Šta je novo?

AbitKT7+AthlonXP

ok, ali ako u BIOS-u dodam +33Mhz?

rcg je napisao(la):
ok, ali ako u BIOS-u dodam +33Mhz?

:D:D

To je samo za asinhroni rad memorije.
Nema veze sa procesorom.

:wave;

utice na duron, odnosno dize takt, ukupno postoje tri nezavisna setovanja: fsb, samo procesor (tu sam mislio +33), i memorija na FSB+PCI.

Ja sam se igrao sa tim 'CPU plus' setovanjima na KT7 RAID, ali to izgleda podize i brzine PCI, AGP i memorije, tako da sam cesto dolazio u situacije da ne mogu da podignem racunar ako stavim +10 ili vise (inace mi je FSB na 105Mhz). Ne menja mi se ploca, tako da sam i ja razmisljao da probam da bocnem neki Athlon XP umesto Morgana koji imam, ali plasim se da je jedini nacin da radi na nizem taktu od nominalnog zbog brzine sabirnice, sto bas i nije neko resenje :(

:( i ja isto!
znaci doslo vreme da menjam plocu!
pu!

hvala!

MV je napisao(la):
Ja imam istu plocu ali verziju 1.2 i ne podrzava XP. Ne pitaj me zasto. To bi i ja voleo da znam.

Zvanicno ne podrzava, ali ako skines najnoviji bios sigurno ce ti podrzavati i XP procesore (provereno)!

Ja imam plocu Abit KT7E i sa najnovijim biosom podrzava i radi savrseno stabilno sa XP procesorim 1600+, cak mogu i da ga overklokujem. U biosu ta opcija za XP procesore nije dostupna sve dok ne ubodes XP, a onda otvara se potpuno novi meni u kome podrzava XP do 1900+.

KT7A ima 133A cipset tako da bi tek ona morala dobro da radi sa tim procesorima, pa i ako je V1.2.

hmmm zanimljivo
ajde mi reci molim te koji je to bios!
koju oznaku tacno nosi?
na sajtu ima dosta, ali neki su za 1.3 plocu samo, a neki za rajd, pa neznam koji je zadnji za 1.2 verziju ploce?

hvala

Rockwell je napisao(la):
ajde mi reci molim te koji je to bios!
koju oznaku tacno nosi?

Bios sa oznakom A9 je bios koji ja imam i on je istovremeno i bios za ploce KT7A V1.0, v1.1 i v1.2. Takodje njega je moguce staviti i na plocu KT7 sto znaci da bi i na njoj trebao da radi XP, ali to jos nisam proverio jer nisam imao gde!

Naravno skini ga sa Abitovog sajta ili ako hoces mogu da ti sutnem na mejl!

Pozdrav!

hvala tebra
spaso si me menjanja ploce, barem jos neki mesec

znaci za sve koji imaju KT7A plocu bilo koje revizije, a zele da ugrade XP na nju neka skinu zadnji bios sa abit sajta sa oznakom A9 i uzivaju u carima brzine :)

Pozdrav Bocy, imas pice od mene cheers

Pa gde si celog mog zivota?

Ja imam plocu Abit KT7E i sa najnovijim biosom podrzava i radi savrseno stabilno sa XP procesorim 1600+, cak mogu i da ga overklokujem

Brate mozes li ti taj najnoviji BIOS za KT7E da mi bacis na mail ([email protected])? Ne bi bilo lose i da mi malo ispricas kako ti se ponasa ploca sa tim novim BIOS-om? Usput, da li ti se desava da ti se modem s vremena na vreme zaglavljuje? Ako ne, koji modem koristis?

Ajd' uzdravljecheers

Re: Pa gde si celog mog zivota?

baltazar je napisao(la):
Brate mozes li ti taj najnoviji BIOS za KT7E da mi bacis na mail ([email protected])? Ne bi bilo lose i da mi malo ispricas kako ti se ponasa ploca sa tim novim BIOS-om? Usput, da li ti se desava da ti se modem s vremena na vreme zaglavljuje? Ako ne, koji modem koristis?:

Poslato na mejl!

Ploca sa AMD Athlonom na 900 stalno je blokirala sa novijim biosima, dok je sa onim uz plocu (ZH) verzija radila savrseno stavilno.

Kada sam zamenio procesor i od tada sa novim biosom (A9) ploca radi savrseno stabilno!

Modem koji koristim je soft Motorola SM56.

Ako te jos nesto interesuje tu sam.

Pozdrav
Bosko

Bocy je napisao(la):
Bios sa oznakom A9 je bios koji ja imam i on je istovremeno i bios za ploce KT7A V1.0, v1.1 i v1.2. Takodje njega je moguce staviti i na plocu KT7 sto znaci da bi i na njoj trebao da radi XP, ali to jos nisam proverio jer nisam imao gde!

Naravno skini ga sa Abitovog sajta ili ako hoces mogu da ti sutnem na mejl!

Pozdrav!

Mozda moze da se stavi isti bios i na KT7 ali nikako ne moze da se stavi XP na KT7 jer KT133 ne moze da podrzi 133 magistralu ma koji bios stavio.
Kod KT7E je vec druga prica jer je to u stvari 133a samo malo ojadjen
( ili sta su mu vec uradili..)

MUSTANG je napisao(la):
Mozda moze da se stavi isti bios i na KT7 ali nikako ne moze da se stavi XP na KT7 jer KT133 ne moze da podrzi 133 magistralu ma koji bios stavio.

Moj drugar je jedno vreme imao Abit kt7 plocu i koliko se secam (ne garantujem za ovo) ploca je mogla u biosu da se podesi da ide preko 133 MHz, iako je zvanicno podrzavala samo 100.

Bocy je napisao(la):
Moj drugar je jedno vreme imao Abit kt7 plocu i koliko se secam (ne garantujem za ovo) ploca je mogla u biosu da se podesi da ide preko 133 MHz, iako je zvanicno podrzavala samo 100.
Ne moze sigurno, pogotovo sto je nestabilna vec na oko 110-112Mhz. Veruj mi, probao sam :(

Bocy je napisao(la):

moz' se namesti, ali nece da radi...one ploce koje su isle do 117 su bile 'najbolji primerci' :p

MUSTANG je napisao(la):
Kod KT7E je vec druga prica jer je to u stvari 133a samo malo ojadjen
( ili sta su mu vec uradili..)

Zasto onda KT7A koja je 133a ne moze da podrzi XP. Koje su to promene mogle da budu izmedju verzije 1.2 i 1.3? Ili da drugacije formulisem pitanje u cemu se XP razlikuje od Thunderbirda zbog cega ne moze da ga prihvati KT7a?

MV je napisao(la):
Zasto onda KT7A koja je 133a ne moze da podrzi XP. Koje su to promene mogle da budu izmedju verzije 1.2 i 1.3? Ili da drugacije formulisem pitanje u cemu se XP razlikuje od Thunderbirda zbog cega ne moze da ga prihvati KT7a?

Nema veze sa procesorom. KT133A ploce svih proizvidjaca su izbacene pre XP procesora. Vecina se drzala specifikacija AMD-a i VIA-a. Vecina ploca (ASUS, Chaintech,...) koje su izasle na trziste pre XP-a, mogu da rade sa XP procesorima, dok je Abit nesto izbrljavio sa tim, u starijim revizijama KT133A ploca. To su popravili sa revizijama (1.3) ploca koje su izasle posle XP-a.

MV je napisao(la):

Ma radi XP u toj ploci, mani se ti onoga sto kaze Abit...Abit kaze da na KT400 plocama ima delilac /6 za magistrale preko 200, a via kaze da Abit laze i da je to nemoguce sa njihovim chipsetom. Skandal. Abit ne ispravlja svoju gresku javno, vec pederski, izbacuje nov bios u kome nema /6 delioca... Sve su to razbojnici BRE!!!

MV je napisao(la):

Nije tacno da verzija 1.o ne podrzava XP ,za 1600+ licno garantujem uz verziju biosa 64 i novije

student je napisao(la):
Ma radi XP u toj ploci, mani se ti onoga sto kaze Abit...Abit kaze da na KT400 plocama ima delilac /6 za magistrale preko 200, a via kaze da Abit laze i da je to nemoguce sa njihovim chipsetom. Skandal. Abit ne ispravlja svoju gresku javno, vec pederski, izbacuje nov bios u kome nema /6 delioca... Sve su to razbojnici BRE!!!

Ma neka, samo da ona MOZE stvarno 200+ Mhz-a lako ce se naci beta BIOS-i.

Misko je napisao(la):
Ma neka, samo da ona MOZE stvarno 200+ Mhz-a lako ce se naci beta BIOS-i.

E pa nece da moze nikako. Sta sve nisam probao ni na 200Mhz nece da radi stabilno. U konzilijumu su pored mene bili jos i Student, Laxduke i Simpson i svi smo se cudili. KX7 je za nju majka mara.

Nazad
Vrh Dno