Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kad je krenulo nije bilo popusta za 5G bilo je samo za 4G 25% posle su povecali cene paketa pa ponudili 25% za sve
300/50 paket je bio 2 199 pa je uvećan na 3 199 i stoji da je to stara cena i trenutno je "popust" na 2 699

Poslednja izmena:
Bilo je 25% i do povećanja cena, ja sam potpisao Duo Plus, 600/100 + Xplore TV za 2600

Mali info za sve koji kubure sa lošim signalom, za relativno male novce sam kupio Mikrotik SXT LTE6 kit, antenu i modem u jednom, lovim maksimalnu brzinu 50/10, bazne stanicu su udaljene oko 4km od mene. Pre toga sam sa Zte mf296R imao prejadnih 6/4mbps. Radi se o 4G internetu.

Postovanje drustvo,
Da li je neko kupio ove 5G rutere iz Bugarske (sa kupujemprodajem, prodaje covek iz Dimitrograda ). 1777640771375.png
U pitanju je MC801A, i ako jeste, kakva su iskustva? Posebno me interesuje koji SW/FW koriste? Hvala unapred.

Imate u Aldiju u Nemackoj njihove nove po 99 evra otkljucane za sve mreze, nadju se i na e bay polovni po 60 70. Pa ako imate nekog da vam donese.

… na bugarskom oglasniku, za svaki od tih Yettel rutera, napomenuto je da radi samo sa njihovom Yettel karricom… jedino da su ovde dekodirani ili je neka druga priča… pitaj prodavca da ti odradi neki test sa A1 karticom..,

ja sam uzimao za coveka koji ima 4G net od A1, napokon je batalio njihov ruter s kojim je jedva ima 20-30mbps(na selu), sa ovim yettelovim je imao konstantno 60+, zbog CA. Elem, uporedjivao sam ga sa mojim NX520v od A1 posto ja imam 5G kucni net, i cini mi se da su rame uz rame. Uredjaj je nov cini mi se, nikakve greske, sad za to fiksiranje mreza nemam pojma, nisam se zezao. znam da sam na MTS imao 4G i brzine fazon 250mbit/s, tako da jr solidan ruter

ja sam uzimao za coveka koji ima 4G net od A1, napokon je batalio njihov ruter s kojim je jedva ima 20-30mbps(na selu), sa ovim yettelovim je imao konstantno 60+, zbog CA. Elem, uporedjivao sam ga sa mojim NX520v od A1 posto ja imam 5G kucni net, i cini mi se da su rame uz rame. Uredjaj je nov cini mi se, nikakve greske, sad za to fiksiranje mreza nemam pojma, nisam se zezao. znam da sam na MTS imao 4G i brzine fazon 250mbit/s, tako da jr solidan ruter
Sa ovog linka? https://www.kupujemprodajem.com/kom...eratorima/oglas/182419962?filterId=8263428634

Uzeh ja iz Aldija 5G Cpe 5S.
Sta ja znam....manji mi je protok od ovog sto sam imao sa B818, ali je upload bogme duplo veci.
Inace taj Zowee iz Aldija ustvari dodje Huawei 5G CPE 5S
Vidi se normalno u Huawei AI App.
Podrzava band lock iz developer opcija.
Za 100 evritja ko moze da mu se dostavi mislim da nema bolje

Postovanje drustvo,
Da li je neko kupio ove 5G rutere iz Bugarske (sa kupujemprodajem, prodaje covek iz Dimitrograda ). Pogledajte prilog 537920
U pitanju je MC801A, i ako jeste, kakva su iskustva? Posebno me interesuje koji SW/FW koriste? Hvala unapred.
Meni generalno nije bitno dal i dobro radi, ja ne kupujem 5G ruter zato sto mi treba, (a mozda i necu, nisu jeftini) nego zato sto razvijam SW koji bi trebalo da radi otprilike kao LTE-HMonotor, ali ne samo za Huawei, nego i za ZTE 4g/5g, (probao sam na ZTE MF286R) Mikrotik CAT12, B818 -263, B5353 (333 i 232), openWRT, ali to je sve sto imam za sad, pa razmiljam koja je najbolja opcija za testiranje. Naravno, ako ima dobrovoljaca (po jedan po modelu, paravno dobice licencu za koriscenje), samo ako nije problem da mi dostave log fajlove da bih mogao da popravim bagove.

Prilozi

• 4.jpg
    4.jpg
    193.2 KB · Pregleda: 84
  • 3.jpg
    3.jpg
    191.7 KB · Pregleda: 51
  • 2,jpg.jpg
    2,jpg.jpg
    290.1 KB · Pregleda: 49
  • 1.jpg
    1.jpg
    196.7 KB · Pregleda: 116
@11416617, da li misliš da možeš da otključaš ZTE rutere koji su izgubili dodatne opcije (band/cell lock) sa update-om FW?

Ja imam čist neoperatorski ZTE MC888, ali je već bio ažuriran na najnoviji firmware pre nego što sam ga kupio, pa su mu opcije debelo ograničene. Potrebna je superadmin šifra, koju je nemoguće saznati.

Da li uopšte mogu da izvučem log fajlove iz njega i kako?

Da li sada agenti daju više od 20% popusta za 5G Duo pakete ili ne? I da li nekako može da se dobije televizor za 1 din za 5G Duo pakete jer na optici daju?

… vidim da se novi kodovi, za popust na tarifu, odnose i na Kućni net… realno je da će i prilikom obnove UO, važiti ista pravila (u tom trenutku) i za ovu uslugu(40%-50%)…

Prilozi

• IMG_1412.jpeg
    IMG_1412.jpeg
    152.6 KB · Pregleda: 86
Znaci oni kuponi za tarife za telefon ne vaze za ovo?
Ja sam podelio taj stari kupon jel to znaci da ne mogu da dodajem kupon na kupon?

… vidim da se novi kodovi, za popust na tarifu, odnose i na Kućni net… realno je da će i prilikom obnove UO, važiti ista pravila (u tom trenutku) i za ovu uslugu(40%-50%)…
Mozda ce nekom značiti. Info od malopre od A1: ne dobija se popust 20% prilikom obnove ugovora za kućni net. Važi samo za nove ugovore. Niti taj koji ti je dao vaučer dobija popust na svoj ugovor. Ja je pitam sta ako ne obnovim ugovor za kućni net,prosto istekao je, pa za 2 dana hoću novi, da li tad može popust, ona kaže ne znam.

Najbolje je tokom poslednjeg obračunskog perioda ugovorne obaveze zatražiti raskid koji stupa na snagu završetkom tog obračunskog perioda. Ako ne pozovu da pitaju što raskidaš i nešto ne ponude tad, onda pravac agent i 25% za novi ugovor uz koji se dobije nova sim kartica i ruter.

E sad, da li se nekako tih 20% može dodati na ovih agentskih 25%, to ne znam.

@Tilek
Pa ako uzmeš novi ugovor sa recimo 25% popusta, i na osnovu njega uzmeš kod za 20% popusta, daš nekome i taj ga iskoristi, onda ćeš i ti dobiti još 20%. Ne može agent ti dao 25% pa još neko ti dao kod za 20%, jer ćeš već završiti ugovor preko agenta.

@SasaTeo
teorijski tebi je istekla UO, ali ne i ugovor, inače ne bi mogao da nastaviš sa uslugom. Ali možeš da raskineš taj koji je istekao i uzmeš novi - uz taj novi može 20% kod od nekoga, i isto tako ako ti uzmeš kod na taj novi ugovor i daš ga nekome, onda dobiješ još 20%.

Ovo sve pod uslovom da sam ja dobro shvatio sve što piše na https://a1.rs/privatni/postpaid/NEO

Pa ako uzmeš novi ugovor sa recimo 25% popusta, i na osnovu njega uzmeš kod za 20% popusta, daš nekome i taj ga iskoristi, onda ćeš i ti dobiti još 20%. Ne može agent ti dao 25% pa još neko ti dao kod za 20%, jer ćeš već završiti ugovor preko agenta.

Možeš kao postojeći korisnik, odnosno davalac koda. Evo, ja i na NEO Super sa 6 meseci besplatno i 18 meseci 50% popusta i na KućniNet Plus sa 25% popusta imam dva odvojena vaučera da dam, sad baš gledam.

Možeš kao postojeći korisnik, odnosno davalac koda. Evo, ja i na NEO Super sa 6 meseci besplatno i 18 meseci 50% popusta i na KućniNet Plus sa 25% popusta imam dva odvojena vaučera da dam, sad baš gledam.
Valjda treba da imaš 4 vaučera onda, jer ide 2 po broju, ako sam dobro shvatio. I kad se iskoristi jedan od dva koja dobiješ po broju (valjda i KN i Optika imaju neke brojeve) onda dobiješ na tom broju dodatnih 20%. Ali u njegovom slučaju, ono što je pitao, ne može.

Teorijski mislim da može i varijanta - imam recimo samo neo super, uzmem vaucere, odem da uzmem kućni net uz taj vaučer - imam 20% na neo super dok mi traje UO i 20% na taj novi KN. Ako i za KN uzmem vaučere i dam nekome i taj iskoristi, onda još 20% na KN.

Samo je problem to što onaj koji prenosi broj može preko agenta da uzme trenutno 40% popust ili 25% za novi KućniNet ugovor, tako da mu se ne isplati varijanta preko vaučera. Jedino ako može da kombinuje popuste (u prošloj akciji sa vaučerima nije moglo).

Baš tako, nema smisla ako već na drugi način ostvaruješ veći popust.

Mada, s obzirom da može sam sebi da se pošalje kod sa postpaida na KućniNet, treba uključiti digitron. Ako ide kraj ugovorne obaveze na KućnomNetu, a ima se još blizu dve godine ugovorne obaveze na postpaidu, možda se više isplati uzeti još 20% na Postpaid paket + 20% na KućniNet, nego samo 25% na KućniNet preko agenta. Tj. gotovo sigurno se isplati.

Poslednja izmena:
Istekao mi ugovor za home net 30.04.Zvsli me pre toga i nudili klasiku, za 1800din.Ja i rekao da to mogu i sam da obnovim ako odem u poslovnicu.
Ne daju za manje.
Raskid ugovorne obaveze podnesem 5.06.A presek mi je 10.05..Do tad mi je ugovorna obaveza i tog dana mi je zvanično raskid UO.
Čudi me da ne zovu i pitaju zašto idem, da ponude nešto. Možda će sutra, jer 10ti je nedelja..
Razmišljam ako me sutra do nekih 15h ne pozovu, da pozovem ja call centar, jer sam i ja dobio na email da prosledim vaučer i dobijem 20%..Pa samim tim bi produžio ugovor sa - 20%,to izadje nekih 1440 din mesečna rata za Home net, sto mi je ok cifra..
Ima li neko neki drugi savet?

Kao i što sam napisao gore, ako šalješ sam sebi sa postpaida na kućni net, dobijaš na oba 20%, tako da je to dobra kombinacija, ako ti postpaid ugovor važi još dugo.

Nazad
Vrh Dno