Šta je novo?

A7v880 Veliki Problem

ALEKSANDAR-KG

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2007
Poena
304
Postovana gospodo,

Imam veliki problem. Nedavno sam dobio ASUS A7V880. Hteo sam da je sacuvam za sebe i potrebe testova u servisu, ali u trenutku kada sam poceo da update-ujem BIOS nestalo je struje. Sada ne znam sta bih mogao da preduzmem da je nekako povratim u zivot.

Da li neko od vas ima neki predlog kako bih mogao to da izvedem ?

Zahvalan svima unapred !

Obratis se korisniku Ledeni i uz malu novcanu nadoknadu resis problem.

Poslednja izmena:
je li bios na toj plocu zalemljen za plocu ili je u podnozju tako da moze da se izvadi?

ako moze da se izvadi, nadji slicnu plocu sa istim podnozjem, upali je i na zivo zameni chip i flashuj biosom koji ti treba, uz put se pomoli bogu i zapali svecu od 100dindzi, ugasi, vrati stari chip, a taj flashovan vrati na plocu na koju ti i treba.

Da li si ikada to radio u zivotu? Na osnovu toga kako objasnjavas ocigledno nisi.

Hot Swap je jedna metoda koja se koristi iskljucivo ako nemas drugog nacina. Lako mozes da spalis eeprom cip, treba ti ploca koja podrzava cip koji treba da napunis, a pogotovo je pipavo ako je PLCC chip. Imam dosto iskustva sa hot-swapom i nikome ga ne preporucujem. Ledeni je to naplacivao 10€ a cesto i manje (meni jednom nije ni naplatio posto je u pitanju bila P1 ploca).

Postovana gospodo,

Problem je uspesno otklonio gospodin Ledeni.
Zahvaljujem se svima vama na ucescu u ovoj temi i zelim sve najbolje.

Pozdrav,

Aleksandar

je li bios na toj plocu zalemljen za plocu ili je u podnozju tako da moze da se izvadi?

ako moze da se izvadi, nadji slicnu plocu sa istim podnozjem, upali je i na zivo zameni chip i flashuj biosom koji ti treba, uz put se pomoli bogu i zapali svecu od 100dindzi, ugasi, vrati stari chip, a taj flashovan vrati na plocu na koju ti i treba.

A zar ploci ne terba bios dok radi? Zar posledice nebi bile fatalne po eprom.

BIOS cip joj ne treba dok radi, ta metoda se zove hot-swap.

Imam ja tu plocu koja ima ok BIOS chip. Pusti PM ako si zainteresovan. ZOP

EDIT: A ti si vec zavrsio posao :d sorry

Poslednja izmena:
Da li si ikada to radio u zivotu? Na osnovu toga kako objasnjavas ocigledno nisi.

Hot Swap je jedna metoda koja se koristi iskljucivo ako nemas drugog nacina. Lako mozes da spalis eeprom cip, treba ti ploca koja podrzava cip koji treba da napunis, a pogotovo je pipavo ako je PLCC chip. Imam dosto iskustva sa hot-swapom i nikome ga ne preporucujem. Ledeni je to naplacivao 10€ a cesto i manje (meni jednom nije ni naplatio posto je u pitanju bila P1 ploca).

Pa da ali sa istom plocom, cak sam i prisustvovao menjanu chipa koji nije u podnozju nego zalemljen na plocu ;) onako zaje6ano (duvaljkom) , a ti mislim, ne moj se ljutis ;), nije bas preporucljivo, struja je to i programator je super stvar, ali je osecaj do jaja :smoke:
U pravu si ti, ali moze i ovako.

Nazad
Vrh Dno