Šta je novo?

A4 Tech-Bloody Multi-Core Gun3 Gaming Mouse V7

Poz ljudi , bas mi je drago da je zivnula tema jer ja kako prolazi vreme imam sve veci problem sa mojim V7M
naime moj mis iz nekog razloga se slabo odaziva po Y osi, sta sve nisam pokusavao i nista, sta vise imam neki cudan osecaj da kad recimo naidjem na dugme u prozoru tipa ovde na stranici Odgovoi, Puni editor, Odustanii ITD da mi strelica misa nekako zastane, kao da zapne i kad predje dugme nastavi da klizi normalo. Igram WOT i u snip modu nisanim i hocu jos samo malo da podignem nisan na gore (tipa 1mm) i nisan nece da mrdne kao da je zakovan, predjem misem po 1CM i nisan se ne pomeri a ako ga cimnem on krene ali izgubim preciznos (metu)!!!!!!!!!!!! Ludim, ovo mi mnogo smeta, jel imao neko ovakav problem i jel ga resio nekako...
Nosim se mislju da nije problem do podloge ali vec par puta sam menjao do duse uvek kupujem istu A4 TECH X7 i ova koju sada koristim je relativno nova jeste malo zaprljana ali nista strasno...
PS
Ako neko ima ispravnu elektroniku za Razer Deathadder (mikro prekidaci mogu da budu losi ali skrol tockic da bude ceo) hocu da kupim ili da zamenim za ovog Blody V7M

Poslednja izmena:
Ja imam sa plastičnim glajderima, istu podlogu i igram Quake Live i nemam tih problema.

Bio kod drugara i uradili testiranje misa na razne podloge:
IMG_20170205_141627.jpg

-Na A4 Tech X7 (to je inace moja podloga) je radeo veoma dobro do pre neki dan kad je poceo da pravi probleme, nije u pitanju Y osa vec podloga jer ako okrenem podlogu vodoravno onda nece da se krece dobro po X osi (mislim na strelicu misa) a kad je okrenuta vertikalno onda nece da se krece po Y osi!!!
-Na SteelSeries Experience I-2 (roze podloga) koja je inace staklena nekako matirana mis radi perfektno, precizno bez ikakvih zakocivanja i slicno, po svim osama...
-Na SteelSeries (crna podloga) koja je platnena isto kao i A4 Tech X7 a koja je ocigledno stara mis nece ni da mrdne, znaci kao da ga pomeram u vazduhu...
-Takodje mis odlicno radi i na stopalu monitora koja je ravno od neke kao ispeskarene plastike...
Vratio se kuci sa zakljuckom da mi mis nesto ne valja ali da bi podloga mogla da bude resenje problema i tako :
IMG_20170205_173017.jpg
na gornjoj slici vidite onaj gumeni deo od neajobicnije kineske podloge sa slikom koja je bila preko plastificirana pa sam ja to neki put odlepio i ostao mi samo donji deo na kome mis radi za sada PERFEKTNO...
INACE DA NAPOMENEM DA JE MISU ISTEKLA GARANCIJA 2.2.2017... :(

Bio kod drugara i uradili testiranje misa na razne podloge:
Pogledajte prilog 221183

-Na A4 Tech X7 (to je inace moja podloga) je radeo veoma dobro do pre neki dan kad je poceo da pravi probleme, nije u pitanju Y osa vec podloga jer ako okrenem podlogu vodoravno onda nece da se krece dobro po X osi (mislim na strelicu misa) a kad je okrenuta vertikalno onda nece da se krece po Y osi!!!
-Na SteelSeries Experience I-2 (roze podloga) koja je inace staklena nekako matirana mis radi perfektno, precizno bez ikakvih zakocivanja i slicno, po svim osama...
-Na SteelSeries (crna podloga) koja je platnena isto kao i A4 Tech X7 a koja je ocigledno stara mis nece ni da mrdne, znaci kao da ga pomeram u vazduhu...
-Takodje mis odlicno radi i na stopalu monitora koja je ravno od neke kao ispeskarene plastike...
Vratio se kuci sa zakljuckom da mi mis nesto ne valja ali da bi podloga mogla da bude resenje problema i tako :
Pogledajte prilog 221184
na gornjoj slici vidite onaj gumeni deo od neajobicnije kineske podloge sa slikom koja je bila preko plastificirana pa sam ja to neki put odlepio i ostao mi samo donji deo na kome mis radi za sada PERFEKTNO...
INACE DA NAPOMENEM DA JE MISU ISTEKLA GARANCIJA 2.2.2017... :(
Opcija br.1U bloody softveru pod karticom sensitivity uradi kalibraciju senzora, možda se razkalibrisao, pojeli se klizači...
Opcija br.2 moguće je da kabli prekida, savi kabli i uhvati zajedno sa mišem kako ne bi radio tj. savijao se dok pokrećeš miša. Pa se malo poigraj ako nestanu problemi ostaje da zameniš skratiš kabli.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@Bojan.zex

Jel si radio onu kalibraciju u Bloody softveru? Kod V7m sam primetio da je ta kalibracija veoma znacajna (bas se desava to sto opisujes) dok kod TL8 Terminatora to nije igralo nikakvu ulogu koliko se secam.

Ma odradio sam kalibraciju vise puta i da bas znaci ali ne resava problem, eto danas od negde 16h kad sam zakacio poruku pa sve do sada mis radi PERFEKTNO sa onom razleljnom podlogom sa donje slike ALI PERFEKTNO kao i sa onom staklenom Steelseries dok cim stavim A4 TECH na kojoj je radio zadnjih 6-7 meseci odmah nastanu problemi dok sa onom platnenom steelseries momentalno staje u mesto i kursor se ne pomera, neverovatno, cudno ali to se desava i posto ona staklena roze nije moja a nije bas ni jeftina a ja sam temeramentan (desava se da opalim misem po stolu) ostaje ova razlepljena do daljnjeg...

Postavicu svoje pitanje ovde, da ne otvaram temu bez potrebe. Naime, potreban mi je mis ugl za CS:GO. Nisam naravno neki pro ili zaludjenik, ali kad god imam priliku igram samo to. Do sada sam koristio neka kineska ***nja od miseva tako da nisam nesto zahtevan. Razmisljao sam da kupim V8M, e sad, zanima me da li ima nesto bolje za CS u tom cenovnom rangu (do 3k) ili je to best buy?
Izvinjavam se na dugackom postu :D

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

A mene interesuje, posto planiram da kupim v7m, da li moze da se iskljuci svetlo na scroll tockicu da ne svetli uopste? Jel postoji ta opcija u Bloody softveru?

V8m je identican sa obe strane, pa je podjednako udoban i levorukim i desnorukim ljudima, a v7m vise lezi desnjacima i bolje lezi desnjacima od v8m(mojom logikom).

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A mene interesuje, posto planiram da kupim v7m, da li moze da se iskljuci svetlo na scroll tockicu da ne svetli uopste? Jel postoji ta opcija u Bloody softveru?
Imas razne nivoe jačine svetla, takođe može i potpuno da se ugasi.
Kakav je scroll na tom misu ? Jel se oseti prelaz kad se vrti ?
Jedan od boljih koje sam ja koristio, vrlo precizan i oseti se svaki prelaz dok se vrti i sto je najbolje ne cuje se.
Ima li neke drasticne razlike u v7m i v8m? sem u maloj ceni da kazemo...
Kao sto je kolega rekao, ako si dešnjak -> v7/v7m, v8/v8m su univerzalni.
U sustini su manje više isti, s tim što su malo drugačije odrađeni tasteri, pogledaj slike od oba. V8/v8m ima i jednu led traku na dnu ako se ne varam.
Koji god da uzmeš nećeš se pokajati, samo potraži sa metalnim glahderima (trebalo bi m verzija, međutim moj je običan v7 pa opet ima metalne).

Sent from my S7 using Tapatalk

Moze pomoc, drugari...
U cemu je razlika izmedju R8M-1 i R80? Prvobitno sam mislio da ovaj drugi nema oslikanu povrsinu, ali kad odem na A4Tech-ov sajt, imaju mijesane slike!?
Ocigledno je da je R80 noviji model (jer R8 ni nemaju na sajtu vise), ali ne znam da li donosi neka unapredjenja?

Procitao sam jos ranije cijelu temu, ali ne sjecam se da je bilo rijeci o razlikama...

Razlika je u tasterima, jedinice su imale omron svičeve, desetke imaju neke a4 nisu klasični mehanički, nego neka optička tehnologija.

Isto ovo, samo za miš.

Nema prijevoda na engleski, ali rekao bih da su ti novi opticki onda bolji!?

A4TECH’s Bloody Division unleashed upon the world last year a serious game changer called Light Strike technology, which replaces mechanical metal contacts with optical switches using infrared light. Today we examine the most recent iteration of the Bloody mice series, the AL90 Blazing Laser Gaming Mouse, combining a popular eight button layout possessing the Light Strike technology with an incredibly sensitive laser sensor. This is only one of 21 mice in the lineup.

Why Light Strike technology? There are several advantages that a light switch has over a mechanical switch including: dust and water proof, no metals exposed to oxidize, zero noise, and no accidental double clicking. The most prominent feature is the 0.2ms actuation key response. This equates to a zero chance possibility of lag (a 30ms faster response time versus a mechanical switch).

Read more at http://benchmarkreviews.com/37434/bloody-al90-laser-gaming-mouse-review/#8FrsYuCbeEZzB7Jr.99

Ovako oni to reklamiraju, kolika je razlika u stvarnosti nemam pojma, ja imam ZL5 sa omron svičevima i radi super.

Jasno. Hvala puno na misljenju i linkovima!
Odlucio sam da uzmem koji mi bude jeftiniji (mada vidim da su sada svuda papreni bezicni modeli, uopste mi se ne daje 4k ili vise, ali eto). ;)

Imam v7. Nema ga vise u prodaji. Kakav je v7m ? Jel pase settings iz bloody sw na oba ili se V7m setuje posebno ?

Sent from ass

Trebalo bi da znaci, ali u praksi se nije tako pokazalo, imaju ljudi i sa V7 bez 'm' metalne glajdere :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Gledam ove miseve pa se secam da su se ranije reklamirali i prodavali sa Avago laserskim senzorom, Omron svicevima a sada je sve nekako drugacije, da li dalje spadaju u onaj kvalitet koji su bili ili su pak se mozda malo popravili ili pogorsali?

Izvinjavam se ako je vec bilo, nema FAQ :)

Koliko znaci ovaj Core 3/4 softver za Warcraft 3 i Starcraft 2?

Da li neko ima neki od ovih miseva da kaze kakvi su,
ZL50
TL60
TL9A
bezini misevi kod A4tech-a koriste punjive baterije, interesuje me koliko traje jedno punjenje i da li je bolje uzeti zicni ili bezicni A4tech?

Poslednja izmena:
Poz ljudi, upravo nas je napustio jedan V7M...
molim preporuku za neki mis do 4000din. moze i A4 tech, da bude na USB naravno RF me ne interesuje...

Evo blejim celo vece po sajtovima i zapao mi za oko ovaj A4TECH T70 (opticki), mada za slicne novce ima i TL70 (laserski). Znam da je ovaj laserski sa AVAGO laserom ali ovaj opticki me vise ineresuje ali nikako da nadjem koju optiku ugradjuju u njega????

@Bojan.zex
a6dc618665775f1a3719290dc39f0548.jpg

Ovde na IT-ju pise da je AVAGO A3050

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Da, da i ja sam to naso, taj sam i narucio posto sam vido da je AVAGO optika a ima i pristojnu velicinu 122/80/41mm i sve ove dzidze bidze opticke klikove i skrol, 0.2ms i sl...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno