Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

@antena: Sa nekima ne vredi pricati. Nece biti odgovora.

@Red baron: jos jedan dobar post, potpuno podrzavam. Ne razvodnjavati.

Poslednja izmena:
Ma gluposti,oduvek je to vazilo i vazice, kakva bre diskriminacija. A i rasna ne postoji npr. fakulteti imaju posebne popuste za Rome! Nego svako hoce da izigrava pravnika iako s pravom nema blage veze. Pa mu uspe jer je druga strana jos nepismenija ili je samo preterao s dosadjivanjem ili agresijom i onda pomisli da je bio u pravu i pocne da siri pamet unaokolo...

Zar ne piše jasno da mlađi od 26 godina i stariji od 60 imaju poseban popust? Ili je to u redu pošto nije konkretno Vip u pitanju? Jedino u tome vidim razliku...
Opet, ko smatra da je u pravu i da njihovi preplaćeni pravnici nemaju pojma, može i treba da ih tuži.

Jel je uopšte moguć popust na telefon pri obnovi ugovora? Recimo tražim 10% popusta na S7 Edge?

Ako plaćaš keš ili karticom imaš 10%. Možeš i popust na pretplatu da dobiješ...

To znam, ali ne važi za rate koliko vidim, ne daje mi se odjednom 70k. Mislio sam možda da smanje iznos koji se deli na rate, nisam precizirao, mada mi deluje kao da ne bi pristali na tako nešto.

Nego svako hoce da izigrava pravnika iako s pravom nema blage veze. Pa mu uspe jer je druga strana jos nepismenija ili je samo preterao s dosadjivanjem ili agresijom i onda pomisli da je bio u pravu i pocne da siri pamet unaokolo...
Ne trebaš biti pravnik da bi bio svestan svojih prava. Možda si se ti svojih prava odrekao pa dozvoljavaš da te farba ko stigne, ali osporavati drugome da traži ono što mu zakon dopušta je u najmanju ruku sebično.

antena je napisao(la):
Jeste sigurno je Telenor poceo svima da otkljucava telefone zato st o je neko potencirao a ne zato sto su dobili uputstva iz centrale...
Vidiš da ne znaš. Uputstva iz centrale i jesu dobili. Sad ja tebi treba da iznosim dokaze ovde...
Ko god je pratio tu priču, zna šta se desilo. Nastao je veliki problem, zaposleni iz Telenora je dobio otkaz, Telenor je platio kaznu, RTS je napravio reportažu, otišlo je sve do vrha.
I na kraju, krunski dokaz za tebe, Telenor izjavljuje da će implementirati proces otključavanja telefona a kao posledica ovoga o čemu sam pisao. https://youtu.be/s12GnLJXuEI?t=3m43s
Dakle, za otključavanje telefona zahvalite ovim ljudima iz RTS-ovog priloga. Toliko o proizvoljnim ocenama koje se iznose ovde.

Poslednja izmena:
To znam, ali ne važi za rate koliko vidim, ne daje mi se odjednom 70k. Mislio sam možda da smanje iznos koji se deli na rate, nisam precizirao, mada mi deluje kao da ne bi pristali na tako nešto.
Ne važi za rate. Nema šanse da pristanu na tako nešto... Možeš na 12 mesečnih rata uz popust na pretplatu ali ne i 10% na uređaj... Preračunaj sa svim pretplatama, idi na više tarife i slično te izađe, a telefon dobiješ za "manje" keša. Baš su male razlike između nova 3,4... Stavi sve na papir...

Tako je baš su male razlike kada se pogleda ukupna cifra između nova tri i nova četiri, tipa par hiljada a uz veći paket dobijaš mnogo više saobraćaja tokom 24 meseca.
Mislim da je između nova tri i četiri uz Samsung s7 razlika 6000.
Kad je Samsung s7 edge u pitanju između nova 5 i nova 6 je razlika deset hiljada. Jedino je problem kako potrošiti hiljadu i po minuta uz novu šest :D

Poslednja izmena:
Ovo nece uraditi jer bi to zahtevalo neki poseban "paket" za tebe. Mozda bi ti dali 10% od cene telefona kao dodatnog popusta na tarifu, pa da uz to placanje na rate ispadne 10% jeftinije. (tj. da ti daju visi razred popusta na pretplatu)

Zar ne piše jasno da mlađi od 26 godina i stariji od 60 imaju poseban popust? Ili je to u redu pošto nije konkretno Vip u pitanju? Jedino u tome vidim razliku...
Mladji od 26 i stariji od 60 mislim da se ne vodi kao striktne godine, vec kao "do zavrsetka studija" i "od pocetka penzije", kao ugrozenije kategorije.
Kao sto u onom linku stoji da OSI imaju dodatne pogodnosti pri zaposljavaju OSI konkretno (tj. poslodavac ih ima da zaposli OSI, sto opet OSI-u dodje isto).

Dakle, leveling the playing field. Popust "samo za Jevreje" bi imao smisla po toj logici da smo muslimanska zemlja, ali ovako... Jevreji ne znam da imaju ikakav poseban problem u Srbiji u bilo cemu, pa ne bi smelo.
Ali cak i po zakonu ROMI imaju mogucnosti/pogodnosti koje nemamo mi.

Ma gluposti,oduvek je to vazilo i vazice, kakva bre diskriminacija. A i rasna ne postoji npr. fakulteti imaju posebne popuste za Rome! Nego svako hoce da izigrava pravnika iako s pravom nema blage veze. Pa mu uspe jer je druga strana jos nepismenija ili je samo preterao s dosadjivanjem ili agresijom i onda pomisli da je bio u pravu i pocne da siri pamet unaokolo...
Ti mislis da te par njih koji drve razumeju? Ne nazalost oni lupaju sta im dusa hoce kao da su iz bajke ispali, citali mnogo "Alisa u zemlji cuda"...
Dzabe pises oni ne razumeju to, jel jos uvek citaju Alisu.

Ne važi za rate. Nema šanse da pristanu na tako nešto... Možeš na 12 mesečnih rata uz popust na pretplatu ali ne i 10% na uređaj... Preračunaj sa svim pretplatama, idi na više tarife i slično te izađe, a telefon dobiješ za "manje" keša. Baš su male razlike između nova 3,4... Stavi sve na papir...

Nisam ni hteo Nova 3 ili 4, to mi malo megabajta, kad rekoh 70k, nisam mislio na ovih 69k + 12 rata po 1250, nego na Nova 5 gde se daje 70.200 ako nećeš na rate, dobro nije 70.200 ako se uračuna tih 10% za keš. Nova 6 mi je previše svega, ne bih to potrošio nikad :)

Još uvek ne znam da li ima smisla da čekam da stigne srebrni, ili da kupim sada crni. Srebrni mi se mnogo sviđa, ali mi se čini da možda i nikad neće stići u Vip ili kod ostalih, pitanje je da li će ga biti bilo gde u Evropi.

Poslednja izmena:
Pa nemam odakle, imam još dva ugovora, kod Telenora i kod MTS-a, ali nijedan ne ističe uskoro, Telenor broj koji devojka koristi sam nedavno obnovio uz 50% popusta.

U suštini ti možeš i bilo koji prepaid broj da preneseš jer dobijaš 9000 din na uređaj i 10% za keš...

Kako sad prepaid, ne kapiram? Odeš kupiš Telenor karticu na trafici i zatražiš da pređeš na VIP postpaid? To stvarno može? Šta ću onda sa ovim postojećim brojem, da raskinem ugovor, tačnije da ga ne obnavljam? U tom slučaju gubim svoj broj na kojem me svi zovu. Ne bih išao na keš varijantu, to sam rekao :)

Poslednja izmena:
Kako sad prepaid, ne kapiram? Odeš kupiš Telenor karticu na trafici i zatražiš da pređeš na VIP postpaid? To stvarno može? Šta ću onda sa ovim postojećim brojem, da raskinem ugovor, tačnije da ga ne obnavljam? U tom slučaju gubim svoj broj na kojem me svi zovu. Ne bih išao na keš varijantu, to sam rekao :)
Ne možeš novu karticu da preneseš, jer moraš tri meseca da budeš u matičnoj mreži da bi mogao da ga preneseš...

Mora biti par meseci aktivan broj da bi se prebacio... :) Pa ništa onda, rate i popust ako dobiješ, to ti je to... Oni neće da obaraju cene telefona do leta a čisto sumnjam da će biti neke ekstra promocije uskoro pa da to čekaš...
Preduhitrio me Miloš... :)

Poslednja izmena:
Vip je produzio prenos broja do kraja aprila,od mesec dana oni duplirali vremenski na dva meseca za sad,lako to moze da se oduzi,jel ne moze svima da istekne ugovor za mesec dana,a da oni osete neki rezultat od akcije.

Trazi ono sto se dobija za prenos broja. To je taman otprilike nekih 10% popsuta cene telefona, ali kroz tarife.

Dobio sam odgovor od Vipa:

" Želimo da Vas obavestimo da nismo u mogućnosti da izađemo u susret Vašem zahtevu i aktiviramo opciju za mlađe od 30 budući da je posebna pogodnost, duplo više megabajta za korišćenje interneta i opcija za bezbrižan surf, predviđena isključivo za korisnike mlađe od 30 godina ukoliko se odluče za neku od Nova tarifa sa ugovornom obavezom od 24 meseca."

Haha, e pa dobro, bar si probao na lep način. Ovo ti ujedno može poslužiti i kao dokaz prilikom kontaktiranja poverenika.

Poslednja izmena:
Ma kog poverenika,lepo presavijte tabak i tuzite Vip!
Ne trebaš biti pravnik da bi bio svestan svojih prava. Možda si se ti svojih prava odrekao pa dozvoljavaš da te farba ko stigne, ali osporavati drugome da traži ono što mu zakon dopušta je u najmanju ruku sebično.

Vidiš da ne znaš. Uputstva iz centrale i jesu dobili. Sad ja tebi treba da iznosim dokaze ovde...
Ko god je pratio tu priču, zna šta se desilo. Nastao je veliki problem, zaposleni iz Telenora je dobio otkaz, Telenor je platio kaznu, RTS je napravio reportažu, otišlo je sve do vrha.
I na kraju, krunski dokaz za tebe, Telenor izjavljuje da će implementirati proces otključavanja telefona a kao posledica ovoga o čemu sam pisao. https://youtu.be/s12GnLJXuEI?t=3m43s
Dakle, za otključavanje telefona zahvalite ovim ljudima iz RTS-ovog priloga. Toliko o proizvoljnim ocenama koje se iznose ovde.
Odgledah ja to i ne videh da su poceli da otkljucavaju telefone zbog tih ljudi. A kazna je placena sto nisu imali istaknuto da su telefoni zakljucani a ne zato sto su zakljucavali telefone! Toliko o tvom poznavanju prava i zakona a i o logickom razmisljanju (donosenju zakljucaka)!

Poslednja izmena:
Vidim ja da ovde neki pausalo pisu a o pravu i zakonima ne znaju nista.
Prvo je bila inspekcija, sad taj isti savetuje da se alarmira poverenik na kraju ce doci do suda, sto sam ja pisao kao opciju ali posto nece pametni ljudi da sede po sudovima jer neki nesto u zivotu i rade a ne samo da biraju pakete i tuzakaju se dodjemo do onog o cemu sam ja na pocetku ove rasprave i pisao.
Cak da je neko u praavu za mizerne stvari(gluposti) i ne treba se povlaciti po sudovima i gubiti vreme dragoceno, mada koliko vidim par likova nista korisno u zivotu i ne radi pa moze taj luksuz sebi da priusti.
No dobro razjasnili smo ne daju mozes da pretis, da tuzis i gubis vreme a mozfa ti ucine tada.
Ulozeno x dobijeno= ne isplati se
Jeftinije ti da doplatis za tu zabranu surfa 100 kinti nego se povlacis po sudovima.

@red baron: hvala ti i drago mi je da se razumemo. Posto nisam Vip korisnik i ne nameravam da budem, ostavio bio nekom drugom da nastavlja korake u skladu sa Ustavom.

Neverovatno koliko drskih i nabedjenih likova razvodnjava temu, ne shvatajuci da ce uskoro oni biti "taj Jevrejin". Vrhunac je nepismeni @agen.me cije su poruke osnovnoškolskog uzrasta - nejasne i bez ijedne zapete. Ako, štednja. Haha.

Ovim verujem da zavrsavam pisanje na ovu temu, a razborite pozivam da nesto konkretno urade.

To sto si ti druze nepismen tvoj je problem da citas moje postove a i ovaj iznad video bi i zareze i tacke.
Ajd pozdrav i treba da se bore ljudi samo kad ima osnova za to.

Jesi ti jedno 5x banovan, pa se pojavis kao duh i svemu znas najbolje? Hvala lepo. Odjavljujem se.

Prijatelju, prvi put sam se registrovao i ne znam o cemu pises za banovanje.
Niti kazem da znam niti to pisem samo dajem neko moje misljenje koje ne treba da te vredja jer nema zasto.
Ja sam za borbu ali kad ima osnova i kad neko krsi zakon a ja ovde ne vidim krsenje zakona mozda gresim ali to je moje misljenje.
Pozdrav.

Neverovatno koliko drskih i nabedjenih likova razvodnjava temu, ne shvatajuci da ce uskoro oni biti "taj Jevrejin". Vrhunac je nepismeni @agen.me cije su poruke osnovnoškolskog uzrasta - nejasne i bez ijedne zapete.
Tih trolosera ima na svakom forumu. Ti napišeš jednu pametnu misao a on te iznenadi sa dve poluglupave. Lik se gubi u bajkama o Alisi itd.

Uvek svoju "pamet" otkriju u istom fazonu. Prvo ti prospe univerzalnu foru "lupaš gluposti", pa kad dobije odgovor koji potvrđuje obrnutu situaciju... e onda idu beskonačni postovi sa pokušajem da te diskredituje. Ali ako je nešto uspeo da diskredituje, to je njegova sopstvena pamet.
I njegov, drugar mu, ne može još da svari onaj snimak. To ti je Fejsbuk generacija, pozvana da piše o svemu i u sve se razume.

Bar bi moderator trebalo da dozvoli da se piše o nekim stvarima bez da temu miniraju leva smetala. A kako prepoznaš onog ko minira temu? Pa tako što taj prvi krene da koristi izraze: "lupaš gluposti", "nemaš pojma" itd.

Samo argumentovanom diskusijom možemo da održimo kvalitet rasprave. Čim postaneš ličan, mešaš svoja raspoloženja sa pravim stanjem stvari i onda kreću bajke i Alisa u zemlji čuda...

Poslednja izmena:
Ovaj "offtopic" bi mogao u zasebnu temu, verovatno bi se jos neko (stvarno) upucen prikljucio, ko mozda VIP temu ne posecuje?

Vrh Dno