Šta je novo?

Mobilni telefon A55 ili neki drugi telefon od 300-350e?

Koji mobilni telefon kupiti

Kyoshiki

Zapažen
Učlanjen(a)
29.05.2024
Poena
5
Imam S9 od kako je izasao, sada je vec stvarno vreme da uzmem nesto drugo baterija mu je bukvalno mrtva 🤣
Sta je najbolje uzeti za nekih 350e max A55 ili nesto drugo? 128,126gb?

Izvinjavam se što kidnapujem temu ali čini mi se da je Kyoshiki već izabrao, a slično je pitanje pa da ne otvaram novu temu bezveze.

Dilema šta izabrati A55 ili Xiaomi 13t?

Prioriteti su zadnje kamere sa akcentom na kvalitet stabilizacije videa u pokretu kao i kvalitetom samih fotografija, trajanjem baterije i opšta pouzdanost rada telefona. Prednja kamera mi je skoro nebitna, HyperOS mi je ok(znam da nekima smeta), a sve ostalo što mi je bitno oba telefona ispunjavaju.

Vidim da se A55 dosta hvali, a sa druge strane imam lepo iskustvo sa Xiaomi 9t kojeg evo koristim možda i 5 godina i osim baterije koja je oslabila prilično me lepo služi svo ovo vreme, pa eto pade mi na pamet taj izbor. Naravno i drugi su u opticaju u toj cenovnoj kategoriji.

Da mislim na Xiaomi Mi 9T. Kupio sam ga praktično čim se pojavio i evo svo ovo vreme me baš dobro služi. Nikakvih problema nisam imao sa njim osim što je baterija naravno oslabila. Možda i telefon koji mi se najbolje pokazao do sad a koristim ih evo 20-25 godina. Zbog toga mi je i pao na pamet njegov naslednik kao opcija pored A55.

Razlika je u ovom slucaju nekih 50, jer A55 bih uzeo nov, a za S23 imam dobru ponudu, za polovan.

S23 ima slabiju bateriju i manji ekran, sve ostalo je bolje nego na A55. Ali opet, nov telefon je nov telefon. Nisam pametan.

s23 je manji pa lepse stane u ruku (ko voli) i ima telefoto kameru koja zna da bude zgodna.
E sad nije velika razlika cijene novog za kes i polovnog.

A55, redmi note 13 5g, redmi note 13 5g+, ili nesto cetvrto? Bitno mi da radi fluidno, dobra kamera (ne ocekujem vrhunsku) baterija... Nisam zahtevan, igrice ne igram.
Iskreno navikao sam na xiaomi (trenutno imam mi9), mada se koristi samsung u bliskom okruženju (a52s). Hvala na predlozima.

Jedino sto me odbija kad je u pitanju a55 je izgled. Ko cigla i to bez maske. Znam da F6 ima bolji procesor, ali i losije kamere, tako da mi to ne odg, jer igrice me ne zanimaju. Jel a55 tu negde sa kamerama u odnosu na note 13 5g odnosno 5g+?

Da ne otvaram novu temu sa gotovo istim pitanjem.
Žena ima a52s koji daje klincu pa sam mislio da joj dam moj s21fe, a ja da kupim nov telefon.
s21fe sam kupio početkom godine i jedina zamerka je slabija baterija. Ženi bi odgovaro jer je manji od a52s. Inače je overkill za njeno korišćenje telefona.
Prvi logičan izbor za novi telefon je a55, ali kako više guglam vidim da ima konkurenciju za isti novac ili nešto malo više.
Drugi izbor mi je 13t koji može da se nađe za 370e. Do te cene bih najviše i išao. Jedinu manu koju sam mu pronašao je što ne može da snima 4k 60fps mada vidim da postoje neke varijante sa otključavanjem bootloader-a ili ako se koristi gcam.
Interesantan mi je i poco f6, x6 pro.
Igrice uopšte ne igram. Volim da telefon ima dobar ekran i dobru kameru. Orjentir je dakle trenutni s21fe ali da bude bolja baterija.

Šta bi još moglo da se nađe do tih 370e?

I ja sam u sličnoj dilemi, polomio sam moj a52, sada koristim a22 5g. Dvoumim se izmedju A52, F6, X6 pro ( on mi je najruzniji), ili da mozda skupim jos para pa da kupim s23. Igrice igram ( mada mi je to manje bitno), kamera mi je nebitna. Bitan mi je dobar ekran, da fluidno radi, da je softver stabilan i da baterija moze da izgura bar ceo dan.

Vidim da ima da se nađe 12t pro za 375e.
Kakva je kamera kod njega?

Pripada tamo gde i jeste, nikako ne pripada S seriji sa svojim procesorom i kamerama.
Shvatam da ovde na forumu volite A55 ali ajde malo da ne preterujemo.

Nazad
Vrh Dno