Šta je novo?

ABIT AN-7 grrrrrrrr!

Zar nije link za bios Abitov "FlashMenu" iz paketa µGuru
I recite mi gde se gleda verzija biosa?
U FlashMenu prikazuje sledece"
BIOS Version :
nVidia•nForce-6A61BA1DC-14
Flash Rom Type :
4M_BIOS
BIOS Build Date :
01/06/2004
-----------
Da li je ovo 1.4 verzija BIOS-a zbog ovo 14 u nazivu
I koju sam plochu ja dobio ako je verzija biosa 1. jun(nisam ga updateovao)?

I da Crnogorac ako ne kupish komp do kraja vikenda(tj. sutra ili prekosutra) dobijash BAN sa benchmark foruma. Sve si nas ispalio.
Ja sam lepo pitao i za nedelju dana kupio komp ----- HVALA svima na savetima

ja bi al nazalost to sad vise nije do mene... ja sam tipu dao spisak komponenti sa par opcija - (ploca,hdd i neznam mozda jos po nesto..) da mi vidi cijene i da mu kazem konacno sta dami sastavi ali on mi jos te cijene nije pokazao...sve govori "ovih dana".. al evo pokusacu da vas malo manje smaram :)

Crnogorac081 je napisao(la):
Evo sklepao sam ovo..valjda ce bit dobra konf. za o/c :)

Konfa ti je ok,ja bih ti samo savetovao da uzmes 9600xt sa 128rama umesto 256 jer ove sa 128mb imaju brzu memoriju.Opet izbor je na tebi.

I ne razumem shta ce ti i CD-RW i DVDrezac(Ja mislim da je pioneer 107D snima DVD a moze da snima i CD, pa zato ne vidim razlog shto bi kupovao oba)

Svaki DVD rezac reze i obicne diskove, a jedino zashto bi neko hteo da uzme i jedan i drugi je zato shto 95% DVD rezaca ne reze CD-ove brze od 24x, a CD-RW josh sporije... A i kad razmislish malo, extra troshak mu je 25-30e :smoke:

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
Konfa ti je ok,ja bih ti samo savetovao da uzmes 9600xt sa 128rama umesto 256 jer ove sa 128mb imaju brzu memoriju.Opet izbor je na tebi.

Pa ako je brza onda ok...ionako mi je neko prije napisao da nema te igrice ili aplikacije koja ce iskoristit svih 256 Mb :)

Typhoon.X je napisao(la):
Svaki DVD rezac reze i obicne diskove, a jedino zashto bi neko hteo da uzme i jedan i drugi je zato shto 95% DVD rezaca ne reze CD-ove brze od 24x, a CD-RW josh sporije... A i kad razmislish malo, extra troshak mu je 25-30e
Upravo zbog toga...

Gresis, probaj da igras DOOM3, sa high detaljima mu treba 256MB memorije, a na ultra mu treba 512MB (koliko ja znam takve kartice jos uvek ne postoje:D).

Sto svi pljujete AN7? :D evo ja sam je uzeo malo testirao i max fsb koji sam uspio da izvucem je 249 sto je odlicno ploca radi stabilno i ne znam sta ste svi zapeli za o/c on fly? Kome ta glupost treba jos?
Za pohvalu VDD napon 3.2v,ali ima i par sitnih bagova sa biosom i ploca je nenormalno osjetljiva na promjenu napona,npr ventilator koji je odma pored compa i okrenut prema ploci,i posto ima tri stepena kad prebacim stepen nezavisno iz prvog u drugi ili drugi u treci system pukne i izbaci mi vec toliko poznati blue screen,ovo je inace chesta pojava kod ove ploce.

Ne nego cemo da kupujemo kao i ti taj ojadjeni Asus A7N8X-X :)
koji je gori od Abita kao firma, a josh i ojadjeni model.

Dok je radila odlicno me sluzila(Asus :p )a sada ovaj AN7... :smoke:

malo off topic: na kojem taktu ti je taj HIS?

380/340 o/c na 470/400

Dobar OC :D

mitnick je napisao(la):
Ako izuzmemo loshe ochitavanje temp., plocha radi savrsheno i o/c se kako treba....
Pa sta, i za NF7 je trebalo da izbace 5-6 biosa dok nisu uboli pravo ocitavanje temperature... i pored onog njihovog

"Fixed CPU temperature too high issue"
"Calibrated the CPU temperature again"

koje su navodili u svakom biosu koji su izbacivali...

Vazno je da ploca radi kako treba. Ko jos gleda temperaturu.

Jeste probali 1.7 bios za An7? flesovao sam ovaj bios i sad ploca stabilno radi ne desavaju mi se neki bagovi kao do sada sa biosom.

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
Care, to i pricham...
Znam matori, nista ja ne govorim tebi... pokusao sam malo drugima nesto da pokazem...

Koliko je to u stvari nebitno.

BitrAtE je napisao(la):
Jeste probali 1.7 bios za An7? flesovao sam ovaj bios i sad ploca stabilno radi ne desavaju mi se neki bagovi kao do sada sa biosom.
Da li gubim podeshavanja u biosu nakon flashovanja ili ne?

Posle flash-ovanja BIOS-a ionako morash da odradish clear CMOS, tako da odgovor na to pitanje ne treba preterano da te zanima....

Btw, novi bios ide naravno sa njegovim default vrednostima, ali opet morash da odradish CC...

mitnick je napisao(la):
Posle flash-ovanja BIOS-a....
*PRE* flash-ovanja biosa...

ClearCMOS treba odraditi pre flash-ovanja biosa. Bar je tako pozeljno, i to navode svi proizvodjaci maticnih ploca... da se ne bi sad javljali svi pametnjakovici koji su odradili flash bez CC-a :D

Da ne bi flashovao overklokovanu i potencijalno nestabilnu mašinu?
Ja ne kapiram zašto posle, to nikad ne radim i uvek je sve bilo ok :)

Vojkan je napisao(la):
Ja ne kapiram zašto posle, to nikad ne radim i uvek je sve bilo ok :)

Nisam razumeo sta to nikad ne radish - ne radish uopshte Clear CMOS ili uradish Clear CMOS pre flashovanja?

P.S. Da li je tacno "Clear CMOS = brisanje podeshavanja u biosu"?

Ne radim CCMOS posle flashovanja.

Teoretski, Clear CMOS je skidanje i vraćanje džampera predviđenog za to, ali isti efekat dobiješ sa "load optimized defaults" u BIOSu, a lakše je :)

Nazad
Vrh Dno