Šta je novo?

[A1] Kucni net

Najbolje rešenje za korisnike A1 kućnog interneta pred istek ugovorne obaveze je podnošenje zahteva za raskid, mesec dana pre isteka. Zahtev se podnisi preko kontakt forme uz potvrdu koja stiže na mejl. A onda se oni potrude da zovu (centar za zadržavanje korisnike) i imaš izbor da odeš bez dodatnog troška (prekid sa danom isteka ugovorne obaveze) ili ostaješ ako ti ponude ono što ti odgovara (4G paket 50/10 za 1120 dinara). Bez zahteva za raskid, po isteku ugovorne obaveze, plaća se puna cena paketa, uz brojne nedumice šta i kako dalje.

Tako je. Najbolje podneti 30-45 dana pred istek ugovorne obaveze, jer je otkazni rok 30 dana, sa napomenom da se traži raskid ugovora tačno na dan isteka ugovorne obaveze.

Ako ništa ne ponude, uzmeš novi ugovor sa novom sim karticom kod agenta sa 25% popusta i novim ruterom, a staru sim karticu baciš. Ako ponude novi ugovor, pisano je na temi da su neki uspeli i 50% popusta da dobiju, bez novog rutera.

Poz drugari konacno sam se izborio da otkazem ugovor kod Mts sutra vracam opremu.Inace sam bio dugogodisnji Beotel korisnik Vdsl je u pitanju bio je paket od 50/10 placao sam 1400 din ukratko za nas na selu prezadovoljan radilo uvek super.Naravno Mts je otkupio moju staru firmu gde sam bio i nabio cene u nebo isti taj paket 3400 din po njihovom cenovniku.Ukratko prelazim defitivno na A1 pa bih vas zamolio da procenite jesu ovo dobre brojke vezane za signal inace bazna stanica mi je bukvalno preko puta kuce.4G Signal.jpg

Bas tako kako je kolega iznad naveo.Neko u prethodnim postovima je naveo da se proveri sa navedenom aplikacijom.

… izmeri i brzine, par puta u toku dana, radnim danima i vikendom… ali, mislim da nećeš imati nikakvih problema…

Sad sam bas uradio speed test Download je 153 mbps up 77 mbps.Ono sto znam jeste da nocu se gasi agregacija imam samo cist 4G signal i brzine budu oko 50 za download.Jel ima potrebe sa ovim signalom da se investira u bolji ruter ili ce i njihov da bude sasvim dovoljan?

… za početak isprobaj sa njihovim neko vreme, posle ćeš videti… ovo su dobre brzine, verovatno da ćeš uvek imati sve kako treba…

U ovoj temi je pisano da postoji mogućnost da će postojati usluga i montaže antena od strane A1, postoji li nešto konkretnije po tom povodu?

Bukvalno ni meni nije bilo jasno 😂😂
Želeo sam samo da obnovim ugovor, tj da uzmem trenutni paket
A oni u fazonu, ne možemo da izvršimo prodaju na toj adresi, iako sam već korisnik ¿

Videćemo da li će neko da zove
Ali devojka mi je rekla da u ponedeljak usluga staje, a ugovor zvanično ističe dvanaestog..

Ma samo ću da nadjem nekog agenta koji će želeti da mi proda 4g paket na nekog drugoj adresi ili nešto slično.. I odneti karticu kući i tjt..
Ispade cimanje.

Realno - košta isto kao 4G tarifa, a ruter je malo bolji. Još i ako je 5G stabilan, bingo. Realno, 100/20 je po meni sasvim dovoljno za većinu ljudi

Kakvi su ovo uslovi za uzimanje A1 5G KucniNet paketa internet mi je jako bitan...hvala unapred.1000008784.png

Pošalji parametre 5G n78 signala. Ovo što si poslao su parametri 4G B3 signala, koji su dobri. Idi na live umesto graph, pa će ti biti pod 5G NSA.

Parametri su dobri, mogao bi da odradis speedtest par puta u toku dana da vidis brzine

Sta koristis? Imas 5CC agregaciju i 165 MHz propusni opseg... Ovo jos nisam video. Ali 300 metara dalek toranj je super udaljenost.
Ako mislis na telefon, koristim Motorola Edge 40.

Inace ako nekog ima ovde da je A1 agent ili zna nekog nek mi posalje broj, kad raskinem sa SBB da ga zovem da bih sredio popust ako je moguce.

Poslednja izmena:
Uzeo 5G pre neki dan, paket 300Mbps bez tv-a. Aktiviran sim u roku od jednog dana. Lokacija Borča, brzinu koju izvlačim je preko 400/10Mbps, verovatno promo period dok ne ograniče na tih 300, koliko vidim neko pominje da na ovom paketu ima upload i preko 40, ja ne.

Pogledajte prilog 524393

Malo sam se igrao sa ovim TpLink NX520 ruterom i koliko vidim je sledeće:
  • Ako zaključam na 4G, brzina je oko 60Mbps, jačina signala u tom trenutku 50%.
  • Zaključavanje na 5G mi diskonektuje net i nema mreže, dal su filovali firmware il je nešto drugo nemam pojma ali neće, dok kombinacija 5g/4g/3g naravno radi u punoj brzini.
  • Ima opciju manualnog biranja band-ova, B3, B20, B1 al to je to koliko vidim, ne mogu da izaberem neku baznu stanicu, to ide verovatno preko skripti i rutera kojim to firmware dozvoljava.
  • Ovaj ruter ima mogućnost dodavanja eksternih antena, tako da je to plus, trenutno za tim nemam potrebe
  • Što se tiče gašenja bandova noću, probudio se u 4 ujutro, reko da opalim speedtest, preko 600mbps

E sad, zanimljiva stvar, 10 godina sam na 20/4 adsl netu, i sad kad sam prešao na ovaj 15X brži, ne osećam neku preteranu razliku u brzini kod regularnih stvari tipa otvaranje web stranica i slično, čak mi se nekad čini i sporije, dal zbog latencije, pinga, nemam pojma, čak se ni youtube buffer ne puni nešto preterano ispred onoga što gledam. Sa druge strane, skidam recimo windows i najveća brzina je bila oko 40MB/s , tako da se tu i te kako oseti brzina za razliku od onih 2MB/s.
I dalje mi ne ide u glavu kako tolika količina podataka putuje bežično, nadam se da neću početi da svetlim u mraku od zračenja 😛

Pogledajte prilog 524394Pogledajte prilog 524397
Zdravo, ako nije tajna, koji deo Borce? Ja sam kod Šopija u ulici Drinske Divizije i razmatram A1 5G Kucni net...

Da li je moguce ostvariti neki popust za opstinu Rumu naselje Nikinci za kucni net A1 od 100/10mbps protok? Malo mi puno 2000 za taj protok kad 5g kosta malo vise ali ga nazalost nema (niti ce biti ko zna kad) kod nas.

To moram preko agenta, ili da popunim formu da oni mene pozovu pa da ih smaram?

Jel moze neko da proveri da li tp link kad se prebaci u 4G only. Da li dobija vise od 2CC agregaciju. Cisto da pomognemo ljudima koji bi mozda uzeli na drugoj adresi a koristili gde ima samo 4G. Mislim ako nece da radi vecu agregaciju od 2CC onda im dodje isto 4G 2CC ruter ili ovaj nx520.

99,99% je da ima 4CC.

Čak i na 2CC (ako ga ograničiš band lockom) je bolji od MF296R, jer ima 256QAM i 4x4 MIMO.

Dakle, da, na lokaciji gde nema 5G, već samo 4G uvek ćeš imati bolje rezultate sa NX520 nego sa MF296R.

Jel moze neko da proveri da li tp link kad se prebaci u 4G only. Da li dobija vise od 2CC agregaciju. Cisto da pomognemo ljudima koji bi mozda uzeli na drugoj adresi a koristili gde ima samo 4G. Mislim ako nece da radi vecu agregaciju od 2CC onda im dodje isto 4G 2CC ruter ili ovaj nx520.
Ovde Dracula dobio 5g ruter ali mu nije radio 5g. Na slici liči 4 komada agregacija...

Nazad
Vrh Dno