Šta je novo?

[A1] Vikend Net

I dalje postoji problem sa aktivacijom dodataka. Meni se nije sam deaktivirao pa sam morao da zovem, bkv 10min nakon poziva sam aktivirao bez greske 😀 Videh da je neko napisao da sesija traje 2h, ja koliko sam primetio traje 4h vrv su povecali, eto nesto lepo u vezi vikend neta... Inace brzina kida 😀 😀 😀

Prilozi

• IMG_1315.webp
    IMG_1315.webp
    30.2 KB · Pregleda: 86
@Vesper koji ruter koristis? Koliko traje taj prekid sesije? Da li imas neke zamerke na net ili si zadovoljan, kakvo ti je generalno iskustvo? Brzina je stvarno lepa.

@Vesper koji ruter koristite? Koliko traje ta pauza? Imate li primjedbi na net ili ste zadovoljni, kakvo je vaše općenito iskustvo? Brzina je zaista dobra.
Ovo je brzina sa b535-333.
Prekid sesije traje 2 sekunde npr. za te 2 sekunde mi prekine FIFA online, ali opet to je svaka 4 sata po 2 sekunde.
Jedina zamerka je ta sesija vezana za internet. I naravno, kada dodatak istekne, dodatak se obično neće aktivirati, pa moras zvati korisnički servis, ali oni to reše za 10 minuta.😗
S'obzirom da je ovo jedini NEOGRANIČEN mobilni internet koji je prenosiv, zadovoljan sam. 😏
Brzina tokom dana sa ovim ruterom je oko 170mbps, dok noću ide do 280mbps.

Ako je na 4 sata, 2 sekunde, to mi je skroz prihvatljivo.
Jel moram da kupim onaj njihov ruter? Posto bih uzeo isto kao i ti, pa da ne plaćam 2.

Mora da se kupi ruter za Vikend net.

Ako je na 4 sata, 2 sekunde, to mi je skroz prihvatljivo.
Jel moram da kupim onaj njihov ruter? Posto bih uzeo isto kao i ti, pa da ne plaćam 2.
Moras uzeti ruter.
Ali ako si u gradu razmisli o boljem ruteru, jer sa ovim ces u toku dana imati brzinu max 50mbps. Barem je tako kod mene, u pitanju je Vozdovac.
Ja u Bgd koristim b818 i on je 3 puta bolji od b535 na istoj lokaciji.
Testiraj preko telefona 4G brzinu tamo gde planiras da koristis net.

Bas je slaba ponuda b525 ili slicnih rutera.
da li neko mozda nudi neki od ovde spomenutih rutera na prodaju ili zna neku alternativu? Ono sto vidim da se spominje je b535, b525, b818(skup) itd..

edit:
da li na primer d-link DWR-921 radi isti/slican posao kao ostali?

Bas je slaba ponuda b525 ili slicnih rutera.
da li neko mozda nudi neki od ovde spomenutih rutera na prodaju ili zna neku alternativu? Ono sto vidim da se spominje je b535, b525, b818(skup) itd..

edit:
da li na primer d-link DWR-921 radi isti/slican posao kao ostali?
d-link DWR-921 je cat4 ne vredi ti on.
Treba da lovis na kp b525 i ne uzimati sa nemackog t mobile u slucaju ubacivanja otkljucanog fw nema usb koji je potreban za flesovanje.Od mifi imas netgear ac810s koji je isto ok radi na 20w adapteru bez baterije.On je oko 80e ja sam moj platio kad je bio 60e.
Pozdrav

Ukrali mi VikendNet (ruter i karticu), pa sam u A1 uzeo drugu karticu, a ruteri uzeo na KP Alcatel HH41V.

Medjutim brzine koje ostarujem su bas male, ipod 8mbps u dl. Posto imam A1 (redovan) u telefonu (eSIM) tu dobijam mnogo vece brzine (30ak mbps). Ubacio sam i VikendNet karticu u telefon i rezultat se slaze sa eSIM.

Prvo, koji APN treba da koristim? Vidim da se automatski podeseno APN:vipmobile, a da se na netu pominje APN:internet.
Probao sam i jedno i drugo i nisam primetio neku veliku razliku.

Odnosno, da li je ovo mozda ogranicenje rutera u smislu WiFi ili u smislu 4G mogucnosti?

Jasno mi je da je sporiji ali bi morao da moze bolje od 8mbps

Pa i ne mora. Ja sam na mtsu imao.priliku da 4G vuce 5 mbps a 3CA izvlači 35. Dosta je velika razlika cim dobijes jedu agregaciju. Jos ako je hardver losiji i na nizoj frekvenciji....

Ovde je A1 generalno losiji od Yettela i MTS.
Bac cu da probam detaljnije kad se vratim kuci
Skinuo sam sa onog Yettel Home Huawei 4G LTE antene i stavio na ovog Alcatela i situacija je nesto bolja (vise konstantnija nego znacajno brza)

p.s. Da izbacim WIFi iz jednacine povezao sam laptop preko LAN kabla

Da, ali sa losim hardverom na preopterecenoj baznoj stanici mozes da se slikas i da budzis do sutra...

Prilozi

• 20230418_124903.webp
    20230418_124903.webp
    68.3 KB · Pregleda: 50
E sad ako BS ima agregaciju i ns lošoj BS bi neki 4G modem bez agregacije bio dosta lošiji na tom opterećenju od tog telefona koji može da koristi agregaciju.

Ima li neko iz centra NS da koristi
vikend net sa modemom TCL koji se mora kupiti?
Interesuje me, koje se brzine mogu postići.

Do sada je bio obavezan da se kupi neki ZTE ruter, a u širem centru grada brzine s tim ruterom su oscilovale, maksimalne se bile 70-80 mbit/s, ali najčešće 30-50.

Nakon iskljucenja broja na vikend netu i placanja penala koji uopste nije do mene i cekanja od 30.05.2023. za odgovor na moju molbu o ponovnoj aktivaciji, danas sam nazvao Call Centar A1 i receno mi je da mi je uvazen zahtev i da ne placam reaktivaciju nakon iskljucenja te da mogu da aktiviram vikend net pakete (a rekli su da ce mi oni javiti kada mi se odobri).....problem nastaje jer meni aplikacija ne radi na telefonu tj ne mogu da udjem u nju i aktiviram paket (reinstalirao aplikaciju i vadio karticu iz rutera pa vracao)..... opet obecano da ce u najbzem roku biti reseno to sa aplikacijom i po 4 put da ce srediti to sto mi ne stizu na email racuni.

Da li si probao da aktiviras preko A1 sajta?

juce sam pomocu call centra uspeo da obrisem stari nalog i konacno odradim ponovnu registraciju i udjem u aplikaciju.....radi sve super ali negde rano ujutru stize mi na aplikaciju da imam dug od 1200 dinara i niko ne znam odakle sad to......danas sam uspeo da sve objasnim devojci u call centru ali moracu da sacekam sutra popodne da vidimo o cemu se radi....

Da li neko ima iskistva sa ovim TCL MW42V ruterom koji sada prodaju uz vikend net? Kako se pokazao?

Gledam i baš je slaba ponuda ovih 4g rutera. U zvaničnim prodavnicama jedva da ih ima, a po kp isto nije neki bajan izbor. Polovno mi se principijelno ništa ne kupuje.

Sta fali onom b525 za 6k na kp? Taj ti zavrsava posao....

Ja videh samo polovne. Nešto imam odbojnost ka kupovini bilo koje tehničke stvari koja je polovna.
Poslužuće i ovaj tcl koji dolazi uz vikend net. Ako ne bude dobar onda ču da gledam nešto bolje

Sta fali onom b525 za 6k na kp? Taj ti zavrsava posao....
napumpana cena budu povremeno za 3 do 3.5k. Prosle godine uzeo za 40e ukupno B525 i e5180 izasli me po 20e svaki kad preracunam.E5180 sam drugaru poklonio I ne uzimati sa T mobile de B525 nema usb za flesovanje ko hoce otkljucan fw da koristi.

Supruga otišla do A1 da uzme VikendNet karticu, oduvali je, kaže ne može da uzme samo karticu, navodno mora i ruter, koji već imamo 🙂

Da li je neko skoro uzimao samo karticu, da potvrdim da može ili da idem ja da se svađam sa njima 🤣

Supruga otišla do A1 da uzme VikendNet karticu, oduvali je, kaže ne može da uzme samo karticu, navodno mora i ruter, koji već imamo 🙂

Da li je neko skoro uzimao samo karticu, da potvrdim da može ili da idem ja da se svađam sa njima 🤣
Ne navodno, već je ruter sastavni deo ponude i nema izopštene Vikend Net data sim kartice. Jedino da ti neko prenese svoj ugovor ako mu više ne treba ili nađeš osobu kome je isključen posle godinu dana neuplaćivanja dodatka, platiš 1200 dinara ponovno uključenje i odete zajedno da prebaci na tvoje ime.

Voleo bih da sam to znao pre kupovine rutera 🤣 Hvala na informaciji, eto ako ima nekoga kome je isključena kartica i ugovor, neka me vika u inbox 😉

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno