Šta je novo?

[A1] Kucni net

Alek, tako je, ja sam bas przio DiP dve nedelje zbog menjanja providera i niti se secam da sam primetio prekid, niti ogranicenje GB.

Ne primecuje se iskreno, ni ja ne primetim to rekonektovanje.

Inace sto se tice strimovanja preko Chromecast-a tice, Alcatel u globalu radi ok ali desi se da ga Chromecast ugusi s vremena na vreme, ako je nekom bitna informacija.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Uzeh i ja danas Huawei ruter(B525) i mogu reci da sam zadovoljan.
Iskljucio sam odmah automatsko azuriranje i stavio ga na LTE 800 :)

E super. Sve opcije vezane za update pogasi.
Ne moraš uvek na 800, možeš i na 1800 u zavisnosti od lokacije i naseljenosti.

Nisam uspeo da nadjem ovu opciju.

Da li moze da se namesti da se ruter automatski iskljuci u npr. 23:00 ?

Ako može mala pomoć ... Naime, nešto sam se igrao sa ruterom, i greškom blokiram pogrešnog korisnika u spisku uređaja koji su uključeni na WiFi. Pokušao sam da ga odblokiram, ali nigde ne vidim tu opciju. Ako neko zna, da li uopšte postoji ta opcija?
Verovatno bi se to rešilo resetom, ali onda moram sve iz početka das nameštam.
Da, ruter je onaj ZTE koji su davali pre par godina uz KN.

Poslednja izmena:
Jesam, ali sve isto, ne mogu da vratim taj blokirani uređaj, tj, da ga odblokiram. Izgleda jedino da ga vratim na fabrička podešavanja ... klik na čarobno dugme :) jer ništa ne nalazim gde bih to mogao vratiti.

Ušao preko brauzera, pa na početnoj strani ono gde se vide uređaji uključeni na WiFi

Jesam, ali sve isto, ne mogu da vratim taj blokirani uređaj, tj, da ga odblokiram. Izgleda jedino da ga vratim na fabrička podešavanja ... klik na čarobno dugme :) jer ništa ne nalazim gde bih to mogao vratiti.
Pa onda nisi radio Reset nego restart. pravi reset dovodi do vraćanja na fabrička podešavanja.

Ma da, pogrešno sam se izrazio, rerstart nije ništa rešio. A uradio sam reset, što sam ustvari hteo da izbegnem i zbog čega sam i pitao za savet i onda ponovo sve iz početka dok sam sve ispodešavao. I kad pogledam, na kraju je najlakše bilo da to uradim odmah :)

Non stop mi izbacuje obaveštenje za update firmware-a, iako sam iskljucio auto update. Čak mi dok nešto pretražujem po netu prebaci na admin panel i traži update. [emoji3]
Huawei ima istu politiku ima kao i u mobilnoj industriji, a taman sam mislio da su na ovom polju normalni.

Mene ne prebacujena admin panel, ali kad udjem u panel onda iskace.

Non stop mi izbacuje obaveštenje za update firmware-a, iako sam iskljucio auto update. Čak mi dok nešto pretražujem po netu prebaci na admin panel i traži update. [emoji3]
Huawei ima istu politiku ima kao i u mobilnoj industriji, a taman sam mislio da su na ovom polju normalni.

Mislim da mora na nekoliko mesta da se ugasi auto update.

Ma da, pogrešno sam se izrazio, rerstart nije ništa rešio. A uradio sam reset, što sam ustvari hteo da izbegnem i zbog čega sam i pitao za savet i onda ponovo sve iz početka dok sam sve ispodešavao. I kad pogledam, na kraju je najlakše bilo da to uradim odmah :)

Pa nije laksi reset, lakse ti je da si usao u podesavanja-wifi podesavanja-crna lista. Al ajd.

Fora je u tome što ja nemam tu opciju ''crne liste'' nigde u opcijama na ovom ZTE ruteru, zato sam i pitao za pomoć. Barem ne kad uđem iz brauzera na kompu.
I naravno da bi to bilo lakše, ali kad nema lako, mora bolno :)

Poslednja izmena:
Fora je u tome što ja nemam tu opciju ''crne liste'' nigde u opcijama na ovom ZTE ruteru, zato sam i pitao za pomoć. Barem ne kad uđem iz brauzera na kompu.
I naravno da bi to bilo lakše, ali kad nema lako, mora bolno :)

Svasta. Pa koji je to ruter kad nema ovo
Screenshot_20190407-182420_Chrome.jpg

Da, imao je nekad tu opciju na slici koju je postavio @yugokoral, ali sad više to nema ... nema više ni mogućnost otvaranja SMS-a recimo, nešto se pobrkalo kod njega. Nosio sam ga na reklamaciju i vratiše mi ga kao popravljenog. Sad ima SMS, ali ovu opciju za crnu listu i dalje nema. Samo beskrajno vrti onaj kružić kada se klikne na taj meni. Ali OK, sada je urađeno šta je urađeno, a kad mi istekne ugovor uzeću novi sa novim ruterom.

Da, imao je nekad tu opciju na slici koju je postavio @yugokoral, ali sad više to nema ... nema više ni mogućnost otvaranja SMS-a recimo, nešto se pobrkalo kod njega. Nosio sam ga na reklamaciju i vratiše mi ga kao popravljenog. Sad ima SMS, ali ovu opciju za crnu listu i dalje nema. Samo beskrajno vrti onaj kružić kada se klikne na taj meni. Ali OK, sada je urađeno šta je urađeno, a kad mi istekne ugovor uzeću novi sa novim ruterom.

moj stari mf283+ ima crnu listu ti imas mf283v u kom je nova verzija sw.Ovaj ruter drugar koristi jer sam ugasio taj ugovor jer mi je to bio backup na 1 lokaciji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

moguce da jesu jer neki mf283v imaju crnu listu.A po slikama sa zte sto su kacili 283v ima noviji fw od 283+

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliki vam je Download/upload nakon potrosenih GB? Jos nisam uspeo da potrosim ovih 100GB mesecno pa me interesuje sta da ocekujem

Ok, bitno je da ne ide drasticno ispod.

Hvala :)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

To je verovatno stari paket KN3, razlikovale su se brzine posle 100GB

Da bio je jedan period kad se pri potpisivanju ugovora dobijala veća brzina (5 mbps) a ko je potpisao na početku ili sad dobija 2/2 nakon potrošenih 100GB odnosno nakon 150GB ili 200GB za veće pakete.

Nazad
Vrh Dno