Šta je novo?

[A1] Kucni net

I obavezno RATELu (ako nisi, vise puta). Na forumu neces dobiti vecu pomoc od toga :(

PROBAJ U TELEFONU! Starijem nekom, za koji si siguran da je 4G, a NE 4G+. Tamo gde ti ne radi, ne 250m od tebe. Pogledaj malo poruke koje smo omtw i ja pisali tokom leta u temi o Baznim stanicama i 4G brzinama, ima razloga.

Izvinjavam se za off, ako ima nekoga ko je uzeo Vip kucni net sa onim popustom, ko bi prodao preostalu pretplatu, moze da se javi na PP.

I obavezno RATELu (ako nisi, vise puta). Na forumu neces dobiti vecu pomoc od toga :(

PROBAJ U TELEFONU! Starijem nekom, za koji si siguran da je 4G, a NE 4G+. Tamo gde ti ne radi, ne 250m od tebe. Pogledaj malo poruke koje smo omtw i ja pisali tokom leta u temi o Baznim stanicama i 4G brzinama, ima razloga.

Sve sam isprobao, sve bukvalno!!! Na posao kada ruter ponesem pošto mi je radno mesto na nekih oko 700 metara od kuće, samo povremeno radi kako treba (valjda jer je na samoj ivici pokrivenosti bazne stanice), dok kod kuće ni da mrdne od 1,80 do 2,20 mbps, s tim što je i ta vrednost koju sam naveo oscilirajuća!!! Celo područje je problematično, sa akcentom na download!!! Upload nikada nije imao smetnje, kao ni nivo signala!!! Od 9. Avgusta 2018. jednostavno download ne prelazi 2 mbps bez obzira da li bilo potrošeno 100 GB ili ne!!!.

Poslednja izmena:
U kom telefonu si probao?

Nemoj "ma probao sam sve", daj mi konkretan odgovor. To nece pomoci VIPu ili ga ocistiti krivice, ali moze trenutno pomoci tebi barem.
VIP ima poprilicno mesta gde 4G+ lose radi pa cak i zezne blize LTE1800 bazne stanice. Dakle problem nije u losoj baznoj cak, nego je problem sto nova 4G+ bazna ima prejak signal, i telefon se kaci na nju umesto na mnogo blize i bolje LTE1800 bazne :D

A je l' imas nekog komsiju ili kolegu da kod tebe probaju sa njihovim uredjajem i VIP karticom?

Koja podešavanja koristite? Postoje li neka za brži net?

pa da ukucas turbo i radi duplo brze :D

koji paket imas i koje su ti brzine?

U kom telefonu si probao?

Nemoj "ma probao sam sve", daj mi konkretan odgovor. To nece pomoci VIPu ili ga ocistiti krivice, ali moze trenutno pomoci tebi barem.
VIP ima poprilicno mesta gde 4G+ lose radi pa cak i zezne blize LTE1800 bazne stanice. Dakle problem nije u losoj baznoj cak, nego je problem sto nova 4G+ bazna ima prejak signal, i telefon se kaci na nju umesto na mnogo blize i bolje LTE1800 bazne :D

Druže moj, nema šta ja tu da mozgam?!! Jel to meni radilo 15 meseci kako treba?!! Jeste!!! Sad od 9. Avgusta ne radi, kraj priče?!! Oni su meni dali ruter i karticu koja je setovana u ruteru, i ja tu ne želim niti da mozgam,niti da razmišljam puno, jer ja im plaćam uslugu, a ta usluga nije verodostojna zadnjih 15-16 dana, i zdravo!!! Već sam išao kod njih u poslovnicu i proslediće kada stigne naredni račun VIP-u da mi se isti umanji za period od kada imam smetnje u radu, te ako i u narednom periodu ne budu kadri da reše taj problem, pokrenuću raskid ugovora i KRAJ!!!.

OK, onda se nerviraj....
ja hteo da ti pomognem, ali dzaba.

Ma nešto muljaju sa repetitorima, jednog dana mi je prijem -96 a sutradan -115. okrenem ga malo i spusti se signal opet, lepo radi dan - dva pa brzina i signal opet padnu. Ponekad pomogne i reset a ponekad ne.
Imam jedan repetitor na 500 metara ali i avalski toranj na 2000 meteara. Nikako da uhvatim na koji se prikačuje.

Ukljuci Cellmapper pa vidi po eNB.

Probajte da zovete i tražite da "resetuju mrežu" i "ponovo vežu broj za baznu stanicu", meni tako poprave brzinu sa nekih 4 Mbps na 40-45 Mbps ka tuđim serverima i 120 Mbps ka Vip serverima.

Ukljuci Cellmapper pa vidi po eNB.
Ja sam ovde gde je zvezdica, izgleda da ih ima više nego što sam mislio. Kako da nađem na koji sam zapravo povezan, neznam da li ima u ruteru ? 871 je sigurno avalski toranj. 221 kod 100 Ruža, malo bliže ka meni.
VIP map 1.JPG
Milane, zvaću ih sutra, možda pomogne. Kada sam zvao poslednji put nešto su popravili ali ne zadugo. Ceo komšiluk je u problemu.

Poslednja izmena od urednika:
Skoro sam siguran da se povezujes na 221 eventualno na 200, ukoliko je polozaj takav da 221 losije se hvata. Cim ima LTE800, 4G+ uredjaji uglavnom idu prvo na 4G+ bazne, LTE800 pa onda tek LTE1800. A u tvom slucaju je to i najbliza bazna.
Moguce i da je do baznih (konfiguracija), samo kazem kako se desava u praksi, kod VIPa. U Nisu se desavalo da smo hvatali stanicu 14060, koja je kod ElFaka, a mi smo iznad Starog Groblja (to su dva bukvalno suprotna kraja grada skoro, a ima preko 20 baznih izmedju :))

Ali ukljuci Cellmapper aplikaciju, kad se otvori ispisace na koju je baznu prikacen. (na telefonu, sa VIP karticom).

Nemam Android sa 4G.
Da li ovo znači pravac zračenja?
VIP map 2.JPG

Poslednja izmena od urednika:
Ne, to je poligon u kome je uhvacen signal, koliko znam. Ne znaci da ces i ti hvatati sa nje u tom poligonu, ako se nalazis, vec da jeste uhvacen sa tih lokacija.

Pavke verovatno zna preciznije. Moraces neki 4G ANdroid da nadjes :( Moze i Windows Phone, postoji app. Ali sam 99% siguran da hvatas sa 221, jer em ti je najbliza stanica (vazdusno..), em je najbliza sa LTE800.

Godinu dana koriscenja kao primarni net, sljaka kao lud, bez problema.

Samo da konstatujem da se uz obnovu ugovora ne dobija još jedan ruter, nego se produžava garancija starom na još dve godine. Takođe, ugovorna obaveza može da se obnovi najranije mesec dana pre isteka stare, a ne 3 kao za obnovu svih ostalih paketa.

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Koja glupost, sad se oni ugrađuju i cenu tvog rutera, kao čineći ti uslugu. Šta još sve neće smisliti..
Neka oni tebi daju nov ruzer za produžetak UO, a taj stari ako crkne, prodaj ga njima za duplo manju cenu od aktuelne. Eto super akcija.

Poslednja izmena:
Koja glupost, sad se oni ugrađuju i cenu tvog rutera, kao čineći ti uslugu. Šta još sve neće smisliti..
Neka oni tebi daju nov ruzer za produžetak UO, a taj stari ako crkne, prodaj ga njima za duplo manju cenu od aktuelne. Eto super akcija.
Koliko vidim jedini način da se ovo zaobiđe je da se čeka istek ugovora, raskine se, pa neko drugi na svoje ime uzme ponovo. Samo komplikuju bez veze...

Poslednja izmena:
Koliko vidim jedini način da se ovo zaobiđe je da se čeka istek ugovora, raskine se, pa neko drugi na svoje ime uzme ponovo. Samo komplikuju bez veze...

Ne komplikuju oni ništa, već sistem drže savršeno pod kontrolom.

Ne komplikuju oni ništa, već sistem drže savršeno pod kontrolom.
Pokušavaju, ali svako koga ne mrzi da se minimalno iscima ovo može da zaobiđe. Ne kažem da treba zloupotrebljavati rupe u sistemu, ali ovo nije ok. Stari ruter je plaćen, imam pravo na novi za 1 din kao i novi korisnik, ili neki dodatan popust na pretplatu u visini cene rutera. Jedino pošteno.

Pokušavaju, ali svako koga ne mrzi da se minimalno iscima ovo može da zaobiđe. Ne kažem da treba zloupotrebljavati rupe u sistemu, ali ovo nije ok. Stari ruter je plaćen, imam pravo na novi za 1 din kao i novi korisnik, ili neki dodatan popust na pretplatu u visini cene rutera. Jedino pošteno.

Što jasno govori i opisuje koliko im je bitno. Budimo realni, u bilo koji tor da uđemo, iste makaze, za šišanje, svetlucaju u mraku [emoji41]

Otplatio si pošteno router koji su ti zavalili i sad pokušavaju da ti ga prodaju još jednom, za iste pare.

Poslednja izmena:
Čitam ne verujem. Ako im to prođe sa ovim sutra će to da prošire i na telefone.
Vi beše imate kupljen telefin kod nas?
Da, Samsung galaxy S2.
Aha, pa dobro sad ćemo da mu produžino garanciju za još 2 godine.
Ali već ste je produžavali 3 puta.
Ako, nema veze, može on još da tera.

Cirkus

Sent from AliExpress standard shipping using Tapatalk

Xaxa :)
Pa uzmite novi ugovor pre isteka starog koji dan, novi ruter, nova SIM, stari raskinete. Broj kartice je skroz nebitan ionako.
Stvarno nepotrebno komplikuju.

Mislim da je ta informacija da ne daju ruter nekompletna, jer su meni rekli da se daje novi svaki put, a u slučaju raskida se plaća puna cena rutera. Pitao sam pre par dana.

Nazad
Vrh Dno