Ok, znači sa ga ostavim ovako kako jeste i sa ništa ne menjam.Ako se podesi "samo 5g" to neće raditi jer svi u Srbiji koriste 5G NSA mod.
Preko 4g radi odlično i to na 50/10..Da li EON van mreze radi preko A1 kucni 5g net?
4G bandove fiksiraj na B3 i B7 ( eventualno i B1 ), a 5G moraš ostaviti na auto.
Eventualno da isproba jednu noc, da vidi jel ce ostati bez neta (jer to gasenje zavisi do bazne do bazne).Moj predlog je da ovo ipak ne radi i da sve ostavi na auto, jer potencijalno može ostati bez signala kad noću gase bazne stanice na 4G, pošto 5G ne može da radi bez 4G signala.
Ovo je što si predložio je korisno za 4G rutere, ali na 5G ruterima ne pravi suštinsku razliku, a donosi rizik gubitka signala noću.
Procitaj poslednjih par stranica, sve zivo smo ispisali u vezi toga.Zna li neko da li ovo ogranicenje brzine nakog potrosenih 500 gb, 1tb ili 2 tb u zavisnosti od paketa vazi za stare korisnike koji su potpisali pre ove izmene od 1. aprila ???
Gase bandove? 😀Da ne bude zabune verzano za terminologiju koja se koristi u ovoj temi, pod noćnim "gašenjem" bazne stanice ne misli se da A1 noću gasi bazne stanice skroz, već ih prebacuje u ekonomski režim rada (sa manjom snagom).
Da, to sam zaboravio da kazem, ali je bilo kasno da editujem post. Ostave samo B20 band ukljucen nocu radi stednje.Gase bandove? 😀
Jer baznu stanicu ne gase kompletno posto ostave B20 band.
Naravno, i "gasenje" bandova nije ispravno kao sto klasicno "paljenje" odnosno "gasenje" npr. PCa nije ispravno jer to nije vatra/pozar pa da se gasi nego "ukljucivanje/iskljucivanje".
Jer baznu stanicu ne gase kompletno posto ostave B20 band.
Da li je najveca moguca ponuda preko agenta za Kucni net + TV 25% na 24m ili je moguce ocekivati vise? Prelazak iz Yettela
Da li je najveca moguca ponuda preko agenta za Kucni net + TV 25% na 24m ili je moguce ocekivati vise? Prelazak iz Yettela
Ja zvao pre neki dan dobio za 5G ponudu 50%Za sad još uvek od agenata zvanično max 25% za solo 4G/5G i duo 5G pakete
… pretpostavio sam da će do toga vremenom doći, sa višom cenom van UO…Ja zvao pre neki dan dobio za 5G ponudu 50%
To ti je poseban nestandardni vaučer 50%, redovna agent ponuda je i dalje 25%Ja zvao pre neki dan dobio za 5G ponudu 50%
Hm, verujem da to vazi samo za stanice na kojim ima 5G.Iz mog iskustva, izgube se sve 4G frekvencije na BS, prvo B3, zatim B1 i na kraju B20 (na mojoj BS nema B7 još uvek). B20 ostane najduže, tako da moguće da ljudi zbog toga imaju utisak da B20 ostane celu noć. Jednostavno odu da spavaju pre nego što se B20 izgubi. 😴
Interesantno da na toj baznoj stanici sa koje izgubim prijem svih 4G frekvencija noću, 5G n78 ostane da radi u dual connectivity modu (4G signal B1, B3, B20 dobijam sa dalje bazne stanice, a 5G n78 sa te, najbliže).
Hm, verujem da to vazi samo za stanice na kojim ima 5G.
Ne verujem da na stanicama na kojima nema 5G da gase i B20.
Mada, obzirom da repetitora nema previše u okrugu, ostaju aktivni, jer drugačije i ne bi moglo.
Koga si zvao?Ja zvao pre neki dan dobio za 5G ponudu 50%
Kod mene A1 ponekad gasi BS skroz pa primam B20 signal sa druge BS ali najcesce samo ugase na mojoj sve bandove a ostave B20. Iskreno nisam primetio razliku osim sto je malo slabiji signal. Protok je sličan bilo da dobijam sa moje ili susedne BS signal...To je i poenta. U gradskim sredinama gde ima puno BS na malom prostoru, u noćnim satima, kada je opterećenje mreže višestruko manje nego danju A1 koristi prostor da uštedi struju prekidom rada određenih BS. Svi će imati uslugu, ali da bi se ona ispručila, nije potrebno toliko BS kao danju. Na selu, ako samo jedna BS pokriva određeno područje, ona mora ostati aktivna, jer bi njeno gašenje prekinulo uslugu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari