Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ukucaj rucno APN podatke u ruter koji hoces da koristis
Ne mogu ništa da mu uradim. Reset, restart, apn neće da sačuva... Ništa. Jedino da sačekam neko vreme.

Nije pokisao, bilo je lepo vreme. Stajao je na prozoru u terasi zaklonjen minimum 2m sa svih strana od vremenskih nepogoda. Kao da je blokirana kartica. Čudno je da ne radi ni u Huawei b535 ni b525 a u zte radi tj radi ali tek posle zamene kartice.

Prilozi

• IMG_4622.jpeg
    IMG_4622.jpeg
    118.6 KB · Pregleda: 37
  • IMG_4621.jpeg
    IMG_4621.jpeg
    226 KB · Pregleda: 35
Jedan glup predlog ali je predlog, proveri da li je kartica usla do kraja i da nije naopako slucajno, mora bas da klikne.

Ako ni to ne radi, iskopaj negde bilo koju drugu karticu pa probaj s njom.

Zamenili su mi karticu u poslovnici međutim na Huawei b535 više nema uopšte signala. Sad moram da koristim glupi zte koji sam dobila uz poslednji ugovor. Stari b525 nisam više ni pokušavala da aktiviram.
Meni je bilo isto na K20 kojeg su mi zamenili u garanciji jer se konstantno restartovao svakih 2 do 10min ali pre toga sam provalio da uvek moram cackalicom da kajlujem karticu jer je gubila kontakt. Moze da se stisne malo plek od slota da nema lufta i onda nece da gubi ali pitanje da li je moguce bez da se otvori ruter.

Do čitača kartice je. Ne radi ni sa drugom karticom. A bukvalno 2x izvađena kartica iz njega i vraćena nazad za ove 2 godine.

Ako ni sa tom ne reaguje na promenu APN podesavanja a ni na reset to je to, mozda je iskrivljen neki pin, cesto moze da se ispravi ali nije bas pristupacno.

… može da se desi da je pokušano na silu da se ubaci kartica, pogrešno okrenuta… svakako probaj da izduvaš eventualnu prašinu iz sim slota, dešava se i to… samo od sebe jako retko ‘crkava’, naročito ako se kartica prečesto ne menja…

… još jedna molba za promenu pozicije BS na Cell mapperu - A1 Zaječar, eNB 14347 je na (43.9097807, 22.2655712) … hvala!

Kako do boljeg signala,imam ZTE MF296R,uzeti drugi ruter ili neku antenu,ali da nisu skupi?Na telefonu mi net ide do 55mb,na ruteru do 35mb.Videcu preko dana kako ide.

Zaleteo se i ja i uzeo ovaj kucni net do 100Mbps. Rezultati katastrofalni. Preko dana nekad skoci i do 60-tak Mbps a trenutno je:18519007164.png

a uvece 4-5Mbps takoreci neupotrebljivo:
18516583283.png

18516578326.png
Menjao poziciju ruteru i ne vredi. Probao sa boljim CAT12, 3CA ruterom i prvih pola sata-sat bude za nijansu bolje i opet se zabode na najsporiji band. Na telefonu izvlaci 60-70Mbps sa istom karticom. Antena 300m udaljena od mene, cista opticka vidljivost.

… ako nije neko preklapanje sa drugom BS, onda je preopterećenost iste… tu nema pomoći… strpi se još neki dan, nadam se da će se globalno nešto promeniti sa startom 5g…

Nije preklapanje. U selu imamo 2 BS a ta druga mi je daleko i zaklonjena bregom, nikad se na nju ne zakaci. Takodje mi i preopterecenost ne ide u glavu, selendra je u pitanju, svi su mahom na xDSL ili coaxu, a ovi sto se igraju 4Gom na MTSu. Inace, mts BS udaljena 800m i ima barikada izmedju i kad god sam merio islo 170-220Mbps u bilo koje doba....

Zaleteo se i ja i uzeo ovaj kucni net do 100Mbps. Rezultati katastrofalni. Preko dana nekad skoci i do 60-tak Mbps a trenutno je:Pogledajte prilog 514371

a uvece 4-5Mbps takoreci neupotrebljivo:
Pogledajte prilog 514372

Pogledajte prilog 514373
Menjao poziciju ruteru i ne vredi. Probao sa boljim CAT12, 3CA ruterom i prvih pola sata-sat bude za nijansu bolje i opet se zabode na najsporiji band. Na telefonu izvlaci 60-70Mbps sa istom karticom. Antena 300m udaljena od mene, cista opticka vidljivost.
Podnesi reklamaciju i trazi raskid ugovora

Ja sam hteo da raskinem ugovor ali kažu da moram da isplatim ceo ugovor...

Nije preklapanje. U selu imamo 2 BS a ta druga mi je daleko i zaklonjena bregom, nikad se na nju ne zakaci. Takodje mi i preopterecenost ne ide u glavu, selendra je u pitanju, svi su mahom na xDSL ili coaxu, a ovi sto se igraju 4Gom na MTSu. Inace, mts BS udaljena 800m i ima barikada izmedju i kad god sam merio islo 170-220Mbps u bilo koje doba....
… kakav je SiNR i RSRQ na tom boljem ruteru ili na telefonu, ako imaš Android…?!

Na fonu imam 60mb download a ide do 80,na kucnom netu imam 35 ali ide do 50.
To je danasnji rezultat sa podesenim 4g.
Videcu kako se igra sa ovom skriptom,hvala puno.
Ako ima i neka preporuka za neku jeftinu antenu sa KP ili alija,neka predlozi.
Hvala opet svima.

Mogu naravno, ali da se ne bi on drndao sa skriptama, lakše mu je da instalira huactrlpro i samo da čekira B3 jer je i mene skripta zezala za R model
Moze neki tutorijal vidim da app ima razne opcije.

Ako skripta radi i za ZTE koji A1 daje (zahvaljujuci @zekica), onda slicni 2CA modeli (kao npr. Huawei B535 i slicni) gube smisao, jer jedino sto su nudili jesu band lock.
Prelazak jedino na kvalitetnije 3CA/4CA ili 5G rutere (ili rutere koji osim band locka nude i cell lock, za mnoge cak i mnogo bitnija funkcija od band locka).

Nazad
Vrh Dno