Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

A sta mislis da pokusam da povezem stapom i kanapom mozda sve proradi?
Mislim da kenjkas ovde kao malo dete i vrtis istu pricu mesecima, umesto da se zalis po proceduri.
Haha Molim te, danas ej danas, su mi tek resili problem sa time sto sam nedostupan jos od prosle subote, znaci ladno nedelju i tri dana.
Ako je rok za resenje prigovora/problema 8 dana, onda su prekoracili isti i na to mozes da se zalis. Ako je 15 dana, onda su odradili pre roka.
Ako mi objasne sta to kosta 1800rsd ali bez onog "pa to je cena usluge" onda cu mozda da razmislim.
Objasnili su ti a ti potpisao. Sad nema necu, posle je*anja nema kajanja

Ako je rok za resenje prigovora/problema 8 dana, onda su prekoracili isti i na to mozes da se zalis. Ako je 15 dana, onda su odradili pre roka.
Samo da uskočim kao padobranac - rok za rešavanje prigovora je 15 dana od trenutka prijave prigovora a rok za donošenje odluke na prigovor je 8 dana koji se u telco praksi izražava samo ako se prigovor odbije. Dakle, usvojen prigovor koji bude rešen u roku od 15 dana je u zakonskom roku, odbijen prigovor koji biva obijen u roku od 8 dana je u zakonskom roku, a odbijen prigovor u roku od 15 dana nije u zakonskom roku.

Bez obzira da li je reklamacija prihvaćena ili nije prodavac mora da odgovori potrošaču u roku od 8 dana da li prihvata reklamaciju ili ne.
I za to je nadležna tržišna inspekcija, kao i za rešavanje reklamacije u roku od 15 tj 30 dana.

Ma bitno da je problem resen, samo sam istakao da im je trebalo 10 dana da rese problem i da je prilikom prve reklamacije, istaknuto da je sa njihove strane sve u redu. Znaci moras bas nategnuti situaciju da bi resili problem. Boli me uvce za umanjen racun, sto se mene tice nisu ni morali to da rade, jos nisam prebacio sve koji me zovu na A1 broj na drugi tako da mi je bitno da su resili prob za racun cemo lako.

Ajd' da razjasnimo jedno. Zar neko od vas, bilo ko, misli da je ovde iko dosao da se "zali" da bi resio problem ili se vi salite samnom? Istakao sam ono sa jednom pretplatom cisto eto jer nisam mogao da verujem sta ljudi zahtevaju. Prilikom toga otvorile se i neke teme i ljudi su saznali neke stvari koje npr nisu znali. Vidim da ovde bez da vredjam ikog ima i onih koji lupaju minuse na moje komentare a profili su im tek otvoreni. Mozda su iz sluzbe A1 za brigu o korisnicima pa im smeta ono sto sam istakao. Odakle god da su samo nek nastave, mogu ja i bez foruma.
Sa VIP/A1, nikada nisam imao probleme, do nedavnog sa nedostupnoscu. Za mnogo godina kod njih. Ne mogu da lazem i krivim usta i pricam nesto sto nije ne radim to nikada.
A1 uopste tako nije los, moje iskustvo, ali imam naravno prava da biram. Eto npr kontaktiram drugog operatera, necu da pisem kog da ne ispada da hvalim, kod koga 14 god imam broj u prepaid, cisto da pitam nesto oko dodataka, i odma navale da me ubedjuju da predjem na postpaid. Naravno objasnim ima da za 300 din na mesecnom nivou imam istu koicinu svega sto bih za minumum 1000din na postpaid placao. Bitno ima samo da vas vezu ugovorom a usluga koga briga. Ne cerujem sta citam, da se zadovoljavate takvim stvarima kao npr "ako ti ne radi usluga negde uzmi dual sim telefon pa ce sigurno raditi drugi operater na tom mestu". Imam ja dual sim telefon ali mi je drugi broj sluzbeni i sta bi sada trebalo, da nosim jos jedan telefon sa sobom?
Kako god, da zavrsim. Ja se ovde vise necu oglasavati, u ovoj temi osim u krajnjoj nuzdi ako mi ne dao Bog zatreba neki savet kao sto sam pitao sta da radim sa brojem kad sam bio nedostupan a tvrde da je sve u redu.
Ja da pisem hvalospeve o necemu, bilo cemu, a nije tako, nikada nisam radio niti cu ikada. Uvek sam realnan. Hvala svima koji su bili korektni a i onima koji su lupali minuse. Svakako, svako dobro svima.

Ne razumem ljude koji se protive debati. Ovo je FORUM. Alo momci i devojke! FORUM.
Proguglajte pojam "FORUM" i shvaticete da ako se protivite debati, vama ovde nije mesto. Proguglajte i pojam "DEBATA", jer bez debate prestaje razlog z apostojanjem ovog i svih drugih FORUMA!
Pozdrav!

Uradio sam update od jedno 400mb. Iz nekog razloga Wifi nije bio povezan 😡koliko je to u dinarima okvirno? dakle ovih mojih 250 i jos 400 preko

mislim da je ova Klasik od 700 din, dakle 400 dinara SJAJNO bolje da prst pregrizem ako od sada uradim neki update a ne proverim WIFI.

...mozda je i net zezao pa je automatski prebacio 🕳️

Pozdrav svima. Treba mi neki telefon za posao, sto jeftiniji, sa garancijom. Vidim da A1 nudi neka tri modela, ne znam ko su proizvodjaci (ako neko zna?), pa mi je to zanimljivo, jer daju jos i garanciju 3 godine. Posto bih mogao to da kupim jeftinije preko oglasa, zanima me da li je moguce ostvariti garaciju, ako se ona ne vodi na mene (ako uopste pise na koga se vodi)? Dakle ako uzmem preko oglasa od nekoga, da li ja kao kupac, a ne vlasnik ugovora, mogu da reklamiram telefon ili ne? Bitna mi je 100% proverena informacija.

Takodje, ako neko ima iskustva, sta je i zasto bolje od ova tri Alpha modela sto imaju u ponudi? Hvala.

Drugari, od kako je VIP/A1 presao na ovaj retardirani novi sajt, nisam pokusavao da pogledam listing poziva. Evo sada trazim vec pola sata, ne umem da nadjem. Jel to moguce vise?

Izgleda samo za BIZ korisnike.

Tako i ja zakljucujem kad citam /podrska. Nudi se neki biz portal.

Pozdrav svima. Treba mi neki telefon za posao, sto jeftiniji, sa garancijom. Vidim da A1 nudi neka tri modela, ne znam ko su proizvodjaci (ako neko zna?), pa mi je to zanimljivo, jer daju jos i garanciju 3 godine. Posto bih mogao to da kupim jeftinije preko oglasa, zanima me da li je moguce ostvariti garaciju, ako se ona ne vodi na mene (ako uopste pise na koga se vodi)? Dakle ako uzmem preko oglasa od nekoga, da li ja kao kupac, a ne vlasnik ugovora, mogu da reklamiram telefon ili ne? Bitna mi je 100% proverena informacija.

Takodje, ako neko ima iskustva, sta je i zasto bolje od ova tri Alpha modela sto imaju u ponudi? Hvala.
Druze, bez saobraznosti na svoje ime, neces moci ostvariti garanciju. Neki kazu da moze popravka ali ne i zamena. U mom konkretnom slucaju nije moglo ni jedno ni drugo a radi se o telefonu mog oca koji je malo vise u godinama pa sam samo zeleo umesto njega da zavrsim sve oko toga. Morao je covek u poslovnicu. Zamena definitivno ne, samo kupac moze, za popravku tj slanje na dijagnostiku u mom slucaju isto nije moglo. Telefoni za koje se interesujes proizvodi ZTE.

Jel objavio A1 negde ukidanje rominga na zapadnom balkanu, ili se prave blesavi? Vidim na pocetnoj strani i Mts-a i Telenor-a, samo kod njih nisam nasao nista.

Za njih sam cuo da tek od 9. jula pocinje nova roaming tarifa,bilo na n1 sajtu

Ja sam jutros citao cenovnike i da pocinje od danas. E sad, da li to A1 ima svoj kalendar, ko zna. Najbolje da ih pitas, ne kosta nista.

Sad sam zvao, rece mi da sve sto imam u sklopu paketa vazi na celom zapadnom balkanu. Imam 20gb u postpaid-u i sad da toliko imam i po svim ovim okolnim zemljama, cisto sumnjam da je tacna info, ali ok videcu 9. onda. :D

Nije to tacno. Imas tarifnik. Pozivi vaze, ali internet ne, odnosno ogranicen je, u zavisnosti od paketa. Recimo NEO NEO MAX ima ogranicenje od 7GB za 30 dana u zemljama Zapadnog Balkana, NEO tarife od 3 do 5 GB, zavisno koja je tarifa, itd. Operater ce ti reci sve, posto vidim da su sklonili cenovnik koji je bio juce (a vazio je od 01.07).

Da li neko zna da li će paket Moćni 1 TB biti samo do 31.07? A ako će postojati i posle kolika će onda biti cena (kao Neo Neo 2000 din u promociji a sad dosta skuplji)

da li je neko uzimao ovaj paket od 1tb..deluje previse dobro da bi bilo istinito...istice mi ugovor u mts na omorika 2 i hteo sam na omorika 1 da predjem ali da se cenjkam za malo vise neta..vec dugo sam u mts-u a ne znam kakav je generalno a1 kakva su vam iskustva...da li neko ima iskustva sa ovim paketom to mu dodje na 2 godine 42gb mesecno neta ako sam dobro izracunao..s obzirom da sam sa omorika 2 imao i previse ovo bi bilo za te pare da ne brinem..jedino ako ne kradu i slicno pa da ti megabajti lete.sta im znaci maksimalna dostupna brzina?
kakva su vam iskustva sa brzinom neta u odnosu na mts npr ili sl?

Maksimalna dostupna brzina zavisi od toga gde se nalazis, koju tehnologiju hvatas, da li je preopterecena bazna stanica i sl. Cisto da ih ne zove neko sutra u fazonu 'napisali ste maksimalna brzina, a ja imam 1.5mbps'(a on na 3G-u).
Moja iskustva su dobra, po Bgu su pustili dosta 2CA/3CA, tako da su brzine obicno 50-200mbps. Megabajte ne kradu, meni je ukljucen onaj merac na telefonu, i poklapa se prilicno sa onim sto vidim u aplikaciiji.
U principu sve zavisi od lokacija po kojima se kreces, bilo je ovde ljudi u prethodnih par strana koji su se zalili dosta na razne stvari, a ja opet te probleme nikad nisam imao. Primer, recimo da je Telenor najbolja mreza u Srbiji. Ja imam telenor sluzbeni br, a privatni A1. Kod mene u stanu imam pun signal na A1, sa 3CA i odlicnim brzinama neta. Na telenoru imam jednu crticu 4G signal(15/3 brzina, sad sam radio speedtest). Nista meni ne znaci sto je telenor overall bolji, kad na lokaciji na kojoj provodim najvise vremena imam jednu crticu i treba da razmisljam da l' ce da mi se dropuju pozivi svako malo sutra.
Tako da, najbolje da uzmes prepaid i da probas par dana na lokacijama po kojima se najvise kreces.

Mozda se jos nekima desilo, imaju neki bag za broj preostalih minuta u aplikaciji, pa ce vam pisati duplirano, jer je spojilo ovaj i prosli mesec.
Kazu da ce ispraviti u toku dana.
Rece mi poslednju info operater, da cu od 20gb imati 10gb na raspolaganju u romingu, sve minute i sve poruke. Dosta dobro po meni...

jel u a1 mozes da biras sam svoj postpaid broj ili koja ti kartica zapadne?
Pitaju te, koji bi broj zeleli. Pa ako nije zauzet od strane korisnika onda ok. A koliko znam, mada niaam 100% siguran odavno je bilo, Vip je i numeracijom ogranicen u smislu ne moze bas svaki koji bi izabrao. Ali ovo drugo ce ti neko drugi bolje reci. Sve u svemu pitaju koji bi broj zeleo.
@Delicious, imaju bag i oko npr. iznosa placenog racuna. Npr racun za prosli mesec mi je bio 200din manji od pretplate po ugovoru, bio sam u plusu prilikom placanja, a u aplikaciji pise da sam platio racun 2690din a ne koliko jesam i na koliko mi je stigao 2490,00 rsd. Neobicno ali istinito.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno