Šta je novo?

[A1] VoLTE

Kakvo je vaše iskustvo sa A1 volte uslugom i kvalitetom zvuka? Tvrdim da je kvalitet zvuka puno bolji na 3g pozivu nego na famoznom 4g volte koji bi trebao biti ultra hd kvalitet zvuka? Molim za Vaše mišljenje i tehničko objašnjenje?

Katastrofa iskustvo, mi u firmi imamo 30-ak uredjaja (motorola, samsung, xiaomi) pre par meseci su nam svima bez obavestenja aktivirali volte i krecu problemi (nedostupni, izgubi se zvuk kad se javiš) pomiglo je ručno isključivanje na svakom uredjaju (operater nije mogao/hteo da isključi za sve uredjaje). Dal je prpblem sto nam je losiji signal kod firme, nisam pametan.

Meni je otkrovenje volte, RN11pro aparat, oduševljen sam brzinom pozivanja, ekstra je kvalitetan zvuk, zvučaću kao neka baba, ali stvarno kao da je sagovornik pored mene.

Katastrofa iskustvo, mi u firmi imamo 30-ak uredjaja (motorola, samsung, xiaomi) pre par meseci su nam svima bez obavestenja aktivirali volte i krecu problemi (nedostupni, izgubi se zvuk kad se javiš) pomiglo je ručno isključivanje na svakom uredjaju (operater nije mogao/hteo da isključi za sve uredjaje). Dal je prpblem sto nam je losiji signal kod firme, nisam pametan.
Naravno da je do signala, VoLTE troši mnogo veće brzine, i ako je signal loš, kreću problemi...

Meni je otkrovenje volte, RN11pro aparat, oduševljen sam brzinom pozivanja, ekstra je kvalitetan zvuk, zvučaću kao neka baba, ali stvarno kao da je sagovornik pored mene.
Brzina povezivanja jeste neuporedivo bolja ali kvalitet zvuka ???
Naravno da je do signala, VoLTE troši mnogo veće brzine, i ako je signal loš, kreću problemi...
Ukoliko je 4g signal slab veoma moguce da je zbog toga. A kvalitet zvuka kad radi jel bolji ili gori?

Pa ne bi trebalo da bude mnogo bolje od 3G zvuka pod uslovom da svi ne pričaju na toj baznoj stanici. Pa da koristi neke polovicne kodeke. Brzinanuspostave bi trebalo da je priblizno skype, viberu i whatsapu. Kao i kvalitet zvuka. Jedino sto bi manje baterije trebalo da koristi.
Jako skrnavo je sto nema Handover. I jos skrnavije sto nikad nije napravljen sa 2G na 3G hand over.

Ne znam, meni je odličan zvuk, signal je isto odličan svuda po bgu i okolini, nigde nisam imao problema.

Danas prebacio tatinu karticu na Samsung A50 i tokom dana primetih da su mu aktivirali Volte ..
inace je intarifa .. nisam ni zvao call centar ;-)

Danas prebacio tatinu karticu na Samsung A50 i tokom dana primetih da su mu aktivirali Volte ..
inace je intarifa .. nisam ni zvao call centar ;-)
tacno tako na a50 povlaci volte automatski tako sam i na mojoj jednoj aktivirao.

На iOS-u одавно нема могућност да се искључи VoLTE. Укључен је по дифолту. Мени ради одлично.

Појавила се опција за WiFi Calling на А1. (Није функционално и даље)

Prilozi

• IMG_9977.jpeg
    IMG_9977.jpeg
    59 KB · Pregleda: 96
  • IMG_9978.png
    IMG_9978.png
    70.5 KB · Pregleda: 95
I meni je, ovo će biti spas za A1. Gde god imaš wifi, kvalitet razgovora će biti dobar :D

I meni je, ovo će biti spas za A1. Gde god imaš wifi, kvalitet razgovora će biti dobar :D
Mislim da je bitno i wifi i internet do wifia dobar. Sreća da smo toliko ušuškani sa kvalitetnim signalom svagde pa.retko gde treba ova usluga kod nas.
Ali definitivno imati mogućnost da obavis poziv putem neta je zakon. Jos da nemas trece aplikacije nego podržano direktno u telefonu.

Убацио сам Глобалтел и МТС картицу, Глобалтел има исто WiFi calling, док МТС нема опцију за WiFi calling. Када сам покушао на Глобалтелу да укључим, допушта ми да упалим, али се након 10 секунди појави обавјештење да WiFi Calling није доступна код наведенг порвајдера и аутоматски се угаси сама. Код А1 не показује ту грешку и WiFi Calling остаје упаљен.

Нисам сигуран да има икакве везе са тим. Успут, ово се појавило након ажурирања на iOS 17.

Na P40Pro ubija kako radi ali zato na službenom Redmi Note 12Pro katastrofa. Loše me čuju, secka. Bas sam razočaran. Prebacujem na 3G

A1 na prepaidu definitivno radi VOLTE.
Ali i dalje razočarenje jer ne radi internet na drugoj sim kartici dok na prvoj pričaš...
Neverovatno da nije implementiran standard da može da drži na jednom karijeru signal za razgovor a na drugom da se konektuje na drugi sim i drži internet....
Ako i 5G ima ovih nedostataka nije ni čudo da nam ne treba 5G. Kad osnovne stvari ne mogu da urade da rade kako treba...

• Like
Reagovanja: mnt
A1 na prepaidu definitivno radi VOLTE.
Ali i dalje razočarenje jer ne radi internet na drugoj sim kartici dok na prvoj pričaš...
Neverovatno da nije implementiran standard da može da drži na jednom karijeru signal za razgovor a na drugom da se konektuje na drugi sim i drži internet....
Ako i 5G ima ovih nedostataka nije ni čudo da nam ne treba 5G. Kad osnovne stvari ne mogu da urade da rade kako treba...
Potvrdjujem da radi VoLTE na prepaidu

• Like
Reagovanja: mnt
Da li je dovoljno na telefonu uključiti VoLTE, ili treba da se obratim i operateru za još neka podešavanja sa njihove strane(A1 prepaid)?

Da li ti je kojim slučajem isključen Dual 4G?
Dual 4G sam probao. Ali to koristi sim karticu sa kojom razgovaras. Mislim to uradi. Ne drži drugu mrežu vec koristi net preko prve sim kartice dok ne završiš razgovor...
Mislim tehnički je dobra stvar. Ali naspram 3G jedino je prednost brzina...
Nadao sam se da će zbog vise CA moci da obezbede paralelan pristup...

• Like
Reagovanja: uji
Ima li naznaka da ce A1 uskoro da omoguci volte za OnePlus?

Dual 4G sam probao. Ali to koristi sim karticu sa kojom razgovaras. Mislim to uradi. Ne drži drugu mrežu vec koristi net preko prve sim kartice dok ne završiš razgovor...
Čudno. Kada mi je poziv na SIM1, a data na SIM2 ili obrnuta kombinacija, ne prebacuje na 3G, ali samo ako je Dual 4G uključen. Međutim, ako hoćeš dok pričaš na SIM1 da ti na SIM2 zazvoni, to je već do radio modula i/ili aktivne usluge poziv na čekanju.

Zvanjem kol centra sam dobio informaciju da mi je volte omogućen,naravno nije radio,i odlaskom u poslovnicu sam rešio.Hoću da kažem da može da se desi da kol centar ništa ne uradi.

Čudno. Kada mi je poziv na SIM1, a data na SIM2 ili obrnuta kombinacija, ne prebacuje na 3G, ali samo ako je Dual 4G uključen. Međutim, ako hoćeš dok pričaš na SIM1 da ti na SIM2 zazvoni, to je već do radio modula i/ili aktivne usluge poziv na čekanju.
E ta dupla dostupnost ( nisam probavao da li moze da zvoni ) ali definitivno ne moze da radi VOLTE poziv na jednoj sim kartici a da druga ima ikakav internet.
Kad je dual mode ( onda radi LTE na VOLTE sim kartici Doslovno ugasi Ugasi LTE na SIM 2 i upali na SIM 1 dok traje poziv i nakon zavrsetka vrati na SIM 2 ) bez dual moda za vreme VOLTE razgovora ne radi LTE internet uopste ( ili nista pre ce biti ne radi na drugoj sim kartici dok je aktivan VOLTE razgovor na prvoj)

Nazad
Vrh Dno