Ja iskreno mislim da je njihova mapa rađena po ko zna kojoj metodi 50/50 tačnost , pre 10 dana kada je agent dolazio kod mene za kućni net pojma nije imao da imam i 5g , generalno sve odlično radi preko telefona naravno ne preko njihovog rutera koji menjam uskoro , tako da te priče i njihove mape po meni nemaju veze sa vezom, ko je taj koji je išao i proveravao po celoj Srbiji gde je i kakav signal , gde ima 4g a gde sad 5g ,koje su brzine itd. , smešno , meni je rekao moja lokacija max 30mbps preko 4g a brzine su mi preko 140mbps na 4g , toliko o A1 mapama i stručnjacima iz poslovnica/call centra..a da , sa iste bazne ide i 4g i 5g , ne puštaju 5g sa neke fantomske bazne 🙂Kad u poslovnicama proveravaju dostupnost za nove 5G KućniNet tarife (na primer: 5G KućniNet Duo) da li, prema njihovoj mapi pokrivenosti:
-gledaju da isključivo postoji 5G pokrivenost unutar objekta,
ili
-mogu da prihvate korisnika i ako na njegovoj lokaciji trenutno postoji samo 5G pokrivenost na otvorenom?
ko je taj koji je išao i proveravao po celoj Srbiji gde je i kakav signal , gde ima 4g a gde sad 5g ,koje su brzine itd. , smešno ,
Ova mapa je zasnovana na kompjuterskom modelu prostiranja signala i ne garantuje dostupnost servisa na određenoj lokaciji.
Hah , ma naravno u tome i jeste poenta da je mapa generisana , znači da ne treba nekoga da onemoguće da koristi paket za kućni net samo na osnovu mape. U svakom slučaju, svima preporučujem da uzimaju pakete daljinski/online jer je tu rok od 14 dana za raskid i mislim da je raskid moguć bez nekog posebnog razloga ako nije u poslovnici. Ja sam se pre a1 zaleteo i otišao u mts poslovnicu i uzeo paket za net, sada muke žive da raskinem ugovor, kao da od mene zavisi ceo mts... penali za raskid posle 2 dana korišćenja... , raskid zahtevam jer usluga nije kako bi trebala da bude a to je sve zbog njihove krš opreme, sutra idem da se zabarikadiram u poslovnicu dok me ne " oslobode " hah , jer me vozaju sms porukama već 20 dana... možda izađem i na televizor 😛Piše na mapi da je generisana, nije sigurno niko peške išao 🙂
I mene isto to zanima?Da li neko ko je uzeo 5g kućni net može da potvrdi da li a1 ruter radi i na 4g?
Gledao sam ovu njihovu mapu i tek onda nema smisla. Drugar ima isto 5G kucni net i za njegov kraj uopste ne pokazuje da ima pokrivenosti i dali su mu ruter i radi mu bez greske. Dok za mene kazu da ne moze.Ja iskreno mislim da je njihova mapa rađena po ko zna kojoj metodi 50/50 tačnost , pre 10 dana kada je agent dolazio kod mene za kućni net pojma nije imao da imam i 5g , generalno sve odlično radi preko telefona naravno ne preko njihovog rutera koji menjam uskoro , tako da te priče i njihove mape po meni nemaju veze sa vezom, ko je taj koji je išao i proveravao po celoj Srbiji gde je i kakav signal , gde ima 4g a gde sad 5g ,koje su brzine itd. , smešno , meni je rekao moja lokacija max 30mbps preko 4g a brzine su mi preko 140mbps na 4g , toliko o A1 mapama i stručnjacima iz poslovnica/call centra..a da , sa iste bazne ide i 4g i 5g , ne puštaju 5g sa neke fantomske bazne 🙂

Reci im da ćeš ga koristiti u vikendici, saznaj adresu gde prolazi 5G kod njih i to reci.Gledao sam ovu njihovu mapu i tek onda nema smisla. Drugar ima isto 5G kucni net i za njegov kraj uopste ne pokazuje da ima pokrivenosti i dali su mu ruter i radi mu bez greske. Dok za mene kazu da ne moze.
Po meni najbolja varijanta da trazis da te njihov terenski radnik pozove ili agent koji je zadužen za tvoj reon , tako sam ja uzeo, popunio formular preko a1 sajta , dva puta zvala direktno iz a1 , nema popusta nema ništa naravno, šalju poštom, posle toga se javio agent i sa njim sve dogovorio sa popustom plus home delivery, tu lepo se vidi radi ili ne radi dođe sa ruterom , testira brzinu a ako si pre toga probao a1 i znaš da radi , to je to, kakve mape.Reci im da ćeš ga koristiti u vikendici, saznaj adresu gde prolazi 5G kod njih i to reci.
Upravo kao sto je kolega naveo, poneo sam kucni net na vikendicu, i kad sam prijavio problem, odgovoro je bio da ugovor nije prijavljen na toj adresi i da ne moze da mi pomogne. Tako da u tim situacijama puj pike ne vazi, sto je i ok da se ne lazemo.Ne bih to nikad savetovao pogotovo sto im lako da kasnije otkriju ukoliko dodje do zalbe jer nesto ne radi kako treba.
Kako da otkriju?Ne bih to nikad savetovao pogotovo sto im lako da kasnije otkriju ukoliko dodje do zalbe jer nesto ne radi kako treba.
Pa kucni net se koristi preko SIM kartice, to se odmah pojavi kod njih ako se zalis jer vide da ne koristis gde si prijavio.@
Kako da otkriju?
Pola benchmark foruma (korisnika kućnog neta) je koristilo lažne adrese pre par godina za najveći paket kućnog neta i niko nije imao probleme .
Naš dragi kolega sa ovog foruma nam je dostavio adrese jer nisu hteli da daju najveći paket.
Ruter radi i podržava. Ako je isti model koji smo videli na prethodnim stranama. 4G+ je drugo pitanje.Da li neko ko je uzeo 5g kućni net može da potvrdi da li a1 ruter radi i na 4g?
Loše sam postavio pitanje, jasno mi je da ruter može da radi na 4g i 4g+, nego da li A1 "zaključava" tu mogućnost. Jer ja spadam u one koji ne ispunjavaju njihovu 5g "adresu". Telefon hvata 5g, ali nekad padne i na 4g+.Ne verujem ni da ima rutera koji podrzavaju 5G a da ne podrzavaju 4G (i 4G+, ne vidim sto je 4G+ "drugo pitanje").
Jedino ako A1 blokira pristup 4G na 5G paketima (ali ne vidim logiku sto bi to radili).
5G NSA ne moze da radi bez LTE. Sustinski to nije 5G,vec prakticno LTE Carrier Agregacija sa 5G carrierom do max100MHz( koji doduse potice za 5G stanice) ,marketinski trik da izadje 5G ikonica na ekranu, hibridno trhnolosko resenje da operateri ne moraju da ulazu ogroman novac odmah i u Core deo mreze vec samo kupuju Radio deo mreze .Loše sam postavio pitanje, jasno mi je da ruter može da radi na 4g i 4g+, nego da li A1 "zaključava" tu mogućnost. Jer ja spadam u one koji ne ispunjavaju njihovu 5g "adresu". Telefon hvata 5g, ali nekad padne i na 4g+.
Na ruteru ima podešavanje i default je: 5g/4g/3g… Ako staviš 5g only, odmah iskače upozorenje da možeš da izgubiš konekciju. Ja sam uzeo pre neki dan i prijavio drugu adresu, a ovde gde ga koristim piše da ima pokrivenost na otvorenom. Koliko sam primetio, non stop je na 5G. Download mi ide 250-300mbit koliko je i u paketu, ali upload zeza, bude do 12mbit i zeza za zoom/google meet. Svakako planiram da ga prebacim u sobu gde je bolji signal ili na tavan ili napolje 😀Loše sam postavio pitanje, jasno mi je da ruter može da radi na 4g i 4g+, nego da li A1 "zaključava" tu mogućnost. Jer ja spadam u one koji ne ispunjavaju njihovu 5g "adresu". Telefon hvata 5g, ali nekad padne i na 4g+.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari