Šta je novo?

[A1] Kucni net

Uzeo sam 5G KN Duo i dobio ruter TP-Link NX520. Za sad net fercera super.
Sa TV om odnosno aplikacijom imam zackoljicu.
Glavni ruter u kucnoj mrezi mi je Mikrotik. Ono sto sam primetio je, dok mi je TV konektovan na Mikrotik, Xplore TV aplikacija na Android TVu nece da se poveze na servis, kad TV povezem na LAN ili Wifi od TP Linka app se konektuje bez problema.
Da li neko zna da li postoje neka ogranicenja i ako postoje da li ima neko resenje kako da se zaobidje ogranicenje?
E probaj korisnicki servis da kontaktiras. Mozda mogu da ti sugerišu nešto. Ako ti ostali net na TV-u radi a ne radi Xplore TV Jedino mi pada napamet da nema neka restrikcija sa TTLom da dropuje saobraćaj jer konta da koristis drugi net ili nesto na taj fazon.
DNS mi nije pao na pamet ali moze i to da bude dobra sugestija.

Vidim na KP ima i ovih rutera,165e.

Ne radi ovo sa DNSom. Probao sam i sa natovanjem na Mikrotiku ali za sad neuspesno...
Zvacu podrsku da vidim sta ce oni da mi kazu...

Hvala u svakom slucaju

Vidim na KP ima i ovih rutera,165e.

Odličan je Cudy. Koliko vidim ima na KupujemProdajem i Cudy P5 u ponudi, naravno po višoj ceni nego P2.

Koga zanima poređenje Cudy P2, P4 i P5 modela (5G ruteri), evo tabele na donjem linku:

Zanimljiva informacija, bar meni, u gornjoj tabeli je red u kome je navedena debljina i vrsta zida kroz koji signal može da se probije:

Wall Performance:
  • Two wooden walls with thickness < 10 cm
  • One concrete wall with thickness < 20 cm

Poslednja izmena:
Uzeo sam 5G KN Duo i dobio ruter TP-Link NX520. Za sad net fercera super.
Sa TV om odnosno aplikacijom imam zackoljicu.
Glavni ruter u kucnoj mrezi mi je Mikrotik. Ono sto sam primetio je, dok mi je TV konektovan na Mikrotik, Xplore TV aplikacija na Android TVu nece da se poveze na servis, kad TV povezem na LAN ili Wifi od TP Linka app se konektuje bez problema.
Da li neko zna da li postoje neka ogranicenja i ako postoje da li ima neko resenje kako da se zaobidje ogranicenje?
Da li možeš da se povežeš samo na 4G i da li ima opcija u podešavanjima 4G only?

Da li možeš da se povežeš samo na 4G i da li ima opcija u podešavanjima 4G only?
Ima 4G only po defaultu je 5G/4G/3G
Tako da podržava. Nisam probao ali se kaci ko telefon na LTE plus NR C-Band kao CC. Tako da ne vidim razlog da ne radi na 4G. Ali ako ne stigne @faraon83 probacu ja ovih dana kad budem u prilici

• Like
Reagovanja: G17
Evo ga moze i na 5G i na 4G doduse 2CA mi pokazuje na 4G ne znam da li ima vise agregacija.

Prilozi

• Screenshot_20251226_125406_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20251226_125406_com.android.chrome.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 117
  • Screenshot_20251226_125159_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20251226_125159_com.android.chrome.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 73
  • Screenshot_20251226_125054_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20251226_125054_com.android.chrome.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 139
Jel brže da idem u poslovnicu ili da se prijavim preko sajta za 5g kućni net?Koliko se dugo čeka? U pitanju je Beograd. Zvala bih podrsku ali ne vidim da imaju neki broj telefona za 5g samo imaju kontakt telefon za optiku.

Hvala 🙂 vise se isplati doplatiti za 5G paket nego ovaj 100/10 ko ima samo 4G ako je dobar i prijaviti ga na adresi gde ima 5G pokrivenost

Zvali me iz A1 nude optiku, kažu dostupna je i na vašoj adresi, čiju infrastrukturu oni koriste, nije valjda da i oni telekom-ovu.
A koristim od letos njihov A1 100/10 kućni net sa čijom brzinom 10 max 30 i to retko kad mbs nisam zadovoljan.

Pa nije Isto jer se mozda ocekuje neko blokiranje saobraćaja ako nije na 5G. Ali nema ga. 2CC radi sad da li moze vise ne bih znao.

Jel brže da idem u poslovnicu ili da se prijavim preko sajta za 5g kućni net?Koliko se dugo čeka? U pitanju je Beograd. Zvala bih podrsku ali ne vidim da imaju neki broj telefona za 5g samo imaju kontakt telefon za optiku.
Danas u Knezu sve završio za manje od pola sata. Čekanje u redu, onlajn ugovor, ruter i tv. I ceger pride. Fensi

Zelim da uvedem net na jednoh lokaciji u Nisu gde joa uvek nema navodno 5G (tako A1 kaze) a na 500m odatle ima. Ocekujem da usklro pokroju i tamo ali imam problem sto kazu da je nemoguce da potpisem ugovor za KucniNet 4G posro ne postoji 5G mreza tamo. Jel ovo istina? Rutee ne moze da radi preko 4G mreze mesec/dva npr?

Kako mogu sam da proverim pokrivenost na netu?

Zelim da uvedem net na jednoh lokaciji u Nisu gde joa uvek nema navodno 5G (tako A1 kaze) a na 500m odatle ima. Ocekujem da usklro pokroju i tamo ali imam problem sto kazu da je nemoguce da potpisem ugovor za KucniNet 4G posro ne postoji 5G mreza tamo. Jel ovo istina? Rutee ne moze da radi preko 4G mreze mesec/dva npr?

Kako mogu sam da proverim pokrivenost na netu?
Par postova iznad kazu ljudi da uzmes na adresu gde ima 5G i bukvalno malopre sam postovao da radi 2CC makar na 4G... Ali proveri na lokaciji kako radi sa 2CC telefonom.
I samo tim putem nemas pravo na zalbu ako ne ostvarujes neophodnu brzinu.

Izvinjavam se, bio sam u zurbi i nisam video. Nek obrisu admini post.

Nisu.
A mozda je nece ni biti.
Nemoj mraciti 😄
Verovatno treba malo vremena da dobiju. Samo da li ce imati popuste je pitanje ali verovatno ce biti. Samo se nadam da nece biti ko za mts nikakve beneficije vise ne daju agenti... A1 je uvek bio fer prema korisnicima pa se nadam da ce tako i ostati

Nazad
Vrh Dno