Šta je novo?

ACD See 6

a je l ima neki plugin za acdsee 3.1 za konvertovanje formata? tipa *.tga i *.psd u *.jpg *.bmp ili tako nesto...?
btw, samo sam zbog toga i instalirao 5-cu, 3.1 je majka....

Izashao je 6.02 update za ACDSee.... sacemo da vidimo da li su reshili pucanje ......
http://www.acdsystems.com/English/Support/Owner/Updating/index?LAN=englishX60&changed=true

........... 15 minutes later................
Vishe ne puca !!! Ostajem da ga koristim. :happy:

Sentenced je napisao(la):
Izashao je 6.02 update za ACDSee.... sacemo da vidimo da li su reshili pucanje ......
http://www.acdsystems.com/English/Support/Owner/Updating/index?LAN=englishX60&changed=true

........... 15 minutes later................
Vishe ne puca !!! Ostajem da ga koristim. :happy:

neka se javi jos neko sa nekim iskustvom u vezi ovog najnovijeg, za sada, update-a, da ga ne skidam uzalud ctp; type;

ZoNi je napisao(la):
btw, sad na svom kompu imam ACDSee 2.22, 3.1, 5.0 PowerPack i 6.0 PowerPack... posle detaljne analize: default 5.0, mada mi se 2.22 najvise svidja (samo sto mnooogo sporo otvara foldere sa par desetina slika :( )
Probaj ACDSee Classic (to je u stvari 2.43).

sto se tice updatea i pucanja > cini se da je reseno
[posedujem "legalnu" verziju PowerPack-a]

ZoNi je napisao(la):
...
why? 5.0 Power Pack je meni sasvim ok...
Kada se u listi ima nekoliko slika >1MB svim verzijama osim classic je potrebno 5-6 sekundi da se prebace sa slike na sliku ukoliko se prebacivanje vrši brzo. Kod classica je trenutno.

A što se power pack opcija tiče... zar to iko koristi? :)

jddipqd je napisao(la):
...

1. Kada se u listi ima nekoliko slika >1MB svim verzijama osim classic je potrebno 5-6 sekundi da se prebace sa slike na sliku ukoliko se prebacivanje vrši brzo. Kod classica je trenutno.

2. A što se power pack opcija tiče... zar to iko koristi? :)
1. nisam primetio... mada, i nemam mnogo slika vecih od 500-600kB

2. ja to stalno koristim :)

Jel neko zna kako da u 6ici disablujem pravljenje onih Thumbs.db ???
U starijim verzijama sam to mogao. U 6 ne mogu da nadjem. :-(

Ludi bre !!! Sigurno neko zna samo niko vishe ne gleda ovu temu! Pomoc??? :-(

Ludi bre !!! Sigurno neko zna samo niko vishe ne gleda ovu temu! Pomoc??? :-(

Ne znam dal' sam ja jedan od tih ludih, ali uvek sam mislio da thumbs.db pravi windows-ov citac slika, a da ACDSee pravi onaj descript.ion koji se moze iskljuciti iz njega. A i windows baza tih thumbs-ova moze negde da se iskljuci, samo ja sad da me ubijes ne mogu da se setim gde se to bese iskljucuje... :whip

leksa je napisao(la):
...

Ne znam dal' sam ja jedan od tih ludih, ali uvek sam mislio da thumbs.db pravi windows-ov citac slika, a da ACDSee pravi onaj descript.ion koji se moze iskljuciti iz njega. A i windows baza tih thumbs-ova moze negde da se iskljuci, samo ja sad da me ubijes ne mogu da se setim gde se to bese iskljucuje... :whip
Thumbs.db prave i ACDSee i Explorer. Ne znam kako se mogu iskljuciti u ACDSee6, ali Explorer ih pravi samo kad se koristi Thumbnails Type of View...

Dobar je onako,mada ako ti znace nesto ulepsane ikone i kao fora malo prepravljen print,nikakve razlike od ostalih.... type;

sto se tice 6 uzasno je teska dobra 5 ili nize. Nepotrebno ga je koristiti samo za pregled slika! Drzi se PETICEEE :wave;

lopovive je napisao(la):
sto se tice 6 uzasno je teska dobra 5 ili nize. Nepotrebno ga je koristiti samo za pregled slika! Drzi se PETICEEE :wave;
Nishta nisam razumeo ??! Ti to buncaš ?? :eek: ;P

6-ica je po meni brza od petice, tako da je toplo preporucujem svima koji voze 1GHz+ makine :D

Ja sam totalno presao na IrfanView. ACDSee 6 ne mogu ocima da podnesem. Nece da mi ucitava neke jpg slike a neke ucita do pola. UZAS.

Neko napisa da Irfan nema Browser. Verzija 3.85 ima thumbnail View koji ima da se odabiru direktorijumi sa strane. Slicno kao ACDSee.

Treba se samo ukljuciti opcija i kliknuti na direktoriju desnim misem i odabrati Browse with IrfanView. Evo kako izgleda.

Jel neko zna kako da u 6ici disablujem pravljenje onih Thumbs.db ???
U starijim verzijama sam to mogao. U 6 ne mogu da nadjem. :-(

U Windows XP se to disableuje na sledeci nacin:

Windows Explorer>Tools>Folder Options> View>shtiklirati "Do not cache thumbnails"

Posle toga potraziti sa searchom sve fajlove thumbs.db i obrisati ih.

Ja imam instaliranu i 5 i 6 ali koristim 5 icu jer mi je nekako bloja,neznam neki kazu da su parne verzije programa losije od neparnih mozda ce delovati kao prazna prica ali definitivno 4 i 6 su pukli

rakabencmark je napisao(la):
Neko napisa da Irfan nema Browser. .
pa, thumbnail nije bas browser...

pisao sam ja Irfanu, i on mi je rekao da ce mozda nekada kasnije to dodati... ja ne mogu bez browsera kao u ACDSee-u (inace, koristim 5.0 Power Pack, iako na nekom CDju imam i 6.0 PP)

jaksa je napisao(la):
...

U Windows XP se to disableuje na sledeci nacin:

Windows Explorer>Tools>Folder Options> View>shtiklirati "Do not cache thumbnails"

Posle toga potraziti sa searchom sve fajlove thumbs.db i obrisati ih.
Super! 50% problema rešeno (D)

Vrh Dno