Šta je novo?

Abit NF8, konacno!

Ser_Zile je napisao(la):
kako nema problema? :trust:
pa abita smo mogli da kupimo na svakom cosku i cena mu je bila odlicna, a DFI-a nema nigde ni na vidiku :zgran:
OK, jedan problem 😀

Inace, slazem se i sa Fedjom i sa nIce Cream-om (******, ne kaze se dzabe "plati, pa klati" 😉... ipak, ja sam nekada legendu kao sto je KR7A platio 215 evra). A i GoranM je u pravu, u proseku, na veliki broj ploca, EPoX ce da izvuce visi FSB. Ono, 230-ak MHz ce da izvuce 8RDA+ (i varijacije) bez problema... a AN7/NF7(-S) recimo 225.

Sad, ABIT je i dalje mama i tata sto se tice maximalnog FSB-a, i kada se ubode primerak... :smoke:

GoranM je napisao(la):
Jel da se javim :d
I dalje tvrdim da je prosecni Epox 8RDA+ bolji od prosecnog ABIT-a NF7 rev 2.0 kada se radi sa 2x256DDR, tj. "izvlaci" sa istom memorijom nesto visi takt. Jedino sto nece sa 2x512DDR pa nema te sile da ga "natera"
Svu memoriju koja je stizala u doticnu firmu gde je Zile trenutno ja sam morao da probam ( mislim na 512MB module)... bilo je tu svega, ali nista nije htelo 100% stabilno da radi. onda sam uzeo ABIT-a, pa je htelo da radi ali samo na 210FSB i to opusteno, a na drugom komadu je islo na 220 Srednje zategnuto. Dakle varijacije u kavalitetu ploce vezane za OC 🙂
Ziveo nama ABIT i Epox... mada svi "sanjamo" jedan DFI 🙂

ti kolko se secam imao prvu reviziju epoxa, onu 1.0 ?! Da si imao 2.0 mislim da bi imao mnoogoo manje problema (iako bi ih imao sa nekom memorijom), al opet, ti si hteo hynixa pa to ti je 🙂

@CAR: ja kad sam otvarao igraonicu 2000-te godine, uzeo sam za server abita sa raidom tada najboljeg, ne secam se oznake ali se secam da je bio 315 maraka, dok su chaintech 7aja2 ploce iz ostalih masina kostale 140 maraka 🙂

gx-x je napisao(la):
@CAR: ja kad sam otvarao igraonicu 2000-te godine, uzeo sam za server abita sa raidom tada najboljeg, ne secam se oznake ali se secam da je bio 315 maraka, dok su chaintech 7aja2 ploce iz ostalih masina kostale 140 maraka 🙂
ABIT KR7A-RAID. To je oznaka 😉

Najskuplja i najjaca ploca u to vreme. Nisam je kupio, jer mi nije trebao RAID 😀
Kada sam ja kupovao obicnu KR7A, ova sa RAID-om je bila 265 evra :zgran:

CAR je napisao(la):
ABIT KR7A-RAID. To je oznaka 😉

Najskuplja i najjaca ploca u to vreme. Nisam je kupio, jer mi nije trebao RAID 😀
Kada sam ja kupovao obicnu KR7A, ova sa RAID-om je bila 265 evra :zgran:
Evo ovu obicnu imam u drugoj masini 😀
To je masina koja se nikada nije bagovala

CAR je napisao(la):
OK, jedan problem 😀

mogao si da das i neki drugi odgovor 🙁

nego mislim da je mnogo korisnije imati 2x512 na 220MHz nego 2x256 na 230MHz-a.
eto goran je probao sve i svasta, a mnogo je tu bilo razlicitih memorija i na kraju je odustao.

to sto kazete da se kvalitet mora platiti to stoji ali ja sam uvek na te pare koje dam na abit-ovu plocu gledao kao na sitne pare s' obzirom sta se dobije za njih.

p.s.sutra dobijamo NF8 samo steta sto vremena za "test" nece bas biti jer stize zajedno sa gomilom robe 🙁, mada dacemo sve od sebe da napravimo prostora za igranje 🙂

Ser_Zile je napisao(la):
p.s.sutra dobijamo NF8 samo steta sto vremena za "test" nece bas biti jer stize zajedno sa gomilom robe 🙁, mada dacemo sve od sebe da napravimo prostora za igranje 🙂

Dolazim sutra definitivno :eyebrows:

nIce Cream je napisao(la):
Dolazim sutra definitivno :eyebrows:

hahahaha mogao sam da se kladim u ovo i samo sam cekao kako i gde ce ovo da se pojavi 😀
mislim da ce sutra da bude prevelika guzva ali naleti pa cemo da vidimo kakvo ce stanje da bude....

drfedja je napisao(la):
Evo ovu obicnu imam u drugoj masini 😀
To je masina koja se nikada nije bagovala
Takodje 😉
Radi i dan danas k'o zmaj, 205 MHz iz zezanja izvuce "kad god je posetim" i malo procackam po biosu :beat:

Nikad nijedan problem, glitch, *******cija... radi k'o sat. I to radi jako brzo.

meni je nazalost ta ploca riknula 🙁 Kinesko napajanje, sta drugo reci, osigurac nije pregoreo ali dva HDD-a i ploca jesu 🙁 Posle toga sam shvatio da je chiftek 300W zapravo jeftin (bio 90 maraka) ... Na greskama se uci...

GoranM je napisao(la):
I dalje tvrdim da je prosecni Epox 8RDA+ bolji od prosecnog ABIT-a NF7 rev 2.0 kada se radi sa 2x256DDR, tj. "izvlaci" sa istom memorijom nesto visi takt.....................
Ziveo nama ABIT i Epox... mada svi "sanjamo" jedan DFI 🙂

Ja nisam imao srece sa EpoX-ima , svi su radili losije sa memorijama
nego NF7 koju imam u drugoj masini ....... iste memorije na NF7 radile
su na vecem FSB-u , i zategnutije ........

Pozdrav

P.S. Neki ne sanjaju DFI :eyebrows: 🙂 ...... da stigne SLK948 i KingMax
pa da vidim kakav primerak A64-ke imam 🙂 🙂 🙂

Bez brzog (bucnog) ventilatora - tesko ces uzivati u dobrom hladjenju sa SLK na ekstremnim frekvencijama. SLK vapi za 12-icom na min 2500-3000 obrtaja kada je ozbiljni OC u pitanju.

Ma porucena je neka Titan 12-ica sa pristojnim karakteristikama .....
Poz

Nazad
Vrh Dno