Šta je novo?

[A1] Kucni net

Uzeh da probam.Sva sreća pa je ugovor za drugu lokaciju,koristi se u jednoj radnji.Radniku uvalih mts pripejd promociju,dok ja ne istestiram u stanu A1.
Ovo je *******cija,živim u centru Loznice.

Uspeo sam telefonu da dobijem do 25 Mbps,par puta i na modemu do 10-12.
Inače yeteel na istoj lokaciji ide i do 150+
Tek sad razumem očaj korisnika A1 kućnog neta.

Prilozi

• Screenshot_20251206_202715_Chrome.jpg
    Screenshot_20251206_202715_Chrome.jpg
    35.6 KB · Pregleda: 164
Uspeo sam da raskinem ugovor za kucninet. Bas je bila ludacka borba, ne ponovilo se.
Najgore sto glume ludilo i stalno vrte pricu kako je paket DO a ne zagarantovana brzina i kako je to normalno da mi uvece radi 4-5 od 100Mbps.
3-4 noci uopste nisam imao signala, diskonektovan modem bio tj. crveno lampica svetlela pa mi ceo smart home pobrljavio... Tu je prekipelo.
Pokusao i sa onim Xiaomi 4g ruterom iz oglasa ali nista dobio nisam.
Samo kada sam se resio.

Prilozi

• Screenshot 2025-12-06 at 23-26-55 5G _ 4G _ 3G Antenna 5G - Indoor & Outdoor - 698-5000 MHz.png
    Screenshot 2025-12-06 at 23-26-55 5G _ 4G _ 3G Antenna 5G - Indoor & Outdoor - 698-5000 MHz.png
    207.1 KB · Pregleda: 121
  • Screenshot 2025-12-06 at 23-28-49 5G _ 4G _ 3G Antenna 5G - Indoor & Outdoor - 698-5000 MHz.png
    Screenshot 2025-12-06 at 23-28-49 5G _ 4G _ 3G Antenna 5G - Indoor & Outdoor - 698-5000 MHz.png
    130.5 KB · Pregleda: 107
  • Screenshot 2025-12-06 at 23-29-29 5G _ 4G _ 3G Antenna 5G - Outdoor - 698 - 3800 MHz.png
    Screenshot 2025-12-06 at 23-29-29 5G _ 4G _ 3G Antenna 5G - Outdoor - 698 - 3800 MHz.png
    255.7 KB · Pregleda: 99
Zašto na A1 PCI nije tačna cifra, EARFCN je tačna na Cellmapperu, samo na A1, na Yettelu i na Mts nemam tih problema kad ukucavam da zaključam cell.

Zašto na A1 PCI nije tačna cifra, EARFCN je tačna na Cellmapperu, samo na A1, na Yettelu i na Mts nemam tih problema kad ukucavam da zaključam cell.
Evo sad sam celllock stavio na auto, ruter menja ćelije na koje se kači, pa na nekim ćelijama ni EARFCN nije tačan na cellmapperu, znači nema šanse zaključati ćeliju ako neznam napamet brojeve PCI, EARFCN, i to samo na A1.

U Beogradu u A1 poslovnicama nigde nema 5G rutera za 5G kućni net. Stave vas na listu čekanja pa kad dođu kažu da će javiti.
Totalno nespremni su počeli da reklamiraju 5g kucni net pekete. Možda zbog nedostatka rutera još uvek nije moguće preći sa 4g na 5g kućni internet.

Postojeći kućni net paketi mogu da koriste 5G bez prelaska na 5G paket. Ako ti je trenutni paket dovoljan, cenovno i količinski, i nemaš nameru da prelaziš na potencijalno skuplji 5G paket, onda je kupovina 5G rutera validna opcija

Evo sad sam celllock stavio na auto, ruter menja ćelije na koje se kači, pa na nekim ćelijama ni EARFCN nije tačan na cellmapperu, znači nema šanse zaključati ćeliju ako neznam napamet brojeve PCI, EARFCN, i to samo na A1.
Ali sto ce ti cellmaper da bi zakljucao celije?
Zar PCI i EARFCN ne vidis u samom ruteru? Iskoristi te podatke u ruteru da bi zakljucao (a ne sa cellmappera).
Ako se ne vide ovako, onda uz pomoc skripte.

Mozda gresim, ne secam se ovako napamet, proverim neki dan.

@seahorse Imaš li 4G+ ruter? Koje su ti brzine na telefonu, koji je pretpostavljam 4G+?
Da, Huawei Huawei B528, zakljucan na Band 1+3 i na 1.1.1.1 DNS.
Evo u ovom trenutku sve radi odlicno, ali znam da ce vec za sat vremena, kao sto je i pre nekih 2h, opet sve pasti ispod 20 Mbps

Kapiram da ovde ne bi pomogla ni Externa antena, jer na istom mestu dobijam random rezultate, a zivim u bas gusto naseljenom mestu, 4. sprat Vozdovac. Kapiram da je sve ovo do preopterecenja bazne stanice, ako ne gresim?

1765123819282.png

Dodatno mi je nejasno zasto se kaci na Tower 702, ako imam dva blize sebi

1765124904792.png

Sinr je baš loš , sve ostalo deluje ok , možes li da zaključaš drugi band na tom ruteru, mada kapiram da je i to glavni problem , ruter sam bira cell , nema kontrole

Poslednja izmena:
Mogu, ali nema promene, fora je sto je u ovom trenutku SiNR los, ali izvlacim skoro 50Mbps sto je odlicno, nisam proveravao koliko je SiNR kada padne na onih standardih 15Mbps

Mogu, ali nema promene, fora je sto je u ovom trenutku SiNR los, ali izvlacim skoro 50Mbps sto je odlicno, nisam proveravao koliko je SiNR kada padne na onih standardih 15Mbps
Ja planiram neki ruter za ovaj a1 kucni net , na telefonu u kuci ide preko 140mpbs, ruter jadni iz a1 oko 30mbps , okolina Bg, nije preoptereceno , na brdu sam pa mi se preklapaju signali pa da zaključam to sa nekim dobrim ruterom i idemo na 300+ 🚀😉

Dodatno mi je nejasno zasto se kaci na Tower 702, ako imam dva blize sebi

Pogledajte prilog 517251
… definitivno je signal jak, ali i interferencija… usmeren antena bi možda mogla da pomogne… kada brzina padne, uporedi i ako je RSRQ niži, onda može biti: da imaš prrklapanje sa neke susedne BS ili da je baš puno korisnika povezano na tvoju…

Uspeo sam da raskinem ugovor za kucninet. Bas je bila ludacka borba, ne ponovilo se.
Najgore sto glume ludilo i stalno vrte pricu kako je paket DO a ne zagarantovana brzina i kako je to normalno da mi uvece radi 4-5 od 100Mbps.
3-4 noci uopste nisam imao signala, diskonektovan modem bio tj. crveno lampica svetlela pa mi ceo smart home pobrljavio... Tu je prekipelo.
Pokusao i sa onim Xiaomi 4g ruterom iz oglasa ali nista dobio nisam.
Samo kada sam se resio.
Ja istu borbu vodim sa mts upravo , posle 2 dana trazio raskid ugovora jer im je katastrofa internet na mojoj lokaciji , uzeo a1 on mi radi super ali generalno ista priča oko raskida , tvrde da je to ok i sad pokušavaju "penale" da naplate 12000 din , a posle 2 dana podneo zahtev za raskid ugovora jer je usluga uzas , od sada uzimam samo na daljinu postu tu vazi 14 dana raskid bez objasnjenja.

Nazad
Vrh Dno