Šta je novo?

a64, ultimativna memorija...?

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
ono, dve tri ako neko zna da poredja, za sada mi je u uzem izboru samo corsair 4400C25. Kapiram da ce bolji chipovi ici corsair-u nego PQI-u..
Jel ima uopste nesto u najavi a da je bolje od tih TCCD chipova?

Moze li neko da mi objasni sva ta stanja sa memorijskim cipovima i koje vrste postoje. Koliko kosta taj Corsair 4400C25 i ima li ga kod nas?

POZ :wave:

Posto vidim da niko nije izasao sa konkretnim predlogom,evo ja cu pokusati da pomognem.BTW,nisi rekao da li se tvoj izbor svodi na memorije dostupne kod nas,ili nabavljas iz inostranstva.Posto si spomenuo TCCD cipove,a memorije sa tim cipovima kod nas ne mozes naci(ili veoma tesko mozes) pretpostavljam da je ovo drugo u pitanju te cu onda prosiriti izbor ultimativnih memorija za A64 na one koje mozes naci preko.

Moduli koje cu sada nabrojati su naj izbor za A64 platformu.

1.Crucial Balistix(koristi Micron 5B-G jedina top memorija koja nema TCCD cipove)
2.Gskill PC4400(Brainpower PCB TCCD chips)
3.OCZ EL DDR PC-3200 Gold Voltage eXtreme(TCCD chips)
4.Corsair XMS PC3200C2 Rev4.1(TCCD chips)
5.OCZ PC3700 Platinum(TCCD chips)

Samo da se nadovežem na Gskill, na stranim forumima tvrde da Gskill sa oznakom LE ili LA šiba samo tako.. Ovako otprilike bi bila oznaka F1-3200DSU2-1GBLE

od tccd tesko da bolje ima. Moze Hyinix, ali sa matorim d43 chipovima i eventualno oni microni sto sada stavljaju u Ballistix, mada te memorije jos uvek nisam uspeo da se dokopam i probam.

Hynix-u prijaju vece voltaze (do 3V), dok je za TCCD neki optimum 2.7-2.85V max.

Poslednja izmena:
BTW prica oko PCB je puvanje (Brain Power konkretno). Doticni pored nesto jednostavnije izrade i nize cene, navodno nudi bolje oc mogucnosti za ~10 Mhz. Ja sa PQI nisam video nista spektakularno, a kada vec pricamo o PCB, treba znati da Mushkin odavno koristi unapredjenu JEDEC-ov PCB, dok npr. Kingston izradjuje svoj, po nekim svojim standardima. Dakle, treba dobrano to proveriti u praxi, sto cu ja i uraditi u ovom mom testu sto radim, dakle, strpi se malo...

Sto se tice noviteta, mislim da nista nije najavljeno i da ce se svi do jednog baciti na proizvodnju modula sa TCCD chipovima i da je samo pitanje vremene kada ce se to pojaviti i kod nas.

Poslednja izmena:
voka_gsw je napisao(la):
Samo da se nadovežem na Gskill, na stranim forumima tvrde da Gskill sa oznakom LE ili LA šiba samo tako.. Ovako otprilike bi bila oznaka F1-3200DSU2-1GBLE
Da, to je G.Skill PC4800 La. Razbijacka memorija.

Nego, imam neki opaki feeling da bi jedan dobar BH-5/BH-6 sa onih DFI-jevih 4V i FSB-om od 280MHz (naravno, sa 11-2-2-2 :smoke: ) oduvao sve ove TCCD cipove sa CAS2.5 i ostalim cudima razlabavljenim... pa makar radili i na 330 MHz! 😉

Morace to da se proba cim se dodje do DFI-ja, BH-6-ice su spremne k'o zapete puske! :d

Ma uzmi ti lepo Ji, Corsair 4400CL2.5 , imaŠ lajf tajm vorenti i kupio si je lepo ovde... a ne negde u USA, pa kad rikne, da se hvataš za glavu... Uzmi dok još ima. 18 hiljada, samo 🙂

+PDV = 265E
neka fala :d
bolje mi je da cimam tetku iz shikaga (koju ne poznajem 😀) da mi donese i da prodjem jeftinije, a mozda mi i pokloni 😛 (barem jedan 2x512 kit, posto bih uzeo 2 :smoke: )

CAR je napisao(la):
Da, to je G.Skill PC4800 La. Razbijacka memorija.

Nego, imam neki opaki feeling da bi jedan dobar BH-5/BH-6 sa onih DFI-jevih 4V i FSB-om od 280MHz (naravno, sa 11-2-2-2 :smoke: ) oduvao sve ove TCCD cipove sa CAS2.5 i ostalim cudima razlabavljenim... pa makar radili i na 330 MHz! 😉

Morace to da se proba cim se dodje do DFI-ja, BH-6-ice su spremne k'o zapete puske! :d

care, najgori si od sve dece 😀

Dobro, kad vec imas tektku iz tog mjuzikla, onda igraj igre na srecu...

Kakve bre igre na srecu, o cemu ti pricas... :trust:

Zasto bi mu crkla memorija?
Pa kad meni nisu zveknuli oni Corsair-i, koje sam mucio, izivljavao se, pekao na 3.3V - a i dalje rade fenomenalno - sto bi njemu riknuli moduli? Pogotvo sto je Dži vuna :d, pa ce da ih drzi na 2.9V max 😀
Razumem da ima onog DFI-ja, pa da se zabrine za zdravlje modula (ma i onda, niko te ne tera da ih peces na 4V)... ali ovako, nema razloga za strah.

Nije samo crkavanje u pitanju. Ima i carina (poslali su ComTradeu preko DHL-a pre par meseci sempl kartice (mislim da je bio Sapphire X800) i dosla joj prazna kutija. Kad CT nije mogao nista da uradi, mislis da bi Ji mogao? Ali opet, povoljnije je...

Izvini, ali moze da proveri poshiljku, zar ne?

Kad ti stigne DHL-om, proverish i udarish potpis....Onda su ovi iz Comtrade-a vune na kub...

Btw, kolika je mogucnost da se tako neshto desi ako ide DHL-om? 1%? Ko daje vishe?

byMaX je napisao(la):
Nije samo crkavanje u pitanju. Ima i carina (poslali su ComTradeu preko DHL-a pre par meseci sempl kartice (mislim da je bio Sapphire X800) i dosla joj prazna kutija. Kad CT nije mogao nista da uradi, mislis da bi Ji mogao? Ali opet, povoljnije je...
Ma, Max... postoje i drugi nacini da se dodje do hardvera (narocito tako "sitnog" - mislim u gabaritima - kao sto je memorija ili CPU) osim DHL-a... tacnije, mislim bas na ono sto je Dži i pomenuo - da ti neko donese.
Za to bar nije problem, pa nije to monitor, ploca... da ne mozes da ga skembas od carine. Memoriju lepo gurnes u dzep i gotovo.

Osim toga, postoji valjda i provera te posiljke, kako je mitnick rekao... nema nicega u paketu - dobro, necu da potpisujem da sam primio.

Za memoriju je jedini rizik da ce stici neispravna, to se meni desilo, pa sam cekao 6 meseci dok je otisla nazad do usa, pa do proizvodjaca, pa nazad...

pitanje za gskill, LA ne vidim trenutno gde ima (trenutno ima samo 2x256), ima
LC - 237$ 2.5-4-4-8
LD - 247$ 2.5-4-4-8
LE - 267$ 2.5-3-3-7

Ne daje mi se tih 30$ ako ne mora, po reviewovima sto sam citao, najcesce su dobili samo jednu od varijanti i nahvale je. Jel ima neko ideju da li vredi dati tih 30$ vise? u cemu je tacno razlika?

co.uk mi ne odgovara nikako, cena jos manje...

A ove PDC1G3200+XBLK Patriot Dual Channel 1GB PC3200+ XBL Kit (2 x 512MB)
isto nose Samsung K4H560838F-TCCD cipove (Newegg $219.00 ili oko 165 eura)
Memorija je Club Overclocker Recommended!
I specifikacije su sledece :
Speed Memory Timings Voltage Settings
PC3200 (400MHz) 2-2-2-5-1T 2.6-2.7v
PC3500 (436MHz) 2-3-3-6-1T 2.6-2.7v
PC3700 (466MHz) 2-3-3-6-1T 2.7-2.8v
PC4000 (500MHz) 2.5-3-3-7-1T 2.75-2.85v
PC4200 (533MHz) 3-4-4-8-1T 2.85-2.95v
Nije spektakularno ali sigurno jedna od najjeftinijih sa Samsung TCCD cipovima.
Detalje ovde : http://www.cluboverclocker.com/reviews/memory/pdp/patriot/

Prilozi

• Img_0012.webp
    Img_0012.webp
    49.8 KB · Pregleda: 66
  • Img_0013.webp
    Img_0013.webp
    37.8 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
pa lepo sam ja gore napisao cene po kojima mogu da uzmem... LE... ne vidim da ti la vrede tih 50% vise u odnosu na kingmax hc koje sad imam...

medjutim odustao sam, imao bih problema sa transportom... mozda u maju... a bice i la tada, a nikako ne smeju da budu >300$ jer se za te pare vec prodaju cors i ocz

Ti bi pre uzeo nekog Cors-a nego ovog G.Skill-a?!! :zgran:

CAR je napisao(la):
Ti bi pre uzeo nekog Cors-a nego ovog G.Skill-a?!! :zgran:

Pa dobro,ne znaju svi koliko je dobra G.Skill memorija i koliki su joj o/c potencijali. Verujem da ce se o njoj vremenom sve vise pricati,ipak je mlada kompanija u pitanju kojoj tek predstoji probijanje.Entuzijasti su je svakako prihvatili,treba i vremena da drugi cuju za nju 😉 Corsair ima dugu tradiciju i dosta uspeha koje je postigao sa svojim kvalitetnim memorijama,te ne cudi sto ljudi cesto idu na provereno resenje.Verujem da ce se opste misljenje promeniti kada pojedinci ovde nabave tu memoriju(necemo ih sada spominjati 😀 ) i prikazu ostalima koliko je overklokabilna pogotovo u kombinaciji sa A64..

E, mojne da mi pljujete po Corsairu. 245, 1T, 2-2-2-5. Jel si cuo Care! 2T ide 310, 2.5-4-4-8. Verujem da na isti fsb može i 1T ali CAS3...

Nisam rekao ja, nego jednostavno trziste u usa je takvo da nepoznata (90% reviewova pocinje sa gskill je dosad nepoznata firma...) memorija ne moze da bude skuplja od corsaira, ocza i naravno kingsotn hyperx-a, koji je najskuplja memorija na newegg... po ceni koju si ti dao bi gskill bio ubedljivo najskuplji... uglavnom uopste vise ne znam sto pricamo o ovome, jer mi u sustini niko nije odgovorio na originalno pitanje, a i ja sam odustao od kupovine: zakljucio sam da se moja masina ne bi budila preko 260, a pri 250 mislim da bi mi i taj gskill dao iste ili bar slicne latencije ko ovaj kingmax, pri cemu su preporucili 530w napajanje za ozbiljan oc memorije, uz sve to mi se jako zakomplikovalo donosenje i nema nista od memorije za sada |[

Nazad
Vrh Dno