Šta je novo?

Access i pristup sa 3 udaljene tacke

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
Kako najjednostavnije odraditi sledece?
Na jednom racunaru je Access baza podataka. Sada toj bazi bi trebalo preko interneta pristupati, citati je i menjati, sa tri udaljene lokacije. Kako to najjednostavnije odraditi. Po mom nekom misljenju tu bi trebao da postoji neki VLAN kako bi se ti racunari videli kao da su u mrezi kada pristupaju bazi. Ako ima neko neku ideju ili je pak, sto je vrlo moguce radio neshto slicno, nek mi je postuje. Hvala mnogo unapred, POZDRAV!

Sada radim neku aplikaciju za mail Server-Klijent. Upravo se to radi sa bazom. Menja se, pregledava.
To nije najjednostavniji nacin, ali meni radi mnogo fino.
Dignes mali serverski program na masini na kojoj je baza (ako imas javni IP kome moze da se pristupi).
Registrujes bazu kod ODBC driver-a na masini na kojoj je baza.
Odradis upite koji su potrebni (metode koje bi se koristile za pisanje, citanje pretrazivanje...).
Pokrenes usere na masinama sa kojih ce se citati baza.

Ovo zvuci veoma komplikovano, ali nije.
Meni se ovde najproblematicnijim cini kako da dodjes do IP adrese kojoj bi moglo da se pristupa spolja.

Ovi kodovi za server i klijenta su prilicno kratki.

Mada kad malo bolje pogledam mozda ovo i nije tako jednostavno, ali nije ni tako strasno.
Aj da vidimo da li jos neko ima predlog.

Mozes ti to u LANu izdeliti, ali zaboravi na to da vise od 1 korisnika mogu da upisuju u access u isto vreme.
Jedino onako kako ti je rekao Kalimero.

Nazad
Vrh Dno