Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ovo sto nama uvaljuju je da kad potrosis internet iz paketa da ti automatski onemoguci dalje koriscenje interneta kako ne bi napravio veci racun.
Nije to sto govoris. Evo sa sajta:

Realno ja ovo nikad ne bih aktivirao xD
P.S. Meni radi apk.

U kolima mi je ugovor sutra cu ti slikati sta pise pod tom stavkom. Pise da je zastita da kad potrosimo MB iz paketa aktivira nam se zastita da ne mozemo vise da koristimo mobilni internet.

str 11.
*** Obračunski interval za prenos podataka je 1kB. Nakon potrošenog internet sadržaja iz paketa, sistem će zaštititi korisnika od dodatnog zaduživanja blokiranjem pristupa internetu u nacionalnom saobraćaju. Dalje korišćenje interneta moguće je nastaviti aktivacijom internet dodatka.

U kolima mi je ugovor sutra cu ti slikati sta pise pod tom stavkom. Pise da je zastita da kad potrosimo MB iz paketa aktivira nam se zastita da ne mozemo vise da koristimo mobilni internet.
Pa to ti je besplatno i odlicna stvar. Moji matorci bi bez toga ko zna kakve racune napravili kad istrose net.

Pa to ti je besplatno i odlicna stvar. Moji matorci bi bez toga ko zna kakve racune napravili kad istrose net.
Nije besplatno, to naplacuju 80 din mesecno. Mozda su u pocetku davali besplatno ili nekima, sad je 80 din.
Naravno to nije lose za starije i one koji ne vode racuna.

i meni su uz intarifu prvi mesec uvalili NetProtect. Navodno štiti od otvaranja spam linkova, mada nisam nešto preterano zapazio da je od koristi. Zakazivanje deaktivacije se vrši slanjem poruke PROTECT STOP na 123533 i dodatak se više neće obnavljati od narednog obračunskog perioda.

Da li neko ima opciju da posalje kredit na prepaid broj iz A1 aplikacije? Bila je opcija do skoro, ali je sad ne vidim...

Prema A1 sajtu, nema preko app

Uslugu Pošalji kredit možeš da aktiviraš:

• slanjem besplatne poruke na 1266 u tekstu poruke ukucaš iznos i broj telefona na koji šalješ kredit (na primer: 400 0611234567),
  • pozivom na 060 1234 i odabirom opcije 3 - koja će ti biti dostupna u okviru govornog automata tek nakon prva tri plaćena računa
  • putem Moj A1 servisa na web adresi a1.rs/mojA1 i to na sledeći način:

1. Izaberi tab Usluge, a potom opciju Pošalji kredit

2. Tada će se otvoriti ekran na kom treba da popuniš polja Iznos i A1 prepaid broj

3. Nakon što ukucaš željeni iznos i prepaid broj, klikni na Pošalji

Da li se jos nekom desilo da mu poruka stigne posle 10 dan, 2 nedelje...meni pre neki dan ponovo. Sad da li je do telefona mada ne znam kakve veze ima tel sa time, kolega mi poslao poruku ( A1) negde oko 12 januara stigla 25 januara, pre neki dan ortak (MTS) mi odg na poruku, ja ga zovem kaze poslao sam ti poruku, restartujem tel. nema poruke, posle par dana je bio update telefona i kad je odradio update resetovao se i posle par sec stize njegova poruka od pre desetak dana sa datumom prispeca
Ponovo se desilo, ovog puta i jednom kolegi pre neki dan, jos mi kaze e da ti pricam sta mi se desilo, on koristi Samsung A51 ili A52 ne znam tacno, stize mu poruka nesto da posalje, on zove tu osobu kaze poslao sam to pre 20 dana, kaze mu ta osoba ja sam ti tu poruku poslao pre 20 dana.
Meni stize update 4.1 ponovo posle zavrsenog update i restarta telefona stizu mi 2 sms poruke, ja sam poslao sms 11.03 meni stize sms 26.3
Druga poruka poslata 12.03 stize odg 26.03
Svi smo A1 ovog puta, moracu da odem ovih dana da zamenim sim karticu.

Za članove koji se sećaju borbe sa A1 (tadašnjim Vip-om) zato što su par puta isključili (po mom brojaču) neosnovano hotspot (paket Neo Neo Max), upućen je prigovor Ratelu. Odgovor u prilogu.

Ako imate problem sa operaterom/provajderom i smatrate da ste u pravu, pišite odmah Ratelu. Meni je A1 nekoliko puta isključivao hotspot i svaki put sam pisao A1 i dostavljao dokaze preko FB-a i preko Email-a ali sam dobijao uvek isti odgovor koji nema veze sa pitanjem, da bih na kraju poslao prigovor Ratelu i sada je A1 odobrio raskid pretplatničkog odnosa bez tarifiranja predviđene naknade u slučaju prevremenog raskida pretplatičkog odnosa. Tako da nemojte da se zamarate i šaljete više od jednog Email-a operateru/provajderu već odmah pišite Ratelu.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    177.2 KB · Pregleda: 148
  • 2.jpg
    2.jpg
    133.8 KB · Pregleda: 67
  • 3.jpg
    3.jpg
    153.9 KB · Pregleda: 59
  • 4.jpg
    4.jpg
    45.8 KB · Pregleda: 47
  • 5.jpg
    5.jpg
    153.9 KB · Pregleda: 70
Ja se sećam priče.
Elem, šta planiraš sada..posle raskida ugovora ? Postoji li provider koji nudi ekvivalent NeoNeo paketu, bez merenja protoka preko hotspot-a ?

Poslednja izmena od urednika:
Imamo u zgradi Orion optiku, SBB i mts. Brat radi u Telkomu pa može da uvede za 1.500 din. Box (mislim da je regularna cena oko 3.200) ali nije uvedena mts optika pa bi imali do 20 mega što je malo za današnje standarde. Imamo i neke poslovne mobilne pakete gde je neograničen net tako da smo po pitanju neta obezbeđeni sa svih strana :)

Zaboravih da postavim najvažniji dokument, da su dodatnim proverama utvrdili da nije došlo do zloupotrebe prilikom deljenja interneta.

Prilozi

• 6.jpg
    6.jpg
    147.3 KB · Pregleda: 132
Poz, zanima me da li ima ovde clanova koji su presli sa MTS mreze u A1? Ako ima kako ste zadovoljni sa signalom?

Sta bi ste mi savetovali za prelazak iz MTS-a u A1, odmah potpisati ugovor za NEO 15 paket ili preci na dopunu pa sacekati da pozovu sa nekom ponudom i da li ce zvati ili nece? Ako se opredelim za prelazak na dopunu da li onda mogu da iskoristim onaj bonus za prelazak iz jedne mreze u drugu ili tek kada se potpise novi ugovor se to aktivira?

Izvinjavam se ako su vec slicna pitanja bila, citao sam temu malo unazad ali ima puno toga napisanog pa nisam nasao odgovore na svoja pitanja.

Poz, zanima me da li ima ovde clanova koji su presli sa MTS mreze u A1? Ako ima kako ste zadovoljni sa signalom?

Sta bi ste mi savetovali za prelazak iz MTS-a u A1, odmah potpisati ugovor za NEO 15 paket ili preci na dopunu pa sacekati da pozovu sa nekom ponudom i da li ce zvati ili nece? Ako se opredelim za prelazak na dopunu da li onda mogu da iskoristim onaj bonus za prelazak iz jedne mreze u drugu ili tek kada se potpise novi ugovor se to aktivira?

Izvinjavam se ako su vec slicna pitanja bila, citao sam temu malo unazad ali ima puno toga napisanog pa nisam nasao odgovore na svoja pitanja.
Ja sam presao, ali to je vec sad davno i ne znam da li sam ti od neke pomoci.
Generalno nimam nikakav problem sa mrezom, promociju sam uhvatio oko NG. Moji matorci su u Vip/A1 vec godinama i dobijali su pogodnosti pri obnovi, cale doduse nesto bolje jer im ostavlja vise novca od keve, ali svako ima zaseban ugovor.
Iskreno mislim da ti je bolje da odmah ides na NEO15 po ovoj ceni, deluje da je to sad najisplativije ako ti takav paket odgovara.
Koliko se secam @uji je pisao da je dobio neke tarife 50% jeftinije dok je bio pripejd ali pitanje je da li bas te tebi odgovaraju.

Manje više ti sve jedno dodje. Tu i tamo ćeš imati negde koju rupu u 4G signalu. 2G je ok. I HD poziv putem 3G zna da spadne lakse na 2G poziv nego na mtsu. 4G je od par meseci meni bar brzi na A1 nego na mtsu. Sve u svemu razlika je sad već beznačajna ako na primarnim lokacijama imaš OK signal to ti je najbitnije da ti ne izvlaci bateriju sve ostalo je OK.

Ja sam presao, ali to je vec sad davno i ne znam da li sam ti od neke pomoci.
Generalno nimam nikakav problem sa mrezom, promociju sam uhvatio oko NG. Moji matorci su u Vip/A1 vec godinama i dobijali su pogodnosti pri obnovi, cale doduse nesto bolje jer im ostavlja vise novca od keve, ali svako ima zaseban ugovor.
Iskreno mislim da ti je bolje da odmah ides na NEO15 po ovoj ceni, deluje da je to sad najisplativije ako ti takav paket odgovara.
Koliko se secam @uji je pisao da je dobio neke tarife 50% jeftinije dok je bio pripejd ali pitanje je da li bas te tebi odgovaraju.
Odgovara mi paket posto ima bukvalno sve za dzabe sto koristim, e sada jednino sto mene taj popust ne bi zahvatio posto se razmisljam da menjam svoj Poco X3 Pro uzet na KP bez garancije da ga prodam i uzmem nov Nord 2 sa garancijom. Nemam problema sa ovim telefonom ali stvarno je mrcina teska i ako duze pricam sa nekim utrne mi ruka.
Intarifa (300 minuta i 10GB net) može da se dobije sa 50% popusta (500 dinara) mesečno ako se prebaciš sa pripejda na postpejd
Da li ima neke sanse da se pregovara?
Manje više ti sve jedno dodje. Tu i tamo ćeš imati negde koju rupu u 4G signalu. 2G je ok. I HD poziv putem 3G zna da spadne lakse na 2G poziv nego na mtsu. 4G je od par meseci meni bar brzi na A1 nego na mtsu. Sve u svemu razlika je sad već beznačajna ako na primarnim lokacijama imaš OK signal to ti je najbitnije da ti ne izvlaci bateriju sve ostalo je OK.
Pitao sam za signal jer mi se trenutno desava da ako me neko pozove na mts broj da toj osobi javi da sam nedostupan, vise prepiski sam imao sa mts-om u vezi ovog problema i jednostavno nisu uradili nista po tom pitanju, zamenuo sam karticu misleci da ce to da popravi nesto ali opet mi se desava da u gradu mi javlja da sam nedostupan, ranije je bar stizala sms poruka o propustenom pozivu kada sam nedostupan sada nema vise ni toga. Jako dugo sam kod njih ali pocinju stvarno da me nerviraju sa svojom bahatoscu i misleci da su ne zamenjivi.

Mene zanima koliko moze da se dobije besplatnih meseci za prelazak sa mts-a. Gledam intarifu i ovu neo15 koju forsiraju, znam da imaju akciju od 3 meseca koju daju kada se prelazi sa drugih mreza,da li to vazi i za neo 15?

Da li bi ja mogao da trazim ovu intarifu sa 50% popusta za prelazak?

Pa i mene je to zanimalo pa sam malo pre dosao iz A1 i saznao sam da ne dobijas nista ako uzimas NEO 15 tarifu, u fazonu ne moze da se konbinuju dve promocije, ta tri meseca za prelazak moze da se iskoriste na nekom drugom paketu koji nije u promociji. Sto je po meni cista glupost ali dobro, to je ona sto radi u lokalu , mozda ako pozove neki njihov agent pa ponudi bolje uslove.

Za intarifu ne znam posto nisam pitao, da sam ranije video poruku pitao bih i za to ali ***.

Da, zato sam i pitao jer sam procitao da ne mogu da se kombinuju dve promocije. Sto se mene tice onda cu pojuriti intarifu 50%. Ima li neko broj od nekog njihovog agenta,ako moze na PM...
Imam jos mesec dana ugovora, a obzirom na veliku razliku u ceni izmedju zmaja i intarife 90% cu i A1, sem ako mi ovi iz mts-a ne ponude 6m za dinar sto mislim ds nema sanse....

Isto ako neko ima broj agenta iz A1 neka salje na PM. Ja sada jos vagam sta da radim i koji paket da odaberem.

Inace mi rece devojka u A1 da mogu da odkupim ugovor i da pozovem MTS i da pitam jos koliko treba da platim i da zavrsim sa njima. Kako imam jos mesec dana do kraja ne znam sta da radim. Da li da se strpim ili da vidim da im platim tu jednu ratu i da zavrsim sa njima.

Dok Ratel odgovori prođe ugovor....

Bolje ikad nego nikad :)

Ostalo je još oko 11 meseci do kraja UO tako da sam zadovoljan raskidom ugovora.

Inače, neka postoji caka za neograničen net bilo da isključe hotspot ili ne, ali o tome ko želi neka me kontaktira na PP.

Juče podnet zahtev, danas stigla poruka:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    149.9 KB · Pregleda: 105
Nazad
Vrh Dno