem to da me pita da li da sacuva izmene ili ne vec da to mogu da predefinisem automatski u opcijama! Tj, da je odgovor uvek automatski "Yes", odnosno "No". Jel me sad razumes? 🙂

Verzija je:
XnView v1.80.3 (Sep 6 2005)
Libformat Version 4.51

A kad smo vec kod XnView-a, meni browser nece da otvori ni jedan shortcut? Desava li se ovo jos nekome?

Ako promenis bilo sta na nekoj slici, npr. bightness, red eye, rotacija a zatim predjes na drugu sliku ili jednostavno ugasis XnView, videces onaj "popup"! E, o tome pricam!

A ja sam u medjuvremenu nasao onaj tvoj prozorcic! On se pojavljuje samo kad kliknes na JPEG loseless transformations, a ne na klasicno rotiranje! Odatle zabuna.

Ali mi i dalje sve shortcut-ove prikazuje kao xxx.lnk i ne moze da ih otvori? Any idea?

aha 😀 joj, tek sam sad shvatio 😛 da, to se zaista desava, i nisam video da ima neko podesavanje za to... ali, koliko se ja secam, tako je i u drugim viewerima...

u svakom slucaju, meni to ne smeta 😉

a shortcutovi mi rade definitivno OK - sad sam isprobao razne vrste slika i 2 verzije Xn-a...

evo instalirah ACDSee Pro Trial, i opet ne kontam kako da dobijem narmalnu sliku u full screen-u, bez nekih zezancija, kao sto je u 8-ici onaj tanki bijeli okvir, ili evo u pro-u properties toolbar. Kontam da moze nekako da se iskljuci, da mi se ne pali automatski (inace, po defaultu mi acdsee slike otvara full screen). Screenshot u attachmentu ce valjda pojasniti sta zelim da maknem! 😉

Prilozi

• acdsee pro dosada.webp
    acdsee pro dosada.webp
    11.5 KB · Pregleda: 53
ZoNi je napisao(la):
@ wiz011: nikada nisam primetio takav problem (mislim na zakucavanje procesora)
Džebiga ZoNi, verovatno je do nekog podešavanja kod mene, ali ne znam do kog. Pomislio sam da je problem u keširanju thumbnails-a ali se to dešava i kad ga potpuno isključim. Stvarno nemam volje da se bavim nekim velikim eksperimentima eda bi otkrio zašto zakucava CPU.

joriq je napisao(la):
evo instalirah ACDSee Pro Trial, i opet ne kontam kako da dobijem narmalnu sliku u full screen-u, bez nekih zezancija, kao sto je u 8-ici onaj tanki bijeli okvir, ili evo u pro-u properties toolbar. Kontam da moze nekako da se iskljuci, da mi se ne pali automatski (inace, po defaultu mi acdsee slike otvara full screen). Screenshot u attachmentu ce valjda pojasniti sta zelim da maknem! 😉

kod mene nema nista, probaj da ga mishem sibnes negde. mozda u properties od toolbara.

aha skapirao sam, to ja uvek po defaultu iskljucim i nikad to nisam ni primetio...sorry. znaci samo properties bar iskljucis u noram view modu i to je to

ili samo kliknesh na to i kada se otvori, `izgasis ga.

Prilozi

• pm.webp
    pm.webp
    48.6 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
ima-li-koga-tu je napisao(la):
aha skapirao sam, to ja uvek po defaultu iskljucim i nikad to nisam ni primetio...sorry. znaci samo properties bar iskljucis u noram view modu i to je to

ili samo kliknesh na to i kada se otvori, `izgasis ga.

yuip, al se meni stalno vracao pri restartu programa, a nekad je i sam Acdsee pucao. Djavo da ga nosi, sad se sredio nekako sam od sebe :d Mogli su da stave "ACDSee Pro Beta 1" 😉

ZoNi je napisao(la):
aha 😀 joj, tek sam sad shvatio 😛 da, to se zaista desava, i nisam video da ima neko podesavanje za to... ali, koliko se ja secam, tako je i u drugim viewerima...

u svakom slucaju, meni to ne smeta 😉

a shortcutovi mi rade definitivno OK - sad sam isprobao razne vrste slika i 2 verzije Xn-a...
Jao bre Zoni, ti i ja kao gluvi telefoni! Znam da ne postoji takva opcija, i da, isto tako je u svim viewer-ima, zato sam ti i napisao da "posto vec saljes predloge autoru..." da mu predlozis i ovo...... Znaci, to NE postoji, ali posto se vec dopisujes sa autorom da mu predlozis da to napravi! Jel se razumemo? Da opet ne bude 3 posta sa recenicom: "ne razumem sta kazes"!

A sto se tice shortcut-ova, nisam mislio na shortcut do neke slike, vec do nekog foldera (sa slikama npr 😀 )!
I opet, kad smo vec kod browser-a, totalno je bez veze sto folder bar sa leve strane nema desktop kao root vec se vide samo folderi sa desktop-a!

Filip je napisao(la):
1. zato sam ti i napisao da "posto vec saljes predloge autoru..." da mu predlozis i ovo

2. A sto se tice shortcut-ova, nisam mislio na shortcut do neke slike, vec do nekog foldera (sa slikama npr 😀 )!

3. I opet, kad smo vec kod browser-a, totalno je bez veze sto folder bar sa leve strane nema desktop kao root vec se vide samo folderi sa desktop-a!
1. ma, ok, razumeo sam te... vec sam mu predlozio 🙂

2. a, da... ako se ne varam, to je bug i Pierre (autor Xn-a) je upoznat sa time... i radi na ispravci! Mada, zanimljivo je da se u .LNK precicama vide slike u folderu, iako ga nije moguce otvoriti (vidi screenshot i ono uokvireno plavom bojom)

3. moze da se podesi to - crveno na screenshotu 😉

Nazad
Vrh Dno