Šta je novo?

[A1] Kucni net

Da pojasnim svoj stav, nisam na suprotnoj strani.
Prvi čekam prelaz sa 4G na 5G KN.
Ali ko ima dovoljan protok na bs, radiće mu tv i na 4G s'tim što bih išao na neku pripejd varijantu, bez obavezivanja na 2god. Kod mene je to slučaj.
Moj rant je bio u tome što nekom smeta (predstavljeno je kao da mreži će da smeta), što ja konstantno vučem 6mbit na 100mbit paketu koji su mi prodali.
Diskutujemo samo, jasna su mi prethodna pojašnjenja ali nije naše da brinemo o resursima na bs, pogotovo ako sam u tzv fair usage

Sta je problem sa b28 odnosno n28? Zašto ga ne puštaju kao nosioca. To im je jedan od nacina da pokrpe rupe sa signalom koji imaju. Posebno A1 sto im dropuje konekcija i na putevima između 2 bazne stanice.

@strauss znači nisam jedini koji se zeznuo. Plaćamo ono što nam oni ne mogu dati, ja bih bio zadovoljan ako plaćam za 100/10 da mi brzina bude 50+ a ne uvek 35- mbs.
I fer bi bio njihov da nam daju da predjemo na 50/10 ali od toga nema ništa.
Evo sad merim u razmaku od 5 minuta i jedva predje 10 mbs.
Znači savet novim korisnicima da dobro ispitaju svoju lokaciju i onda se odluče koji će paket.

Prilozi

• Screenshot_20251209_100442_Chrome.jpg
    Screenshot_20251209_100442_Chrome.jpg
    56.1 KB · Pregleda: 110
  • Screenshot_20251209_100407_Chrome.jpg
    Screenshot_20251209_100407_Chrome.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 110
@strauss znači nisam jedini koji se zeznuo. Plaćamo ono što nam oni ne mogu dati, ja bih bio zadovoljan ako plaćam za 100/10 da mi brzina bude 50+ a ne uvek 35- mbs.
Znači savet novim korisnicima da dobro ispitaju svoju lokaciju i onda se odluče koji će paket.
Tako je....Prvo provera...Ja sam od drugara pozajmio ruter i testirao jedan ceo dan.(mada su me iz A1 uveravali da je dobra pokrivenost). Ipak najbolje proveriti stanje na lokaciji. Ja sam uzeo 50/10 paket ali brzine su mi najčešće 60-70 pa ide i 90-100 ....Znači ako je top lokacija manji paket razvija brzine veće od te koju plaćate 😏
Eto savet za nekog ko bi uzimao u buduće.
Treba naći idealnu lokaciju u kući za ruter to baš igra ulogu i ne pomerati ga.

Pa ja moram da kažem da sam imao sreće što se tiče opterećenja da imam dobre brzine na 4G KN i da za sada sve radi u granicama mojih potreba (ne radi posle 1 ali mi i ne treba). Dakle definitivno oprez, ako je moguće prvo istestirati KN, zatim ako se uzima tv, bolja je neka pripejd varijanta, mislim da Xplore može mesečno. Imao sam 2000tih wifi kod lokalnih pilićara pa su kačili nas 30 na bs i onda nikome nije radilo... Ali valjda znaju šta rade, kad su pustili jedini bez ograničavanja KN i da će da rešavaju problem ljudima kojima ne radi. Ne očekujem kvalitet optike na KN ali ako su pustili onda očekujem da radi ili da nađu rešenje ili odobre raskid.

Pa ja moram da kažem da sam imao sreće što se tiče opterećenja da imam dobre brzine na 4G KN i da za sada sve radi u granicama mojih potreba (ne radi posle 1 ali mi i ne treba). Dakle definitivno oprez, ako je moguće prvo istestirati KN, zatim ako se uzima tv, bolja je neka pripejd varijanta, mislim da Xplore može mesečno. Imao sam 2000tih wifi kod lokalnih pilićara pa su kačili nas 30 na bs i onda nikome nije radilo... Ali valjda znaju šta rade, kad su pustili jedini bez ograničavanja KN i da će da rešavaju problem ljudima kojima ne radi. Ne očekujem kvalitet optike na KN ali ako su pustili onda očekujem da radi ili da nađu rešenje ili odobre raskid.
Znaci i kod tebe posle 1 gase odredjene bandove i brzina posle 1 nocu je neupotrebljiva?

Ja ruter stavio nize i sad mi bolji prijem.Probajte da pomerite ruter ili da uzmete antenu,drugi ruter.

… većina BS gasi posle 1h noću bandove 1 i 3, te ostane samo 20… u mom slučaju, na jednom KN, ostaje 1 i 3 sa druge BS i tada je signal i brzina odličan… 🙂 nalazim se u preseku sektora dve BS, gde se uglavnom sukobljavaju odredjene frekvencije banda 3 i ume da napravi problem… sada je na jednoj pušten 5g signal, koji je odličan u bilo kom delu kuće…

Poslednja izmena:
Da, otprilike oko 1:10, 1:15 svaku noć pada na 10mbit e sad ne znam da li bi nešto moglo sa nekom skriptom, ili nekim zaključavanjem ali mi ne treba pa se ne cimam.
Pa ne pomaze tu nikakva skripta ili zakljucavanje, gase bandove.. idu im bazne stanice u stanje hibernacije.
Trazio sam sad mail od njih, ali ne mogu da nadjem, kada su mi napisali da je to normalno i da tako rade..

… većina BS gasi posle 1h noću bandove 1 i 3, te ostane samo 20… u mom slučaju, na jednom KN, ostaje 1 i 3 sa druge BS i tada je signal i brzina odličan… 🙂 nalazim se imu oreseku dve BS, gde se uglavnom sukobljavaju odredjene frekvencijr banda 3 i ume da napravi problem… sada je na jednoj pušten 5g signal, koji je odličan u bilo kom delu kuće…
Ako ne zivis u mestu koje nije obelezeno crvenom na njihovoj mapi na sajtu, to samo pise 5G, a ustvari je u osnovi 4G signal.. E sad ne znam kakva je situacija u tim gradovima gde je obelezeno crvenom, da li je ista situacija ili je pusten pravi 5G..
Ja sam iz Stepojevca, 200m od bazne stanice i imam pun 5G signal, i merim brzine manje nego kada zakljucam na 4G..

Ja ne razumem… 🙂 mogu da uzmem posebno 4G KN i posebno Xplore Tv koji izadju 3500din… bez box tv-a
A ovaj 5G KN Duo izadje 2500 sa jednim box tv.

Samo kažem bilo bi dobro da daju i onu prvu varijantu za ovu cenu od 2500… ne treba mi 5G, ali mi znači niža cena i bar jedan taj box tv
Isto sam i ja imao u planu za roditelje, gde nema 5G signala, a male su šanse da će biti u neko dogledno vreme. A sve je bolje od trenutnog 10/1 ADSL-a i Box 4 paketa of 6500.

Meni A1 u stanu ide konstantno preko 200mbps (4G i 5G) na bilo kojoj lokaciji u stanu i odbili su mi kucni net jer kazu nije dobra pokrivenost 😅
Cimaj nekog agenta, ja sam agenta zvao iz A1 za moj region, otisli kod mene na plac uradili test, pitao me jel to meni ok 10/10mbit, potpisao ugovor i to je to. Poslovnica po defaultu otvori onu njihovu mapu koja nema veze, jer ja po njihovoj 5g mapi sam pokriven, a na telefonu kad testiram nema 5gb mreze 😀

Pozdrav! Da li je neko vec dobio router za 5g mrezu od A1? Vidim da se oni u krecu oko 200e pa ne znam kako im se isplati da za cenu preplate daju i novi uredjaj.

Pa isplati im se jer je isti njihovo vlasništvo, a ne tvoje. Ti ga samo iznajmljuješ. Kada prekineš pretplatu dužan si da ga vratiš ili platiš cenu uređaja, ako si ga "izgubio".

Evo da ne kukam samo, desi se ponekad i ovo, ali preko 50 mbs nikako da preripi.

Prilozi

• Screenshot_20251209_161855_Chrome.jpg
    Screenshot_20251209_161855_Chrome.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 72
Cimaj nekog agenta, ja sam agenta zvao iz A1 za moj region, otisli kod mene na plac uradili test, pitao me jel to meni ok 10/10mbit, potpisao ugovor i to je to. Poslovnica po defaultu otvori onu njihovu mapu koja nema veze, jer ja po njihovoj 5g mapi sam pokriven, a na telefonu kad testiram nema 5gb mreze 😀
Kasno sada. Mogli su da imaju korisnika. Ja sam im rekao da koristim njihov net duze vremena u tom stanu i da je brzina sigurno dobra i stabilna, ali radnica mi je rekla da ne moze sistem da joj odobri zahtev na toj lokaciji. Ne znam nijednog agenta enivej.

Zavisi. Meni je prvi agent dosao na adresu. Preko telefona pustio test i izbacilo mu da nema uslova. Skida 40mbps ali pukne pred kraj i izbaci mu poruku nije moguc paket.. I nije ni hteo da potpisuje. Drugi agent nije ni ulazio. "jel moze" > "moze"

Tako je, agenti su im onako, bez pravila. Meni je zadnji prodao KN direktno iz gepeka 400-500m od moje adrese (mrzelo ga da se parkira bliže). Razume se ništa nije probao ni pitao.

Poz, kupio sam A1 KucniNet onaj 100/10 od 2.000din. Citao sam sta su ljudi pisali i skapirao da nocu gase neku baznu stanicu pa je manji protok. Meni licno uglavnom ide 20-25/9-13. Dok sam uspeo da izmerim nekad da bude cak i 75-77download i upload 15. Gledao za band lock i skapirao da ne moze na ZTE MF296R zbog A1. Sta mi preporucujute da uradim za bolji signal? Ja sam gledao ruter da uzmem da bi mogao band lock i da mi bolje hvata signal. Gledao sam i MIMO antenu ali mislim da mi ne bi odgovarala. Bazna stanica nije daleko od mene ali ima kuca vecih dosta oko moje. Sta preporucujete vi?

Poz, kupio sam A1 KucniNet onaj 100/10 od 2.000din. Citao sam sta su ljudi pisali i skapirao da nocu gase neku baznu stanicu pa je manji protok. Meni licno uglavnom ide 20-25/9-13. Dok sam uspeo da izmerim nekad da bude cak i 75-77download i upload 15. Gledao za band lock i skapirao da ne moze na ZTE MF296R zbog A1. Sta mi preporucujute da uradim za bolji signal? Ja sam gledao ruter da uzmem da bi mogao band lock i da mi bolje hvata signal. Gledao sam i MIMO antenu ali mislim da mi ne bi odgovarala. Bazna stanica nije daleko od mene ali ima kuca vecih dosta oko moje. Sta preporucujete vi?
Isti ruter i ja imam , probaj tu istu karticu u telefonu pa javi rezultate , kod mene razlika vise nego 3x ruter vs telefon

Mozes band lock uraditi i na tom ruteru upotrebom skripte.

imas discord/telegram da mi pomognes da odradim to?

nema neke razlike
Auh , pa zar nisi odradio bar neki test pre nego što si uzeo kućni net ,ja sam tako uradio inače ne bih ni uzimao da su brzine bile loše , koje mesto je u pitanju , kakva je situacija sa mts , imas esim free da uzmeš online pa možda da testiraš

Auh , pa zar nisi odradio bar neki test pre nego što si uzeo kućni net ,ja sam tako uradio inače ne bih ni uzimao da su brzine bile loše , koje mesto je u pitanju?
pa testirao sam sa ono na dan, brzina je bila od 40-70 varirala konstanto sto bi meni i odgovaralo, ali retko je toliki protok

Nazad
Vrh Dno