Šta je novo?

Access - Kako da dodam novi zapis u subform

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Želeo bi da dodam novi zapis u subform moje forme (otpremnica).
Kako mogu da se pomerim na poslednji zapis subforme?

Zapis mogu da dodam kroz recordset ili preko sql-a i da posle uradim requery subforme, ali mi se u tom slučaju menja raspored unetih artikala - želeo bi da mi raspored unetih artikala ostaje isti, tj. da budu sortirani onim redom kojim su uneti.

Ko razume shvatiće ;)

Izgleda da niko nije razumeo ;)

Ne znam kako ti izgleda projekat. Ako si radio preko recordseta i SQL-a onda je lako. Recordset sortiras koristeci njegovu sort metodu, a SQL dopunis sa ORDER BY klauzulom. Valjda ima polje "redni broj" u tabeli stavki otpremnice pa sortiras po tom polju. Ako nemas onda dodaj polje datum azuriranja (izuzetno korisno u multiuser okruzenju).
Za navigaciju kroz slogove mozes da koristis DOCMD objekat, ili metode recordseta.

Ako si radio bez koda (za to je Access dusu dao :)) onda je jos lakse. Subformu si vezao za neki SQL upit i onda koriguj njega.
Za navigaciju kroz podatke koristi "Navigation buttons" na formi.

Tvoja ideja sa rednim brojem (autonumber) i nije tako loša...

Moja razmišljanja su išla u pravcu pozicioniranja na novi zapis (DoCmd.GoToRecord , , acNewRec) i dodeljivanja vrednosti kontrolama (isto kao da je korisnik sam otkucao novu stavku)... ali nikako nisam uspeo da se fokusiram na subformu - da bi docmd radio.

Jel mogu nekako preko bookmark-a recordseta da se pozicioniram na novi zapis?

Nazad
Vrh Dno