Dobio sam informaciju od korisničkog servisa da OD 1.12 VIŠE NEĆE POSTOJATI NEO TARIFE. Ja sam sada na dođi i probaj,i mislio sam da čekam 1.12 jer tad verovatno kreću novogodišnje promocije,i da tad uzmem NEO tarifu i potpišem ,,stalni,, ugovor. Sad ne znam šta mi je pametno činiti ?
Taj tinejdzer koji se bolje od nas razume ne zeli ni telefon ni mobilnu tarifu posebnu, vec zna da radi pametnije stvari od 100GB na Instacrap/Fakebook/Twatter/WhatacrapPrvo ne poklapa se obracun na mobu i od operatera, proveravao mnogo puta i nekad se razlikuje i do par stotina megabajta na mesecnom nivou. Drugo, podcenjujete tinajdzere koji se bolje razumeju u te stvari od svih nas zajedno (sala mala, ali nije daleko od istine). On ako hoce to moze da iskljuci ocas posla.
A onda se resetuje telefon, zabaguje, promenis karticu na kratko u drugi telefon, neko ti ga ukrade a ti ne prijavis pre nego sto ta osoba uspe da ti nparavi racun....Ili prosto podesite u telefonu da ne predje vise od 3gb (ili koliko vec imate) i to je to. Ne verujem da ce da povecavaju cenu paketa bez telefona, realnije je da smanje ili da daju jos malo neta. Sad pogotovo kad su telenor i mts odgovorili svojim ponudama.
Niko koliko sam primetio?Ko kaže da ne može u neo da se isključi internet u romingu?
A ovako je besplatno preko call centraJa sam uključio preko vip aplikacije, mesečno nešto 30-40 din
Na NEO paketu? Ima i kod mene, za Nova, ali kazu da nema te opcije za NEO pakete.a ika i ono kad odu tih 2gb da skroz stane, valjda 100 din mesečno.
A sad sto NEO2 nudi vise interneta nego Miks XL (ili bese L) to je druga prica.
Niko to nije trazio (sve neograniceno za 1000), niti kaze da ovo ne mozes da uradis u ~5 klika.I ne branim VIP koliko napadam mentalitet 'daj mi sve neograniceno za 1000din'. A 5 klika na telefonu i imaju to sto traze.
Ja to malo drugacije gledam, kod mene ide prvo pokrivenost mreze pa onda ponuda i na kraju cena. I trenutno po tim parametrima je meni Telenor broj 1 i ako sam u mts-u. A iskreno kajem se kad sam jos na pocetku prebacio jedan broj u Vip i sad mi taj broj sluzi samo kao fixni, jer gde god da odem samo mi skace pritisak i stizu poruke o propustenim pozivima a zivim u Nisu na Paliluli. Tako da Vip moze da daje i 200 giga neta i neo minute za hiljadu dinara nikad ga ne bih opet uzeo.
Neznam zašto od ovoga pravite tragediju. Uzmeš telefon, otvoriš Podešavanja/Veze/Upotreba podataka/Upotreba mobilnih podataka... Tu podesiš ciklus plaćanja npr meni je od 22 do 21, ograničiš upotrebu podataka (ako ti je 3GB, stavi na 2,8GB) za svaki slučaj. I nemaš brige i probleme,telefon će sam da ograniči podatke.
Nije jasnije...Pravimo tragediju, jer sam ja tako ogranicio net na 3GB, tacnije 2,9GB koliko imam u paketu a upravo u ovom momentu sam po Vipu prekoracio nekih 270MB. a na telefonu kaze da sam potrosio 3GB.
Jel sad malo jasnije?
Telefon je P9Lite.
Pravimo tragediju, jer sam ja tako ogranicio net na 3GB, tacnije 2,9GB koliko imam u paketu a upravo u ovom momentu sam po Vipu prekoracio nekih 270MB. a na telefonu kaze da sam potrosio 3GB.
Jel sad malo jasnije?
Telefon je P9Lite.
Na ovim slikama se ne vidi gde je ta zabrana prekoracenja neta lokalno?Evo neo paket i roming zastita, i plus inate i ono 100 dinara da ne prekoračite tih 2 ili 3 gb kako ko ima.
Sada je zaokruzivanje na 1kB. I da 3.000x mesecno iskljucis sesiju, to je 3MB, a to znaci 100x dnevno da iskljucujes i ukljucujes dataNije jasnije. Kao što se minuti ZAOKRUŽUJU isto se radi i sa megabajtima. Svako "gašenje" DATA saobraćaja ima za rezultat "zatvaranje sesije" i zaokruživanje. Zato ti je telefon "potrošio 3GB" a zapravo si prebacio 3GB u paketu. I sve to piše, samo niko ne čita.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari