Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Aha i oni su prešli na novi nivo, nema više ni zvezdica, ni sitnih slova.

Radio sam uporedjnje cena nekoliko telefona.
Trenutni moj paket paket placam 1700 neo 4 , sa preporucenim paketom i cena u Gigatronu(prvo se njega setio)
A55 256GB uz moj paket TJ NEO 5 3900 plus ucesce 15000 uz Neo 30 4825 sve na 2 godine
Gigatron 50000

Redmi Note 12 pro 512 i Honor 200
uz moju tarifu 3900 plus ucesce 19200

Gigatron Honor 200 60000

Kada ovako pogledam totalno neisplativo da uzimam telefon preko oepratera sem ako nenaidje neka akcija + neki popusti/vauceri
Meni se vise ispalti da kupim telefon platim karticom podleim na 12 rata bez kamate i cao.
Znam ranije kada sam kupovao telefone razlika izmedju telefona u prodavnici i kod operatera nije bila ovolika ovi ga malo preterali
Uz napomenu da tarifa koju imam je NEO4 meni sasvim dovoljna jer imam i sluzbenu karticu gde imam sasvim dovoljno neta da ga ne mogu potrositi mesecno.

S23 256 je bio letos 62000 za kes uz neo 24, sada je 92000 uz neo 30.

Trenutni moj paket paket placam 1700 neo 4 , sa preporucenim paketom i cena u Gigatronu(prvo se njega setio)
A55 256GB uz moj paket TJ NEO 5 3900 plus ucesce 15000 uz Neo 30 4825 sve na 2 godine
Gigatron 50000

Gigatron Honor 200 60000

Kada ovako pogledam totalno neisplativo da uzimam telefon preko oepratera sem ako nenaidje neka akcija + neki popusti/vauceri
Meni se vise ispalti da kupim telefon platim karticom podleim na 12 rata bez kamate i cao.
Znam ranije kada sam kupovao telefone razlika izmedju telefona u prodavnici i kod operatera nije bila ovolika ovi ga malo preterali
Uz napomenu da tarifa koju imam je NEO4 meni sasvim dovoljna jer imam i sluzbenu karticu gde imam sasvim dovoljno neta da ga ne mogu potrositi mesecno.
Još pređeš na Globaltel. I uštediš, a nemaš obavezu.

Godinama unazad telefoni kod svih operatera su skuplji u odnosu na zvanicne radnje. Telenor-Yetel je prednjacio sad ga polako sustize A1.
Ne postoji stimulacija da uzmes veci paket pa da "ustedis" na telefonu kao nekad.

Gigatron 50000

Gigatron Honor 200 60000

Apsolutno, ja sam zato i skočio prošle godine i uzeo Magic 5 Pro za 90k. U A1 je u tom trenutku ispadao tipa 160k pa plus paket.

Pre ces te akcije dobiti u prodavnica nego kod operatera, a sta im je ideja, Bog sam zna. Bez telefona i ugovora kojim se vezuje korisnik, stvarno ne razumem šta žele.

Ni meni nije jasno, em povecali cene paketa a cne telefona otislo u nebo

Bude period da je povoljnije uzeti telefon u radnji, pa posle kod operatera, pa u krug... Valjda se "opamete" kad padne prodaja, pa ponude normalnije uslove.

Ali zato dele po 15k za reciklažu 😀
Bude period da je povoljnije uzeti telefon u radnji, pa posle kod operatera, pa u krug... Valjda se "opamete" kad padne prodaja, pa ponude normalnije uslove.
Nažalost , svi provajderi igraju na kartu da bez obzira na toliko velike cene uređaja i dalje će se ljudi odlučivati za tarifu sa telefonom .

Ranije tj. do pre dve godine sam uzimao jedno 5 telefona tako, jer razlika nije bila prevelika prodavnica operater.
Sada je to vec osetna razlika, cak sam uporedio i sluzbenu tarifu za telefon 50000 u Gigatronu za 2 godine dao bih 10k vise, znaci firma placa tarifu a ja telefon.

Ranije tj. do pre dve godine sam uzimao jedno 5 telefona tako, jer razlika nije bila prevelika prodavnica operater.
Sada je to vec osetna razlika, cak sam uporedio i sluzbenu tarifu za telefon 50000 u Gigatronu za 2 godine dao bih 10k vise, znaci firma placa tarifu a ja telefon.
Blago Vama kad radite u dobroj firmi .😄

Malo je nas koji kalkulišemo što se tiče cene telefona, rekao bih. Većina odabere uređaj na rate uz tarifu, ne razmišljajući dalje od toga. Primećujem da ljudi vide operatera kao jedino i logično mesto da se kupi telefon..

Malo je nas koji kalkulišemo što se tiče cene telefona, rekao bih. Većina odabere uređaj na rate uz tarifu, ne razmišljajući dalje od toga. Primećujem da ljudi vide operatera kao jedino i logično mesto da se kupi telefon..
Na žalost ,situacija je mnogo kompleksnija i teža .
Onaj ko ima kintu u 75% slučajeva ode u radnju i to radnju gde kupuje da bi mogao izvući popust .
U tih 85% ljudi ulazi i neki procenat ljudi koji neće da se " cenka" za popust od neku " crvenu " , već će platiti i otići .

A drugih oko 25 % korisnika koji jedva skupe i za redovne račune , moraju da uzmu uređaj na rate jel znaju da preko kredita možda i ne dobiju a da ne pričam da je ipak komfornije platiti provajderu nego li izmiriviti rate bankama u dan .
Bez obzira što npr. za fon koji je u proseku oko 750 evra kod provajdera će takav biti oko 1000 evra ...Čak su korisnici i srećni kada im dozvole da kupe na rate preko provajdera .

Jasno, nisam uzeo u obzir ljude koji ne mogu uzeti na kredit. Ali opet znam gomilu njih koji su uzeli uređaj na otplatu kod provajdera, a imaju opciju kredita bilo gde. Još se iznenade kad kažem da taj isti telefon košta osetno manje u nekoj od poznatih radnji.

Primer Samsung A55, Gigatron i A1 su se izjednačili sa cenama na rate, to ranije nikad nije bilo. Pre dve ipo godine kana sam kupovao Nord 2 A1 bio daleko povoljniji. Pokušaću novembara ponovo da dobijem od Yetela 50% i telefon za keš ili Gigatron ako ponudi u to vreme neku akciju.

Da li neko zna , da li pred istek ugovorne obaveze zovu iz Službe prodaje radi ponude ugovorne saradnje ili ne ?

Meni je juče istekao ugovor, niko me nije kontaktirao. Danas sam podneo zahtev za prelazak u drugu mrežu, možda sad pozovu - javiću.

Moju suprugu su zvali pred istek ugovora i ponudili 25% popust(pre oko nedelju dana).

Nema pravila.

Mene nisu zvali. Nakon prelaska u Yettel prepaid, dobio sam poziv sa ponudom od 50% na tarifu po izboru (ovo je bilo pre dva dana).

Ako UO ističe 04. a presek je 10; hoće dati zahtev za prenos u Yettel 05. recimo?

Jel ima a1 popust na tarifu bez telefona? Ne uspevam da nadjem.

Ne, sa novim tarifama ista je cena tarife sa i bez telefona. Zato su cene telefona tamo otišle u nebo...

Vrh Dno