Šta je novo?

A2DP i Mac?

radera

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Kako Mac stoji sa podrskom za A2DP? Kod mene na Tigru ne radi. Kako stvar stoji na Leopardu?
Konkretno, imam SonyEricsson bluetooth stereo slusalice koje sjajno rade uz n95, pa nesto mislim da bih mogao da ih koristim i uz MBP. Ali, to je izgleda samo moja želja.

Problem je sto Apple u svom Bluetooth stacku za Tigar i Panther nije ukljucio podrsku za A2DP...

Resenje moze biti ovo:
http://www.skyhorse.org/2007/09/a2d...mac-os-x-finally-an-easy-and-quality-solution

Ili instalacija Leopard-a...
http://www.tuaw.com/2007/11/07/a2dp-bluetooth-support-confirmed-in-leopard/

a2dp110707.jpg

Poslednja izmena:
Da se nadovežem i potvrdim.
Na Tigru neće da može (bez intervencije), ali na Lepardu radi native. Koristim Motorola HT820 BT sluške i rade kao sat, što se ne bi moglo reći za Vistu gde sa svakim restartom makine ide i instalacija drajvera nanovo.

Poslednja izmena:
Vidim da će to sa Tigrom i A2DP teško ići, tako da je najrealnija instalacija Leoparda.

Btw, koliko je to komplikovana operacija, liči li na instalaciju Windowsa?

Ne, traje 15ak minuta, ne zahteva intervenciju korisnika u sred instalacije, tako da na miru možeš da odeš da popiješ kafu ili radiš nešto korisnije :)

Bekapuj podatke, a kad te pita koju vrstu instalacije, možeš da odabereš Clean install (formatira ti hard, pa stavi svežu instalaciju) ili upgrade, koji isto lepo radi (na iMacu sam radio upgrade sa 10.4 na 10.5).

Ako uradim uprgrade - svi ostali programi posle nastavljaju da rade bez problema? Moram li i njih da reinstaliram?

Ne moraš. Odnosno, možda budeš morao neke, koji se inkorporiraju dublje u sistem, ali mislim da generalno ne moraš. Već se sada ne sećam svog slučaja. Odnosno, ako bekapuješ Applications folder, programe poput Photoshopa i verovatno MS Officea ćeš morati ponovo da instaliraš. Ova ostala boranija će raditi ok :)

Samo da nadopunim Marija, tj. Putnika :d:d:d, pored Applications fodlera, ja uvijek iskopiram i Utilities (pošto tamo sve instaliram), ~/Library (kompletan, jer je tu i mail i address book i sve ostalo) i /Library foldere...

Poslije toga - nema ponovne instalacije, a i sva podešavanja ti ostaju (meni je tako sve ostalo, uključujući i mail rules). Ovo možda ne radi za 1-2% softvera, ali... ***a... Ne može baš sve da se dobije na pladnju...

Sretno... :wave:

Ako sam dobro shvatio: prekopiram negde na drugi HDD Aplication i Utilities folder, pregazim Tigra Leopardom, i onda vratim Aplication i Utilities foldere. I to je to - većina instaliranog će raditi. Hm... zanimljivo.
Uvek ostaje pitanje da li je bolje raditi full instalaciju sa sve formatiranjem diska ili ići na update. Ali to je razlika izmedu dva sata i dva dana posla.
Imam još jedno pitanje - vidim ovde po forumu da postoji Leo4All, Kali, SnowLeo... razne verzje Leoparda. Šta meni od toga za MPB treba? Slična je situacija na torrentima - tek tu ne mogu da se snađem u ponudi raznih vrsta Lea.

Dobro si shvatio, pregaziš Tigra sa Leopardom, a onda pregaziš dotične foldere sa backup-ovanim i ti je to.
Moraćeš eventualno da instaliraš neke programe koji se malo dublje inkorporiraju u sistem, kao npr. Office i PS, ali što ti reče, to je par sati naspram bar jednog celog dana.
Što se tiče instalacije tebi je potrebna original instalacija Leoparda, s obzirom da imaš Apple makinu, verzije koje navodiš su tzv. "hackintosh" instalacije, tj. one prilagođene instaliranju na neku ne-apple makinu.
Dakle, nađi negde original bootabilni dvd iso, skini ga, nareži na dl dvd, ubaci narezani dvd i kreni u update Tigra ili clean install.
Sretno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno