Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

to ne mogu da rade koliko ja znam, jer si ti potpisao ugovor na 24 meseca a stari se zavrsava ne mozes da koristis na 26/27 meseci ili su nesto pobrkali ili su pokvareni, probaj da ih dobijes na x ili zovi kornisnicku podrsku, u svakom slucaju kada ti "zapravo istekne" odi do yettela/mtsa i podnesi zahtev za prenos ponudice ili neo surf 12 meseci 50% neo surf 24 meseca 50% ili neo neo 50% ako ne u yettelu mozes da uzmes total data za 2100 ili total 40 za 1700 total 20 za 1500 itd mozda su za 50 dinara vece cene nisam siguran sta su uradili ali to su donekle u opsegu variraju mozda 50/100 max a za mts nemaju neke posebne ponude za prenos osim ako idalje imaju da dobijes 100gb za prenos i tjt mislim
Ukoliko prethodna ugovorna obaveza nije istekla do dana potpisivanja zahteva, nova ugovorna obaveza će obuhvatiti preostalo vreme do isteka
prethodne ugovorne obaveze i novu ugovornu obavezu od 24 meseca.
Ukoliko je Pretplatnik uz prethodnu ugovornu obavezu kupio mobilni uređaj na
24 rate koje nije otplatio do dana potpisivanja ovog Aneksa, Pretplatnik je u obavezi da otplati sve preostale rate. U navedenom slučaju, na mesečnim
računima u narednom periodu će biti fakturisane preostale rate do isplate svih rata za kupovinu prethodnog mobilnog uređaja kao i rate za kupovinu
novog mobilnog uređaja. Ukoliko je prethodna ugovorna obaveza istekla, nova ugovorna obaveza važi 24 meseca od datuma potpisa zahteva za
zasnivanje nove ugovorne obaveze. Ukoliko je aktivacija usluge izvršena nakon obračunskog ciklusa Pretplatnika, sve izmene počinju da se primenjuju
od prvog dana narednog obračunskog ciklusa. Dodatne pogodnosti za Pretplatnika ugovorene novom ugovornom obavezom počinju da se primenjuju
od prvog dana narednog obračunskog ciklusa. Pogodnosti koje je Pretplatnik imao u okviru prethodne ugovorne obaveze prestaju da važe od prvog
dana narednog obračunskog perioda.

Poslednja izmena:
Nemam ugovor kod sebe (ne mogu da ga nadjem na mejlu, a mozda sam morao i da idem u poslovnicu) ali na mejlu vidim da su mi se zahvalili na obnovi 1.6.2022, a sada mogu da obnovim tek 1.8.2024, jer istice 30.8.2024., a ne 31.5.2024. (znaci 24 meseca + 3meseca je do isteka ugovora od 1.6.2022.)
Upravo zbog toga su mi i rekli da mi je istekao popust jer vazi 24 meseca (od 1.6.2022-31.5.2024) placam vise ova dva i po meseca.
Kako se secam nekako te oni obavezu da si pod novim ugovorom 24 meseca ali kad istekne stari ugovor, iako vec unapred koristis novi paket.
Ja ti kazem kako su mi ukinuli popust i koje im je objasnjenje. Ako znas kako da ne platim 4000 vise za ova dva meseca svakako sam zainteresovan ;)
A i posto ti je svez ugovor molim te baci pogled kako su to definisali, ja cu svakako probati moj da nadjem.
To je moglo tada, mislim da od maja ove godine ugovori mogu da traju najviše 24 meseca od potpisivanja.

Meni tu ništa nije jasno.
Ako UO traje do 31.5.2024. onda je UO istekla, ostaje ugovor na neodređeno, i može da se uzme odmah druga UO uz popust. Ako UO traje do 30.8.2024. onda važe cene koje su dogovorene tom UO do tada, a posle mogu cene koje važe bez UO, tj na neodređeno. Ne može da bude da UO traje ali su cene kao bez UO.

1720775671993.png
Uzeo tada onu Intarifu za 999, koliko će ovo skočiti ni sam ne znam
A ugovor ističe u oktobru
Nisam trebao obnoviti UO pre isteka stare

Ljudi šta treba da bi roaming proradio, ubismo se sinoć nas trojica od čačkanja koleginog telefona sve opcije smo probali kačili se ručno na sve mreže i ne samo da ne radi internet nego ne može čak ni da zove ni da pusti sms... a na postpejdu je?! *123# kaže da ima aktivan neki 3 gb NEO roaming koji je dobio uz neko osiguranje (uzeo je to pre mesec dana zbog Austrije) tvrdili su mu u A1 da će raditi i nije imao net. Posle je opet išao kod njih zbog ovog puta, rekli su mu da će raditi, sada smo u Italiji i ne radi. Nije radilo niti u Sloveniji niti u Hrvatskoj.
Uplatio je i posebno 1 GB roaminga i ne radi
Telefon je Samsung neki A...

Nakacite se na operatera partnera u zemlji u kojoj ste pa restartuj telefon.

Ljudi šta treba da bi roaming proradio, ubismo se sinoć nas trojica od čačkanja koleginog telefona sve opcije smo probali kačili se ručno na sve mreže i ne samo da ne radi internet nego ne može čak ni da zove ni da pusti sms... a na postpejdu je?! *123# kaže da ima aktivan neki 3 gb NEO roaming koji je dobio uz neko osiguranje (uzeo je to pre mesec dana zbog Austrije) tvrdili su mu u A1 da će raditi i nije imao net. Posle je opet išao kod njih zbog ovog puta, rekli su mu da će raditi, sada smo u Italiji i ne radi. Nije radilo niti u Sloveniji niti u Hrvatskoj.
Uplatio je i posebno 1 GB roaminga i ne radi
Telefon je Samsung neki A...
Ako neko od vas ima internet, idite na a1.rs i onaj ana chat što se pojavi i upišite operater ili agent ili tako nešto kao pitanje i onda ćete moći da chatujete sa operaterom i prijavite to. Takođe možete i da im pišete preko kontakt formulara, ali mislim da će možda biti brže preko operatera. Ne znam da li će pomoći ali ne smeta da probate.

Javite i ako je slučajno uspelo ono sa restartom telefona, na a1 sajtu piše da za Italiju radi na "Italija (Vodafone, Wind Tre)" mrežama.

Znam videli smo i sinoć i kačili se ručno na obe te mreže, na wind tre mislim da nije ni hteo da se nakači telefon a na vodafon jeste. Ali ne radi nikako. Videli smo noćas da ima chat danas ćemo im pisati kad su online

Znam videli smo i sinoć i kačili se ručno na obe te mreže, na wind tre mislim da nije ni hteo da se nakači telefon a na vodafon jeste. Ali ne radi nikako. Videli smo noćas da ima chat danas ćemo im pisati kad su online
Možda nije loše da utvrdite da je do sima ako neko ima od vas roaming net. Čisto da kažete probano u dva uređaja na jednom sigurno radi. I na drugom kad ubacim moju karticu. Ali ne radi kartica ta u oba fona dok druga koja radi radi u oba fona.

Aktiviram pred put u Rim roming dodatak od 2GB, nakon sletanja biram preporučenu mrežu Vodafone i imam i šta da vidim - Edge konekciju koju više ne viđam ni po srpskim selima. Ne otvara doslovno ništa, whatsapp poruku šalje 10 sekundi a pre toga vrti u nedogled. Nema šta nisam probao, restartovao uređaj i ništa, sve vreme Edge u centru Rima. Bilo je jako stresno jer mi je internet trebao, a wifi u Italiji je misaona imenica. Da li se još nekome ovo dešava sa romingom u Evropi? Naravno, bio sam prinuđen da bacim pare i kupim italijansku karticu, namerno uzmem Vodafone i radi kao sat. Odmah sam im se obratio u pisanoj formi i rekli su mi da će mi javiti porukom.

Još jedna situacija koju bih podelio u vezi sa A1 romingom desila se u Atini, a to je da u jednom danu 5 sati budem na Edge pa me posle prebaci na 3G i tako u krug. Tad sam imao iPhone XS, sad imam 13 Pro, drugarima je sve radilo normalno, doduše na drugoj mreži, ne znam do čega je ali je jezivo
Sličan slučaj sam imao pre 2 godine u Rimu (post iznad). Prijavio na četu, uložio i zvaničan prigovor, odbijen je jer oni vide da sam se uspešno povezao na internet i nisu odgovorni za brzinu u romingu, tako da mi je propalo 1000 i kusur dinara na roming dodatak koji na kraju nisam imao gde da iskoristim. Od taga nikad više roming dodaci nijednog operatera

Koristim vec par god bez problema
Doduse ja imam net24 ali sumnjam da ima veze
Ja plus serujem zeni net

Koristim broj koji je deo starog paketa NeoBiz2, taj paket sadrži 3 različita broja. Drugo lice je vlasnik paketa i isti nije pod ugovornom obavezom. Planiram da broj koji koristim u dogovoru sa vlasnikom paketa prebacim na svoje ime i onda dalje da plaćam neki drugi paket kao fizičko lice. U poslovnici A1 su mi rekli da po prebacivanju vlasništva moram dodatna 3 meseca plaćati cenu za NeoBiz2 pa tek onda mogu prebaciti na prepaid ili zasnovati postpaid ugovor.
Zanima me da li neko zna da li je ovo tačno ili mou komotno po preuzimanju broja prebaciti na prepaid, potpisati postpaid ugovor ili prebaciti broj kod drugog operatera?

Koristim broj koji je deo starog paketa NeoBiz2, taj paket sadrži 3 različita broja. Drugo lice je vlasnik paketa i isti nije pod ugovornom obavezom. Planiram da broj koji koristim u dogovoru sa vlasnikom paketa prebacim na svoje ime i onda dalje da plaćam neki drugi paket kao fizičko lice. U poslovnici A1 su mi rekli da po prebacivanju vlasništva moram dodatna 3 meseca plaćati cenu za NeoBiz2 pa tek onda mogu prebaciti na prepaid ili zasnovati postpaid ugovor.
Zanima me da li neko zna da li je ovo tačno ili mou komotno po preuzimanju broja prebaciti na prepaid, potpisati postpaid ugovor ili prebaciti broj kod drugog operatera?
Ja sam imao sličan slučaj (pretpostavljam da se radi o pravnom licu) , doduše kod Yettela. Kolega odlazi iz firme i trebalo je da mu oslobodim broj. Rekli su mi da moram da dodam taj iznos na neki drugi broj (novi ili postojeći) pošto je na toliko potpisan ugovor. Verovatno može i u A1 tako nešto...

Cekaj znaci uzeo sam neo neo sa 50% a stigao mi je racun od 2803.9?

Cekaj znaci uzeo sam neo neo sa 50% a stigao mi je racun od 2803.9?
Koliko su mi objasnili, 24 meseca počinje od prvog preseka, pa ako si recimo uzeo npr. 1. juna, a presek ti je 26. juna, račun do tad ti se naplaćuje po punoj ceni (sad, verovatno je to ona cena sa uređajem), verovatno je to kod tebe slučaj, ali zato posle imas punih 24 meseca 50% popusta na cenu bez uređaja, tj oko 1350 din., odnosno i kad ti istekne UO ti ćeš imati i dalje taj popust do preseka (ukoliko sam ja to sve dobro shvatio).
Ako sam dobro sad sračunao, ti si nekih 20 dana uzeo pre onog kad ti je presek.

Kod Yettel-a je drugačije, tamo platiš odmah deo do 1. sledećeg meseca po toj ceni, ali kad ti ističe ugovorna obaveza, tog meseca platiš punu cenu tog paketa.

Ugovor za mocnu trajao do 22.5 23.5 sam potpisao za neo neo, a presek je 9. u mesecu od 10.5 do 9.6 sam isao na mocnu tarifu i 15.6 sam dobio racun od 1723.91 (cena sa poskupljenem kao da sam idalje na mocnoj pod uo) i sad prvi mesec na neo neo je bila puna cena bez uredjaja i bez e racuna

Ako si potpisao na 50%, a dobio račun na punu cenu, ja bih rekao da treba da uložiš reklamaciju. Imaš tamo kod njih na "piši nam":
1721117294782.png

Tu nastaje problem, broj se idalje vodi na majku, a ja sam trenutno u cg sa ocem a majka se bas i ne razume toliko i svakako koram da budme prisutan za prenos vlasnistva.

@Gadjan jeste uspeli da rešite? Ako da, šta je bilo u pitanju, da znamo i mi ostali ako naiđemo na tu situaciju.

Tu nastaje problem, broj se idalje vodi na majku, a ja sam trenutno u cg sa ocem a majka se bas i ne razume toliko i svakako koram da budme prisutan za prenos vlasnistva.
Piši prigovor u njeno ime na [email protected] samo na kraju kada se potpisuješ navedi njen broj ugovora, JMBG i adresu prebivališta.

• Like
Reagovanja: fiy
Samo da se pohvalim da sam uspeo da dobijem Neo Neo sa 50 %. Ispoštovao sam proceduru kako ste mi rekli i uspelo je.
Ugovor mi je istekao 15.07. Nudili su mi popuste od 400 dinara mesečno, a kada sam pitao da li mogu da dobijem 50 % na Neo Neo, oni su mi rekli da ta
akcija više nije aktuelna i da je bila pre 3 meseca i da ne mogu da mi daju. Onda sam 16. 07. podneo zahtev za prelazak u Yettel i onda su posle 2 sata zvali iz A1
i ponudili su mi Neo Neo sa 50 % popusta. Hvala svim forumašima koji su mi dali prave savete.

Ja ih pitao za bilo kakvu pogodnost nakon dekade korišćenja njihovih usluga pri novoj obnovi ugovora, naravno da me odmah otkačili. Kad sam podneo zahtev za penos broja, istog dana me zvali i ponudili Neo Neo sa 50% popusta. Nisam prihvatio iz principa, i napustio sam ih. Ciganisanje level PRO.

Zvala me neka sa 0607918300 da mi ponudi Start paket sa junior dodatkom za 680 dinara navodno upola cene, ali mi se nije složila računica i ukapiram da je to najverovatnije opet BNT, a oni imaju običaj da uvale Net protect uz ugovor. Tako da, ako vam ovo odgovara, odmah recite da ne želite to i da hoćete popust uz eRačun, pošto po novom to ne može naknadno da se koriguje.

@Gadjan jeste uspeli da rešite? Ako da, šta je bilo u pitanju, da znamo i mi ostali ako naiđemo na tu situaciju.
Proradilo je ali nakon mnogo njakanja, ne znam šta je bilo. Bio je već podešen telefon da automatski bira 3g 4g lte... to smo ručno prebacivali pa vratili na automatski i mislim da je nakon toga proradilo ne sećam se

Proradilo je ali nakon mnogo njakanja, ne znam šta je bilo. Bio je već podešen telefon da automatski bira 3g 4g lte... to smo ručno prebacivali pa vratili na automatski i mislim da je nakon toga proradilo ne sećam se
Šteta, taman sam se ponadao jedinstvenom rešenju takvog slučaja ako se nekom drugom desi :(

Ne postoji jedinstveno rešenje, jednostavno roming je neupotrebljiv kao ovakav, barem sa sadašnjim mobilnim telefonima, "besplatnim" tj špijunskim i reklamnim operativnim sistemima i operaterima u našoj državi, za ostale ne znam i ne interesuje me. Možda u nekoj dalekoj budućnosti naša civilizacija dostigne taj nivo tehnologije da telekomunikacije rade automatski ako se nešto plati, bez ikakvih podešavanja i rađanja mečki. Svaki drugi čovek ima ovakve probleme, a da ne govorim koliko se troši energije i vremena koji su najvredniji resurs, na čekanja, dopisivanja i silne razgovore sa operaterima, prijateljima, teme na forumima, desetine stotine stranica pisanja jednog istog u krug, "pripreme" pre odlaska u inostranstvo ljudi strepe, raspituju se, rasipaju dragoceno vreme itd. Pri tome im deru kožu s leđa za 1 gb tj šačicu interneta.
A internet u romingu i kada je radio, bolje da ne pišem kako je "radio". I to ne naravno na vrhu Triglava, gde nema signala, nego u Kranjskoj Gori, Tarvisiu, Bormiu itd koji su gradovi i to turistički. U slučaju da nismo prioritet i uljezi smo na tuđoj mreži ok onda ne treba da se nudi i prodaje usluga, ako infrastruktura svemoćne evropske unije ne može da podmiri šačicu turista u nekom povećem selu. Ne znam u čemu je problem ali ni ne interesuje me i onako ne idem skoro nikad nigde.
Jedino što na ovom svetu radi je kućni internet. I to povezan kablinom u matičnu ploču. Sve ostalo je k.... Svako bežično povezivanje ičega na ovom svetu, sve vrste telekomunikacija od gsm (više ni normalan kvalitet zvuka ne možemo da dostignemo kao u vreme nokie 3210, posle 3 decenije razvitka i napretka, valjda zbog previše korisnika i štednje, čitaj jajarenja na resursima) preko edge h+ ine znam ti ja čega sve što ne znam čemu služi a uz to i ne radi, pa do 3g 4g lte bla bla, bežičnog interneta usmerenog antena u antenu optičkom vidljivošću malo olista drvo ili padne kiša ***, pa do najsmešnijih ant+ bluetooth itd koji su takođe mnogo pouzdani, svako malo ne rade to što treba da rade.
Ukratko, ne mere to bez kabla!

Pozdrav,potreban mi je samo jedan savet ako je moguce......sta mi je najbolje ciniti,....istekla mi ugovorna obaveza 17.07. bio na Neo 3 koji sad vise nepostoji....E sam moje pitanje je da li cekati presek tj 06.08. pa malo pre toga podneti zahtev za prelazak u neku drugu mrezu i cekati ponudu od A1 posto mi u poslovnici nude samo neo 24 po 2030 din ili neo 4 za 1650!???
Hvala puno....

Idi u Yettel i podnesi zahtev za prenos broja, ali za pripejd i cekaj da te zovu iz A1 i ponude neki bolji paket.

Pozdrav,potreban mi je samo jedan savet ako je moguce......sta mi je najbolje ciniti,....istekla mi ugovorna obaveza 17.07. bio na Neo 3 koji sad vise nepostoji....E sam moje pitanje je da li cekati presek tj 06.08. pa malo pre toga podneti zahtev za prelazak u neku drugu mrezu i cekati ponudu od A1 posto mi u poslovnici nude samo neo 24 po 2030 din ili neo 4 za 1650!???
Hvala puno....
Po meni najbolje je odmah podneti zahtev za prenos broja. Čekati da te pozovu i ponude NeoNeo za 1350 dinara i za svaki slučaj naći u drugoj mreži tarifu koja odgovara (ukoliko te ne pozovu).

Hvala puno....
odmah 18.7 dan posle prekida ali icice na neo 3 do preseka stanja po trenutnoj ceni od neo 3 a posle preseka je na neo neo

Nazad
Vrh Dno