Šta je novo?

[A1] Kucni net

Izgleda da nije samo meni dosadno u večernjim satima... Malopre me pozvao neko iz Vip-a, nažalost nisam stigao da se javim. Svejedno, čudno da zovu oko 23h.

849HPAF.jpg

Inače, kada sam ih pozvao, negiraju da su me pozvali.

Posalji mi broj kucnog neta na pp mogu ujutru da ti proverim zasto su te zvali. Ja sam vip mobile partner u mom mestu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odete zajedno u poslovnicu i za jedno pola sata je gotovo :)
Tj možete da se nadate :D Ako sledeći račun opet stigne na prvu osobu onda mora neko od vas da ode opet ili da ih cima majkom, pozivom... da to srede. Tako da čuvajte te papire koji se potpisuju, tu piše broj zahteva.

Morate da budete zajedno.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

To se i meni desavalo pre dve godine kad sam koristio taj paket od max 40 Mb/s. Ali to se nekad desi, da se zaglavi tako na nekih 30ak Mb/s a paket je max 40.

buraz,fora je sto ja sa nekim krsh antenama sam izvlacio max 67mbit/s.....medjutim varijacije su jake verovatno je je signal slab,oko 103dBm. ali zadnjih nedelju dana ne prelazim 30mbit/s i pitam se jel do njih,a pre ce biti da mi pukao neki koaksijalni kabl...

buraz,fora je sto ja sa nekim krsh antenama sam izvlacio max 67mbit/s.....medjutim varijacije su jake verovatno je je signal slab,oko 103dBm. ali zadnjih nedelju dana ne prelazim 30mbit/s i pitam se jel do njih,a pre ce biti da mi pukao neki koaksijalni kabl...

Sve iznad 40 Mbps nema smisla. Po paketu. Osim toga, na -103dBm imati 67 Mbps je odlicno, ja na -85dBm imam nekad manje od 10 Mbps zbog preopterecenja celije.

Nema jačina signala mnogo veze, meni ponekaad brže ide kada je povezan na jedan transponder sa -109 nego sa drugog sa -95 mada oba samo znači da ima samo jedna crta (od 3).

Evo ljudi definitivno tek danas teske probleme imam. Lokacija kod Nisa. Pisao sam im na fejsu i poslao slike....ne prelazi 7 megabita ni ruter ni kad karticu na telefon stavim....i zasto na ovaj retardirani forum ne mogu ni jednu sliku izbaciti vec dva meseca neku poruku izbacuje nesto "quota limit bla bla"

Имам питање.
Тренутно сам у Сокобањи на одмору, овде у апартману имам Вип кућни нет.
Мислим да је пакет М.
Како врши провера стања, ја кад одем на вип кућни нет/провера стања аутоматски ме пребаци на стање?
Колико тај пакет има ГБ? На сајту пише 100, а на проверибесконачно.
f215d7649cfeb47a348feb6e8456e816.jpg

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

100GB po brzini 10/2 a posle imaš 2/2 tako da nije samo 100GB.
Stanje imaš i kad odeš na onlineracun pa Trenutno zaduženje.
Ovo ti pokazuje da je potrošeno 2GB ali je čudno jer je obično sa decimalama, možda imaš više brojeva na nalogu...

Имам питање.
Тренутно сам у Сокобањи на одмору, овде у апартману имам Вип кућни нет.
Мислим да је пакет М.
Како врши провера стања, ја кад одем на вип кућни нет/провера стања аутоматски ме пребаци на стање?
Колико тај пакет има ГБ? На сајту пише 100, а на проверибесконачно.
f215d7649cfeb47a348feb6e8456e816.jpg

Jednostavno, imaš paket M (100Gb) koje trošiš po brzini od 10/2. Kada potrošiš 100Gb brzina ti pada na 2/2 uz neograničenu količinu prenesenih podataka.
Uvek možeš aktivirati tarifni dodatak po želji, mada ne možeš dva puta isti u toku obračunskog perioda. :smackbum:

edit: preteče me markigi... btw, ni meni ne prikazuje decimale

Poslednja izmena:
Није мој нет, овде сам још 5 дана. У суштини нет ми треба за посао.
Хтео сам да видим да ли га могу користити за још нешто, не бих да све потрошим за пар дана и ако није мој.
Хвала обојици.
Иначе децимале показује кад пређе рецимо 2,1.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.. za 3 meseca mi istice ugovor kod sbba i trazim alternativu. Treba mi samo internet (nikakvi dodatni nameti) pa jedino sto sam nasao je orion i vip kucni net.
Ono sto me najvise zanima jeste stabilnost vip kucnog neta. Ima li pucanja i koliko cesto ? (ako puca na svakih pola sata, sat, 12h.. onda da zaobidjem)

Pozdrav svima.. za 3 meseca mi istice ugovor kod sbba i trazim alternativu. Treba mi samo internet (nikakvi dodatni nameti) pa jedino sto sam nasao je orion i vip kucni net.
Ono sto me najvise zanima jeste stabilnost vip kucnog neta. Ima li pucanja i koliko cesto ? (ako puca na svakih pola sata, sat, 12h.. onda da zaobidjem)

Relativno ne puca, osim obnavljanje sesije na 12 sati. Problem su brzine, dosta im je opao kvalitet mreže na nekim lokacijama jer su svi pobegli sa Telenora. Svakako probaj test modem pa vidi kako ti odgovaraju brzine. Orion ako imaš ADSL (mada si rekao samo Net), onda ti nije TOLIKO užasna ideja, optika je navodno odlična, ali WiFi je jako loš.

pa ako ce dodatno da beze u vip onda ce biti jos gore :).. Generalno ni ta sesija obnavljanja na 12 sati nece biti problem, ako je to par sekundi. E sad sto se brzina tice ne bih voleo da je to 1 a stoji 10. Ako je 8-9 nije lose.. Ne znam koliko ce se promeniti do 22.8 kada mi istice ugovor u sbbu. Vazno je samo da ne puca net ( zbog mininga)
definitivno cu se raspitati i za orion

Imaces prekide u radu, zbog tih prekida sesija. Nece to biti prekid od sat-dva, ali moze i po minut da potraje.

Imaj na umu da sada mozes recimo i kod MTSa da uzmes mSAT najmanji paket, 100GB 4G, bez ogranicenja brzine (koliko sam uspeo da vidim), plus dobijas i satelitsku TV (ili je daj nekome :D).
Mrzi da proveravam tacno cene, ali mislim da izadje jeftinije i od svih VIP paketa (kada se uracuna popust), a def. je jeftiniji od Telenora.

Ili opcija 4 u Box4 - da te neko poveze u Box4, i dobijes 100GB na bilo kom postpaid/KT broju (mislim da vazi i za Mobilni Net pakete, ako ti igra ista od toga ulogu).

Imaces prekide u radu, zbog tih prekida sesija. Nece to biti prekid od sat-dva, ali moze i po minut da potraje.

Imaj na umu da sada mozes recimo i kod MTSa da uzmes mSAT najmanji paket, 100GB 4G, bez ogranicenja brzine (koliko sam uspeo da vidim), plus dobijas i satelitsku TV (ili je daj nekome :D).
Mrzi da proveravam tacno cene, ali mislim da izadje jeftinije i od svih VIP paketa (kada se uracuna popust), a def. je jeftiniji od Telenora.

Ili opcija 4 u Box4 - da te neko poveze u Box4, i dobijes 100GB na bilo kom postpaid/KT broju (mislim da vazi i za Mobilni Net pakete, ako ti igra ista od toga ulogu).

da li su realni :) " Mogućnost korišćenja interneta i nakon potrošenih GB iz paketa po smanjenoj brzini protoka od 64/32 Kb/s ". taj paket je 1999 dinara, sto je oko 80% skuplje od vipovog kucnog neta, koji usput ima 2/2 brzinu nakon potrosenog. Za tih 1999 je mozda bolje uzeti ovu supernova ponudu kablovskog 30mb. Ako je to kablovski net. A koliko mi rekose u sbb temi moze samo taj net (bez kablovske i drugih nameta).

Poslednja izmena:
^5 meseci po dinar. Oko 1600 izadje. Ali ima i satTV.

Ja pricam o Box2 mSAT :D

Mada ako mozes Supernovu na 30 i dovoljno ti je, sto da ne. ~1600 izadje, a nemas ogranicenja protoka.

Mnogo zavisi od lokacije na swim bezžičnim mrežama. Meni sada KN L radi prilično dobro. Većinom je malo preko predviđenih 20/10, kasno noću ili rano izjutra ide i preko 30mbps download sa brzih sajtova a kasnije popodne ne pada ispod 17 -18mbps. Iznenađuje upload koji je ponekad brži od DL.

Nazad
Vrh Dno