Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

ako ti treba isključenje svake mogućnosti iznenađenja, prebaci oba broja u telenor.

@Zoza, za roming net, moras pozvati call centar, ali bolje je da skroz iskljucis roming, nema razloga da im na VIP broju ostavljas roming bilo kog tipa.
Mozes i VAS uslugu da iskljucis.

Inace, mozda te i pozovu iz VIPa ako prebacujes brojeve u Telenor i ponude iskljucenje neta van paketa :p

Dobio sam informaciju od korisničkog servisa da OD 1.12 VIŠE NEĆE POSTOJATI NEO TARIFE. Ja sam sada na dođi i probaj,i mislio sam da čekam 1.12 jer tad verovatno kreću novogodišnje promocije,i da tad uzmem NEO tarifu i potpišem ,,stalni,, ugovor. Sad ne znam šta mi je pametno činiti ?

Nema šanse... to je samo priča da bi što pre potpisao ugovor misleći da posle 1.12. nećeš moći... klasična navlakuša. Jedino šta može da se dogodi je da podignu cenu za ugovor bez aparata, naročito za NEO 2... iskreno se nadam da neće.

Ko kaže da ne može u neo da se isključi internet u romingu? Ja sam uključio preko vip aplikacije, mesečno nešto 30-40 din, a ika i ono kad odu tih 2gb da skroz stane, valjda 100 din mesečno.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ili prosto podesite u telefonu da ne predje vise od 3gb (ili koliko vec imate) i to je to. Ne verujem da ce da povecavaju cenu paketa bez telefona, realnije je da smanje ili da daju jos malo neta. Sad pogotovo kad su telenor i mts odgovorili svojim ponudama.

Iskreno se nadam da si u pravu... naravno da može da se ograniči net na telefonima. Za to nije potreban Vip :smoke:

Prvo ne poklapa se obracun na mobu i od operatera, proveravao mnogo puta i nekad se razlikuje i do par stotina megabajta na mesecnom nivou. Drugo, podcenjujete tinajdzere koji se bolje razumeju u te stvari od svih nas zajedno (sala mala, ali nije daleko od istine). On ako hoce to moze da iskljuci ocas posla.

Stigla ova poruka pa ako nekom znaci popust od 20% eto prilike:

Praznicnim iznenadjenjima nikad kraja! Posetite neko od GIGATRON prodajnih mesta od 1. do 15. decembra i ostvarite 20% popusta na kupovinu TV. Da bi ostvarili popust na maloprodajnu cenu odabranog uredjaja dovoljno je da pokazete ovu poruku. Ponuda se ne moze kombinovati sa drugim GIGATRON ponudama. Za vise informacija posetite www.gigatron.rs/vipSP. Vas Vip

Jos uvek traze pare za prelazak u toku ugovorne obaveze sa starih na NEO tarife?

Prvo ne poklapa se obracun na mobu i od operatera, proveravao mnogo puta i nekad se razlikuje i do par stotina megabajta na mesecnom nivou. Drugo, podcenjujete tinajdzere koji se bolje razumeju u te stvari od svih nas zajedno (sala mala, ali nije daleko od istine). On ako hoce to moze da iskljuci ocas posla.
Taj tinejdzer koji se bolje od nas razume ne zeli ni telefon ni mobilnu tarifu posebnu, vec zna da radi pametnije stvari od 100GB na Instacrap/Fakebook/Twatter/Whatacrap :)

Ili prosto podesite u telefonu da ne predje vise od 3gb (ili koliko vec imate) i to je to. Ne verujem da ce da povecavaju cenu paketa bez telefona, realnije je da smanje ili da daju jos malo neta. Sad pogotovo kad su telenor i mts odgovorili svojim ponudama.
A onda se resetuje telefon, zabaguje, promenis karticu na kratko u drugi telefon, neko ti ga ukrade a ti ne prijavis pre nego sto ta osoba uspe da ti nparavi racun....
Ili ono "Nadam se da mi se nece desiti". Nemojte ovakvim predlozima pravdati VIP.

Ko kaže da ne može u neo da se isključi internet u romingu?
Niko koliko sam primetio?
Ja sam uključio preko vip aplikacije, mesečno nešto 30-40 din
A ovako je besplatno preko call centra ;)
a ika i ono kad odu tih 2gb da skroz stane, valjda 100 din mesečno.
Na NEO paketu? Ima i kod mene, za Nova, ali kazu da nema te opcije za NEO pakete.

kad god udjem u ovu temu - ista prica 'da se omoguci stopiranje neta'

Jel toliko tesko razumeti da je internet JEDINI IZVOR PRIHODA uz roming na ovoj tarifi?!?

Lepo vam ljudi kazu - stavite limit. Ako zamenite telefon, resetujete sistem, zovite call centar da vam kazu stanje u tekucem mesecu, pa prilagodite limit u skladu sa niste maloumni a niste ni toliko poslovni da bi vam jedno dvominutno podesavanje unistilo zivotne planove...

Nesto nisam primetio da ovako mracite na temama drugih operatera sto se prvo trose 'nacionalni minuti' pa tek onda oni 'iz mreze'. To je isto pilicarski koliko i Neo internet logika - navlace te na potrosnju a onda kad treba da ispadnu korektni, naplate uslugu. Pogotovu danas kad vise nemas pojma jel je 064 VIP Telenor ili mts broj.

Ovo, a pogotovu Neo2 nije paket za tinejdzere. Instagram jede internet i za njih su mt:s tarife sa 100GB interneta. Ili da VIP u 'net za cet' promo doda Instagram. Sto se nece dogoditi skoro. Ili da budu pametni pa da uvedu neki paket samo za instagram pa da dodatno zarade.

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

Poslednja izmena:
A sta su prihodi na Play paketima kod Telenora trenutno, gde je roming granicen, barem net?
Isto ne mogu da zarade na minutima, pa opet ne prave muljazu sa netom.

Ako ti smatras da mozes tako da se zastitis za net, OK.
Zasto branis VIP po tom pitanju, za ljude koji se ne razumeju u takve stvari generalno? Jeste da ih nema na ovom forumu nesto, ali zasto?

Sescu pa cu da pogledam tarife ne volim napamet da pricam. Telenor mi odaje utisak mreze koja daje najmanje za ulozeno, ali se ne sluze ovakvim trikovima dodatne zarade.

I ne branim VIP koliko napadam mentalitet 'daj mi sve neograniceno za 1000din'. A 5 klika na telefonu i imaju to sto traze.

NEO nije tarifa za internet vec za pricanje. I tako treba da se posmatra. Optuziti NEO za neogranicen net je ko da krivis fudbalera sto slabo puca trojke.

A sad sto NEO2 nudi vise interneta nego Miks XL (ili bese L) to je druga prica.

Poslednja izmena:
I da dodam - ciganski je od VIPa sto ne salju SMS na 100% potrosnje interneta. Ali ja to ocekujem od njih jer otkad postoje to rade. To im je poslovna politika 'druge price'

Pa eto, idealan paket za sve kojima je internet bitan. Topla preporuka.

Meni nije bio bitan, vec razgovori i izabrao sam Neo

I ne branim VIP koliko napadam mentalitet 'daj mi sve neograniceno za 1000din'. A 5 klika na telefonu i imaju to sto traze.
Niko to nije trazio (sve neograniceno za 1000), niti kaze da ovo ne mozes da uradis u ~5 klika.
Ali to nema veze sa onime sto mi pricamo.

Telenor isto za 1200 nudi Neo paket (Play paketi sada imaju neogranicene minute), i limitiranu potrosnju neta.

To sta je kome bitnije i koliko ima ljudi kojima su potrebni minuti a kojima net ce ovde uvek biti tema broj 1 i uvek ce ta prica da se vrti u krug. Ja to malo drugacije gledam, kod mene ide prvo pokrivenost mreze pa onda ponuda i na kraju cena. I trenutno po tim parametrima je meni Telenor broj 1 i ako sam u mts-u. A iskreno kajem se kad sam jos na pocetku prebacio jedan broj u Vip i sad mi taj broj sluzi samo kao fixni, jer gde god da odem samo mi skace pritisak i stizu poruke o propustenim pozivima a zivim u Nisu na Paliluli. Tako da Vip moze da daje i 200 giga neta i neo minute za hiljadu dinara nikad ga ne bih opet uzeo.

Uradi ono sto sam rekao za forsiranje 3G/4G-only (dakle da se ne dozvoli 2G je bitno) i radice ti normalno.
Moji zive na Paliluli, tamo sam cesto, koristim VIP, nigde u Nisu nisam imao vec godinama problem.

Ali ako dozvolis prelazak 2G-3G, 3G-2G za razgovore, uzas je :( Nesto su tu zeznuli. Ako nemas 3G/4G-only, mozes da forsiras 3G-only.

Ma on je ok u kuci stvarno nema problema, ali gde god da krenem uvek zeza i puca veza posle 5 minuta. Tipa kad idem ka zeleznickoj puca mreza, na Bubnju kad sam jurim signal po sobama, bio sam kod drugara na vikendicu u Knez selu nemam mrezu, dok svi ostali na Telenor pun signal jos si pustaju klipove na YT. Imam jos mali milion primera ali ne mogu sve da se setim a i mrzi me da pisem :) Sve u svemu Vip je mreza ok za centar grada ali bilo gde da krenes ponesi neki Telenor ili Mts. I zato je taj broj iskljucivo u kuci i niko ga ne nosi i sluzi kao fiksni, samo cekam da istegne ugovor i nikad vise taj Vip.

Probacu i to da mu zabranim 2g pa mozda i proradi tako. Jer stvarno ne mogu da idem ulicom i da mi puca mreza ili da mi je pun signal i samo mi tek stigne poruka propusten poziv. Stvarno mi nisu jasni.

Poslednja izmena:
Ja to malo drugacije gledam, kod mene ide prvo pokrivenost mreze pa onda ponuda i na kraju cena. I trenutno po tim parametrima je meni Telenor broj 1 i ako sam u mts-u. A iskreno kajem se kad sam jos na pocetku prebacio jedan broj u Vip i sad mi taj broj sluzi samo kao fixni, jer gde god da odem samo mi skace pritisak i stizu poruke o propustenim pozivima a zivim u Nisu na Paliluli. Tako da Vip moze da daje i 200 giga neta i neo minute za hiljadu dinara nikad ga ne bih opet uzeo.

Možda Vip ima lošu pokrivenost na jugu Srbije, ali u Beogradu i okolini su sasvim OK.
Kako sa skoro sam postao njihov korisnik na NEO tarifi, mogu ti reći da sam za sada jako zadovoljan.
U gradskom delu Beograda je dobar signal i nema pucanja veze, propuštenih poziva (SMS) i sl. Internet mi je za sada uve bio LTE i nikada mi nije pao ispod 2 crte.
Govorim za urbana područija Zvezdare, centralnog dela Voždovca, Banovog Brda, Novog Beograda i Zemuna.
U okolini Beograda (južni Banat i Braničevo) sam imao dobar signal (ne ispod 2 crte), pravio sam razgovore, a solidno mi je radio i net (LTE) u pustopoljine.
Na auto putu od Beograda do Smedereva sam takođe dobar imao signal.
Kako sam bio Mts-ov korisnik 10 godina, mogu reći da bar kada je Beograd u pitanju Vip nije ništa lošiji od Mts-a. Neću da kažem da je sjajan, ali po mom dosadašnjem iskustvu ko pređe sa Mts-a na Vip, na područiju Beograda, neće se prevariti ...
Za Telenor ne mogu da tvrdim kakvi su jer nisam njihov korisnik već 10 godina, ali ne verujem da u Beogradu mogu da ponude mnogo više od npr. Vip-a u pogledu razgovora i/ili neta, iako su skuplji u proseku 20-30%. Ne želim da pravim flame i da ulazim u diskusiju, ovo je samo moja lična konstatacija ...

@Guzva, jedina dva mesta u Nisu gde sam video problem sa VIPom su Idea u Stop-Shop centru (jbm li ga zasto, ali u svim tim ogromnim Idea/Maxi, 2 operatera rade uzasno, jedna pa... nekako) i ne secam se koji jos isto supermarket (nije Mercator).
U Podzemnom mi radi, Kalci, zgrade kod Kalce koje su ipak nezgodne za signal, iznad Kule (Djuki Dinic), kod Magdona zgrade (i Magdon i "Jevreske" zgrade, tu sam bas u dosta stanova bio), kod Komande 3. Armije ako znas one zgrade sto su zavucene u PM (MTS se ne moze reci da radi, Tln jedva), Mozaik (nove one nezavrsene, jesu otvorene, ali nije bio predajnik blizu i radi i u atrijumu), nekoliko zgrada na Bulevaru (Nemanjica) i sta ne jos...

Previse je to delova Nisa da mi svugde radi kako treba.
Propusteni pozivi sa punim signalom se mnogo vise desavaju kod Telenora sa 4G :) Ali su kod VIPa znak da 2G zeza (ne znam zasto, ali jeste tako u praksi). I da se prekida veza kada ima signal.
Ako ostanes na 2G-only ili 3G-only radi. Pustis 2G/3G - uzas. Ali stvarno uzas, meni je u centru BG to pravilo problem jos 2012., srecom sam slucajno nasao da ovo resava sve probleme.

Ljudi verujem vam sve sto pisete jer nemate razlog da bilo kod od operatera forsirate jer vam ne placaju oni racune [emoji23] Ali ja imam to lose iskustvo sa njima i nikako ih ne gotivim, verujem da su se promenili jer sam citao da si i neke bazne stanice stavljali i da se trude da poboljsaju mrezu, ali ja sam imao to lose iskustvo i ne mirisem ih u opste vise.

Neznam zašto od ovoga pravite tragediju. Uzmeš telefon, otvoriš Podešavanja/Veze/Upotreba podataka/Upotreba mobilnih podataka... Tu podesiš ciklus plaćanja npr meni je od 22 do 21, ograničiš upotrebu podataka (ako ti je 3GB, stavi na 2,8GB) za svaki slučaj. I nemaš brige i probleme,telefon će sam da ograniči podatke.

Pravimo tragediju, jer sam ja tako ogranicio net na 3GB, tacnije 2,9GB koliko imam u paketu a upravo u ovom momentu sam po Vipu prekoracio nekih 270MB. a na telefonu kaze da sam potrosio 3GB.

Jel sad malo jasnije?

Telefon je P9Lite.

Poslednja izmena:
Nije ovo samo skorasnje iskustvo, to je maltene od 2012. ili ranije cak.
Probaj na barem 2-3 mesta, ako nema razlike ***, onda stvarno imam srece gde se krecem :) Ako ti resava problem, nije nista novo, to bi sredilo i pre 5 godina ;)

Pravimo tragediju, jer sam ja tako ogranicio net na 3GB, tacnije 2,9GB koliko imam u paketu a upravo u ovom momentu sam po Vipu prekoracio nekih 270MB. a na telefonu kaze da sam potrosio 3GB.

Jel sad malo jasnije?

Telefon je P9Lite.
Nije jasnije...
8d81f44eb83388b35a2d96174add0f71.jpg
6433875265e70ecf00c0e8f5fdfa0530.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Evo neo paket i roming zastita, i plus inate i ono 100 dinara da ne prekoračite tih 2 ili 3 gb kako ko ima.
7a6f58c19f34aa4b1aad790daa22b11b.jpg
08967a4552fc9d53c7319122bf72875e.jpg
7b10e846ca555e54dfa8bd0bae0249da.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Jel sad malo jasnije?

Telefon je P9Lite.

Nije jasnije. Kao što se minuti ZAOKRUŽUJU isto se radi i sa megabajtima. Svako "gašenje" DATA saobraćaja ima za rezultat "zatvaranje sesije" i zaokruživanje. Zato ti je telefon "potrošio 3GB" a zapravo si prebacio 3GB u paketu. I sve to piše, samo niko ne čita.

Evo neo paket i roming zastita, i plus inate i ono 100 dinara da ne prekoračite tih 2 ili 3 gb kako ko ima.
Na ovim slikama se ne vidi gde je ta zabrana prekoracenja neta lokalno?
Nije jasnije. Kao što se minuti ZAOKRUŽUJU isto se radi i sa megabajtima. Svako "gašenje" DATA saobraćaja ima za rezultat "zatvaranje sesije" i zaokruživanje. Zato ti je telefon "potrošio 3GB" a zapravo si prebacio 3GB u paketu. I sve to piše, samo niko ne čita.
Sada je zaokruzivanje na 1kB. I da 3.000x mesecno iskljucis sesiju, to je 3MB, a to znaci 100x dnevno da iskljucujes i ukljucujes data :) I da je zaokruzivanje na 100kB, to bi bilo 300MB. A VIP ne racuna vecinu lokalnih Speedtest servera niti protok na VIP portalima/sajtu.

Aj nas zaobidjite za to "dovoljno je Data Usage podesiti"? Mislim fer je (da to trazimo), ne slazemo se ocigledno.
A mi ne pokusavamo da ubedimo ljude da nece preci nikako RACUN. Nebitno da li ce to mozda pogodoti i 10 coveka u Srbiji, bolje je da ljudi imaju svest o tome, nego da i tih 10 prekoraci. Zato ne treba pricati kako je dovoljno da se podesi Data Usage.

Poslednja izmena:
NEO 2 paket imam od avgusta. Nijednom nisam prebacio račun. Megabajte ne moraš da koristiš kad znaš da ih nemaš. A pozive nekada jednostavno moraš da obaviš,. A na Skype/Viber gledam kao na ciganisanje osim ako se ne radi o pozivima iz inostranstva. I na konto toga često sam prebacivao Miks XL minute i pravio dodatne račune od po 500-600 din iliti 500-600 MB u NEO tarifi.

Najgore je što vi pravite cenario kao da 90% ljudi menja kartice po telefonima na nedeljnoj bazi i da je problem pratiti limit. A stvar je zapravo poprilično jednostavna:
- Ako često gledate Youtube preko telefona
- Ako vam je Instagram osnovna socijalna mreža
- Ako nemate WiFi mrežu kod kuće
- Ako ne poznajete osnovne funkcije telefona
- Ako vam telefon služi za sve pre nego za razgovor
za vas NIJE NEO paket. Topla preporuka je mt:s Miks XL.

Ali u Srbiji postoje i drugi ljudi i njima toplo preporučujem ovaj paket jer je trenutno za njih best-buy.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno