Šta je novo?

Accelero S1 r2 VS Accelero Twin Turbo

CheXy

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Moze li neko reci sta ce bolje hladiti od ova dva kulera ATI 4850? Ovaj twin turbo mi deluje isto kao S1 r2 samo sa ventovima. Ako je neko imao prilike da proba oba puno bi mi pomoglo njegovo misljenje.

S1 nisam imao ali na osnovu nekih postova odlican je kuler.Twin turbo sam imao i slike govore sve.OOOOdlican je.

Prilozi

• Twin.jpg
    Twin.jpg
    76.8 KB · Pregleda: 229
  • iddle temp.jpg
    iddle temp.jpg
    171 KB · Pregleda: 155
  • 25 kocka.jpg
    25 kocka.jpg
    152.8 KB · Pregleda: 162
Pa valjda svaki Acelero kad mu se dodaju dve tanje osmice,postace twin turbo ;)
Mislim,s obzirom na to da oba kulera,nema regularno kod nas da se kupe,ipak ti je najbitniji faktor tu,cena.Primera radi,sta hocu da kazem,ima jedan musliman iz Kanjize,koji pokusava vise od 3 meseca da proda preko oglasa na berzi jedan Arctic twin turbo po krajnje bezobraznoj ceni od 43€,kada kuler preko kosta samo 30-31€.Posle 3mesecnog truda,shvatio covek da ne ide to i spustio malo cenu,ali i dalje je to skupo kada se zna da ima isto na berzi acelero S1 rev.2 po 29€.Imam informaciju da ce da se pojavi dovoljna kolicina twin turba,i sto je bitnije po razumnoj ceni.

Pa valjda svaki Acelero kad mu se dodaju dve tanje osmice,postace twin turbo ;)
Mislim,s obzirom na to da oba kulera,nema regularno kod nas da se kupe,ipak ti je najbitniji faktor tu,cena.Primera radi,sta hocu da kazem,ima jedan musliman iz Kanjize,koji pokusava vise od 3 meseca da proda preko oglasa na berzi jedan Arctic twin turbo po krajnje bezobraznoj ceni od 43€,kada kuler preko kosta samo 30-31€.Posle 3mesecnog truda,shvatio covek da ne ide to i spustio malo cenu,ali i dalje je to skupo kada se zna da ima isto na berzi acelero S1 rev.2 po 29€.Imam informaciju da ce da se pojavi dovoljna kolicina twin turba,i sto je bitnije po razumnoj ceni.

Koja je dobra cena ili sto ti kazes razumna za taj Twin Turbo?
Meni se svidja jer su te fabricke osmice lepe i ne moras da se mucis da kupujes posebno tanke osmice, vec imas sve gotovo i spremno.

Poslednja izmena:
Moze li neko reci sta ce bolje hladiti od ova dva kulera ATI 4850? Ovaj twin turbo mi deluje isto kao S1 r2 samo sa ventovima. Ako je neko imao prilike da proba oba puno bi mi pomoglo njegovo misljenje.

Ja imam S1 sa turbo modulom koji je apsolutno nečujan. Temperatura u idle-u zavisi od temperature ambijenta.

Kod mene je idle 22C
Posle 15 min furmark-a 44C

Napominjem da samo furmark može da nabije ovoliku temperaturu. U igrama retko kad prelazi 35C. Temperatura ambijenta je 22C i kućište mi je otvoreno.
Ako ne možeš da nađeš turbo modul koji se prodaje odvojeno, uvek možeš da montiraš jednu 12icu na 7V koja još bolje hladi.

a kako strvari stoje sa bukom mislim na ovaj twin turbo cuje li se?

alex 303 nikako ne razumem koji kuler imas ako nije problem neki link da mi bude jasnije,jer i ja imam problema sa temperaturom i hocu da kupim neki kuler koji ce lepo da hladi ali i da bude tih

Poslednja izmena:
a kako strvari stoje sa bukom mislim na ovaj twin turbo cuje li se?

alex 303 nikako ne razumem koji kuler imas ako nije problem neki link da mi bude jasnije,jer i ja imam problema sa temperaturom i hocu da kupim neki kuler koji ce lepo da hladi ali i da bude tih

Do 80% je maltene necujan,posle toga se cuje neko pritajeno huktanje ali i to je daleko od bucnog.A kuler da radi na 50-60% obrtaja i onda su temperature sasvim ok cak i na debelo o.c kartici.

Znaci ti nisu isti kuleri to jest istih velicina? Ako je tako onda je S1 r2 bolji? Ja sam mislio da je razlika samo sto ovaj ima fabrici postavljene ventove.

Ne nisu isti...kao sto rekoh S1 r2 ima vecu povrsinu aluminijumskih rebara nego twin turbo i time bolje hladi,jedino sto oba imaju 4 heat pipe-a...citao sam neka poredjenja ta dva kulera i u praksi se pokazalo da bolje hladi S1 r2 sa jednom 12-kom...

Ciju 12icu koristis? i kolika joj je propisana buka u dB?
Evo sizim od ove moje kartice 80c u Idle a vent na 70%, zuji kao blesav. Moram da cistim svakih 10dana, a malo prasine odmah skace temp. Kad igram Fall Out 3 105c strasno.

Ovaj: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147 Samo što je moj ispoliran do savršenstva. Baza mu je kao ogledalo.

hwreviews_arcticcoolingacceleros1_13.jpg

hwreviews_arcticcoolingacceleros1_14.jpg

A evo i trenutne idle temperature:

373.png

daj bre jesi normalan prehladice ti se ta radeonka!!! :d

Ne nisu isti...kao sto rekoh S1 r2 ima vecu povrsinu aluminijumskih rebara nego twin turbo i time bolje hladi,jedino sto oba imaju 4 heat pipe-a...citao sam neka poredjenja ta dva kulera i u praksi se pokazalo da bolje hladi S1 r2 sa jednom 12-kom...

<< Što se tiče dimenzija u odnosu na S1, TwinTurbo je neznatno smanjen po pitanju širine i dužine, no finovi su poslagani na dosta manjem međusobnom razmaku u odnosu na S1 tako da je rashladna površina vjerojatno ostala ili ista ili je zanemarivo manja.>>

image_5.jpg

Nije apsolutno tacno.

Pazi ovako ja sam kupio twin turbo u hrvatskoj za ja mislim 2500 din pre 3 meseca i sto se tisine i hladjenja tice besprekoran je,ali ima veliku manu ogroman je i pomalo tezak a po slikama vidis da se drzi na 4 mala srafa i posle odredjenog vremena (2 meseca) dosta se iskrivi tako da nisam zadovoljan kvalitetom izrade.Nadam se da sam pomogao :-devil-:

Pazi ovako ja sam kupio twin turbo u hrvatskoj za ja mislim 2500 din pre 3 meseca i sto se tisine i hladjenja tice besprekoran je,ali ima veliku manu ogroman je i pomalo tezak a po slikama vidis da se drzi na 4 mala srafa i posle odredjenog vremena (2 meseca) dosta se iskrivi tako da nisam zadovoljan kvalitetom izrade.Nadam se da sam pomogao :-devil-:

Koliko ja vidim twin turbo ima 8 rupa a S1 r2 ima 4!? Da nisi na S1 mislio?

Tacno,nema to veze,bilo da je S1 ili tt,ti uvek koristis 4 rupe.Da ti bude jasnije a posto taj matori S1 neces vise nigde naci.Novija revizija acelera S1,rev.2 ima isto 8 rupica.

arctic-cooling-accelero-s1-rev-2.734637.jpg

daj bre jesi normalan prehladice ti se ta radeonka!!! :d

Pre ću ja da se prehladim nego karta. ;)

Uz S1 stižu plastični držači koji se montiraju na hladnjak i onda se ceo hladnjak zakači na karticu. Tako da ona 4 šrafa služe samo da priljube hladnjak uz procesor. Ako postoji bilo kakva šansa da se TwinTurbo iskrivi onda sam siguran da i uz njega idu isti takvi držači. E sad, što neko ne zna to da montira ili jednostavno neće, je njegov problem.

<< Što se tiče dimenzija u odnosu na S1, TwinTurbo je neznatno smanjen po pitanju širine i dužine, no finovi su poslagani na dosta manjem međusobnom razmaku u odnosu na S1 tako da je rashladna površina vjerojatno ostala ili ista ili je zanemarivo manja.>>

image_5.jpg

Nije apsolutno tacno.
Pa bolje je kad je veci razmak time treba manja brzina ventilatora da bi se ohladili finovi,nego da su gusce poslagani...a da je manji manji je i krace su i tople cevi....ali ok svako ko sta voli neka uzme i jedno i dugo je dobro;)

Poslednja izmena:
posto imam gigabajtovu grafu 485o koliko mi je pametno da uzmem Accelero S1 r2 ona je sa pasivnim hladjenjem a na grafi imam isto pasivno hladjenje
nemam nameru da OC nista znaci sve ce biti kako jeste kad sam je i kupio

Nazad
Vrh Dno