Šta je novo?

[A1] Kucni net

Rekoše mi da će najveći XL paket koštati 1699 rsd mesečno uz ugovorenu obavezu od 2 godine, stim da je to mesečna cena tokom cele ugovorene obaveze (navodno neće biti popusta od 999 rsd mesečno tokom prve godine kao što je to slučaj bio do sada za sve KN pakete). I da, rekoše mi da ako neko potpisuje novi ugovor a već je bio korisnik nekog KN paketa, ne izdaje mu se novi 4G modem/ruter već se samo garancija starog uređaja produžava na još 2 godine koliko i traje nova UO... Uskoro, po rečima operaterke kol centra VIP-a od sutra, biće sve zvanično objavljeno na sajtu... Možda u zadnjem trenutku nešto promene, al ne verujem...

To mi se vec nista ne svidja! Znaci, tacno je i za rutere, sto neko rece pre neki dan-ne izdaju nove, samo nam produzavaju garanciju za iste. Jeste da do februara ima jos (sto se tice moje u.o.), ali sam do sada razmisljao samo pravolinijski i to samo u pravcu Vip-a. Ponuda konkurencije me nije zanimala, ali sada je vreme i da se to promeni. Svi smo se nadali da ce vremenom, kako budu sirili kapacitete mreze, da ukinu limit i ponude pravi flat, a evo sta rade...a ova fora sa ruterima i produzavanjem garancije...nemam reci!

Meni ovo vrh! Uklapam se i u 100gb bez ikakvih problema, 150gb još bolje! Ali najbolje što ide još gb i za Neo broj :)

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Isteklo je jos 31.08, pa su produzili do 02.09., znam to jer sam ja uzeo 01og. Bukvalno poslednji voz.

Stigli novi KN paketi, starih više nama... Dobro sam Vam ja preneo šta će biti, stom razlikom da su mi rekli (a ja Vama preneo) pogrešnu brzinu "brzog neta" za XL paket koja zapravo iznosi MAX / 10 Mb/s (meni juče pogrešno rekoše 40 za dl)... Nakon potrošenih GB iz tarife, brzina prenosa podataka u svim KućniNet tarifama je 2 Mb/s za upload i download, dakle nema više 3/3 i 5/5... Nema više ni popusta na pretplatu prve godine... cena je ista sve vreme trajanja uo... ozvaničili su i "brzi net dodatke" koji sad iznose 25, 50 ili 100 GB (ranije nije bilo zvanično, već samo usmeno - ali je postojala opcija 100 GB)... Ko je mislio KN da koristi za IPTV - d3i , sa ovom ponudom može da zaboravi (dl=2 Mb/s je nedovoljan za to, a stalno doplaćivati GB po punoj brzini je suludo - papreno)...

Poslednja izmena:
Hoće neko da preuzme UO? [emoji23]
Cena - prava sitnica samo 3x veća, ispod tezge, taman toliko koliko su vas osakatili sa novim paketima. To po onoj Jevrejskoj- Dabogda imao, pa nemao. Dresiraju nas, laganica, da počnemo da razmišljamo njihovom logikom [emoji28] Reverse engineering. Kartel. Pa neće valjda stado da upravlja ispašom, već pastir koji čuva stado?
8843b320ec60c09ef515fc2237a2a59b.jpg

Informisao sam se, istina je da se ruter više ne izdaje već se samo produžuje garancija na stari. Sa KN 3 paketa je moguće preći na KN XL paket, s'tim što se gube promocije od 999 din prvih godinu dana i 5/5 Mbps posle potrošenih gigabajta. U svakom slučaju prelazim na novi XL paket jer mi je 100 GB malo.

Hoće neko da preuzme UO? [emoji23]
Cena - prava sitnica samo 3x veća, ispod tezge, taman toliko koliko su vas osakatili sa novim paketima. To po onoj Jevrejskoj- Dabogda imao, pa nemao. Dresiraju nas, laganica, da počnemo da razmišljamo njihovom logikom [emoji28] Reverse engineering. Kartel. Pa neće valjda stado da upravlja ispašom, već pastir koji čuva stado?
8843b320ec60c09ef515fc2237a2a59b.jpg

Pa zar ne možeš da pređeš na novi paket? Ako nisi uzimao laptop ili tablet uz Kućni net, trebalo bi da ti cena bude ista kao i ranije ali sa više GB, ako prelaziš na bolji paket.

Upravo sam potpisao aneks ugovora za prelazak sa kućnog net 3 paketa na kucni net xl.Bez problema

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Razmisljao sam da uzmem u VIPu ovaj KN paket L sa 150gb, ali mi se cini da je bolja ponuda u Telenoru, jer daju 150GB ali po 4G brzini, a ista je brzina posle iskoriscenja, 2Mb/s... Sta mislite, Vip ili Telenor?

Pa zar ne možeš da pređeš na novi paket? Ako nisi uzimao laptop ili tablet uz Kućni net, trebalo bi da ti cena bude ista kao i ranije ali sa više GB, ako prelaziš na bolji paket.
Zašto bih?

Meni 150GB ne znači ništa za kućnu varijantu, a da posle cedim na 2Mbps je tužno.

Poslednja izmena:
Vidi kakva ti je pokrivenost jednih i drugih sa max brzinama, pa ces mozda lakse ds odstranis jedne ili druge

Popust od 40% uz KN od SG vaucera se gubi ako se predje na nove...
Hteo sa KN3 40% sa uredjajem da predjem na XL...moze ali se gubi popust...i tih 20GB moze samo na Neo tarifu ..a ja sam Nova

Vidi kakva ti je pokrivenost jednih i drugih sa max brzinama, pa ces mozda lakse ds odstranis jedne ili druge
Već plaćam Neo, GB-ti iz paketa mi ič ne trebaju.

Apsolutno se ništa ne dobija prelaskom, već gubi. Na KN2 imam 20/4, posle potrošenih 100GB transfer je oko 4Mbps. Cena 999rsd prvu godinu i 1499rsd drugu, stim što ćemo videti za downgrade za koji su rekli da je moguć, uz obzir da su sada ukinuli stare KN pakete.

KNM neću ni da uzimam u obzir, KNL su povećali kvotu, transfer ostao isti kao na KN2, dodali 10GB za Neo i tu razliku naplatili 1.399rsd., što je 3600din više u odnosu na KN2 koji plaćam, na nivou ugovorne obaveze.

Vip i dalje fura priču o Neo paketima, njima je akcenat da prodaju Neo koji nikome ne treba. Kad naprave Neo data ili Neo KN pakete to će biti revolution [emoji6]. To su trebali da urade sa ovim novim paketima, ne bukvalno da naprave KN Neo, jerbo i oni moraju od nečeg' da žive 'elte, već da akcenat bude na Kućnom Internetu, a ne da zavaljuju Neo kroz KN.

Poslednja izmena:
Nikome ne treba neo?:)
Axa :)

Smejurija.
KNM su skresali na 1.099rsd, kvota ostala ista, posle potrošenih 100GB se vuče na 2Mbps, kao što je i bilo. Da je bar cena 999rsd, pa i da shvatim. Tih 100din vaćarenja za ništa, puta 24meseca, puta broj korisnika, plus vutra puta pivo, pa ti računaj [emoji207]x[emoji207]x[emoji207][emoji6]

Naravno da Neo nikome ne treba. Neka skockaju Neo data, ili bar dovoljan broj GB, uz razumnu cenu, lako ću se ja snaći za neograničene pozive u mreži, van mreže i prema svetu.

U principu ti bi kompletan neo za 1000 din? [emoji23]

U principu ti bi kompletan neo za 1000 din? [emoji23]

Nema potrebe da izvrćeš napisano. Neo je praistorija, kome još to treba. GB su budućnost. Think broadly [emoji6],[emoji189] plus ti modem naplate 2x [emoji16]

Poslednja izmena:
Kazu iz Vip-a, da je ovo samo prva promena tarife KN i to ne znaci, da ih nece biti jos.
Kako to, da ne mogu/nece da standardizuju uslugu i zadrze se na onom, sto nam maltene svima, odgovara? Kao npr. MTS Telekom sa fixnom. 30 godina nisu menjali svoju uslugu: pozivi u lokalu jeftiniji, pozivi od 15h-17h i posle 21h jeftiniji. Tek su pre par godina ukinuli te pogodnosti, podigli fiksni deo pretplate (placas 600din i da ne dignes slusalicu) i podjednako "deru", kad god i gde god da zoves.

Naravno da Neo nikome ne treba.
Ne izvodi zakljucke na osnovu svojih potreba :)
Neka skockaju Neo data, ili bar dovoljan broj GB, uz razumnu cenu, lako ću se ja snaći za neograničene pozive u mreži, van mreže i prema svetu.
E vidis a moja cela porodica ne potrosi ni 2GB ukupno. A daleko od toga da moji matorci ili sestra (apsolvent/pripravnik) ne koriste net, samo ne arce mobile data, kada svugde imaju WiFi, i imaju zivot, pa ne moraju 24/7 da uppuje na Instacrap/Twatter/Fakelook/Biber :)

Daj ti meni neogranicene razgovore/SMS za 500din, evo tebi 90% mojeg data protoka (moze i 99%, nece mi smetati).

Ja ne znam nikoga van foruma ko "kuburi sa data". Ali zato jedva znam nekoga da nije premasio pretplatu zbog minuta.
Manite se da reklamirate svoje potrebe. Bucni ste, a u manjini ste! Jedva pola korisnika mobilnih uredjaja u Srbiji koriste data uopste! A tek je mali % korisnika koji trose >500MB.

Poslednja izmena:
Kazu iz Vip-a, da je ovo samo prva promena tarife KN i to ne znaci, da ih nece biti jos.
Kako to, da ne mogu/nece da standardizuju uslugu i zadrze se na onom, sto nam maltene svima, odgovara?
Nesto je danas popularno odgovarati na svoja pitanja :p

Ne izvodi zakljucke na osnovu svojih potreba :)
Nisu moje potrebe, već logika sistema. Šta će mi Neo, kad mogu sve to uz Skype, Duo, WA, Messenger, Telegram, plus nema ulaska u minus.

vidis a moja cela porodica ne potrosi ni 2GB ukupno. A daleko od toga da moji matorci ili sestra (apsolvent/pripravnik) ne koriste net, samo ne arce mobile data, kada svugde imaju WiFi, i imaju zivot, pa ne moraju 24/7 da uppuje na Instacrap/Twatter/Fakelook/Biber :)
Twat+er [emoji16][emoji108][emoji28]

Daj ti meni neogranicene razgovore/SMS za 500din, evo tebi 90% mojeg data protoka (moze i 99%, nece mi smetati).
Već plaćam Neo+KN, verovatno isti pattern koristiš i ti, zbog toga ne shvatam zašto ne razumeš.

Ja ne znam nikoga van foruma ko "kuburi sa data". Ali zato jedva znam nekoga da nije premasio pretplatu zbog minuta.
Manite se da reklamirate svoje potrebe. Bucni ste, a u manjini ste! Jedva pola korisnika mobilnih uredjaja u Srbiji koriste data uopste! A tek je mali % korisnika koji trose >500MB.
Ja ne kuburim sa data, ali uvaljivanje Neo paketa kroz KN je jadno, plus naplaćivanje modema 2 puta.

Nisu moje potrebe, već logika sistema. Šta će mi Neo, kad mogu sve to uz Skype, Duo, WA, Messenger, Telegram, plus nema ulaska u minus.
kako nema?:) Kod VIpa mozes napraviti racun ako prekoracis net, kod MTSa postoji mogucnost ako iskljucis Net Limit, a kod Telenora nema neta kad ga predjes pa moras da doplatis ako predjes ;)

Već plaćam Neo+KN, verovatno isti pattern koristiš i ti, zbog toga ne shvatam zašto ne razumeš.
Ne koristim Kucni Net, Vikend Net, Mobilni Net, Telenor Home niti nista slicno... koristim samo svoj VIP postpaid, Nova 5, ali ne potrosim nikada 2GB, a i 500MB skoro nikada ne predjem.

Ja ne kuburim sa data, ali uvaljivanje Neo paketa kroz KN je jadno, plus naplaćivanje modema 2 puta.
To si u pravu, ali nemoj to izvrtati u reci "da nikome NEO ne treba". Vise mi znace neograniceni razgovori nego da mi daju FLAT 4G net free.

Inace, napravite combo sada, ko vec ima ugovor, i neko ko ga nema:
- prodate novi (ili stari) ruter, da bi se smanjila ukupna obaveza
- 10/20GB iskoristi osoba A1
- Kucni Net 2/3 iskoristi osoba A2
A1 ce dobiti jeftino +10/20GB na NEO tarifi, a A2 ce dobiti jeftiniji Kucni Net ;)

kako nema?:) Kod VIpa mozes napraviti racun ako prekoracis net, kod MTSa postoji mogucnost ako iskljucis Net Limiter
Nema ako bi umesto Neo praistorijskih minuta trgovali sa data + KN paketima. Dakle nema prekoračenja. Trenutno plaćam Neo+KN (koji koristim kao data) . U čemu je razlika da li si okrenuo brojčanik na Phone ili tapnuo na green telefonsku ili cam slušalicu, pa nije to kvantna fizika da treba doktorat . Baš naprotiv, samo nam trebaju Neo data i Neo KN, a od takve ponude ni prineti, ni kod jednog kartel provider-a, da ne pominjemo VoLTE koji će tek da bude zasebna tema na temu teme. [emoji51][emoji6]

Poslednja izmena:
A u svetu ima takvih ponuda za 10e i operateri ce dati takve ponude, jer imaju finansijskog smisla?

Činjenica da ti naplaćuju modem dva puta dovoljno opisuje samu sebe i pakete koje kockaju. Crna rupa bili i ostaćemo.

Kako mogu to da rade inače, šta se dešava ako kažem da sam izgubio ruter npr?

Mogu oni sve sto nije suprotno zakonima da zahtevaju.
A korisnici ako prihvate, njihov problem. Zato se bunite, ne produzavajte, ako morate na tudje ime itd.

Nije za Vip vezano, al imaš u telenoru, uzmeš Total2 1200 RSD i Telenor Home 150 1600 RSD, povežeš to i imaš praktično potpuni flat *152GB na mobilnom.

Inače bilo ko ko misli da 4G mobilna mreža može da zameni bilo koju žicu ili još bolje optiku, grdno se vara. Jednostavno na jednoj sektor anteni u jednom trenutku s LTE+ (2CA 20+10MHz) ukupno imate 225Mbps download i 67Mbps upload. I to je sve što možete da dobijete. Svi korisnici na toj sektor anteni (ako imaju idealno jak signal) dele tu brzinu.

Zato operateri imaju cilj da ograniče protok (tj da nema previše korisnika koji koriste istu stanicu u isto vreme).

Gruba računica (kroz jednu sektorku s LTE+) za dan može maksimalno 2.5TB protoka da prođe, 75TB mesečno. To je kapacitet jedne sektor antene na LTE+ baznoj stanici.

Teoretski maksimum je 750 korisnika sa 100GB u paketu na jednoj LTE+ sektor anteni. Odnosno ako ima 3 sektor antene na jednoj baznoj stanici teoretski maksimum je 2250 korisnika na jednoj LTE+ baznoj stanici. I to pod uslovom da svi ravnomerno koriste u toku 24h, a i onda bi brzina bila 0.3 Mbps po korisniku.

Operateri moraju značajno manje korisnika da povežu na jednu baznu stanicu (bar 10x manje) sa paketima od 100GB. Odnosno 1 LTE+ bazna bi mogla da opsluži 225 korisnika sa 100GB paketima. Zašto, jer jednostavno ne koriste svi ravnomerno (uveče je gužva). I tad bi brzina bila 3Mbps prosečno, ali ne koriste svi u isto vreme pa može da bude i 20x veća.

Zato internet preko mobilne mreže neće biti neograničen (bar ne u cenovnom rangu do 20€). Već postoje pravi flat paketi (Vikend net, Soko kod mts-a), ali koštaju preko ili oko 30€.

Ako gledate televiziju preko interneta (OTT platforme kao d3i i slično), na samo 2Mbps (SD) i gledate 12 sati dnevno, to ume da potroši 324GB, a da ne govorim od HD. Zato mora da postoji i optika i xDSL i DOCSIS. Jer je 400GB ništa bitno za xDSL, gPON ili DOCSIS, ali za LTE je primetno.

Nazad
Vrh Dno