Šta je novo?

[A1] Kucni net

Uzeo danas paket L, kaze batica da ne moze da se ostvari 20mbps na Zvezdari (okretnica 50ice). Dodjem kuci, povezem sve, odem na speedtest, ping je 9ms, download zavisi ide od 35-50 a upload od 10-17. :D
Malopre bas merio, 52/17 ping 10ms. Milina!

Koji server?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

sad ćemo po 100ti put da ponovimo da ne radite speed test ka VIPovom serveru ...

Ja se odusevio kada sam video da klip od 240MB dizem na YT za par minuta, pre mi je to trajalo 30-40 minuta minimum.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Jedino sto jos niko to ne moze da potvrdi, da nema penala.
Zar ne važi zakon koji je donet pre nekoliko meseci da možeš da raskineš ugovornu obavezu kad god, bez penala?
Ili da voziš Telenor 3 meseca,pa da raskineš UO..

Koji server?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ovo je bilo na Vip serveru, na Beotel ide oko 35-40 download, a upload ide 7, ping je 15ms.
SBB isto oko 40 za download, ping je malo veci, 25ms.

Aj da ne bude da radim samo speedtest, skidao sam neki torrent, i download ide od 2.5mb do 4, ali uglavnom drzi izmedju 2.5 i 3.

Ja se odusevio kada sam video da klip od 240MB dizem na YT za par minuta, pre mi je to trajalo 30-40 minuta minimum.
YT je taj koji dosta usporava upload, BTW. Imao sam 50Mb/s upload na LTE, a YT nije hteo iznad 10Mb/s da prima file (slicno je i na VDSLu, oko 10 je limit - takodje iz Koreje, optika, 10 je limit, a link ka YT je optika, local server). Da li je ogranicen, da li nece da prihvati brze nego sto neki hardver moze sa njime nesto da uradi, ili je veza dosta ogranicena, ne znam.
Onako, usput da znate ;) Naravno - bolje nego ADSL/cable od 2-5Mb/s upload.

Zar ne važi zakon koji je donet pre nekoliko meseci da možeš da raskineš ugovornu obavezu kad god, bez penala?
Ili da voziš Telenor 3 meseca,pa da raskineš UO..
Nije donet takav zakon (niti ce biti), mesas barem 4 pojma, u 2 nivoa.

Prethodno sam na Exe bio na 7/1 paketu, pa zbog toga, tako da mi je svaki skok u uploadu astronomski.

Malo sam motao film oko "stari paket-novi paket" price, bukvalno mi se isplati da predjem nakon prve godine na novi paket od 150GB jer ce me prema starom ugovoru kostati isto a imacu 50GB vise i brzu konekciju (nebitno jer sam i trenutnom zadovoljan).

Efektivno mesecno trosim do 150GB u peak-u, tako da bi i taj i naredni paket bili i vise nego dovoljni, kolicina GB mi je najvise smetala a sad imam vec izbora.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

dvoumim se izmedju KućniNet XL i Telenor Home 150, koj kvalitetnije radi?
obe mreze mi preko mob. na 3G rade normalno.
da li se ocekuju neki popusti, promene paketa? imam jos mesec dana da odlucim

Ne mogu drugi znati koja mreza bolje radi kod tebe :) Ali ako razmisljas kao primarni net, veca je verovatnoca da ce VIP bolje raditi (dosta bolje su pokrili delove zemlje gde inace nema neki izbor broadband interneta nego Telenor, barem po kapacitetu, ali i to nije svugde).

Sa druge strane, cesto se zale ljudi na VIP da im prosto ne radi, kao sto je vendingo imao problem gore, dok za Telenor nisam video takve zamerke.

Sacekaj ako mozes do decembra, Telenor ce verovatno menjati pakete oktobra/novembra/decembra, a VIP ce verovatno izbaciti neke vaucere ili slicne nezvanicne promocije. Obicno to rade krajem godine.

Nešto ne vidim neke velike razlike u brzini prema VIP i nekom drugom provajderu, 1-2-3 Mbps razlike i to je to. Čak i prema čvorištima. Meni sada, u poslednje vreme radi brzinom Kn2 a u stvari je Kn3, ponekad Kn1. Testirao preko nekoliko programa i sve u glavnom isto.

Pa ako pogledamo merenja, ja nešto ne vidim da vip ima veće brzine od telenora.
Ako pogledamo forume i rezultate merenja, Telenor ipak ima veće brzine downloada, drastično veće brzine uploada.
Oba operatera, možda čak i mts mogu imati sjajne rezultate ako se nađe dobra tačka pokrivenosti ali u većini slučajeva i mesta gde ljudi žive, mislim da je slično.

Meni je Telenor home stalno download:25-38 mbs, a upload:36-40mbs. Nije mi prekidao a imam ga već preko mesec dana.

Poslednja izmena:
VIP mi ok radi za sada preko mob. nije bilo nekih prekida. za sada daju vise za skoro iste pare, 200 vs 150.

Koje su opcije za TV koji bih koristio preko kucnog neta? ne gledam mnogo tv, treba mi neki osnovni paket, znaci koji je najjeftiniji?
da li ima neki koji ne zahteva ugovornu obavezu?

VIP mi ok radi za sada preko mob. nije bilo nekih prekida. za sada daju vise za skoro iste pare, 200 vs 150.

Koje su opcije za TV koji bih koristio preko kucnog neta? ne gledam mnogo tv, treba mi neki osnovni paket, znaci koji je najjeftiniji?
da li ima neki koji ne zahteva ugovornu obavezu?

Najjeftinij, ti je besplatni :) - Orion Tv, ali u skladu sa tim je i izbor kanala, a i povremeno pogledas reklamu, kada menjas kanale; Mts Tv Go-mozes da se registrujes za uslugu preko fixnog, pre-paid broja ili ako imas ugovor kod njih za mob.uslugu. Logujes se sa "Moj Mts" nalogom. Prva tri meseca gratis (ako je jos uvek aktuelna ta promocija), a posle 499 din/mesecno. Nema u.obaveze, dva uredjaja u isto vreme, moze na PC-u, na telefonu, tabletu..., veci izbor kanala nego Orion. Imas temu o njemu; EON Sbb je skuplji od pomenutih, ali i verovatno najkvalitetniji. Mislim da kod njih moras 6 meseci kontinuirano da koristis, posle ne moras. Znam da je Global Tel imao jos na pocetku televiziju za telefone, po principu pre-paid dopune njihovog broja, ne znam sada. I naravno, nezaobilazni Pink Klik! Kao sto vidis, "sky is the limit..."

je l to iz vremena dok je telenor jos imao 50 mbps ogranicenje na 4g?

Sent from Galaxy S8

Sent from Galaxy S8
Da, ovo je 2017-ta, čini mi se po rezultatima merenja sa ovog foruma telenor trenutno šije vip (od kada su skinuli limit).

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
E ovako ljudi, super je ovaj forum, pa mu se i ja prikljucih da probam da doprinesem.

VIP definitivno menja ime od nove godine, gledali me u poslovnici zacudjeno otkud mi to, a ja nabasao ovde na info u drugom threadu (ima i na netu uostalom).

Sta ce to da znaci za korisnike pod ugovornim obavezama, ja ne znam.

Imam dva broja- ugovora kod njih, UO istekle odavno, pa se jos nisam zaletao na ove "nove pogodnosti", ne odgovaraju mi, realno.

Hocu kuci da resim NET primarno, ovi silni GB na NEOu meni licno ne znace, ne vidim sto bih sad vezivao cak 2 UO za to.

Ne, ukinuo je Telenor otprilike pocetkom Q2 taj limit:
https://forum.benchmark.rs/showthre...ATI-MERENJA)&p=5055169&viewfull=1#post5055169

Telenor je dosta konzistentniji trenutno od VIPa. Stigli smo do skoro 200/x (ne secam se koliko) skoro na VIPu (ne racunam ono sto je Milan uradio sa 2 kartice, nego moj 4G+ rezultat od skora), ali zato negde iako je odlican signal i malo korisnika, slabasno.
Dovoljno da telefon ne primeti razliku, ali slabasno.

Poslednja izmena:
Najjeftinij, ti je besplatni :) - Orion Tv, ali u skladu sa tim je i izbor kanala, a i povremeno pogledas reklamu, kada menjas kanale; Mts Tv Go-mozes da se registrujes za uslugu preko fixnog, pre-paid broja ili ako imas ugovor kod njih za mob.uslugu. Logujes se sa "Moj Mts" nalogom. Prva tri meseca gratis (ako je jos uvek aktuelna ta promocija), a posle 499 din/mesecno. Nema u.obaveze, dva uredjaja u isto vreme, moze na PC-u, na telefonu, tabletu..., veci izbor kanala nego Orion. Imas temu o njemu; EON Sbb je skuplji od pomenutih, ali i verovatno najkvalitetniji. Mislim da kod njih moras 6 meseci kontinuirano da koristis, posle ne moras. Znam da je Global Tel imao jos na pocetku televiziju za telefone, po principu pre-paid dopune njihovog broja, ne znam sada. I naravno, nezaobilazni Pink Klik! Kao sto vidis, "sky is the limit..."

izgleda da je Orion samo ako se dolazi sa orionovih IP adresa, nisam uspeo da otvorim.

izgleda da je Orion samo ako se dolazi sa orionovih IP adresa, nisam uspeo da otvorim.

Ne znam da li smo se razumeli: Orion tv aplikaciju instaliras na telefonu i koristis kao "Watch free", bez kupovine naloga. Ti bi da gledas na PC-u? Ako si mislio da gledas stream nekih kanala, koje su oni imali na svom sajtu, to jeste predvidjeno samo za korisnike Orion interneta. Nisam znao, da to jos uvek imaju.

Uzeh novi ugovor danas, daju neke nove rutere
Elem, ruteri su zaključani na VIP mrežu, to važi i za one stare. Nakon isteka ugovorne obaveze može da se podnese zahtev za otključavanje.
65afe948b0ecd5cff0aabdd7be38b71a.jpg

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Uzeh novi ugovor danas, daju neke nove rutere
Elem, ruteri su zaključani na VIP mrežu, to važi i za one stare. Nakon isteka ugovorne obaveze može da se podnese zahtev za otključavanje.
65afe948b0ecd5cff0aabdd7be38b71a.jpg

probaj 2 karticu da ubacis ja znam da je zte mf283+ otkljucan sto su pre davali probao sam.

Sent from my M9 using Tapatalk

I ja sam mislio tako. Nemam drugu karticu, mrzi me da kupujem sad.
Uskoro ističe taj ugovor svakako pa ću tražiti da mi otključaju da vidim šta će reći

Znači ovi iz korisničkog sve suvi stručnjaci [emoji23]

Razbijaju, da nema foruma, ostali bi ljudi totalno ne informisani. Ja imam onaj veliki, otkljucan takodje.

Kakav je signal u odnosu na zte?

Sent from my TA-1024 using Tapatalk
Nema informaciju o jačini signala!
Takođe nema ni USB ulaz, što meni znači jer Chromecast napajam iz rutera direktno
Generalno dosta lošiji ruter od starog ZTE
Vidim da mu je i cena po oglasima niža.

Nazad
Vrh Dno