Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hteo bih da pređem na A1 sa SBB, jer mi je već i mobilni paket kod njih, a i prešao bih na optiku napokon. Pozvao sam broj sa sajta, nude samo 15% popusta. Vidim da mnogi članovi spominju mesece koje su dobili gratis. Da li neko možda ima svoj kontakt na A1 agenta prodaje? Hvala unapred ako neko ima informaciju!

Da li neko možda ima svoj kontakt na A1 agenta prodaje? Hvala unapred ako neko ima informaciju!

Ističe mi uskoro ugovor kod SBB-a pa gledam da pređem na A1 optiku (samo net).

Pitanje 1: kada sam ih pitao pre par meseci da li je optika dostupna na mojoj adresi, rekli da nije (imam SBB optiku, nova zgrada). Negde sam pročitao na forumu da to uvek kažu dok imaš aktivan paket kod drugog provajdera. Da li je to uvek slučaj? Da li vredi da ih pitam kada mi istekne SBB ugovor?

Pitanje 2: koliko je optika stabilna u NSu? Da li se dešavaju random pucanja, štucanja, koliko često...

Hvala.

Mislim da nema veze ima da li si pod ugovorom sa drugim operaterom... Ja sam pre dva dana proverio da li je dostupno i dobio sam odgovor da jeste dostupna MTS infrastruktura.
To je to sto me interesuje, cekam da mi istekne ugovor kod SBB-a u oktobru.

Da li je to uvek slučaj?
To zapravo nikad nije slučaj, verovatno si nešto pogrešno pročitao. Za A1 bez problema ovde proveravaš dostupnost, a slobodno ostavi izmišljene podatke ako ne želiš da te zovu. Nema, inače, šta specijalno da se proverava, tako da će ti se odmah na sajtu prikazati šta je kod tebe dostupno, da li optički net ili kućni ili eventualno oba. Ipak, ukoliko ti je u zgradi dostupna isključivo SBB-ova optika, to automatski znači da nemaš mogućnost za A1. Oni idu ili preko svoje infrastrukture (gde je ima) ili preko MTS-ove (gde nemaju svoju), nema treće.

Da li daju 2 smart boxa za džaba ili drugi za dinar, postoji li ta mogucnost da se dogovori?
Kako im radi smart aplikacija na smart tv?
Vaze li vauceri 20% jos uvek?
Kako po vasem misljenju radi tv na boxu a kako na smart app ?

Da li daju 2 smart boxa za džaba ili drugi za dinar, postoji li ta mogucnost da se dogovori?
1. Svaki naredni A1 Smart Box se naplaćuje po ceni 299 mesečno uz promo kod.
2. Zavisi na kom, meni na LG C1 radi bas lose.
3. Vaze,
4. Bolje na boxu radi 100%. Cak i na ne njihovom radi bolje.

Ne znam sve, aj ovo sto znam 😁

Meni nisu hteli da daju drugi box dzabe, pa sam uzeo samo jedan. Paket je DUO Plus. Ne znaci da tebi nece dati ako imas dobru zvaku, a mozda i nece. U svakom sl. za drugi je doplata 300din mesecno, a koliko znam ne postane tvoj, nego se placa iznajmljivanje, pa bi logican izbor bio Zaomije (Xiaomi) S 3rd gen da se kupi za 7000 nego ovaj da se renta.

Zavisi sta je Smart TV? Na glavnom TV-u mi radi tako da sam odustao od nje i njega pa koristim dati mi box u dnevnoj sobi na pomenutom glavnom TV-u. Glavni TV mi je LG C1, webOS, sta reci.... To je po meni super OLED ekran i model TV-a koji (ponovo) moze da se rutuje pa mi je to super, ali OS je nj e s r a po meni (Node.js i javascript na steroidima i budzenom Linuxu) + slab CPU, pa Xplore TV ovde loaduje 1-3 sekunde kad prebacujes kanale. Mislim da ovo cak i nije toliko do A1 i Xplore, nego do webOS, ne znam (mada je pokojna Orion TV aplikacija najnormalnije radila). Sve u svemu, svodi se da saltamo kanale na boxu dok ne znamo sta hocemo da gledamo, posto na A1 boxu trenutno menja i ucitava, pa onda kad nadjemo sta cemo prebacimo na nativni Xplore na LG, posto me na boxu nervira sivilo crne boje na OLED ekranu.
Kod klinca u sobi, neki bzvz Hisense Android TV, radi Xplore fluidno kao i na A1 boxu.

Mislim da nije do WebOS vec do aplikacije, sve druge aplikacije rade tecno i bez problema.
Pisalo se ovde na forumu o tome i da im nije prioritet da poboljsaju aplikaciju za WebOS.
Da na Android TV platformi im je aplikacija mnogo bolja i radi kako treba.

Verujem da ima i jednog i drugog sigurno, ali generalno nisam bas nesto odusevljen sa C1 u smislu odnosa moci i cene, uzeo sam ga onomad zbog ekrana najvise. U svakom slucaju za @Zeha , ovo sto si i ti @PapaBear66 rekao: Na LG C1 ne radi dobro.

(Off topic: Doduse, ja na mom guram i HyperHDR za ambilight + piccap service koji konstantno radi screen capture zbog ambilight, pa ga i ovo jos malo dodatno usporava)

postoji tema za aplikaciju
ukratko, ista aplikacija je u oba slučaja. možda je na box-u ažuriranija
tema za box

Kakvo je stanje sa seedom preko A1? Ja sam uzeo static ip ali mi deluje da A1 baca throttle. Upload mi ne prelazi 3 MB/s sa 300mbps uploadom.

Imam nekorišćen aktivan kod za popust od 20% u A1. Ako nekom treba neka pošalje poruku u DM (ne tražim ništa za uzvrat).

Daje li A1 kojim slucajem neki mesh uz Duo plus pakete?

Piše sve na sajtu, konkretno ovde, očekivano. U opštem slučaju košta najam 299 dinara po uređaju, ali za veće pakete važi sledeće, može jedan besplatno:
Pokriveno celo domaćinstvo uz pojačivač signala po potrebi*
•Bez obzira na veličinu i raspored prostorija u tvom domaćinstvu, naša usluga osigurava stabilnu i jaku internet vezu u svakom delu stana. Po potrebi, dobijaš MESH pojačivač signala bez naplate kako bi tvoj Wi-Fi internet radio besprekorno, bez prekida i mrtvih zona.
Pretplatnik ostvaruje pravo na korišćenje WIFI rutera, instalaciju servisa bez naknade i MESH uređaj uz Net 600 i Duo Plus tarife ukoliko tehnički uslovi na lokaciji nalažu instalaciju MESH uređaja što ocenjuje ovlašćeno tehničko lice A1.
U praksi, ako preko agenta dogovoriš uslugu, dobijaš jedan svakako, neće tehničar ništa procenjivati na licu mesta. Ne znam kakva je situacija u poslovnici.

Nazad
Vrh Dno